Avocado toast cu ouă
Avocado toast cu ouă poate fi un mic dejun sănătos sau o gustare arătoasă. Este recomandat să mâncăm cât mai mult avocado, în diverse combinații datorită proprietăților lui. Combinația cu ou este foarte ușor de făcut și la îndemâna oricui. Aciditatea și fluiditatea iaurtului se completează armonios cu pulpa de avocado cremoasă și frumos colorată. Asociate împreună cu alte câteva ingrediente pot oferi un boost de energie organismului, mai ales dacă sunt servite la mic dejun.
Avocado este un fruct bogat în multe vitamine și este recomandat chiar și în diete. Cel mai important lucru este că nu conține colesterol. De reținut este faptul că în 100 g de avocado sunt 2 g de proteine, 7 g de fibre și 8 g de carbohidrați. Cea mai bună veste este că în 100 g de avocad sunt 10 g de grăsimi nesaturate (grăsimile bune pentru organism), g de grăsimi nesaturate și au 165 de calorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Secretul pentru un avocado toast cu ouă bun este să fierbi ouăle bine. Dacă le vrei poșate, trebuie să urmezi câțiva pași: pune la fiert un vas de mărime medie, cu aproxinativ 500 g de apă în care să adaugi o linguriță de sare și o lingură de oțet.
Când începe să fiarbă apa, sparge oul într-o ceșcuță. Ia o lingură de lemn și amestecă î napa de pe foc până când se crează un vârtej. Răstoarnă oul fix în mijloc și lasă-l să fiarbă până când albușul se încheagă. Când vezi că este suficient de închegat, ia o spumieră, scoate oul și pune-l într-un bol cu apă foarte rece.
Pașii necesari pentru reușita preparatului
Când oul intră în apa rece, procesul termic se oprește și gălbenușul rămâne moale. Când vei tăia oul, gălbenușul va curge peste avocando.
Dacă nu-ți place oul gătit astfel poți să optezi pentru oul fiert moale. Într-o cratiță de mici dimensiuni pune apa la fiert. Când a început să fiarbă, adaugă oul pentru 3 minute. După ce s-au scurs cele 3 minute, scoate oul și pune-l în apă rece.
Pentru un avocado toast cu ouă, pe lângă ouăle fierte e nevoie și de avocado. Tot ce trebuie să faci cu el este să-l cureți, să pasezi pulpa și apoi să adaugi zeama de lămâie. Să nu uiți de zeama de lămâie pentru a nu-i permite să oxideze. Adaugă uleiul și apoi sare și piper după gust.
Când toate acestea sunt gata, nu-ți mai rămâne decât să asamblezi totul: pune pasta de avocado pe felia de pâine și apoi oul. Simplu, nu?
De ce este bine să mănânci cât mai des avocado
Printre beneficiile acestui fruct se numără faptul că ajută la creșterea nivelului de colesterol bun și la scăderea celui rău. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar, reglează glicemia, menține sănătatea sistemului cardiovascular. Este foarte benefic în măștile pentru ten și păr.
Pentru un organism sănătos este recomandat să consumi avocado de cel puțin 3 ori pe săptămână. Dacă ție sau celor mici nu vă place gustul de avocado simplu, atunci poți să încerci rețeta de avocado toast cu ouă.
Cum știi dacă fructul este copt
Avocado începe să se coacă numai după ce este cules. Poate fi consumat atunci când are culoarea verde închis sau maro. Dacă îl găsești în magazine verde, atunci sigur mai trebuie lăsat să se coacă. Depinde de tine dacă îl lași să se coacă în magazine, sau alegi să-l iei așa și să-l lași la copt acasă.
Poți să încerci și o cremă de avocado cu iaurt.
Un alt semn după care te poți ghida este dacă e tare sau moale. Fructul copt și gata de a fi consumat este moale. Și aici trebuie să ai mare grijă să nu fie prea moale, pentru că există riscul să fie prea coopt și nu mai are un gust bun.