Scones cu mac și lămâie, biscuiții perfecți pentru mic dejun
Oricând ai nevoie să te răsfeți la micul dejun, poți încerca să prepari scones cu mac și lămâie. Au o consistență ușor cremoasă și sunt parfumați fără să fie prea dulci.
Scones sunt un tip de produs de patiserie originar din Marea Britanie, devenit emblematic pentru ceaiul de după amiază. Aceste mici prăjituri, care pot fi atât dulci, cât și sărate, sunt renumite pentru textura lor pufoasă și ușor sfărâmicioasă. Istoria scones-urilor datează din Scoția secolului al XVI-lea, unde erau inițial preparate din ovăz și coapte pe plită.
Denumirea provine probabil din cuvântul scoțian „sconbrot”, care înseamnă „pâine fină”. Pe măsură ce s-au răspândit în Regatul Unit, rețeta a evoluat, iar scones-urile au început să fie coapte la cuptor și preparate cu făină de grâu, lapte și praf de copt, devenind parte integrantă a tradiției ceaiului de după-amiază.
Pentru a face scones cu mac și lămâie ai în primul rând de unt ținut la congelator. El este responsabil pentru consistența aluatului, dar și pentru aroma bogată. Tot pentru gustul profund ai nevoie de smântână pentru gătit, cu minimum 30% grăsime.
Trucuri pentru reușita rețetei
Macul, pe lângă aromă, are rolul și de a da o notă crocantă texturii, iar aroma proaspătă este dată de zeama și de coaja de lămâie. Ai grijă să folosești citrice obținute din agricultura ecologică, a căror coajă este potrivită pentru consum.
Oricum, este necesar să le speli foarte bine înainte de a le folosi. Pentru o aromă de lămâie mai profundă, la final se adaugă o glazură simplă preparată din zahăr praf și suc de lămâie proaspăt stors.
Dacă vrei, poți prepara o cantitate mai mare de luat pentru scones pe care să îl congelezi în recipiente potrivite. Etichetează vasul cu data congelării. Vei putea să îl folosești în decurs de o lună.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt și se lasă deoparte.
Cum prepari rețeta de scones cu mac și lămâie
Untul se dă pe răzătoarea fină pe o foaie de hârtie pergament, iar apoi se dă la congelator cât timp sunt preparate restul ingredientelor.
Într-un castron mare, se amestecă făina, zahărul, praful de copt, semințele de mac și sarea. Apoi se scoate untul ras din congelator. Folosind o furculiță, se încorporează în ingredientele uscate.
Într-un castron separat, se amestecă smântâna, ouăle, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Apoi se adaugă ingredientele umede peste ingredientele uscate și se amestecă până când se combină.
Pe foaia de copt tapetată, se modelează aluatul într-un cerc, gros de aproximativ 2 cm. Se pune făină pe mâini pentru a nu se lipi aluatul și a putea fi manipulat mai ușor.
Folosind o racleta sau un cuțit mare, se taie aluatul în 6-8 felii, separând ușor marginile fiecărui scone, creând un spațiu de aproximativ 1,5 cm între fiecare. Se unge fiecare scone cu smântână, astfel încât să fie acoperite toate marginile expuse. Se dau la cuptor pentru 18-20 de minute sau până când devin maro auriu.
Cum prepari glazura pentru desert
Într-un castron mic, se amestecă zahărul pudră și sucul de lămâie. Dacă glazura este prea groasă atunci se mai adaugă suc de lămâie până se ajunge la consistența dorită.
După ce se scot din cuptor, se ung cu glazură.