Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală.

Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
Smântâna pentru frișcă se amestecă foarte rece, în bol răcit în frigider / Shutterstock

Frișca pentru deserturi savuroase se obține din smântână naturală sau din smântână vegetală. Cea mai recomandată este smântâna naturală, pentru că este mai sănătoasă.

Smântâna vegetală o poți folosi în perioadele de post.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se bate frișca din smântână naturală

Despre alegerea tipului de smântână am menționat mai sus că aceasta necesită un coeficient de grăsime de peste 30%. Cea mai recomandată smântână pentru a reuși în mod sigur frișca este smântâna cu 35-36% grăsime.

Un alt factor important pentru reușita cremei de frișcă este folosirea smântânii după ce a stat 6-8 ore la frigider. Cu cât este mai rece, cu atât frișca va deveni mai fermă într-un timp mai scurt. De asemenea și bolul mixerului, dar și paletele acestuia vor fi introduse în frigider pentru a le folosi foarte reci. Astfel îți vei ușura munca și vei scurta timpul de preparare al cremei de frișcă.

Pentru a prepara frișca, pune smântâna rece în bolul mixerului, de asemeni, rece. Începe să mixezi mai întâi folosind treapta de viteză inferioară a mixerului. Folosește această treaptă până când frișca începe să capete volum și nu mai este lichidă. Apoi, poți crește progresiv viteza, în timp ce amesteci.

Când frișca începe să devină consistentă, adaugă zahărul treptat și sucul de lămâie. Sucul de lămâie ajută la obținerea unei texturi mai ferme, dar în același timp aromatizează frișca și reduce din gustul dulce al zahărului. Amestecă în continuare energic până când frișca devine fermă. Nu amesteca în exces pentru că riști să se taie frișca.

Cum recunoști frișca tăiată

Expresia de „a se tăia frișca” este una populară, dar care nu se înțelege prin „a se altera frișca”. Frișca este tăiată atunci când se formează lichid la suprafață sau atunci când se separă în mici bulgărași untoși.

Frișca tăiată nu se mai poate repara pentru că ea s-a transformat, de fapt, în unt. Ceea ce poți face este să continui mixarea pentru a se separa tot lichidul de grăsime, adică zerul. Apoi pune untul într-o sită deasă și lasă-l să se scurgă bine.

Dacă ți s-a tăiat frișca înainte de a adăuga zahărul, untul este ideal pentru micul dejun. Dacă ai apucat să adaugi zahărul, untul poate fi folosit în creme pentru prăjituri sau în aluaturi dulci.

Dacă ți-au fost utile sfaturile despre cum se bate frișca din smântână naturală, descoperă aici și 12 moduri de a folosi smântâna în bucătărie. Sunt idei care îți vor transforma preparatele în delicatese.

Pentru a prepara frișca din smântână, aceasta trebuie să aibă un conținut de grăsimi de peste 30 %.

Ingrediente folosite pentru frișca naturală:

  • 450 ml smântână pentru frișcă
  • 50 gr zahăr pudră
  • 1 linguriță cu suc de lămâie.

Cum se obține smântâna

Smântâna pentru frișcă este un produs lactat obținut prin ridicarea grăsimii din lapte la suprafața acestuia.

Grăsimea se ridică la suprafață prin centrifugarea laptelui gras. După ce se formează un strat gros de grăsime la suprafața laptelui, acesta este înlăturat, apoi se pasteurizează, adică se încălzește rapid la o temperatură de 100 de grade C.

Acest proces este benefic pentru a opri activitatea bacteriilor și microbilor. Imediat după procesul de pasteurizare, smântâna se răcește rapid. Apoi se poate depozita la rece ambalată în borcane sau cutii de plastic cu capace în dotare.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de pandișpan cu căpșuni decorate cu zahăr
Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii
Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii
mai multe tipuri de clătite puse pe un blat alb
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
apa infuzată cu castraveți servită într-o carafă
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Porții de prăjitură cu ciocolată și cireșe
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Trei eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă, unul secționat
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Colaj cu chef Sorin Gonțea și înghețată de casă cu trei arome.
Video
Înghețată de casă cu trei arome de fructe. Cea mai rapidă rețetă
Înghețată de casă cu trei arome de fructe. Cea mai rapidă rețetă
Colaj cu șef Sorin Gonțea și quiche cu praz și brânză.
Video
Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată
Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Video
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Spumă de căpșuni cu albușuri în trei pahare
06:13
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Pui cu roșii și măsline în vas ceramic, alături de un bol cu cartofi
04:02
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit, porționate pe un platou de lemn cu un decupator de pizza, alături de legume proaspete
24 iunie, 08:55
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie secționat pe o farfurie
24 iunie, 06:05
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
23 iunie, 06:23
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
mai multe tipuri de clătite puse pe un blat alb
23 iunie, 06:03
Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele Ce fel de clătite se mănâncă în lume. 31 de variante de pe toate continentele
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
22 iunie, 05:19
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Lichior de nuci verzi sau Nucată în două pahare și într-o sticlă
22 iunie, 04:22
Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
1
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi. Focaccia este...
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
2
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Rețeta de pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval este perfectă de preparat atunci când îți rămâne pâine și se învechește. Pâinea astfel umplută poate fi servită la micul dejun sau ca...
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
3
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Această limonadă cu ghimbir și mentă este o băutură ideală pentru a te răcori în zilele calde, oferind un amestec perfect de acrișor, dulce și picant. Aromele proaspete de mentă și...
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
4
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie
Dacă nu ai încheiat lista deserturilor cu cireșe preparate în acest sezon, mai adaugă și rețeta de prăjitură cu ciocolată și cireșe. Este o rețetă simplă de brownie, îmbogățită cu fructe....
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
5
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă
Dacă obișnuiești să prepari eclere în casă și cauți variante mai interesante ale rețetei, îți oferim mai jos o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă. Crema de...
Parteneri
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: Ne simţim ca acasă
Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: "Ne simţim ca acasă"
Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: "Ne simţim ca acasă"
Decizia radicală luată de fiica lui Irinel Columbeanu, după ce tatăl ei a ajuns falit într-un azil de bătrâni
Decizia radicală luată de fiica lui Irinel Columbeanu, după ce tatăl ei a ajuns falit într-un azil de bătrâni
Decizia radicală luată de fiica lui Irinel Columbeanu, după ce tatăl ei a ajuns falit într-un azil de bătrâni
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Spectacol pe cer într-un oraș din România cu o zi înainte de Rusalii. Localnicii au fost martorii unui fenomen inedit. Ce a apărut
Primele imagini de la nunta Dilettei Leotta cu Loris Karius. Cum a arătat rochia de mireasă și ce rol a avut fetița lor
Primele imagini de la nunta Dilettei Leotta cu Loris Karius. Cum a arătat rochia de mireasă și ce rol a avut fetița lor
Primele imagini de la nunta Dilettei Leotta cu Loris Karius. Cum a arătat rochia de mireasă și ce rol a avut fetița lor
Elon Musk a devenit din nou tată la începutul anului. De ce s-a aflat abia acum despre cel de-al 12-lea copil al miliardarului
Elon Musk a devenit din nou tată la începutul anului. De ce s-a aflat abia acum despre cel de-al 12-lea copil al miliardarului
Elon Musk a devenit din nou tată la începutul anului. De ce s-a aflat abia acum despre cel de-al 12-lea copil al miliardarului
Tort de înghețată cu vișine și blat de pandișpan
Tort de înghețată cu vișine și blat de pandișpan
Tort de înghețată cu vișine și blat de pandișpan
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Cum poți pierde în greutate în timp ce alăptezi. Sfaturi de la nutriționiști
Taylor Swift l-a adus pe Travis Kelce pe scenă în timpul concertului de pe stadionul Wembley. Cei doi și-au anunțat oficial relația pe Instagram
Taylor Swift l-a adus pe Travis Kelce pe scenă în timpul concertului de pe stadionul Wembley. Cei doi și-au anunțat oficial relația pe Instagram
Taylor Swift l-a adus pe Travis Kelce pe scenă în timpul concertului de pe stadionul Wembley. Cei doi și-au anunțat oficial relația pe Instagram
Proprietățile medicinale ale extractului de vanilie. Ce efecte are profilul nutritiv
Proprietățile medicinale ale extractului de vanilie. Ce efecte are profilul nutritiv
Proprietățile medicinale ale extractului de vanilie. Ce efecte are profilul nutritiv
fresh
Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice

Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice

Sandvișuri la tigaie din aluat dospit. Rețetă pentru gustări zilnice

Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie

Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie

Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros

Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savuros

Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute

Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
închide