Cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile

Sufleul este un desert aerat și pufos, preparat dintr-un amestec de gălbenușuri, albușuri bătute spumă și alte ingrediente adăugate pentru aromă și gust. Când este copt, sufleul se umflă și se mărește, formând o crustă crocantă și un miez delicat și puțin dens. Poate fi dulce sau sărat, cu o varietate de arome și ingrediente, de la ciocolată și vanilie până la brânză și legume. Află cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

Un sufleu pus pe o tăbliță specială de lemn pentru a fi servit
Pentru un sufleu bun este nevoie să respecți cu strictețe rețeta / Shutterstock

Originile sufleului pot fi urmărite până în Franța secolului al XVIII-lea, când a fost creat de bucătarul Vincent La Chapelle pentru regele Ludovic al XV-lea. Sufleul a devenit rapid popular în înalta societate franceză și a călătorit în întreaga lume, fiind adoptat și adaptat în diferite culturi culinare.

De-a lungul timpului, rețetele de sufleu s-au diversificat și au evoluat, încorporând ingrediente noi și tehnici inovatoare, dar esența sa de delicatesă rămâne neschimbată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți să prepari cel mai bun sufleu

Sufleul este servit de obicei imediat după coacere, când este încă cald și pufos. Se poate servi simplu, pudrat cu zahăr pudră sau decorat cu fructe proaspete, sosuri sau frișcă.

Este important să se servească imediat, deoarece sufleul poate cădea în timpul răcirii și pierde din textura pufoasă.

Fă mai multe încercări

Dacă vrei să gătești sufleu pentru un eveniment important atunci trebuie să exersezi rețeta înainte, mai ales dacă nu ai mai încercat niciodată acest fel de mâncare. Doar așa vei reuși să stăpânești tehnica și nu vei sfârși prin a comanda mâncare.

Încearcă și rețeta de sufleu de vanilie. Este simplă și rapidă.

Pregătește vasele în avans

Modul în care pregătești vasul în care vei coace sufleul joacă un rol important în obținerea unui preparat perfect.

Contează foarte mult să le ungi cu cantitatea exactă de unt. În loc să îl topești complet, folosește-l cât este încă moale, astfel încât să poți lua o pensulă de patiserie și să îl întinzi pe vas de jos în sus, dând o direcția pe care aluatul să o urmeze.

Apoi, presară pesmet, mălai, parmezan ras sau zahăr granulat, în funcție de rețetă. Odată ce aceste ingrediente sunt adăugate, înlătură orice exces.

Nu face aluatul cu mult înainte de a-l coace

Spre deosebire de alte preparate coapte, cum ar fi brioșele, sufleul are nevoie de un aluat proaspăt preparat. Îl poți face cu câteva ore înainte de coacere, dar vei vedea că nu va mai crește la fel de mult. Aluatul este destul de delicat datorită albușurilor bătute spumă, care iși pierd textura pufoasă.

Folosește echipamentele potrivite

Primul pas este să alegi vasele potrivite pentru a găti sufleul. Nu folosi ceva curbat pentru că sufleul are nevoie de o suprafață dreaptă pentru a crește mai ușor.

Există vase speciale, însă dacă nu găsești poți folosi și forme pentru crème brulee, cu condiția să aibă suprafața interioară netedă.

De asemenea, este important să utilizezi pentru albușuri vase de metal. Cele de plastic pot avea pori care rețin resturile de grăsime, împiedicând albușurile să se extindă atunci când le bați. Când amesteci spuma de albușuri cu restul compoziție ai nevoie de o spatulă pentru ca sufleul să rămână aerat și pufos.

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei

Dacă vei folosi ouăle direct din frigider, spuma ta de albușuri nu va avea suficient de mult volum. În plus, gălbenușurile se vor omogeniza mai repede și mai bine cu restul ingredientelor. De aceea, scoate-le din frigider cu minimum 30 de minute înainte de a le folosi.

Separă ouăle cât sunt încă reci pentru că îți va fi mai ușor să faci operațiunea astfel încât gălbenușurile să nu se spargă. În felul acesta nu va scăpa niciun pic de gălbenuș în albușuri și spuma va fi foarte pufoasă.

Bate albușurile foarte bine

Pentru ca sufleul să crească și să aibă textura pufoasă pe care o cauți este nevoie să bați albușurile cât mai bine.

La final trebuie să aibă volum, iar la final trebuie să poți întoarce castronul și ele să nu curgă. Îți vei da seama că le-ai bătut suficient atunci când se formează vârfuri ferme, care nu se lasă nici după ce scoți mixerul din compoziție.

Trebuie să lucrezi cu delicatețe

Secretul unui sufleu bun este să fii deosebit de atentă cu aluatul, mai ales cu temperatura la care lucrezi. Dacă nu ai răbdare și începi să amesteci spuma de albușuri cu baza de aluat cât aceasta este fierbinte vei obține un fel de omletă. Pentru a evita acest lucru, lăsă mai întâi sosul să se răcească ușor.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este că trebuie să amesteci ușor pentru a nu scoate aerul din compoziție. Nu pune toată spuma de albușuri de la început, ci încorporeaz-o puțin câte puțin. După ce ai adăugat-o pe toată, răzuiește partea inferioară a vasului și amestecă aluatul de jos în sus.

Respectă rețeta

În cazul în care nu respecți rețeta și pui mai multe ingrediente grele vei avea un sufleu prea dens. Bucățile mari de legume, carne sau fructe pot împiedica aluatul să crească complet. O altă problema care poate apărea este că se pot separa componentele.

Dacă vrei totuși să adaugi și legume, carne sau fructe, este important să le tai cât se poate de mărunt și se le adaugi chiar înainte de a pune sufleul la cuptor.

Pentru sufleurile de brânză, dacă pui mai multă brânză decât în rețetă sau dacă folosești sortimente nepotrivite, atunci nu vei mai obține textura potrivită. Folosește brânză mărunțită sau rasă tare pentru rezultate optime.

Umple ramekinele corect

Chiar dacă ai obținut compoziția perfectă trebuie să fii atentă și cum o transferi în vase și cât de mult le umpli.

Folosește o lingură mai mare pentru a pune sufleul în ramekine și pune până la marginea vasului. Apoi nivelează compoziția cu un cuțit sau o spatulă. Dacă din greșeală a curs aluat pe marginea vasului, șterge-l cu un prosop de bucătărie.

Așează-l corect în cuptor

Dacă sufleul nu se coace la temperatura potrivită, durează mai mult să se gătească sau nu iese corect. De aceea, nu trebuie așezat chiar aproape de ușa cuptorului pentru că acolo.

Nu vrei să-l pui nici prea sus pentru că blatul se poate arde, în timp ce interiorul va rămâne crud. Prin urmare, cel mai bun loc este spre mijlocul sau partea inferioară a cuptorului, deoarece căldura de jos ajută la creșterea aluatului.

Dacă intenționezi să-l coci într-un cuptor cu convecție, nu îl așeza direct în calea ventilatorului pentru că vei obține un sufleu deformat sau care nu va crește.

Nu deschide cuptorului în timp ce se coace

Probabil că nu ai răbdare și vrei să vezi ce se întâmplă cu sufleul tău. Totuși nu deschide ușa cuptorului. O schimbare bruscă de temperatură poate duce la prăbușirea sau crăparea preparatului.

Respectă timpul de coacere

Sufleurile care sunt prea puțin coapte sau prea mult au adesea fie textură neplăcută, fie nu arată prea bine. Respectă timpul precizat în rețetă pentru a obține cele mai bune rezultate. După expirarea acestui timp, poți folosi câteva indicații vizuale pentru a determina dacă trebuie să scoți sufleul din cuptor.

Deschide încet ușa cuptorului și observă-i aspectul. Ar trebuie să se dubleze în înălțime și să aibă fie maro-auriu. Atinge ușor părțile laterale ale vasului de copt pentru a vedea cum se mișcă sufleul.

Dacă este gata, se clătină pentru o clipă, dar revine la starea sa naturală, ceea ce înseamnă că este în mare parte stabil, ci nu lichid. Dacă nu se întâmplă acest lucru mai lasă-l câteva minute.

Servește-l imediat

Odată ce îl scoți din cuptor, ai câteva minute să îl aduci la masă înainte să se lase. Prin urmare, nu amâna servirea lui, dacă vrei să te bucuri de tot ce înseamnă sufleu, de la aspect, la textură și gust.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
macarons perfecte puse într-un bol alb
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
condimente asiatice pe o masă
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide