Mai întâi vei pregăti broccoli care necesită separarea buchețelelor de tulpină, apoi fierberea lor în apă cu sare timp de 3-4 minute, până când se pătrund ușor, dar rămân crocante.
După fierbere, scoate buchețelele de broccoli în apă rece pentru a opri procesul termic și a-și păstra culoarea verde vibrantă. Lasă-le apoi la scurs într-o sită și pregătește celelalte ingrediente.
Cum prepari sosul bechamel pentru sufleu de broccoli
Pune untul la topit într-o tigaie adâncă, așezată la foc mediu. După topire adaugă toată făina și amestecă energic până când aceasta absoarbe tot untul. Nu găti făina în exces pentru a nu-și schimba culoarea. Toarnă treptat laptele, amestecând continuu cu un tel sau o spatulă, până când sosul bechamel devine foarte consistent. Presară nucșoara, sarea și piperul și omogenizează bine sosul.
Stinge focul și adaugă în sosul bechamel brânza rasă, amestecând până când aceasta se topește complet. Apoi încorporează rapid gălbenușurile de ou, amestecând energic. Lasă sosul să se răcească ușor înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.
Cum prepari sufleul
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt una sau mai multe forme de copt sufleul. Presară și pesmet peste unt, pentru a preveni lipirea.
Adaugă buchețelele de broccoli în sosul bechamel.
Separat bate albușurile de ou cu un praf de sare până obții o spumă cristalină. Este important ca spuma să fie fermă pentru că de acest aspect depinde reușita sufleului.
Încorporează câte puțin din bezeaua de albușuri în compoziția cu broccoli, amestecând delicat cu po spatulă și folosind mișcări de jos în sus, pentru a păstra aerul în compoziție.
Toarnă compoziția în forma sau formele pregătite, acoperind ¾ din capacitatea acestora. Coace deliciosul sufleu de broccoli la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau până când se rumenește frumos și se ridică deasupra formei.
Deliciosul sufleu de broccoli se servește imediat, pentru a păstra textura sa pufoasă.
Dacă vrei să încerci și alte variante, îți recomandăm rețeta de sufleu de brânză cu trufe.