Prăjitura Semilună cu nucă. Desertul copilăriei acum în farfuria ta
Unul dintre deserturile copilăriei de care ne amintim cu drag mereu este prăjitura semilună cu nucă. Rețeta este destul de ușoară și poate fi făcută chiar dacă nu ai vreun talent ascuns pentru bucătărie.
Tot ce ai nevoie găsești sigur în cămara ta, deci poți face această prăjitură oricând ai poftă de ceva bun. Dacă vrei să impresionezi, alături de această prăjitură delicioasă poți să pui un lichior de nuci verzi sau nucată.
Mai jos îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare pentru acest desert delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe să faci prăjitura semilună cu nucă cu ouăle. Bate-le bine împreună cu zahărul, sarea și vanilia. Mixează până când compoziția se deschide la culoare și își dublează volumul.
Următorul pe listă este uleiul. Adaugă-l încet amestecând continuu. Apoi pune și făina împreună cu praful de copt, în ploaie, ca să nu se formeze cocoloașe. Știi că prăjitura semilună cu nucă este gata atunci când aluatul este fluid.
Toacă nucile cât de mărunt îți place. Într-o tavă de dimensiune medie pune hârtie de copt ca să nu ți se lipească și apoi toarnă compoziția. Deasupra pune nuca măcinată și bagă tava la cuptor.
Fă testul cu scobitoarea ca să ai prăjitura semilună cu nucă bine coaptă
Când toată compoziția este gata, încălzește cuptorul la 180 °C. Lasă prăjitura la copt timp de 30 – 40 de minute. Ca să vezi dacă este coaptă folosește o scobitoare. Bagă într-un colt al compoziției și dacă scoți scobitoarea curate, înseamnă că prăjitura ta este gata.
Scoate tava și las-o la răcit pe un tocător de lemn. Când s-a răcit complet pudreaz-o cu zahăr vanilat cât mai uniform. Forma pentru prăjitură se realizează cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde.
Dacă preferi, poți să mai adaugi puțină nucă prăjită și tocată. O bucată de semilună merge perfect alături de o băutură rece care să tempereze gradele din termometre: Kombucha slushie, băutura răcoritoare care a cucerit lumea.
Poftă bună!