Ardei copți la borcan. Rețeta cu care nu ai cum să greșești

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Rețeta de ardei copți la borcan pentru iarnă colorați și aromați este foarte ușor de făcut de oricine. Nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie ca să prepari această conservă de care te vei bucura în anotimpul rece.

Publicat: 28 iulie 2022, 07:37
Ardei copți la borcan pentru iarnă
Poți pune ardei copți la borcan pentru iarnă întregi dacă îi vei folosi la salată / Profimedia Images

Câteva borcane de ardei copți în cămară te vor salva în mod onorabil atunci când ai poftă de ceva bun sau nu ai timp să pregătești ceva de mâncare. Poți folosi ardeii conservați în ulei drept garnitură pentru preparate din carne sau pentru a face un platou alături de alte tipuri de salate, mezeluri, măsline.

Ingrediente

Mod de preparare

Ardeii se coc la cuptor la 220°C sau pe o tablă de grătar. Se lasă pe foc până se înnegresc puțin și se înmoaie. Se pun apoi într-un vas acoperit și se lasă până se răcesc suficient cât să poată fi manipulați. Apoi li se curăță de pielița fină, se scoate cotorul și se curăță bine se semințe. Se taie în felii lungi și subțiri.

Usturoiu se prăjește în tigaie neaderentă cu tot cu foi aproximativ 20-30 de minute, până când usturoiul se înmoaie. Se curăță de înveliș. Se amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul și fulgi de chilli.

Într-un borcan steril se adaugă fâșiile de ardei colorate, usturoiul, crenguțe de cimbru și se adaugă puțin ulei condimentat între fiecare strat pe măsură se umple borcanul. Se umple borcanul cu ardei și la final se acoperă cu ulei. Borcanul se strânge ermetic și se sterilizează.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Ardei copți la borcan pentru iarnă

Conservarea legumelor în ulei este o practică care datează de multe secole. În țările din spațiul Mării Mediteranene este cel mai des întâlnită. De fapt, nu prea există case unde să nu găsești diverse tipuri de legume păstrate în ulei în cămară.

De obicei, legumele sunt mai întâi supuse unui tratament termic, fie coapte, fie fierte și apoi sunt infuzate cu ierburi aromatice și condimente. Este o metodă de conservare ușoară, dar mai ales gustoasă. Prin congelare nu mai poți beneficia de aromele condimentelor.

Ardeiul gras este vedeta acestui preparat. Poți folosi ardei kapia, dar și ardei grași. Ideal este să îi alegi în culori diverse pentru că aspectul borcanului va fi unul special. În plus, fiecare are arome ușor diferite.

Uleiul de măsline nu trebuie neapărat să fie extravirgin, ci unul standard, dar de calitate. În cazul în care nu ai la dispoziție, poți pune și ulei de floarea-soarelui, însă vei pierde din savoare. Poți încerca să faci câteva borcane cu ulei de măsline și câteva cu alt ulei vegetal pentru a vedea care este diferența dintre e.

Cum se servesc ardeii copți la borcan

Cea mai simplă metodă de servire a acestor ardei este pe o felie de pâine de calitate. Dacă mai adaugi și puțin parmezan răzuit atunci poți să spui că ai o cină delicioasă. Ardeii se mai pot adăuga în supa cremă de legume sau de roșii sau pot fi ingrediente în sosuri și tocănițe.

Ardeii copți și păstrați în ulei pot fi făcuți salată. Adaugă oțet balsamic, un praf de piper, doi căței de usturoi zdrobiți și amestecă-i bine cât să se întrepătrundă toate aromele.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
06:23
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt pe o farfurie albă
05:03
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
17 septembrie, 06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
17 septembrie, 05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Polonia confirmă: Casa lovită de un avion F-16 sau F-35. De ce nu a explodat racheta de 850.000 de euro
Polonia confirmă: Casa lovită de un avion F-16 sau F-35. De ce nu a explodat racheta de 850.000 de euro
Polonia confirmă: Casa lovită de un avion F-16 sau F-35. De ce nu a explodat racheta de 850.000 de euro
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
O voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
fresh
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
închide