Cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile

Sufleul este un desert aerat și pufos, preparat dintr-un amestec de gălbenușuri, albușuri bătute spumă și alte ingrediente adăugate pentru aromă și gust. Când este copt, sufleul se umflă și se mărește, formând o crustă crocantă și un miez delicat și puțin dens. Poate fi dulce sau sărat, cu o varietate de arome și ingrediente, de la ciocolată și vanilie până la brânză și legume. Află cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

Un sufleu pus pe o tăbliță specială de lemn pentru a fi servit
Pentru un sufleu bun este nevoie să respecți cu strictețe rețeta / Shutterstock

Originile sufleului pot fi urmărite până în Franța secolului al XVIII-lea, când a fost creat de bucătarul Vincent La Chapelle pentru regele Ludovic al XV-lea. Sufleul a devenit rapid popular în înalta societate franceză și a călătorit în întreaga lume, fiind adoptat și adaptat în diferite culturi culinare.

De-a lungul timpului, rețetele de sufleu s-au diversificat și au evoluat, încorporând ingrediente noi și tehnici inovatoare, dar esența sa de delicatesă rămâne neschimbată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți să prepari cel mai bun sufleu

Sufleul este servit de obicei imediat după coacere, când este încă cald și pufos. Se poate servi simplu, pudrat cu zahăr pudră sau decorat cu fructe proaspete, sosuri sau frișcă.

Este important să se servească imediat, deoarece sufleul poate cădea în timpul răcirii și pierde din textura pufoasă.

Fă mai multe încercări

Dacă vrei să gătești sufleu pentru un eveniment important atunci trebuie să exersezi rețeta înainte, mai ales dacă nu ai mai încercat niciodată acest fel de mâncare. Doar așa vei reuși să stăpânești tehnica și nu vei sfârși prin a comanda mâncare.

Încearcă și rețeta de sufleu de vanilie. Este simplă și rapidă.

Pregătește vasele în avans

Modul în care pregătești vasul în care vei coace sufleul joacă un rol important în obținerea unui preparat perfect.

Contează foarte mult să le ungi cu cantitatea exactă de unt. În loc să îl topești complet, folosește-l cât este încă moale, astfel încât să poți lua o pensulă de patiserie și să îl întinzi pe vas de jos în sus, dând o direcția pe care aluatul să o urmeze.

Apoi, presară pesmet, mălai, parmezan ras sau zahăr granulat, în funcție de rețetă. Odată ce aceste ingrediente sunt adăugate, înlătură orice exces.

Nu face aluatul cu mult înainte de a-l coace

Spre deosebire de alte preparate coapte, cum ar fi brioșele, sufleul are nevoie de un aluat proaspăt preparat. Îl poți face cu câteva ore înainte de coacere, dar vei vedea că nu va mai crește la fel de mult. Aluatul este destul de delicat datorită albușurilor bătute spumă, care iși pierd textura pufoasă.

Folosește echipamentele potrivite

Primul pas este să alegi vasele potrivite pentru a găti sufleul. Nu folosi ceva curbat pentru că sufleul are nevoie de o suprafață dreaptă pentru a crește mai ușor.

Există vase speciale, însă dacă nu găsești poți folosi și forme pentru crème brulee, cu condiția să aibă suprafața interioară netedă.

De asemenea, este important să utilizezi pentru albușuri vase de metal. Cele de plastic pot avea pori care rețin resturile de grăsime, împiedicând albușurile să se extindă atunci când le bați. Când amesteci spuma de albușuri cu restul compoziție ai nevoie de o spatulă pentru ca sufleul să rămână aerat și pufos.

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei

Dacă vei folosi ouăle direct din frigider, spuma ta de albușuri nu va avea suficient de mult volum. În plus, gălbenușurile se vor omogeniza mai repede și mai bine cu restul ingredientelor. De aceea, scoate-le din frigider cu minimum 30 de minute înainte de a le folosi.

Separă ouăle cât sunt încă reci pentru că îți va fi mai ușor să faci operațiunea astfel încât gălbenușurile să nu se spargă. În felul acesta nu va scăpa niciun pic de gălbenuș în albușuri și spuma va fi foarte pufoasă.

Bate albușurile foarte bine

Pentru ca sufleul să crească și să aibă textura pufoasă pe care o cauți este nevoie să bați albușurile cât mai bine.

La final trebuie să aibă volum, iar la final trebuie să poți întoarce castronul și ele să nu curgă. Îți vei da seama că le-ai bătut suficient atunci când se formează vârfuri ferme, care nu se lasă nici după ce scoți mixerul din compoziție.

Trebuie să lucrezi cu delicatețe

Secretul unui sufleu bun este să fii deosebit de atentă cu aluatul, mai ales cu temperatura la care lucrezi. Dacă nu ai răbdare și începi să amesteci spuma de albușuri cu baza de aluat cât aceasta este fierbinte vei obține un fel de omletă. Pentru a evita acest lucru, lăsă mai întâi sosul să se răcească ușor.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este că trebuie să amesteci ușor pentru a nu scoate aerul din compoziție. Nu pune toată spuma de albușuri de la început, ci încorporeaz-o puțin câte puțin. După ce ai adăugat-o pe toată, răzuiește partea inferioară a vasului și amestecă aluatul de jos în sus.

Respectă rețeta

În cazul în care nu respecți rețeta și pui mai multe ingrediente grele vei avea un sufleu prea dens. Bucățile mari de legume, carne sau fructe pot împiedica aluatul să crească complet. O altă problema care poate apărea este că se pot separa componentele.

Dacă vrei totuși să adaugi și legume, carne sau fructe, este important să le tai cât se poate de mărunt și se le adaugi chiar înainte de a pune sufleul la cuptor.

Pentru sufleurile de brânză, dacă pui mai multă brânză decât în rețetă sau dacă folosești sortimente nepotrivite, atunci nu vei mai obține textura potrivită. Folosește brânză mărunțită sau rasă tare pentru rezultate optime.

Umple ramekinele corect

Chiar dacă ai obținut compoziția perfectă trebuie să fii atentă și cum o transferi în vase și cât de mult le umpli.

Folosește o lingură mai mare pentru a pune sufleul în ramekine și pune până la marginea vasului. Apoi nivelează compoziția cu un cuțit sau o spatulă. Dacă din greșeală a curs aluat pe marginea vasului, șterge-l cu un prosop de bucătărie.

Așează-l corect în cuptor

Dacă sufleul nu se coace la temperatura potrivită, durează mai mult să se gătească sau nu iese corect. De aceea, nu trebuie așezat chiar aproape de ușa cuptorului pentru că acolo.

Nu vrei să-l pui nici prea sus pentru că blatul se poate arde, în timp ce interiorul va rămâne crud. Prin urmare, cel mai bun loc este spre mijlocul sau partea inferioară a cuptorului, deoarece căldura de jos ajută la creșterea aluatului.

Dacă intenționezi să-l coci într-un cuptor cu convecție, nu îl așeza direct în calea ventilatorului pentru că vei obține un sufleu deformat sau care nu va crește.

Nu deschide cuptorului în timp ce se coace

Probabil că nu ai răbdare și vrei să vezi ce se întâmplă cu sufleul tău. Totuși nu deschide ușa cuptorului. O schimbare bruscă de temperatură poate duce la prăbușirea sau crăparea preparatului.

Respectă timpul de coacere

Sufleurile care sunt prea puțin coapte sau prea mult au adesea fie textură neplăcută, fie nu arată prea bine. Respectă timpul precizat în rețetă pentru a obține cele mai bune rezultate. După expirarea acestui timp, poți folosi câteva indicații vizuale pentru a determina dacă trebuie să scoți sufleul din cuptor.

Deschide încet ușa cuptorului și observă-i aspectul. Ar trebuie să se dubleze în înălțime și să aibă fie maro-auriu. Atinge ușor părțile laterale ale vasului de copt pentru a vedea cum se mișcă sufleul.

Dacă este gata, se clătină pentru o clipă, dar revine la starea sa naturală, ceea ce înseamnă că este în mare parte stabil, ci nu lichid. Dacă nu se întâmplă acest lucru mai lasă-l câteva minute.

Servește-l imediat

Odată ce îl scoți din cuptor, ai câteva minute să îl aduci la masă înainte să se lase. Prin urmare, nu amâna servirea lui, dacă vrei să te bucuri de tot ce înseamnă sufleu, de la aspect, la textură și gust.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Porție de tort Malakoff
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
plăcintă cu mere pe o farfurie
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
un bol cu sos de soia pus pe o masă de lemn
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Un bol plin cu ramen
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O tavă cu cubulețe de dovleac copt
09:03
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
O pungă plină cu boabe de porumb care urmează să fie congelată
08:58
Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată, aranjată pe un tocător de lemn
06:07
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș
lasagna cu legume pusă pe o farfurie
14 octombrie, 09:06
Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă
pâine mucegăită pusă pe masă
14 octombrie, 08:57
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită
Două boluri cu budincă de dovleac cu brânză și semințe
13 octombrie, 06:36
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
12 octombrie, 06:46
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Supă cremă de dovleac cu smântână servită într-un bol gri
12 octombrie, 05:39
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
1
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Rețeta de supă crema de dovleac cu smântână este o alegere excelentă pentru sezonul de toamnă, fiind bogată în arome, cremoasă și hrănitoare. Textura ei cremoasă îți va da o stare...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
2
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
3
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
4
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Vânăta este umplută cu roșii, ceapă și usturoi, rezultând un preparat...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
5
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Parteneri
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să se accepte așa cum sunt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să se accepte așa cum sunt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să se accepte așa cum sunt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă. Cine a câștigat imunitatea mică
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă. Cine a câștigat imunitatea mică
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă. Cine a câștigat imunitatea mică
A murit Jessica Jurado din La Usurpadora. Gabriela Spanic și-a exprimat regretul în mediul online
A murit Jessica Jurado din La Usurpadora. Gabriela Spanic și-a exprimat regretul în mediul online
A murit Jessica Jurado din La Usurpadora. Gabriela Spanic și-a exprimat regretul în mediul online
Luna Vânătorului din 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
Luna Vânătorului din 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
Luna Vânătorului din 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
Cremes cu vanilie și frișcă
Cremes cu vanilie și frișcă
Cremes cu vanilie și frișcă
Motivul pentru care toddlerul tău are tendința să se dezbrace. Ce poți să faci în aceste situații
Motivul pentru care toddlerul tău are tendința să se dezbrace. Ce poți să faci în aceste situații
Motivul pentru care toddlerul tău are tendința să se dezbrace. Ce poți să faci în aceste situații
J-Hope de la BTS va fi eliberat din armata sud-coreeană. BIGHIT Music a împărtășit anunțul pe rețelele sociale
J-Hope de la BTS va fi eliberat din armata sud-coreeană. BIGHIT Music a împărtășit anunțul pe rețelele sociale
J-Hope de la BTS va fi eliberat din armata sud-coreeană. BIGHIT Music a împărtășit anunțul pe rețelele sociale
Legătura dintre consumul de alcool și cancer. Ce tipuri de cancer poate cauza
Legătura dintre consumul de alcool și cancer. Ce tipuri de cancer poate cauza
Legătura dintre consumul de alcool și cancer. Ce tipuri de cancer poate cauza
fresh
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă

Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită

Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș

Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș

Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă

Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă
închide