Prăjitura revani, desertul grecesc cu griș și blat umed

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Prăjitura revani sau ravani este o prăjitură însiropată, foarte populară în multe părți ale Orientului Mijlociu și în țările din jurul Mediteranei, inclusiv Turcia, Grecia, Yemen și Egipt. Fiecare țară are propria sa variantă. De exemplu, grecii folosesc nucă de cocos în aluat.

Prăjitura revani servită pe o farfurie albă
Prăjitura revani se prepară în Orientul Mijlociu, Grecia, Turcia / Shutterstock

Siropul de zahăr este cel care face prăjitura revani atât de specială. El aduce aromă, dar și textura deosebită. În unele zone este infuzat cu suc de lămâie, în altele cu apă de floare de portocal. Orice ai alege desertul va fi la fel de delicios.

Citește și

Pentru a face prăjitura revani nu ai nevoie de ingrediente speciale. Cel mai probabil ai deja tot ce îți trebuie în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți folosi orice fel de ulei cu aromă neutră pentru această prăjitură, inclusiv ulei vegetal, ulei de semințe de struguri, ulei de canola sau ulei de floarea-soarelui. În ceea ce privește iaurtul este potrivit orice tip, inclusiv cel din lapte integral, cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu aibă niciun fel de arome.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a face siropul, se pun zahărul și apa într-o cratiță la foc mediu. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă timp de 15 minute. Se oprește focul și se adaugă sucul de lămâie. Se lasă siropul să se răcească complet.

Cum prepari rețeta de prăjitură revani

Se preîncălzește cuptorul la 180 °C. Se pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 22×33 cm.

Se bate ouăle și zahărul într-un castron mare folosind un mixer electric până se deschid la culoare, aproximativ 5 minute. Apoi se încorporează uleiul vegetal, extractul de vanilie și iaurtul. Când compoziția s-a omogenizat se adaugă grișul, făina, praful de copt și sarea. Se amestecă până se combină.

Descoperă și o rețetă de pandișpan cu cireșe și scorțișoară, un desert perfect de vară.

Se transferă aluatul în tava de copt. Se netezește și se bate ușor tava de blat pentru a se elibera aerul. Se coace timp de 30 de minute. Se verifică dacă s-a copt prin testul scobitoarei.

Se lasă prăjitura la rece 5 minute. Apoi se taie în 12 pătrate în tavă și se toarnă siropul rece peste tot prajitura cu ajutorul unui polonic. Se lasă să stea la temperatura camerei timp de 1-2 ore înainte de servire. Se presară cu nucă de cocos deshidratată și fistic măcinat.

Sfaturi pentru cea mai bună prăjitură revani

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este că trebuie să lași siropul să se răcească complet înainte de a-l turna peste prăjitură. Blatul cald și siropul rece sunt secretul unei prăjituri revani umede și pufoase. Poți face siropul chiar cu până la 2 zile înainte.

Încearcă și rețeta de plăcintă cu prune. Un desert ideal pentru serile de vară.

Atunci când feliezi desertul fă-o în bucăți mai mari. Dacă vrei să tai porții mai mici nu vei face decât să obții nici firimituri de dimensiuni mai mari din cauza faptului că blatul este umed.

Păstrează resturile de prăjitură într-un recipient ermetic, la frigider până la 4 zile. O poți servi rece sau la temperatura camerei. Probabil că nu va fi la fel de umedă după o zi, dar va avea totuși un gust foarte bun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
griș cu lapte vegetal
Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță
Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță
Trei secțiuni de blat de tort
Galerie foto
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Griș cu lapte servit în trei boluri și decorat cu scorțișoară
Griș cu lapte. Trucuri pentru a obține gustul copilăriei
Griș cu lapte. Trucuri pentru a obține gustul copilăriei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
închide