Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii

Dieta ketogenă sau dieta keto este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, despre care studiile arată că aduce multe beneficii pentru sănătate. În plus, poate ajuta la pierderea în greutate. Ți-am pregătit câteva rețete keto pentru cină. Descoperă ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii.

Ingrediente pentru rețete keto pentru cină
Pentru rețetele keto pentru cină ai nevoie de ingrediente cu grăsimi de calitate / Shutterstock

Dieta keto presupune reducerea drastică a aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi. Corpul tău va intra într-o stare metabolică numită cetoză. Când se întâmplă acest lucru, începe un proces eficient de arderea a grăsimilor pentru a se produce energie. 

Dacă vrei să începi și tu o astfel de dietă ți-am pregătit mai jos câteva rețete keto pentru cină. Oricum, înainte de a lua decizia de urma acest stil de viață consultă-te cu un medic.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tocană de vită

Tocana de vită are un gust deosebit datorită condimentelor folosite. Poți folosi carne mai grasă pentru că este potrivită dietei keto.

Tocana de vită servită într-o cratiță neagră
Tocana de vită se fierbe aproximativ o oră până când carnea este fragedă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită, tăiată în bucăți
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 
  • 220 g ciuperci Baby Bella
  • 1 ceapa mică, tocată
  • 1 morcov mediu, curățat și tăiat rondele
  • 2 tulpini de țelină, feliate
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de pasta de tomate
  • 1,250 l supă de vită
  • frunze proaspete de cimbru
  • rozmarin proaspăt tocat 

Mod de preparare

Se usucă carnea de vită cu un prosop de hârtie și se asezonează bine cu sare și piper. Într-o oală mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se adăugă carnea de vită (fără să se înghesuie) și se prăjește pe toate părțile până devin aurie, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. 

Se scoate din oală și se repetă procesul cu carnea de vită rămasă, adăugând mai mult ulei dacă este necesar. 

În aceeași oală, se adăugă ciupercile și se gătesc până devin aurii și crocante, aproximativ 5 minute. Se pun apoi ceapa, morcovii și țelina și se gătesc până se înmoaie, 5 minute. 

Se adăugă usturoiul și se lasă, încă un minut. Se pune pasta de roșii și se amestecă pentru a acoperi legumele. 

Se toarnă supa de vită, cimbrul, rozmarinul și carnea de vită și se asezonează cu sare și piper. Se aduce la fierbere și apoi se reduce focul. Se fierbe până când carnea de vită este fragedă, aproximativ o oră.

Pui prăjit

Puiul prăjit keto poate fi consumat și în afara acestui stil de viață pentru că, fiind preparat la cuptor, este mult mai sănătos.

Pui prăjit pus într-un suport special
Făina de migdale aduce o aromă deosebită și scade aportul de carbohidrați / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 2 kg piept de pui cu os și piele, tăiat fâșii
  • sare  
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 oua mari
  • 100 g smântână
  • 70 g făină de migdale
  • 100 g parmezan proaspăt ras 
  • 1 lingură de pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță de paprika
  • Pentru sos
  • 100 g maioneză
  • 1 linguriță sos iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Se uscă pieptul de pui cu un prosop de hârtie și se asezonează cu sare și piper. 

Într-un castron adânc, se amestecă ouăle și smântâna. Într-un alt castron, se combină făina de migdale, parmezanul, pudra de usturoi și paprika de ardei. Se asezonează cu sare și piper. 

Se trec fâșiile de pui prin amestecul de ouă și apoi în amestecul de făină de migdale, apăsând pentru a se acoperi. Se pune puiul pe tava de copt pregătită. 

Se coace până când puiul devine auriu și temperatura internă atinge 73°C, aproximativ 45 de minute.

Între timp, se face sosul. Într-un castron, se amestecă maioneza și sosul iute. Se adăugă mai mult sos iute, în funcție de gradul de condimentare preferat. 

Se servește puiul cald cu sos. 

Creveți cu unt în stil toscan

Creveții cu unt în stil toscan pot fi atât o cină delicioasă, cât și un prânz sățios, potrivit pentru întreaga familie. Încearcă și rețeta de creveți cu sos de roșii.

Creveții în stil toscan serviți într-o farfurie specială
Creveții în stil toscan sunt un adevărat răsfăț culinar / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 450 g creveți, curățați, decorticați și coada îndepărtată
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g unt
  • 3 caței de usturoi, tocați
  • 200 g roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 400 g baby spanac
  • 100 ml smântână
  • 70 g parmezan proaspăt ras
  • busuioc, tocat fin
  • rondele de lămâie, pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se asezonează creveții peste tot cu sare și piper. Când uleiul e încins, se pun creveții și se prăjesc până când partea inferioară devine aurie, aproximativ 2 minute. Se scot din tigaie și se lasă deoparte.

Se reduce focul și se adaugă untul. Când s-a topit, se pune usturoiul și se lasă aproximativ un minut. Apoi se adaugă roșiile cherry și se asezonează cu sare și piper. Se gătesc până încep să spargă, apoi se adaugă spanacul și se lasă până se înmoaie.

Se pun smântâna, parmezanul și busuiocul și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic și se fierbe până când sosul scade puțin, aproximativ 3 minute.

Se întorc creveții în tigaie și se amestecă pentru a se omogeniza. Se gătesc până se încălzesc creveții.se stoarce deasupra lămâie înainte de a servi.

Salată de ou

Salata de ou se face foarte repede, în doar 10-15 minute, și aduce un aport însemnat de grăsimi bune pentru stilul tău de viață.

Salata de ou servită într-o farfurie albă cu un sos alături
Salata de ou este potrivită pentru care oricare masă a zilei / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de maioneză
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 8 ouă fierte tari, tăiate în bucăți
  • 8 fâșii de șuncă fiartă și mărunțită
  • 1 avocado, feliat subțire
  • 50 g blue cheese mărunțită
  • 100 g rosii cherry, tăiate pe jumatate
  • 3 fire de arpagic proaspăt tocat

 Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă maioneza, iaurtul și oțetul de vin. Se asezonează cu sare și piper. 

Într-un castron mare, se amestecă ușor ouăle, baconul, avocado, brânza și roșiile cherry. Se încorporează treptat sosul de maioneză, apoi se condimentează cu sare și piper. Se decorează cu arpagic.

Pui în stil grecesc cu usturoi

Lămâia și iaurtul vor frăgezi carnea de pui, iar usturoiul îi va da o aromă căreia îi va fi greu să îi reziste cineva.

Puiul în stil grecesc servit alături de fasole verde
Puiul în stil grecesc se consumă cât este cald / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • oregano uscat
  • 450 g pulpe de pui
  • sare cușer
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 200 g sparanghel
  • 1 dovlecel, feliat  
  • lămâie, feliată

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie, usturoiul și oregano. Se mixează până se omogenizează, apoi se adăugă pulpele de pui și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la marinat la frigider pentru cel puțin 15 minute și cel mult 2 ore.

Când puiul este gata, se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, la foc mediu, se încălzește lingura rămasă de ulei de măsline. Se asezonează ambele părți ale puiului marinat cu sare și piper, apoi se adaugă puiul cu pielea în jos și se toarnă marinada rămasă.

Se prăjește până când pielea devine aurie și crocantă, aproximativ 10 minute. Se întoarce puiul și se adăugă sparanghelul, dovlecelul și lămâia în tigaie.

Se transferă tigaia la cuptor și se mai lasă aproximativ 15 minute.

Somon cu usturoi și parmezan

Somonul este una dintre cele mai sănătoase surse de grăsimi, așa că dacă urmezi un regim keto nu ezita să îl consumi cât mai des.

Trei felii de somon servite într-o tigaie neagră
Somonul conține acizi esențiali Omega-3 / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 70 g parmezan ras
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 750 g  file de somon
  • felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare de copt cu folie de aluminiu și se unge cu. Într-un castron mic, se amestecă uleiul, pătrunjelul, parmezanul și usturoiul și se asezonează cu sare și piper.

Se pune somonul pe tava de copt pregătită și se unge cu amestecul de usturoi. Se acoperă cu folie și se coace până când somonul este gătit, 15 – 20 de minute. Se presară cu mai mult parmezan și se servește cu felii de lămâie. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt pusă pe o farfurie albă
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Porții de ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ce pot găti copiii singuri
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
persoana notând o retetă cu ingredientele alături
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Un bol plin cu fasole neagră pregătită din conservă
05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
garnituri cu cartofi puse într-un colaj cu mai multe fotografii
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
zabaione servit într-un pahar transparent
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
Porție de Ciuperci cu usturoi la tigaie în farfurie, alături de furculițe și o căpățână de usturoi
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon și porționată pe un platou cu legume
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Proiectul care va aduce 20 de miliarde de euro României poate începe. A sosit platforma colosală, pe care vor lucra 180 de oameni
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: Trei generații pe canapea
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia pauze de la internet pentru a trăi mai mult momentele din prezent: Un scriitor trebuie să aibă povești
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
închide