Salate de primăvară care se potrivesc în orice moment al zilei. 3 rețete delicioase
Primăvara este momentul salatelor. Prin piețe și prin magazine găsești o mulțime de verdețuri și de legume proaspete din care poți să îți creezi o mulțime de amestecuri pline de vitamine și minerale, cu gust bogat și texturi minunate. O mulțime de salate de primăvară așteaptă să te bucuri de ele.
Salatele se pot consuma la oricare dintre mesele zilei. Sunt perfecte în combinație cu brânzeturi, cu ouă, cu mezeluri sau cu preparate din carne pregătită în diverse feluri.
Dacă faci salate de primăvară mai bogate pot reprezenta chiar o masă, mai ales dacă adaugi niște surse de proteine de calitate. În plus, gătirea lor nu necesită mult timp și pot fi consumate și acasă, și la birou, chiar și pe o bancă în parc. Iată 5 idei de salată de primăvară din care să te inspiri pentru următoarea ta masă.
Salată de primăvară cu brânză de capră
Combinația de sparanghel și brânză de capră este delicioasă, dar și foarte nutritivă. Poate fi o masă de prânz sau o cină rapidă. Încearcă și rețeta de salată cu cartofi și ton.
Ingrediente
- 2 l apă
- 250 g sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 2,5 cm
- 140 g mazăre verde congelată
- 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
- pătrunjel proaspăt tocat mărunt
- arpagic proaspăt tocat mărunt
- 85 g brânză de capră (rulou)
- coaja de la o limetă
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță de miere
- 1/4 linguriță de piper negru
- 2 1/2 linguride ulei de măsline
- 170 g spanac proaspăt
- 80 g ridichi tăiate felii subțiri
- 60 g migdale nesărate prăjite
- frunze de mentă proaspătă (o parte tocate, o parte întregi pentru decor)
Mod de preparare
Se pune un vas cu apă cu gheață lângă chiuvetă. Se pun cei 2 l de apă la fiert. Când apa clocotește se pune sparanghelul și se lasă 2-3 minute. Apoi se scoate în bolul cu apă cu gheață. Se lasă puțin și se transferă pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se usca. Se presară cu 1/4 linguriță de sare.
Se pune folie de plastic pe o suprafață de lucru. Se presară pătrunjel și arpagic în mijlocul ei. Se rulează brânză de capră în amestecul de ierburi și apoi se rulează folia de plastic în jurul brânzei. Se strâng capetele și se taie în bucăți de 1 cm. Se curăță plasticul și se aruncă.
Se amestecă coaja de lămâie, sucul de limetă, muștarul, mierea, menta tocată, piperul și 1/2 linguriță de sare rămasă într-un castron. Apoi se încorporează ușor uleiul.
Se pune dressingul peste spanac, apoi se adaugă sparanghelul, mazărea și ridichiile. Se presară migdalele, se pun bucățile de brânză și frunzele întregi de mentă. Se servește imediat.
Salată de rucola, ou și sparanghel
Oul și sparanghelul sunt o combinație clasică. Sosul de iaurt și salata rucola completează perfect gusturile și texturile, oferindu-ți o salată delicioasă. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de sparanghel.
Ingrediente
- 4 ouă mari în coajă
- 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
- 1/2 linguriță de piper negru, împărțit
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 340 g sparanghel, tăiat
- 80 g iaurt grecesc simplu
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- 1 lingură de apă
- 140 g salată rucola
Mod de preparare
Ouăle se fierb tare, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se asezonează cu 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.
Se combina uleiul de măsline, cu 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper și sparanghelul. Se pune pe o tavă de copt într-un singur strat. Se dă la cuptor pentru 2 minute, apoi se scoate și se taie în bucăți de 5 cm.
Se amestecă sarea rămasă cu piperul, iaurtul, sucul de lămâie și apa. Într-un castron se pune rucola, se amestecă cu dressingul de iaurt, iar deasupra se pun sparanghelul și ouăle.
Salată de radicchio și năut
Năutul este o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu salata radicchio îți oferă o salată crocantă și gustoasă.
Ingrediente
- 1 lingură de tahini
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri de apă
- 1 linguriță de usturoi tocat
- 1 linguriță de oțet de vin alb
- 1/4 linguriță de sare grunjoasă
- 1/4 linguriță de piper negru
- 1 salată radicchio tocată
- 400 g năut nesărat din conservă, scurs și clătit
- mentă proaspătă tocată
Mod de preparare
Se amestecă într-un castron mic tahini, sucul proaspăt de lămâie, apa, usturoiul tocat, oțetul de vin alb, sarea și piperul negru. Într-un castron se pune salata radicchio tocat și se amestecă cu dressingul. Apoi se adaugă năutul și menta. Se amestecă bine și se servește imediat. Te invităm să afli mai multe despre beneficiile consumului de năut.