3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide

Diminețile pot fi grele. Nu știi ce să mai faci mai înainte. Ai vrea să îți bei și cafeaua, să te și aranjezi, poate ai de făcut și niște pachete pentru copii și, cel mai important, trebuie să te încadrezi într-o perioadă de timp foarte scurtă. Pregătirea primei mese a zilei rămâne undeva pe locurile din urmă pe lista ta de priorități, deși nu ar trebui. Iată 3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara.

rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
Pentru micul dejun sunt foarte potrivite tartele sărate/ Shutterstock

Nutriționiștii spun că micul dejun este cea mai importată masă a zilei și nu ar trebui să sari peste ea. Poți să mănânci un iaurt, un fruct sau să îți faci un sandvici pe care să îl mănânci în drum spre birou. Poți să îți pregătești de seara preparate consistente și delicioase pe care să le mănânci de plăcere.

Îți propunem 3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara care sunt perfecte atât pentru zilele în care mergi la birou, dar și pentru un brunch de weekend.

Fiecare dintre ele poate fi preparată în cantități mai mari și păstrată apoi în caserole care se închide ermetic. În felul acesta poți să le rotești și să fii pregătită în fiecare zi, fără să te plictisești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Mini quiche cu sparanghel și brânză de capră

Quiche-urile cu sparanghel și brânză de capră le poți consuma ca atare, dar dacă ai timp, poți să pui alături și o salată de verdețuri sau câteva roșii cherry stropite cu ulei de măsline.

Mini quiche-urile cu sparanghel și brânză puse pe un blat de lemn
Mini quiche-urile cu sparanghel și brânză de capră se păstrează la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină, plus mai multă pentru suprafața de lucru
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 g unt rece nesărat, tăiat în cuburi
  • 90 g brânză de capră, tăiată în bucăți de 1 cm, cogelată
  • 1 gălbenuș de ou mare
  • 1 lingură de apă cu gheață

Pentru umplutură

  • 350 g sparanghel proaspăt, tăiat
  • 60 g unt nesărat
  • 1 praz mare, feliat subțire
  • 4 ouă mari
  • 100 g smântână
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 90 g brânză de capră mărunțită

Mod de preparare

Pentru a face aluatul se pun făina și sarea într-un robot de bucătărie și se pulsează de câteva ori, cât să se combine.

Apoi se pune brânza de capră și se procesează până când amestecul seamănă cu o făină grosieră. După aceea se pun gălbenușul de ou și apă cu gheață, procesând doar până când amestecul formează o minge, aproximativ 30 de secunde. 

Aluatul va fi lipicios. Se modelează într-un disc plat, se înfășoară în folie de plastic și se lasă la rece între 2 ore și 3 zile.

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se întinde aluatul până ajunge la o grosime de 0,3 cm pe o suprafață presărată cu făină. Se formează 6 cercuri cu diametrul de 12 cm, care apoi se așează în 6 forme de tartă cu diametrul de 10 cm, având grijă ca aluatul să îmbrace și marginile.

Se dă la congelator pentru 15 minute. Apoi se pun deasupra aluatului greutăți (pot fi niște vase mici rezistente la temperaturi mari). Se coc 12 până la 15 minute. 

Apoi se scot greutățile și se înțeapă aluatul cu o furculiță. Se mai dau la cuptor 8 până la 10 minute. Se scot și se lasă să se răcească. Se reduce temperatura cuptorului la 180°C.

Cum se face umplutura

Pentru umplutură se taie sparanghelul în bucăți de 5 cm. Vârfurile se păstrează deoparte. Se topește untul într-o tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă prazul și se gătește, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se pun apoi bucățile de sparanghel și se amestecă, aproximativ un minut. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească 5 minute.

Se bat ouăle, se amestecă apoi cu smântâna, pătrunjelul, sare și piper până se omogenizează. Se transferă cojile de tartă pe o tavă de copt. Se împarte amestecul de praz, brânză de capră și amestecul de ouă în mod egal între cojile de tartă. Se pun 2-3 din vârfurile de sparanghel rezervate pe fiecare quiche.

Se dau la copt la 180°C între 22 și 24 de minute, acoperind cu folie după 15 minute, dacă este necesar, pentru a preveni rumenirea în exces. Apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci.

Frittata cu cârnați și cartofi

Dacă îți place să mănânci consistent la micul dejun, aceasta este rețeta de care ai nevoie. Este delicioasă, cu un gust bogat și aromat. Poate fi și un prânz savuros, dacă mai adaugi alături o salată. Încearcă și frittata cu spaghete și bacon.

Frittata cu cârnați și cartofi preparată într-o tigaie
Frittata cu cârnați și cartofi se poate încălzi la cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute / Shutterstock

 Ingrediente

  • 500 g cârnați afumați, tăiați în felii de 1 cm
  • 500 g cartofi roșii, tăiați în felii de 0,5 g
  • 10 ouă mari
  • 80 ml lapte
  • pătrunjel proaspăt cu frunze plate tocat
  • arpagic proaspăt tocat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 100 g brânză Monterey Jack, mărunțită

Mod de preparare

Se gătesc cârnații și cartofii într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare, amestecând des, până când cârnații se sunt aproape gata și cartofii sunt ușor rumeniți și fragezi, aproximativ 10 minute. apoi se scurge grăsimea din tigaie.

Se unge cu ulei o oală. Se așează cartofii și cârnații pe fundul oalei. Se bat ouăle cu laptele, pătrunjelul, arpagicul, sarea și piperul într-un castron mediu. Se toarnă  amestecul de ouă peste cârnați și cartofi. Se presară amestecul cu brânză Monterey Jack. Se acoperă, se dă la cuptor la 170°C, timp de 40-50 de minute.

Mini frittatas cu ierburi și roșii cherry

Frittata este o omletă ce se gătește la cuptor și se poate mânca atât rece, cât și caldă. O poți pune chiar și între 2 felii de pâine, cu câteva frunze de salată și ai un sandvici delicios.

Mini frittatas cu ierburi și roșii cherry pe un tocător de lemn
Mini frittatas cu ierburi și roșii cherry se pot servi cu salată de crudități / Shutterstock

Ingrediente

  • 12 ouă mari
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • arpagic proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 linguriță de oregano proaspăt tocat
  • 400 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 200 g amestec de brânzeturi mărunțit

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pun în blender ouăle, smântâna pentru gătit, sarea și piperul. Se procesează până se omogenizează. Se amestecă arpagicul cu pătrunjelul și oregano. Se ung cu ulei 8 vase ramekin cu diametrul de 10 cm.

Se pune în fiecare un strat de roșii, unul de amestec de brânză având grijă să rămână jumătate din cantitate pentru la final, unul de amestec de apragic. Apoi se împarte și amestecul de ouă și, la final, se adaugă restul de brânză.

Se pun vasele pe o tavă de copt și se dau la cuptor pentru 7 minute, în partea de mijloc a cuptorului. Apoi se mută în partea inferioară pentru alte 8 minute. La final se mută  în partea de sus și se mai coc 1-2 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Citește și
CELE MAI CITITE
Burek cu carne
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Corneluțe cu gem
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Risotto cu orez negru și parmezan
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bruschete cu ton și avocado
06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
26 octombrie, 05:30
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute) Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Cum va fi vremea în România în luna noiembrie. Prognoza meteo ANM până la final de toamnă
Cum va fi vremea în România în luna noiembrie. Prognoza meteo ANM până la final de toamnă
Cum va fi vremea în România în luna noiembrie. Prognoza meteo ANM până la final de toamnă
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Smiley a vorbit despre Armonie, viitorul său spectacol de la Sala Palatului: Abia aștept să plutim împreună
Smiley a vorbit despre „Armonie”, viitorul său spectacol de la Sala Palatului: „Abia aștept să plutim împreună”
Smiley a vorbit despre „Armonie”, viitorul său spectacol de la Sala Palatului: „Abia aștept să plutim împreună”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
închide