Salate de primăvară care se potrivesc în orice moment al zilei. 3 rețete delicioase

Primăvara este momentul salatelor. Prin piețe și prin magazine găsești o mulțime de verdețuri și de legume proaspete din care poți să îți creezi o mulțime de amestecuri pline de vitamine și minerale, cu gust bogat și texturi minunate. O mulțime de salate de primăvară așteaptă să te bucuri de ele.

Mai multe farfurii pline cu salate de primăvară
Salatele de primăvară sunt bogate în nutrienți / Shutterstock

Salatele se pot consuma la oricare dintre mesele zilei. Sunt perfecte în combinație cu brânzeturi, cu ouă, cu mezeluri sau cu preparate din carne pregătită în diverse feluri.

Dacă faci salate de primăvară mai bogate pot reprezenta chiar o masă, mai ales dacă adaugi niște surse de proteine de calitate. În plus, gătirea lor nu necesită mult timp și pot fi consumate și acasă, și la birou, chiar și pe o bancă în parc. Iată 5 idei de salată de primăvară din care să te inspiri pentru următoarea ta masă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de primăvară cu brânză de capră

Combinația de sparanghel și brânză de capră este delicioasă, dar și foarte nutritivă. Poate fi o masă de prânz sau o cină rapidă. Încearcă și rețeta de salată cu cartofi și ton.

O farfurie mare albă pe care se află salată de sparanghel cu brânză de capră
Salata de sparanghel cu brânză de capră este bogată în vitamine și minerale / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 l apă
  • 250 g sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 2,5 cm
  • 140 g mazăre verde congelată
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • arpagic proaspăt tocat mărunt
  • 85 g brânză de capră (rulou)
  • coaja de la o limetă
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de miere
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 2 1/2 linguride ulei de măsline
  • 170 g spanac proaspăt
  • 80 g ridichi tăiate felii subțiri
  • 60 g migdale nesărate prăjite
  • frunze de mentă proaspătă (o parte tocate, o parte întregi pentru decor)

Mod de preparare

Se pune un vas cu apă cu gheață lângă chiuvetă. Se pun cei 2 l de apă la fiert. Când apa clocotește se pune sparanghelul și se lasă 2-3 minute. Apoi se scoate în bolul cu apă cu gheață. Se lasă puțin și se transferă pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se usca. Se presară cu 1/4 linguriță de sare.

Se pune folie de plastic pe o suprafață de lucru. Se presară pătrunjel și arpagic în mijlocul ei. Se rulează brânză de capră în amestecul de ierburi și apoi se rulează folia de plastic în jurul brânzei. Se strâng capetele și se taie în bucăți de 1 cm. Se curăță plasticul și se aruncă.

Se amestecă coaja de lămâie, sucul de limetă, muștarul, mierea, menta tocată, piperul și 1/2 linguriță de sare rămasă într-un castron. Apoi se încorporează ușor uleiul.

Se pune dressingul peste spanac, apoi se adaugă sparanghelul, mazărea și ridichiile. Se presară migdalele, se pun bucățile de brânză și frunzele întregi de mentă. Se servește imediat.

Salată de rucola, ou și sparanghel

Oul și sparanghelul sunt o combinație clasică. Sosul de iaurt și salata rucola completează perfect gusturile și texturile, oferindu-ți o salată delicioasă. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de sparanghel.

O farfurie mare albă pe care se află salată de rucola cu sparanghel
Salata de rucola și sparanghel se poate servi și fără iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă mari în coajă
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • 1/2 linguriță de piper negru, împărțit
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 340 g sparanghel, tăiat
  • 80 g iaurt grecesc simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie 
  • 1 lingură de apă
  • 140 g salată rucola

Mod de preparare

Ouăle se fierb tare, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se asezonează cu 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.

Se combina uleiul de măsline, cu 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper și sparanghelul. Se pune pe o tavă de copt într-un singur strat. Se dă la cuptor pentru 2 minute, apoi se scoate și se taie în bucăți de 5 cm.

Se amestecă sarea rămasă cu piperul, iaurtul, sucul de lămâie și apa. Într-un castron se pune rucola, se amestecă cu dressingul de iaurt, iar deasupra se pun sparanghelul și ouăle.

Salată de radicchio și năut 

Năutul este o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu salata radicchio îți oferă o salată crocantă și gustoasă.

Un bol plin cu salată de ridicchio, potrivit pentru masa de prânz
În salata de radicchio cu năut mai poți adăuga și brânză feta / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de tahini
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de apă
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • 1 linguriță de oțet de vin alb
  • 1/4 linguriță de sare grunjoasă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 salată radicchio tocată
  • 400 g năut nesărat din conservă, scurs și clătit
  • mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron mic tahini, sucul proaspăt de lămâie, apa, usturoiul tocat, oțetul de vin alb, sarea și piperul negru. Într-un castron se pune salata radicchio tocat și se amestecă cu dressingul. Apoi se adaugă năutul și menta. Se amestecă bine și se servește imediat. Te invităm să afli mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce în bol albastru, decorată cu verdeață
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce
Salată răcoroasă de pui cu ananas și porumb dulce
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
salată de sfeclă
06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
30 noiembrie, 05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
închide