Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii

Dieta ketogenă sau dieta keto este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, despre care studiile arată că aduce multe beneficii pentru sănătate. În plus, poate ajuta la pierderea în greutate. Ți-am pregătit câteva rețete keto pentru cină. Descoperă ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii.

Ingrediente pentru rețete keto pentru cină
Pentru rețetele keto pentru cină ai nevoie de ingrediente cu grăsimi de calitate / Shutterstock

Dieta keto presupune reducerea drastică a aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi. Corpul tău va intra într-o stare metabolică numită cetoză. Când se întâmplă acest lucru, începe un proces eficient de arderea a grăsimilor pentru a se produce energie. 

Dacă vrei să începi și tu o astfel de dietă ți-am pregătit mai jos câteva rețete keto pentru cină. Oricum, înainte de a lua decizia de urma acest stil de viață consultă-te cu un medic.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tocană de vită

Tocana de vită are un gust deosebit datorită condimentelor folosite. Poți folosi carne mai grasă pentru că este potrivită dietei keto.

Tocana de vită servită într-o cratiță neagră
Tocana de vită se fierbe aproximativ o oră până când carnea este fragedă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită, tăiată în bucăți
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 
  • 220 g ciuperci Baby Bella
  • 1 ceapa mică, tocată
  • 1 morcov mediu, curățat și tăiat rondele
  • 2 tulpini de țelină, feliate
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de pasta de tomate
  • 1,250 l supă de vită
  • frunze proaspete de cimbru
  • rozmarin proaspăt tocat 

Mod de preparare

Se usucă carnea de vită cu un prosop de hârtie și se asezonează bine cu sare și piper. Într-o oală mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se adăugă carnea de vită (fără să se înghesuie) și se prăjește pe toate părțile până devin aurie, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. 

Se scoate din oală și se repetă procesul cu carnea de vită rămasă, adăugând mai mult ulei dacă este necesar. 

În aceeași oală, se adăugă ciupercile și se gătesc până devin aurii și crocante, aproximativ 5 minute. Se pun apoi ceapa, morcovii și țelina și se gătesc până se înmoaie, 5 minute. 

Se adăugă usturoiul și se lasă, încă un minut. Se pune pasta de roșii și se amestecă pentru a acoperi legumele. 

Se toarnă supa de vită, cimbrul, rozmarinul și carnea de vită și se asezonează cu sare și piper. Se aduce la fierbere și apoi se reduce focul. Se fierbe până când carnea de vită este fragedă, aproximativ o oră.

Pui prăjit

Puiul prăjit keto poate fi consumat și în afara acestui stil de viață pentru că, fiind preparat la cuptor, este mult mai sănătos.

Pui prăjit pus într-un suport special
Făina de migdale aduce o aromă deosebită și scade aportul de carbohidrați / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 2 kg piept de pui cu os și piele, tăiat fâșii
  • sare  
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 oua mari
  • 100 g smântână
  • 70 g făină de migdale
  • 100 g parmezan proaspăt ras 
  • 1 lingură de pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță de paprika
  • Pentru sos
  • 100 g maioneză
  • 1 linguriță sos iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Se uscă pieptul de pui cu un prosop de hârtie și se asezonează cu sare și piper. 

Într-un castron adânc, se amestecă ouăle și smântâna. Într-un alt castron, se combină făina de migdale, parmezanul, pudra de usturoi și paprika de ardei. Se asezonează cu sare și piper. 

Se trec fâșiile de pui prin amestecul de ouă și apoi în amestecul de făină de migdale, apăsând pentru a se acoperi. Se pune puiul pe tava de copt pregătită. 

Se coace până când puiul devine auriu și temperatura internă atinge 73°C, aproximativ 45 de minute.

Între timp, se face sosul. Într-un castron, se amestecă maioneza și sosul iute. Se adăugă mai mult sos iute, în funcție de gradul de condimentare preferat. 

Se servește puiul cald cu sos. 

Creveți cu unt în stil toscan

Creveții cu unt în stil toscan pot fi atât o cină delicioasă, cât și un prânz sățios, potrivit pentru întreaga familie. Încearcă și rețeta de creveți cu sos de roșii.

Creveții în stil toscan serviți într-o farfurie specială
Creveții în stil toscan sunt un adevărat răsfăț culinar / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 450 g creveți, curățați, decorticați și coada îndepărtată
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g unt
  • 3 caței de usturoi, tocați
  • 200 g roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 400 g baby spanac
  • 100 ml smântână
  • 70 g parmezan proaspăt ras
  • busuioc, tocat fin
  • rondele de lămâie, pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se asezonează creveții peste tot cu sare și piper. Când uleiul e încins, se pun creveții și se prăjesc până când partea inferioară devine aurie, aproximativ 2 minute. Se scot din tigaie și se lasă deoparte.

Se reduce focul și se adaugă untul. Când s-a topit, se pune usturoiul și se lasă aproximativ un minut. Apoi se adaugă roșiile cherry și se asezonează cu sare și piper. Se gătesc până încep să spargă, apoi se adaugă spanacul și se lasă până se înmoaie.

Se pun smântâna, parmezanul și busuiocul și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic și se fierbe până când sosul scade puțin, aproximativ 3 minute.

Se întorc creveții în tigaie și se amestecă pentru a se omogeniza. Se gătesc până se încălzesc creveții.se stoarce deasupra lămâie înainte de a servi.

Salată de ou

Salata de ou se face foarte repede, în doar 10-15 minute, și aduce un aport însemnat de grăsimi bune pentru stilul tău de viață.

Salata de ou servită într-o farfurie albă cu un sos alături
Salata de ou este potrivită pentru care oricare masă a zilei / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de maioneză
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 8 ouă fierte tari, tăiate în bucăți
  • 8 fâșii de șuncă fiartă și mărunțită
  • 1 avocado, feliat subțire
  • 50 g blue cheese mărunțită
  • 100 g rosii cherry, tăiate pe jumatate
  • 3 fire de arpagic proaspăt tocat

 Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă maioneza, iaurtul și oțetul de vin. Se asezonează cu sare și piper. 

Într-un castron mare, se amestecă ușor ouăle, baconul, avocado, brânza și roșiile cherry. Se încorporează treptat sosul de maioneză, apoi se condimentează cu sare și piper. Se decorează cu arpagic.

Pui în stil grecesc cu usturoi

Lămâia și iaurtul vor frăgezi carnea de pui, iar usturoiul îi va da o aromă căreia îi va fi greu să îi reziste cineva.

Puiul în stil grecesc servit alături de fasole verde
Puiul în stil grecesc se consumă cât este cald / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • oregano uscat
  • 450 g pulpe de pui
  • sare cușer
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 200 g sparanghel
  • 1 dovlecel, feliat  
  • lămâie, feliată

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie, usturoiul și oregano. Se mixează până se omogenizează, apoi se adăugă pulpele de pui și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la marinat la frigider pentru cel puțin 15 minute și cel mult 2 ore.

Când puiul este gata, se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, la foc mediu, se încălzește lingura rămasă de ulei de măsline. Se asezonează ambele părți ale puiului marinat cu sare și piper, apoi se adaugă puiul cu pielea în jos și se toarnă marinada rămasă.

Se prăjește până când pielea devine aurie și crocantă, aproximativ 10 minute. Se întoarce puiul și se adăugă sparanghelul, dovlecelul și lămâia în tigaie.

Se transferă tigaia la cuptor și se mai lasă aproximativ 15 minute.

Somon cu usturoi și parmezan

Somonul este una dintre cele mai sănătoase surse de grăsimi, așa că dacă urmezi un regim keto nu ezita să îl consumi cât mai des.

Trei felii de somon servite într-o tigaie neagră
Somonul conține acizi esențiali Omega-3 / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 70 g parmezan ras
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 750 g  file de somon
  • felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare de copt cu folie de aluminiu și se unge cu. Într-un castron mic, se amestecă uleiul, pătrunjelul, parmezanul și usturoiul și se asezonează cu sare și piper.

Se pune somonul pe tava de copt pregătită și se unge cu amestecul de usturoi. Se acoperă cu folie și se coace până când somonul este gătit, 15 – 20 de minute. Se presară cu mai mult parmezan și se servește cu felii de lămâie. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Chec cu mozzarella și șuncă porționat pe farfurie
Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă
Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ce pot găti copiii singuri
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
persoana notând o retetă cu ingredientele alături
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
17 august, 05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
17 august, 05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Alexandru a ales oferta unui broker RCA, tentat de preț. S-a trezit fără 350 €: Primeam de la el mesaje
Alexandru a ales oferta unui broker RCA, tentat de preț. S-a trezit fără 350 €: "Primeam de la el mesaje"
Alexandru a ales oferta unui broker RCA, tentat de preț. S-a trezit fără 350 €: "Primeam de la el mesaje"
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
închide