Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când vrei să-ți impresionezi familia cu mâncăruri delicioase, trece pe lista de preparat și rețeta de rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză. Vor fi cuceriți atât de gustul rulourilor, cât și de aspectul acestora secționate.

Maria Udrea
Publicat: 26 septembrie 2024, 11:20

Galerie foto

Rulourile vor arăta spectaculos secționate, pe un platou cu aperitive / Shutterstock

Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele folosite sunt simple și accesibile. Carnea frumos rumenită la exterior va fi fragedă și suculentă la interior.

Iar spanacul și brânza din umplutură vor completa armonios gustul delicios al cărnii. Roșiile deshidratate aduc un plus de gust și aspect rulourilor. Iar usturoiul va aromatiza plăcut atât carnea cât și umplutura.

Citește și

Particularități ale cotletului de porc

Cotletul de porc este una dintre cele mai populare bucăți de carne de la porc. Este foarte apreciat pentru gustul său bogat, textura fragedă și versatilitatea în preparare. Se găsește în mod obișnuit sub formă de fâșii groase și poate fi gătit într-o varietate de moduri: la grătar, la cuptor, prăjit sau sotat. Cotletul poate include sau nu os. Cotletul cu os este de obicei mai suculent, deoarece osul ajută la reținerea umidității și la intensificarea aromei în timpul gătitului. Varianta fără os este mai ușor de porționat și gătit, dar poate necesita o atenție mai mare pentru a preveni uscarea.

Cotletul de porc are o textură relativ fină, fiind mai puțin gras decât alte bucăți de carne de porc, cum ar fi pieptul sau ceafa. Gustul său este moderat, absorbind bine aromele condimentelor sau marinatelor.

Descoperă și o rețetă de cotlet de porc cu sos de ciuperci. iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru delicioasele rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză.

Ingrediente

Mod de preparare

Pregătește feliile de cotlet și bate-le ușor cu ciocanul de șnițele pentru frăgezire. Presară-le cu sare, piper și boia de ardei. Acoperă-le cu folie de prospețime și lasă-le deoparte.

Prepară umplutura pentru rulouri din cotlet de porc

Clătește frunzele de spanac și scurge-le bine. Dacă optezi pentru spanac matur, opărește-i frunzele în apă clocotită cu puțină sare, pentru 1 minut. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs. Dacă optezi pentru baby spanac, acesta nu necesită pasul de opărire.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă 2-3 căței de usturoi curățați și ușor striviți. Amestecă-i timp de 1-2 minute cu o spatulă prin uleiul încins pentru a-l aromatiza. Scoate cățeii de usturoi din ulei și adaugă frunzele de spanac. Gătește-le și pe acestea timp de 2-3 minute pentru a se înmuia, apoi stinge focul și lasă spanacul să se răcească. După răcire amestecă-l cu brânza bine scursă. Taie roșiile deshidratate în cuburi micuțe și adaugă-le peste spanac și brânză. Asezonează compoziția cu sare și piper după gust și amestec-o bine pentru omogenizare.

Descoperă și o rețetă de rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb.

Cum formezi și prepari rulourile

Adaugă câte două linguri din compoziția de spanac cu brânză și roșii deshidratate peste fiecare felie de carne. Rulează feliile de carne cu umplutura în interior, și prinde-le cu scobitori la capete.

Încinge o tigaie cu 2-3 linguri de ulei în ea și pune rulourile la rumenit. Întoarce-le pe toate părțile pentru a se rumeni uniform. Dacă feliile de carne sunt subțiri, rulourile se vor pătrunde foarte rapid și vor fi gata într-un timp scurt. Cotletul de porc are avantajul că nu necesită foarte mult timp de preparare.

Delicioasele rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză pot fi servite cu garnitura preferată, cu o salată proaspătă sau cu diferite sosuri. Iar dacă nu ai idee ce sos să prepari, îți recomandăm să alegi din cele patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.

Citește și
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Te-ar mai putea interesa și
Cotlet de porc cu sos de ciuperci, preparat la tigaie
Cotlet de porc cu sos de ciuperci, preparat la tigaie
Cotlete de porc la air fryer. Rețeta care îți garantează o friptură suculentă
Cotlete de porc la air fryer. Rețeta care îți garantează o friptură suculentă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:51
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
05:02
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
05:02
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
20 decembrie, 06:35
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
20 decembrie, 06:32
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
20 decembrie, 05:48
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
19 decembrie, 06:07
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
19 decembrie, 05:45
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

3 zodii au o intuiție puternică. Află dacă te numeri printre ele
3 zodii au o intuiție puternică. Află dacă te numeri printre ele
Alertă de vreme rea în România: Ninsori și ceață densă în mai multe județe. Porturi închise din cauza vântului puternic
Alertă de vreme rea în România: Ninsori și ceață densă în mai multe județe. Porturi închise din cauza vântului puternic
„Un miliard pe an” Lovitura uriaşă pe care a dat-o Ion Ţiriac! Cât a „muncit” pentru această performanţă
„Un miliard pe an” Lovitura uriaşă pe care a dat-o Ion Ţiriac! Cât a „muncit” pentru această performanţă
Finala celui de-al zecelea sezon Mireasa - Iubește de 10!, lider detașat de audienţă! Laura şi Mihai, câştigătorii
Finala celui de-al zecelea sezon Mireasa - Iubește de 10!, lider detașat de audienţă! Laura şi Mihai, câştigătorii
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Cele mai bune jocuri video din 2024. Ce titluri au impresionat
Cele mai bune jocuri video din 2024. Ce titluri au impresionat
Ciolan de porc afumat, cu cimbru și usturoi, la cuptor
Ciolan de porc afumat, cu cimbru și usturoi, la cuptor
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Cum poți să te organizezi eficient pentru cumpărăturile de Crăciun. Sfaturi simple și utile de la specialiștii în parenting
Elton John a împărtășit mesajul emoționant pe care ar vrea să-l aibă pe piatra funerară: „Moștenirea mea este că am fost un soț minunat și un tată și mai bunamp;#8230;”
Elton John a împărtășit mesajul emoționant pe care ar vrea să-l aibă pe piatra funerară: „Moștenirea mea este că am fost un soț minunat și un tată și mai bunamp;#8230;”
Când nu este indicat să ții post. Ce boli și afecțiuni pot opri această practică
Când nu este indicat să ții post. Ce boli și afecțiuni pot opri această practică
fresh

Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent

Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte