Avocado toast cu ouă

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Avocado toast cu ouă poate fi un mic dejun sănătos sau o gustare arătoasă. Este recomandat să mâncăm cât mai mult avocado, în diverse combinații datorită proprietăților lui. Combinația cu ou este foarte ușor de făcut și la îndemâna oricui. Aciditatea și fluiditatea iaurtului se completează armonios cu pulpa de avocado cremoasă și frumos colorată. Asociate împreună cu alte câteva ingrediente pot oferi un boost de energie organismului, mai ales dacă sunt servite la mic dejun.

Două felii de pâine pe care sunt puse felii de brânză, pe care s-au asezat cateva bucati de avocado si apoi cate un ou posat. Fellile de paine sunt asezate pe o farfuri care sta pe un blat de lemn. Langa ele este o ceasca de cafea.
Un sandwich cu avocado și cu ou deasupra este o explozie de sănătate cu care poți să-ți începi ziua / Shutterstock

Avocado este un fruct bogat în multe vitamine și este recomandat chiar și în diete. Cel mai important lucru este că nu conține colesterol. De reținut este faptul că în 100 g de avocado sunt 2 g de proteine, 7 g de fibre și 8 g de carbohidrați. Cea mai bună veste este că în 100 g de avocad sunt 10 g de grăsimi nesaturate (grăsimile bune pentru organism),  g de grăsimi nesaturate și au 165 de calorii.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Secretul pentru un avocado toast cu ouă bun este să fierbi ouăle bine. Dacă le vrei poșate, trebuie să urmezi câțiva pași: pune la fiert un vas de mărime medie, cu aproxinativ 500 g de apă în care să adaugi o linguriță de sare și o lingură de oțet.

Când începe să fiarbă apa, sparge oul într-o ceșcuță. Ia o lingură de lemn și amestecă î napa de pe foc până când se crează un vârtej. Răstoarnă oul fix în mijloc și lasă-l să fiarbă până când albușul se încheagă. Când vezi că este suficient de închegat, ia o spumieră, scoate oul și pune-l într-un bol cu apă foarte rece.

Pașii necesari pentru reușita preparatului

Când oul intră în apa rece, procesul termic se oprește și gălbenușul rămâne moale. Când vei tăia oul, gălbenușul va curge peste avocando.

Dacă nu-ți place oul gătit astfel poți să optezi pentru oul fiert moale. Într-o cratiță de mici dimensiuni pune apa la fiert. Când a început să fiarbă, adaugă oul pentru 3 minute. După ce s-au scurs cele 3 minute, scoate oul și pune-l în apă rece.

Pentru un avocado toast cu ouă, pe lângă ouăle fierte e nevoie și de avocado. Tot ce trebuie să faci cu el este să-l cureți, să pasezi pulpa și apoi să adaugi zeama de lămâie. Să nu uiți de zeama de lămâie pentru a nu-i permite să oxideze. Adaugă uleiul și apoi sare și piper după gust.

Când toate acestea sunt gata, nu-ți mai rămâne decât să asamblezi totul: pune pasta de avocado pe felia de pâine și apoi oul. Simplu, nu?

De ce este bine să mănânci cât mai des avocado

Printre beneficiile acestui fruct se numără faptul că ajută la creșterea nivelului de colesterol bun și la scăderea celui rău. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar, reglează glicemia, menține sănătatea sistemului cardiovascular. Este foarte benefic în măștile pentru ten și păr.

Pentru un organism sănătos este recomandat să consumi avocado de cel puțin 3 ori pe săptămână. Dacă ție sau celor mici nu vă place gustul de avocado simplu, atunci poți să încerci rețeta de avocado toast cu ouă.

Cum știi dacă fructul este copt

Avocado începe să se coacă numai după ce este cules. Poate fi consumat atunci când are culoarea verde închis sau maro. Dacă îl găsești în magazine verde, atunci sigur mai trebuie lăsat să se coacă. Depinde de tine dacă îl lași să se coacă în magazine, sau alegi să-l iei așa și să-l lași la copt acasă.

Poți să încerci și o cremă de avocado cu iaurt.

Un alt semn după care te poți ghida este dacă e tare sau moale. Fructul copt și gata de a fi consumat este moale. Și aici trebuie să ai mare grijă să nu fie prea moale, pentru că există riscul să fie prea coopt și nu mai are un gust bun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
avocado toast pus pe un tocător de lemn
Cum să faci din avocado toast un mic dejun complet, plin de nutrienți
Cum să faci din avocado toast un mic dejun complet, plin de nutrienți
avocado toast pe o farfurie gri
Cea mai simplă rețetă de avocado toast. Cum poți transforma acest preparat într-un festin
Cea mai simplă rețetă de avocado toast. Cum poți transforma acest preparat într-un festin
Avocado necopt pus într-o salată delicioasă
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide