Sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric. O combinație revigorantă și aromată
Acest sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric este simplu de preparat și este ideal pentru întărirea imunității și combaterea inflamațiilor.
Galerie foto
Gustul său echilibrat îmbină aciditatea răcoritoare a lămâii cu iuțeala discretă a ghimbirului și aroma caldă, ușor neutră, a turmericului. Este foarte delicios, dar și benefic pentru sănătate. Poate fi consumat ca atare, diluat cu apă plată sau minerală, sau adăugat în ceaiuri calde pentru un efect reconfortant.
Acest sirop nu doar că oferă o explozie de arome, dar este și un aliat de nădejde în menținerea sănătății.
Iată care sunt proprietățile și beneficiile combinației de ingrediente din sirop:
Lămâia, fiind bogată în vitamina C, are rol de întărire a sistemului imunitar, dar are și efect detoxifiant. În același timp susține digestia și alcalinizează organismul.
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. Stimulează circulația sângelui și ameliorează greața sau răceala.
Turmericul conține curcumină, un compus cu efecte antiinflamatorii și antioxidante recunoscute. Sprijină sănătatea articulațiilor și poate îmbunătăți digestia.
Mierea (sau zahărul) oferă energie rapidă și un gust plăcut. Mierea are și proprietăți antimicrobiene naturale.
Descoperă mai jos rețeta detaliată a deliciosului sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric, pentru a o prepara și tu și a-i bucura pe cei dragi cu o băutură sănătoasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea ingredientelor. Spală bine lămâile și taie-le în felii subțiri. Curăță ghimbirul și taie-l felii sau dă-l pe răzătoare pentru o aromă mai intensă.
Dacă folosești turmeric proaspăt, curăță-l și rade-l fin.
Cum prepari sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric
Într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului, pune apa la fiert împreună cu ghimbirul, turmericul și feliile de lămâie.
Adu compoziția la punctul de fierbere. Apoi micșorează intensitatea focului la minim și lasă compoziția să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute. După acest interval de timp dă cratița deoparte de pe foc și lasă lichidul să se răcorească ușor.
Strecoară siropul și adaugă mierea (sau zahărul) amestecând până la dizolvare completă. Dacă folosești vanilie sau scorțișoară, adaugă-le în acest moment.
Toarnă siropul cald în sticle sterilizate, sigilează-le și păstrează-le la frigider. Dacă vrei să păstrezi siropul mai mult timp, toarnă-l fierbinte în sticle, închide-le ermetic și lasă-le să se răcească sub o pătură.
Siropul este revigorant și echilibrat, cu note dulci-acrișoare de lămâie, o ușoară iuțeală din ghimbir și o aromă caldă, pământie, dată de turmeric.
Se poate consuma diluat cu apă rece sau caldă, în ceaiuri sau chiar cu apă minerală pentru o băutură spumoasă. De asemenea, este perfect ca topping peste iaurt sau fulgi de ovăz.
Recomandări de utilizare a deliciosului sirop de lămâie cu ghimbir și turmeric
Pentru un efect tonic imunitar bea o linguriță de sirop diluată în apă călduță, dimineața pe stomacul gol.
Pentru un efect răcoritor și revigorant adaugă puțin sirop în apă rece cu gheață și frunze de mentă.
Ca și remediu pentru răceli consumă-l cald, în ceai sau apă fierbinte, pentru a calma durerile în gât și a stimula circulația.
Poți adăuga și puțin piper negru măcinat pentru a intensifica absorbția curcuminei din turmeric, sporindu-i astfel efectele benefice asupra organismului.
Iar dacă mai dorești să prepari și alte băuturi gustoase și sănătoase, mai poți încerca și rețeta de sirop de ridiche neagră cu miere. Este un remediu natural împotriva tusei.
Galerie foto