Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Conopida la cuptor este un preparat versatil și delicios, care poate fi servit în mai multe moduri și poate fi asociat cu diverse mâncăruri. Conopida la cuptor poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Se potrivește bine cu preparate din carne la grătar, cu pește, cu orez sau cu tocană de legume sau curry. Încearcă și tu această rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Descoperă cum și la ce temperatură se prepară.

rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Conopida la cuptor cu smântână și cașcaval se servește fierbinte/ Shutterstock

Conopida la cuptor se servește de obicei fierbinte, imediat după ce este scoasă din cuptor. Cel mai simplu este să o așezi pe un platou și să presari cu pătrunjel proaspăt tocat sau cu semințe de susan pentru un aspect mai atrăgător. De asemenea, poate fi servită alături de sos de iaurt cu usturoi și mărar, sos de brânză, sos de roșii.

Citește și

Dacă ai gătit mai multă conopidă la cuptor și a rămas, las-o să se răcească până ajunge la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute înainte de a o pune în frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Folosește recipiente din sticlă sau plastic cu capac pentru a păstra conopida la frigider. Asigură-te că închise etanș pentru a preveni absorbția mirosurilor.

Ingrediente

Mod de preparare

Conopida se spală bine și se desface în buchețele de dimensiuni medii. Se fierbe în apă cu sare timp de 7-10 minute, până când devine ușor moale, dar nu complet fiartă, pentru a-și păstra o textură fermă. După fierbere, se scurge bine de apă și se lasă să se răcească puțin.

Cum prepari o rețetă simplă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval

Între timp, într-un bol separat, se bat ouăle împreună cu smântâna, sarea și piperul. Dacă se dorește un gust mai puternic, se poate adăuga un cățel de usturoi pisat.

Se unge o tavă de cuptor cu unt, apoi se așează uniform buchețelele de conopidă în tavă. Peste acestea se toarnă amestecul de smântână și ouă, astfel încât să acopere bine conopida. Deasupra se presară cașcavalul ras, acoperind complet conopida.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C și se lasă la copt timp de 20-25 de minute sau până când cașcavalul se rumenește și devine auriu.

Cum mai poți pregăti conopida la cuptor

Conopida la cuptor este un preparat versatil care poate fi pregătit în mai multe moduri. În primul rând poți folosi mai multe condimente. Poți folosi boia de ardei pentru un gust afumat sau dulce, curry pentru un gust exotic sau ierburi aromatice cum ar fi oregano, cimbru sau rozmarin, care adaugă un parfum deosebit.

Pentru a obține o textură interesantă, poți așeza buchețelele de conopidă pe straturi, alternând cu felii de brânză sau sosuri.

De exemplu, un strat de conopidă, urmat de un sos de roșii, apoi un alt strat de conopidă și brânză.

Pentru o crustă crocantă, adaugă un amestec de pesmet sau fulgi de porumb zdrobiți, amestecate cu puțin unt sau ulei de măsline. Acest amestec se presară deasupra înainte de a băga conopida la cuptor.

Poți pregăti conopida la cuptor împreună cu alte legume, cum ar fi broccoli, morcovi sau dovlecei. Aceasta nu doar că adaugă culori, dar și un mix de arome.

Dacă vrei să transformi conopida într-un fel de mâncare mai consistent, adaugă bucăți de pui gătit, șuncă sau tofu. Acestea pot fi amestecate cu conopida și sosul înainte de a fi puse la cuptor.

Pentru a intensifica aromele, rumenește conopida într-o tigaie cu puțin ulei de măsline înainte de a o pune la cuptor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ravioli cu unt și salvie
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
souvlaki
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
A plecat să slujească în Ceruri. Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide