Salate de primăvară care se potrivesc în orice moment al zilei. 3 rețete delicioase

Primăvara este momentul salatelor. Prin piețe și prin magazine găsești o mulțime de verdețuri și de legume proaspete din care poți să îți creezi o mulțime de amestecuri pline de vitamine și minerale, cu gust bogat și texturi minunate. O mulțime de salate de primăvară așteaptă să te bucuri de ele.

Mai multe farfurii pline cu salate de primăvară
Salatele de primăvară sunt bogate în nutrienți / Shutterstock

Salatele se pot consuma la oricare dintre mesele zilei. Sunt perfecte în combinație cu brânzeturi, cu ouă, cu mezeluri sau cu preparate din carne pregătită în diverse feluri.

Dacă faci salate de primăvară mai bogate pot reprezenta chiar o masă, mai ales dacă adaugi niște surse de proteine de calitate. În plus, gătirea lor nu necesită mult timp și pot fi consumate și acasă, și la birou, chiar și pe o bancă în parc. Iată 5 idei de salată de primăvară din care să te inspiri pentru următoarea ta masă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de primăvară cu brânză de capră

Combinația de sparanghel și brânză de capră este delicioasă, dar și foarte nutritivă. Poate fi o masă de prânz sau o cină rapidă. Încearcă și rețeta de salată cu cartofi și ton.

O farfurie mare albă pe care se află salată de sparanghel cu brânză de capră
Salata de sparanghel cu brânză de capră este bogată în vitamine și minerale / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 l apă
  • 250 g sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 2,5 cm
  • 140 g mazăre verde congelată
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • arpagic proaspăt tocat mărunt
  • 85 g brânză de capră (rulou)
  • coaja de la o limetă
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de miere
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 2 1/2 linguride ulei de măsline
  • 170 g spanac proaspăt
  • 80 g ridichi tăiate felii subțiri
  • 60 g migdale nesărate prăjite
  • frunze de mentă proaspătă (o parte tocate, o parte întregi pentru decor)

Mod de preparare

Se pune un vas cu apă cu gheață lângă chiuvetă. Se pun cei 2 l de apă la fiert. Când apa clocotește se pune sparanghelul și se lasă 2-3 minute. Apoi se scoate în bolul cu apă cu gheață. Se lasă puțin și se transferă pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se usca. Se presară cu 1/4 linguriță de sare.

Se pune folie de plastic pe o suprafață de lucru. Se presară pătrunjel și arpagic în mijlocul ei. Se rulează brânză de capră în amestecul de ierburi și apoi se rulează folia de plastic în jurul brânzei. Se strâng capetele și se taie în bucăți de 1 cm. Se curăță plasticul și se aruncă.

Se amestecă coaja de lămâie, sucul de limetă, muștarul, mierea, menta tocată, piperul și 1/2 linguriță de sare rămasă într-un castron. Apoi se încorporează ușor uleiul.

Se pune dressingul peste spanac, apoi se adaugă sparanghelul, mazărea și ridichiile. Se presară migdalele, se pun bucățile de brânză și frunzele întregi de mentă. Se servește imediat.

Salată de rucola, ou și sparanghel

Oul și sparanghelul sunt o combinație clasică. Sosul de iaurt și salata rucola completează perfect gusturile și texturile, oferindu-ți o salată delicioasă. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de sparanghel.

O farfurie mare albă pe care se află salată de rucola cu sparanghel
Salata de rucola și sparanghel se poate servi și fără iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă mari în coajă
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • 1/2 linguriță de piper negru, împărțit
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 340 g sparanghel, tăiat
  • 80 g iaurt grecesc simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie 
  • 1 lingură de apă
  • 140 g salată rucola

Mod de preparare

Ouăle se fierb tare, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se asezonează cu 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.

Se combina uleiul de măsline, cu 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper și sparanghelul. Se pune pe o tavă de copt într-un singur strat. Se dă la cuptor pentru 2 minute, apoi se scoate și se taie în bucăți de 5 cm.

Se amestecă sarea rămasă cu piperul, iaurtul, sucul de lămâie și apa. Într-un castron se pune rucola, se amestecă cu dressingul de iaurt, iar deasupra se pun sparanghelul și ouăle.

Salată de radicchio și năut 

Năutul este o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu salata radicchio îți oferă o salată crocantă și gustoasă.

Un bol plin cu salată de ridicchio, potrivit pentru masa de prânz
În salata de radicchio cu năut mai poți adăuga și brânză feta / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de tahini
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de apă
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • 1 linguriță de oțet de vin alb
  • 1/4 linguriță de sare grunjoasă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 salată radicchio tocată
  • 400 g năut nesărat din conservă, scurs și clătit
  • mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron mic tahini, sucul proaspăt de lămâie, apa, usturoiul tocat, oțetul de vin alb, sarea și piperul negru. Într-un castron se pune salata radicchio tocat și se amestecă cu dressingul. Apoi se adaugă năutul și menta. Se amestecă bine și se servește imediat. Te invităm să afli mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Galerie foto
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Făina neagră vs. făina albă
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
închide