Salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi. Rețetă plină de culoare și savoare
Dacă nu mai știi ce salată să prepari pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru o friptură, încearcă rețeta de salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi. Este o rețetă simplă și rapidă, dar gustoasă și plină de sățietate.
Galerie foto
Consumul de sfeclă roșie are multiple beneficii asupra sănătății organismului. Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv antioxidanți care luptă împotriva deteriorării celulelor și reduc riscul de boli de inimă. Este o sursă excelentă de fibre, de vitamina C și vitamina B9, dar și de minerale precum mangan, potasiu, fier. Fiind bogată în fibre, îmbunătățește sistemul digestiv ajutând la un tranzit intestinal optim.
Sfecla roșie poate fi consumată atât crudă cât și gătită sau murată. Are gust delicios și și oferă culoare plăcută preparatelor. Combinată cu nucile și usturoiul porția de sănătate, cu siguranță, este asigurată.
Descoperă aici totul despre sfeclă și câteva rețete sănătoase și ușoare. Iar mai jos poți urmări rețeta completă cu listă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă dorești ca gustul salatei să fie delicios, iar culoarea irezistibilă, poți coace sfecla la cuptor. Iar dacă timpul te presează, poți fierbe sfecla. În ambele cazuri spală bine sfecla și șterge-o pentru a elimina toate impuritățile.
Cum prepari salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi
Dacă optezi pentru a fierbe sfecla scufund-o într-o oală cu apă și o pune oala pe flacăra aragazului. Adaugă și o linguriță cu sare. Aceasta va ajuta sfecla să-și intensifice gustul, dar și culoarea.
Iar dacă optezi pentru gătirea la cuptor, pune hârtie de copt în tavă, adaugă sfecla și acoperă tava cu altă hârtie de copt. Apoi pune folie de aluminiu și introdu tava în cuptor. Setează temperatura la 200 de grade Celsius și coace sfecla pentru 40-50 de minute, sau până când este bine de tot pătrunsă.
În ultimele 15 minute de copt, descoperă sfecla din tavă, înlăturând folia de aluminiu și hârtia de copt de deasupra.
După coacere, lasă bucățile de sfeclă să se răcească apoi o vei putea curăța și da pe răzătoare. Neapărat să folosești mănuși chirurgicale, pentru pentru că sfecla roșie pătează.
În timp ce sfecla se răcește ocupă-te de nuci și de usturoi. Prăjește nucile ușor la tigaie pentru și toacă-le mai grosier. Sunt mai gustoase coapte și crocante.
Cum prepari dressingul pentru salata de sfeclă
Curățăm usturoiul și adaugă-l în mojar. Adaugă și 3-4 jumătăți de miez de nucă și 1/2 linguriță de sare grunjoasă. Pisează bine ingredientele până când obții o pastă. Adaugă câte puțin ulei, în timp ce amesteci energic, așa cum ai proceda la rețeta de pesto de nuci.
Apoi adaugă miere, oțet și piper, după gust. Adaugă acest dressing peste sfecla răzuită și amestecă bine. Apoi porționează sfecla cu dressingul în boluri pentru servire. Presară pe deasupra nucile tocate și poți servi delicioasa salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi.
Din categoria rețetelor de murături, poți încerca rețeta de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Galerie foto