Salate de primăvară care se potrivesc în orice moment al zilei. 3 rețete delicioase

Primăvara este momentul salatelor. Prin piețe și prin magazine găsești o mulțime de verdețuri și de legume proaspete din care poți să îți creezi o mulțime de amestecuri pline de vitamine și minerale, cu gust bogat și texturi minunate. O mulțime de salate de primăvară așteaptă să te bucuri de ele.

Mai multe farfurii pline cu salate de primăvară
Salatele de primăvară sunt bogate în nutrienți / Shutterstock

Salatele se pot consuma la oricare dintre mesele zilei. Sunt perfecte în combinație cu brânzeturi, cu ouă, cu mezeluri sau cu preparate din carne pregătită în diverse feluri.

Dacă faci salate de primăvară mai bogate pot reprezenta chiar o masă, mai ales dacă adaugi niște surse de proteine de calitate. În plus, gătirea lor nu necesită mult timp și pot fi consumate și acasă, și la birou, chiar și pe o bancă în parc. Iată 5 idei de salată de primăvară din care să te inspiri pentru următoarea ta masă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de primăvară cu brânză de capră

Combinația de sparanghel și brânză de capră este delicioasă, dar și foarte nutritivă. Poate fi o masă de prânz sau o cină rapidă. Încearcă și rețeta de salată cu cartofi și ton.

O farfurie mare albă pe care se află salată de sparanghel cu brânză de capră
Salata de sparanghel cu brânză de capră este bogată în vitamine și minerale / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 l apă
  • 250 g sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 2,5 cm
  • 140 g mazăre verde congelată
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • arpagic proaspăt tocat mărunt
  • 85 g brânză de capră (rulou)
  • coaja de la o limetă
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de miere
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 2 1/2 linguride ulei de măsline
  • 170 g spanac proaspăt
  • 80 g ridichi tăiate felii subțiri
  • 60 g migdale nesărate prăjite
  • frunze de mentă proaspătă (o parte tocate, o parte întregi pentru decor)

Mod de preparare

Se pune un vas cu apă cu gheață lângă chiuvetă. Se pun cei 2 l de apă la fiert. Când apa clocotește se pune sparanghelul și se lasă 2-3 minute. Apoi se scoate în bolul cu apă cu gheață. Se lasă puțin și se transferă pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se usca. Se presară cu 1/4 linguriță de sare.

Se pune folie de plastic pe o suprafață de lucru. Se presară pătrunjel și arpagic în mijlocul ei. Se rulează brânză de capră în amestecul de ierburi și apoi se rulează folia de plastic în jurul brânzei. Se strâng capetele și se taie în bucăți de 1 cm. Se curăță plasticul și se aruncă.

Se amestecă coaja de lămâie, sucul de limetă, muștarul, mierea, menta tocată, piperul și 1/2 linguriță de sare rămasă într-un castron. Apoi se încorporează ușor uleiul.

Se pune dressingul peste spanac, apoi se adaugă sparanghelul, mazărea și ridichiile. Se presară migdalele, se pun bucățile de brânză și frunzele întregi de mentă. Se servește imediat.

Salată de rucola, ou și sparanghel

Oul și sparanghelul sunt o combinație clasică. Sosul de iaurt și salata rucola completează perfect gusturile și texturile, oferindu-ți o salată delicioasă. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de sparanghel.

O farfurie mare albă pe care se află salată de rucola cu sparanghel
Salata de rucola și sparanghel se poate servi și fără iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă mari în coajă
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • 1/2 linguriță de piper negru, împărțit
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 340 g sparanghel, tăiat
  • 80 g iaurt grecesc simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie 
  • 1 lingură de apă
  • 140 g salată rucola

Mod de preparare

Ouăle se fierb tare, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se asezonează cu 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.

Se combina uleiul de măsline, cu 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper și sparanghelul. Se pune pe o tavă de copt într-un singur strat. Se dă la cuptor pentru 2 minute, apoi se scoate și se taie în bucăți de 5 cm.

Se amestecă sarea rămasă cu piperul, iaurtul, sucul de lămâie și apa. Într-un castron se pune rucola, se amestecă cu dressingul de iaurt, iar deasupra se pun sparanghelul și ouăle.

Salată de radicchio și năut 

Năutul este o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu salata radicchio îți oferă o salată crocantă și gustoasă.

Un bol plin cu salată de ridicchio, potrivit pentru masa de prânz
În salata de radicchio cu năut mai poți adăuga și brânză feta / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de tahini
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de apă
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • 1 linguriță de oțet de vin alb
  • 1/4 linguriță de sare grunjoasă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 salată radicchio tocată
  • 400 g năut nesărat din conservă, scurs și clătit
  • mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron mic tahini, sucul proaspăt de lămâie, apa, usturoiul tocat, oțetul de vin alb, sarea și piperul negru. Într-un castron se pune salata radicchio tocat și se amestecă cu dressingul. Apoi se adaugă năutul și menta. Se amestecă bine și se servește imediat. Te invităm să afli mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce în bol albastru, decorată cu verdeață
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
închide