Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit

Rețete cu 5 ingrediente sunt multe. Cele mai multe dintre ele sunt salate, supe crème sau preparate cu paste, însă există și garnituri și deserturi delicioase de care nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

persoana notând o retetă cu ingredientele alături
Poți face rețete cu 5 ingrediente atât pentru felul principal, cât și pentru desert/ Shutterstock

Cu cât o rețetă are mai puține ingrediente cu atât este mai ușor de preparat. Este important să le alegi pe cele care se combină foarte bine între ele, care se completează reciproc. La final trebuie să obții un preparat gustos și, de ce nu, și economic.

Iată 5 rețete cu 5 ingrediente pe care să le încerci la tine acasă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofi roșii prăjiți cu bacon și ceapă

Cartofii roșii prăjiți sunt gătiți cu slănină și ceapă pentru a avea o aromă specială. Sunt ușor de făcut și sunt potriviți pentru mese în familie.

Cartofi cu becon și ceapă într-o tigaie
Cartofii cu bacon și ceapă pot fi fel principal sau garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 felii de bacon
  • 1½ kilograme de cartofi roșii mici
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 ceapă galbenă medie curățată și tăiată în felii
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1½ linguriță de cimbru uscat

Mod de preparare

Se pune grătarul de la cuptor în în poziția de jos-mijloc și se preîncălzește la cea mai înaltă treaptă. Se pune slănina pe o tavă mare și se dă la cuptor. 

Se gătește până când se rumenește și devine crocant, aproximativ 10 minute. Se scoate slănina din cuptor și se taie subțire. Se lasă două linguri de grăsime de bacon în vasul în care s-a rumenit.

Se reduce temperatura cuptorului la 200°C.

Se pun cartofii, cățeii de usturoi cu foi cu tot și ceapa tăiată felii pe tava de copt și se amestecă cu grăsimea de la bacon. 

Se presară cu cimbru uscat și se condimentează din belșug cu sare și piper negru. Se așează cartofii astfel încât să nu stea unii peste alții.

Se prăjesc, mișcând tigaia la fiecare 15 minute. Se lasă până când sunt fragezi și caramelizați. Se ornează cu baconul mărunțit.

Pavlova de ciocolată

Pavlova este o prăjitură clasică, care are la bază bezea. Dacă mai adaugi și puțină cacao obții un desert care va fi pe placul întregii familii.

O pavlova cu ciocolată, din care s-a tăiat o bucată și s-a așezat alături, pe o farfurie de desert
În 1929, în publicația regională Dairy Farmer’s Annual a apărut o rețetă pentru o prăjitură mare de bezea numită după celebra balerină Anna Pavlova/ Shutterstock

Ingrediente

  • 330 g zahăr tos
  • 6 albușuri de ou
  • 2 linguri cacao pudră
  • 500 g căpșuni
  • 300 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 120°C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. 

Albușurile se bat cu un mixer electric, într-un castron curat și uscat până se formează vârfuri tari. Se adaugă treptat zahăr, câte o lingură, amestecând bine după fiecare adăugare. Se continuă mixarea 5 minute sau până când zahărul se dizolvă complet.

Se cerne pudra de cacao peste amestecul de bezea. Se folosește o lingură mare de metal pentru încorpora ușor cacaua în bezea.

Se amestecă astfel încât să aibă un model frumos. Se pune pe tava tapetată folosind lingura. Se modelează o cupolă cu diametrul de 20 cm. 

Se coace timp de 1 oră sau până când bezeaua se usucă. Se oprește cuptorul. Se răcește la cuptor, cu ușa întredeschisă, timp de 1 oră sau până nu mai este caldă deloc.

Între timp, se feliază căpșunile, lăsând unele întregi. Smântâna se bate până devine frișcă. Se amestecă cu două linguri de zahăr și cu frișca într-un castron mediu. Se lasă deoparte 10 minute sau până când lasă puțină zeamă.

Se transferă cu grijă pavlova pe o farfurie de servire. Se acoperă cu amestecul de frișcă și căpșuni.

Brownie cu ciocolată

Dacă îți place ciocolata trebuie să încerci această rețetă de brownie. Pentru o textură mai interesantă se adaugă alune de pădure.

Brownie cu ciocolată pe o masă albă
Poți pune nuci caramelizate în loc de alune de pădure / Shutterstock

Ingrediente

  • 70 g alune de pădure
  • 660 g cremă de ciocolată cu alune
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g ciocolată neagră, tocată grosier

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge și se tapetează baza și părțile laterale ale unei forme pătrate de tort de 20 cm.

Se pun alunele pe o tavă de copt. Se coc timp de 10 minute sau până când sunt doar prăjite. Se pun într-un prosop curat și se freacă ușor pentru a îndepărta coaja. Se toacă grosier.

Se amestecă crema de ciocolată cu alune și ouăle într-un castron mare. Se adaugă făina și se amestecă ușor pentru a se combina. Se adaugă alunele și ciocolata și se amestecă până când se omogenizează. Compoziția se pune în tava pregătită și se netezește suprafața.

Se coace 40-45 de minute. Se lasă să se răcească complet și apoi se taie în bucăți.

Supă de broccoli și cartofi dulci

Dacă vrei să îți convingi copiii să mănânce broccoli poți încerca această supă cremă. Are un gust mai complex datorită cartofilor dulci.  

Supa de broccoli într-un castron alb
Supa de broccoli cu cartofi dulci se poate consuma și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 500g broccoli, tulpinile tocate mărunt, buchetele tăiate grosier
  • 500 g de cartofi dulci aurii , decojiti, tocați mărunt
  • 1 l supă de legume
  • 140 g iaurt grecesc

Mod de preparare

Se încinge o cratiță medie la foc mediu. Se adăugă ceapa, tulpinile de broccoli și cartofii dulci și se gătesc, amestecând, timp de 5 minute sau până când ceapa se înmoaie.

Se adăugă supa de legume și 500 ml de apă. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul la minimum. Se adaugă buchețele de broccoli. Se mai lasă 15 minute sau până când cartofii dulci sunt fragezi. Se lasă deoparte să se răcească puțin.

Legumele se pasează cu un blender vertical până când se omogenizează. Iaurtul se amestecă cu două linguri de apă și se adaugă în supă la servire.

Cartofi copți perfect

Cartofii copți pot fi o masă în sine, dar pot fi și o garnitură perfectă pentru diverse preparate care au la bază carne. Se potrivesc perfect și cu o salată verde alături.

Cartofii copți pe un blat de lemn
Cartofii copți sunt delicioși când sunt scoși de la cuptor / Shutterstock

Ingrediente

  • 2,5 kg cartofi albi, curățați
  • ulei de măsline
  • sare de mare fulgi
  • piper negru proaspăt măcinat
  • unt nesărat, parmezan ras fin (sau brânza preferata)
  • arpagic proaspăt tocat (pentru servire)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se înțeapă cartofii peste tot cu o furculiță și se freacă cu ulei. Se asezonează generos cu sare și piper.

Se așează cartofii direct pe un grătar și se prăjesc până când sunt moi, iar coaja este crocantă, 60-75 de minute.

Se crestează fiecare cartof. Se asezonează cu sare și piper și se acoperă cu unt, parmezan și/sau arpagic.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
mai multe garnituri sănătoase puse pe o masă
15 garnituri sănătoase și extrem de gustoase. Rețete simple și rapide
15 garnituri sănătoase și extrem de gustoase. Rețete simple și rapide
alimente care ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive
3 idei pentru o cină care ar putea să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitive
3 idei pentru o cină care ar putea să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitive
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
închide