3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapide

Diminețile pot fi grele. Nu știi ce să mai faci mai înainte. Ai vrea să îți bei și cafeaua, să te și aranjezi, poate ai de făcut și niște pachete pentru copii și, cel mai important, trebuie să te încadrezi într-o perioadă de timp foarte scurtă. Pregătirea primei mese a zilei rămâne undeva pe locurile din urmă pe lista ta de priorități, deși nu ar trebui. Iată 3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara.

rețete de mic dejun pe care le poți face de seara, puse pe o farfurie albă
Pentru micul dejun sunt foarte potrivite tartele sărate/ Shutterstock

Nutriționiștii spun că micul dejun este cea mai importată masă a zilei și nu ar trebui să sari peste ea. Poți să mănânci un iaurt, un fruct sau să îți faci un sandvici pe care să îl mănânci în drum spre birou. Poți să îți pregătești de seara preparate consistente și delicioase pe care să le mănânci de plăcere.

Îți propunem 3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara care sunt perfecte atât pentru zilele în care mergi la birou, dar și pentru un brunch de weekend.

Fiecare dintre ele poate fi preparată în cantități mai mari și păstrată apoi în caserole care se închide ermetic. În felul acesta poți să le rotești și să fii pregătită în fiecare zi, fără să te plictisești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Mini quiche cu sparanghel și brânză de capră

Quiche-urile cu sparanghel și brânză de capră le poți consuma ca atare, dar dacă ai timp, poți să pui alături și o salată de verdețuri sau câteva roșii cherry stropite cu ulei de măsline.

Mini quiche-urile cu sparanghel și brânză puse pe un blat de lemn
Mini quiche-urile cu sparanghel și brânză de capră se păstrează la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină, plus mai multă pentru suprafața de lucru
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 g unt rece nesărat, tăiat în cuburi
  • 90 g brânză de capră, tăiată în bucăți de 1 cm, cogelată
  • 1 gălbenuș de ou mare
  • 1 lingură de apă cu gheață

Pentru umplutură

  • 350 g sparanghel proaspăt, tăiat
  • 60 g unt nesărat
  • 1 praz mare, feliat subțire
  • 4 ouă mari
  • 100 g smântână
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 90 g brânză de capră mărunțită

Mod de preparare

Pentru a face aluatul se pun făina și sarea într-un robot de bucătărie și se pulsează de câteva ori, cât să se combine.

Apoi se pune brânza de capră și se procesează până când amestecul seamănă cu o făină grosieră. După aceea se pun gălbenușul de ou și apă cu gheață, procesând doar până când amestecul formează o minge, aproximativ 30 de secunde. 

Aluatul va fi lipicios. Se modelează într-un disc plat, se înfășoară în folie de plastic și se lasă la rece între 2 ore și 3 zile.

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se întinde aluatul până ajunge la o grosime de 0,3 cm pe o suprafață presărată cu făină. Se formează 6 cercuri cu diametrul de 12 cm, care apoi se așează în 6 forme de tartă cu diametrul de 10 cm, având grijă ca aluatul să îmbrace și marginile.

Se dă la congelator pentru 15 minute. Apoi se pun deasupra aluatului greutăți (pot fi niște vase mici rezistente la temperaturi mari). Se coc 12 până la 15 minute. 

Apoi se scot greutățile și se înțeapă aluatul cu o furculiță. Se mai dau la cuptor 8 până la 10 minute. Se scot și se lasă să se răcească. Se reduce temperatura cuptorului la 180°C.

Cum se face umplutura

Pentru umplutură se taie sparanghelul în bucăți de 5 cm. Vârfurile se păstrează deoparte. Se topește untul într-o tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă prazul și se gătește, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se pun apoi bucățile de sparanghel și se amestecă, aproximativ un minut. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească 5 minute.

Se bat ouăle, se amestecă apoi cu smântâna, pătrunjelul, sare și piper până se omogenizează. Se transferă cojile de tartă pe o tavă de copt. Se împarte amestecul de praz, brânză de capră și amestecul de ouă în mod egal între cojile de tartă. Se pun 2-3 din vârfurile de sparanghel rezervate pe fiecare quiche.

Se dau la copt la 180°C între 22 și 24 de minute, acoperind cu folie după 15 minute, dacă este necesar, pentru a preveni rumenirea în exces. Apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci.

Frittata cu cârnați și cartofi

Dacă îți place să mănânci consistent la micul dejun, aceasta este rețeta de care ai nevoie. Este delicioasă, cu un gust bogat și aromat. Poate fi și un prânz savuros, dacă mai adaugi alături o salată. Încearcă și frittata cu spaghete și bacon.

Frittata cu cârnați și cartofi preparată într-o tigaie
Frittata cu cârnați și cartofi se poate încălzi la cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute / Shutterstock

 Ingrediente

  • 500 g cârnați afumați, tăiați în felii de 1 cm
  • 500 g cartofi roșii, tăiați în felii de 0,5 g
  • 10 ouă mari
  • 80 ml lapte
  • pătrunjel proaspăt cu frunze plate tocat
  • arpagic proaspăt tocat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 100 g brânză Monterey Jack, mărunțită

Mod de preparare

Se gătesc cârnații și cartofii într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare, amestecând des, până când cârnații se sunt aproape gata și cartofii sunt ușor rumeniți și fragezi, aproximativ 10 minute. apoi se scurge grăsimea din tigaie.

Se unge cu ulei o oală. Se așează cartofii și cârnații pe fundul oalei. Se bat ouăle cu laptele, pătrunjelul, arpagicul, sarea și piperul într-un castron mediu. Se toarnă  amestecul de ouă peste cârnați și cartofi. Se presară amestecul cu brânză Monterey Jack. Se acoperă, se dă la cuptor la 170°C, timp de 40-50 de minute.

Mini frittatas cu ierburi și roșii cherry

Frittata este o omletă ce se gătește la cuptor și se poate mânca atât rece, cât și caldă. O poți pune chiar și între 2 felii de pâine, cu câteva frunze de salată și ai un sandvici delicios.

Mini frittatas cu ierburi și roșii cherry pe un tocător de lemn
Mini frittatas cu ierburi și roșii cherry se pot servi cu salată de crudități / Shutterstock

Ingrediente

  • 12 ouă mari
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • arpagic proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 linguriță de oregano proaspăt tocat
  • 400 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 200 g amestec de brânzeturi mărunțit

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pun în blender ouăle, smântâna pentru gătit, sarea și piperul. Se procesează până se omogenizează. Se amestecă arpagicul cu pătrunjelul și oregano. Se ung cu ulei 8 vase ramekin cu diametrul de 10 cm.

Se pune în fiecare un strat de roșii, unul de amestec de brânză având grijă să rămână jumătate din cantitate pentru la final, unul de amestec de apragic. Apoi se împarte și amestecul de ouă și, la final, se adaugă restul de brânză.

Se pun vasele pe o tavă de copt și se dau la cuptor pentru 7 minute, în partea de mijloc a cuptorului. Apoi se mută în partea inferioară pentru alte 8 minute. La final se mută  în partea de sus și se mai coc 1-2 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Trucurile prin care poţi evita să plăteşti chiar şi 1.000 de lei pe lună factura la energie
Trucurile prin care poţi evita să plăteşti chiar şi 1.000 de lei pe lună factura la energie
Trucurile prin care poţi evita să plăteşti chiar şi 1.000 de lei pe lună factura la energie
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide