Rețete keto pentru cină. Ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii

Dieta ketogenă sau dieta keto este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi, despre care studiile arată că aduce multe beneficii pentru sănătate. În plus, poate ajuta la pierderea în greutate. Ți-am pregătit câteva rețete keto pentru cină. Descoperă ce poți să prepari în fiecare zi a săptămânii.

Ingrediente pentru rețete keto pentru cină
Pentru rețetele keto pentru cină ai nevoie de ingrediente cu grăsimi de calitate / Shutterstock

Dieta keto presupune reducerea drastică a aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi. Corpul tău va intra într-o stare metabolică numită cetoză. Când se întâmplă acest lucru, începe un proces eficient de arderea a grăsimilor pentru a se produce energie. 

Dacă vrei să începi și tu o astfel de dietă ți-am pregătit mai jos câteva rețete keto pentru cină. Oricum, înainte de a lua decizia de urma acest stil de viață consultă-te cu un medic.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tocană de vită

Tocana de vită are un gust deosebit datorită condimentelor folosite. Poți folosi carne mai grasă pentru că este potrivită dietei keto.

Tocana de vită servită într-o cratiță neagră
Tocana de vită se fierbe aproximativ o oră până când carnea este fragedă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită, tăiată în bucăți
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 
  • 220 g ciuperci Baby Bella
  • 1 ceapa mică, tocată
  • 1 morcov mediu, curățat și tăiat rondele
  • 2 tulpini de țelină, feliate
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de pasta de tomate
  • 1,250 l supă de vită
  • frunze proaspete de cimbru
  • rozmarin proaspăt tocat 

Mod de preparare

Se usucă carnea de vită cu un prosop de hârtie și se asezonează bine cu sare și piper. Într-o oală mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se adăugă carnea de vită (fără să se înghesuie) și se prăjește pe toate părțile până devin aurie, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. 

Se scoate din oală și se repetă procesul cu carnea de vită rămasă, adăugând mai mult ulei dacă este necesar. 

În aceeași oală, se adăugă ciupercile și se gătesc până devin aurii și crocante, aproximativ 5 minute. Se pun apoi ceapa, morcovii și țelina și se gătesc până se înmoaie, 5 minute. 

Se adăugă usturoiul și se lasă, încă un minut. Se pune pasta de roșii și se amestecă pentru a acoperi legumele. 

Se toarnă supa de vită, cimbrul, rozmarinul și carnea de vită și se asezonează cu sare și piper. Se aduce la fierbere și apoi se reduce focul. Se fierbe până când carnea de vită este fragedă, aproximativ o oră.

Pui prăjit

Puiul prăjit keto poate fi consumat și în afara acestui stil de viață pentru că, fiind preparat la cuptor, este mult mai sănătos.

Pui prăjit pus într-un suport special
Făina de migdale aduce o aromă deosebită și scade aportul de carbohidrați / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 2 kg piept de pui cu os și piele, tăiat fâșii
  • sare  
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 oua mari
  • 100 g smântână
  • 70 g făină de migdale
  • 100 g parmezan proaspăt ras 
  • 1 lingură de pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță de paprika
  • Pentru sos
  • 100 g maioneză
  • 1 linguriță sos iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Se uscă pieptul de pui cu un prosop de hârtie și se asezonează cu sare și piper. 

Într-un castron adânc, se amestecă ouăle și smântâna. Într-un alt castron, se combină făina de migdale, parmezanul, pudra de usturoi și paprika de ardei. Se asezonează cu sare și piper. 

Se trec fâșiile de pui prin amestecul de ouă și apoi în amestecul de făină de migdale, apăsând pentru a se acoperi. Se pune puiul pe tava de copt pregătită. 

Se coace până când puiul devine auriu și temperatura internă atinge 73°C, aproximativ 45 de minute.

Între timp, se face sosul. Într-un castron, se amestecă maioneza și sosul iute. Se adăugă mai mult sos iute, în funcție de gradul de condimentare preferat. 

Se servește puiul cald cu sos. 

Creveți cu unt în stil toscan

Creveții cu unt în stil toscan pot fi atât o cină delicioasă, cât și un prânz sățios, potrivit pentru întreaga familie. Încearcă și rețeta de creveți cu sos de roșii.

Creveții în stil toscan serviți într-o farfurie specială
Creveții în stil toscan sunt un adevărat răsfăț culinar / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 450 g creveți, curățați, decorticați și coada îndepărtată
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g unt
  • 3 caței de usturoi, tocați
  • 200 g roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 400 g baby spanac
  • 100 ml smântână
  • 70 g parmezan proaspăt ras
  • busuioc, tocat fin
  • rondele de lămâie, pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se asezonează creveții peste tot cu sare și piper. Când uleiul e încins, se pun creveții și se prăjesc până când partea inferioară devine aurie, aproximativ 2 minute. Se scot din tigaie și se lasă deoparte.

Se reduce focul și se adaugă untul. Când s-a topit, se pune usturoiul și se lasă aproximativ un minut. Apoi se adaugă roșiile cherry și se asezonează cu sare și piper. Se gătesc până încep să spargă, apoi se adaugă spanacul și se lasă până se înmoaie.

Se pun smântâna, parmezanul și busuiocul și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic și se fierbe până când sosul scade puțin, aproximativ 3 minute.

Se întorc creveții în tigaie și se amestecă pentru a se omogeniza. Se gătesc până se încălzesc creveții.se stoarce deasupra lămâie înainte de a servi.

Salată de ou

Salata de ou se face foarte repede, în doar 10-15 minute, și aduce un aport însemnat de grăsimi bune pentru stilul tău de viață.

Salata de ou servită într-o farfurie albă cu un sos alături
Salata de ou este potrivită pentru care oricare masă a zilei / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de maioneză
  • 3 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 8 ouă fierte tari, tăiate în bucăți
  • 8 fâșii de șuncă fiartă și mărunțită
  • 1 avocado, feliat subțire
  • 50 g blue cheese mărunțită
  • 100 g rosii cherry, tăiate pe jumatate
  • 3 fire de arpagic proaspăt tocat

 Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă maioneza, iaurtul și oțetul de vin. Se asezonează cu sare și piper. 

Într-un castron mare, se amestecă ușor ouăle, baconul, avocado, brânza și roșiile cherry. Se încorporează treptat sosul de maioneză, apoi se condimentează cu sare și piper. Se decorează cu arpagic.

Pui în stil grecesc cu usturoi

Lămâia și iaurtul vor frăgezi carnea de pui, iar usturoiul îi va da o aromă căreia îi va fi greu să îi reziste cineva.

Puiul în stil grecesc servit alături de fasole verde
Puiul în stil grecesc se consumă cât este cald / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • oregano uscat
  • 450 g pulpe de pui
  • sare cușer
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 200 g sparanghel
  • 1 dovlecel, feliat  
  • lămâie, feliată

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie, usturoiul și oregano. Se mixează până se omogenizează, apoi se adăugă pulpele de pui și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la marinat la frigider pentru cel puțin 15 minute și cel mult 2 ore.

Când puiul este gata, se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, la foc mediu, se încălzește lingura rămasă de ulei de măsline. Se asezonează ambele părți ale puiului marinat cu sare și piper, apoi se adaugă puiul cu pielea în jos și se toarnă marinada rămasă.

Se prăjește până când pielea devine aurie și crocantă, aproximativ 10 minute. Se întoarce puiul și se adăugă sparanghelul, dovlecelul și lămâia în tigaie.

Se transferă tigaia la cuptor și se mai lasă aproximativ 15 minute.

Somon cu usturoi și parmezan

Somonul este una dintre cele mai sănătoase surse de grăsimi, așa că dacă urmezi un regim keto nu ezita să îl consumi cât mai des.

Trei felii de somon servite într-o tigaie neagră
Somonul conține acizi esențiali Omega-3 / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 70 g parmezan ras
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 750 g  file de somon
  • felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare de copt cu folie de aluminiu și se unge cu. Într-un castron mic, se amestecă uleiul, pătrunjelul, parmezanul și usturoiul și se asezonează cu sare și piper.

Se pune somonul pe tava de copt pregătită și se unge cu amestecul de usturoi. Se acoperă cu folie și se coace până când somonul este gătit, 15 – 20 de minute. Se presară cu mai mult parmezan și se servește cu felii de lămâie. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Pandișpan cu gutui și mac porționat pe o hârtie de copt și o porție pe spatulă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ce pot găti copiii singuri
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
Ce pot găti copiii singuri. 5 rețete pentru toate vârstele și gusturile
rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide
persoana notând o retetă cu ingredientele alături
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
souvlaki
09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
arsura de congelator
13 octombrie, 06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
13 octombrie, 05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
închide