Sirop de ridiche neagră cu miere. Un remediu natural împotriva tusei
Pentru că sezonul rece vine la pachet cu diferite virusuri gripale, este bine să îți asiguri din timp câteva remedii naturale. Îți oferim în acest scop rețeta de sirop de ridiche neagră cu miere.
Siropul preparat în interiorul ridichiilor negre este un adevărat elixir pentru sănătate. Nu trebuie să mergi la plafar sau la farmacie pentru a-l procura. Îl poți prepara cu ușurință acasă, din doar două ingrediente simple și la îndemână.
Ce beneficiile are ridichea neagră
Ridichea este o legumă de grădină folosită din vremuri străvechi în tratarea diferitelor afecțiuni. Se tratau cu ea în special afecțiunile gastrointestinale, având rol diuretic. Pe parcursul timpului, specialiștii au descoperit efectul ei benefic împotriva tusei convulsive și a bronșitei.
Ridichea neagră are un conținut bogat de vitamine precum: vitamina A, vitaminele B, vitamina C si E. Nu lipsesc din conținutul ei nici mineralele, precum: fier, magneziu, cupru, seleniu, fosfor sau zinc. Datorită nutrienților pe care îi conține, ridichea neagra are o mulțime de proprietăți benefice sănătății organismului. Are efecte energizante, diuretice și de detoxifiere, antioxidante si antiinflamatorii.
Află de aici cum alegi legumele și care sunt detalii de care trebuie să ții cont.
Fiind o sursă de vitamina B9 ridichea neagră ajută la menținerea metabolismului corpului în valori normale. În același timp, întărește și sistemul imunitar. Fiind bogată și în potasiu, aceasta îmbunătățește funcțiile normale ale sistemului nervos și muscular, dar poate regla și tensiunea arterială.
Pentru ce este recomandat acest sirop de ridiche neagră cu miere
Renumitul sirop natural este foarte eficient, în special, pentru tratarea tusei, a disconfortului din gât și răgușelilor. Consumul regulat de sirop în sezonul rece ajută la fluidizarea și la eliminarea secrețiilor din gât. Prepară și tu acest sirop după rețeta detaliată mai jos, pentru a beneficia din plin de proprietățile acestuia.
Găsești aici lista cu top 14 cele mai sănătoase legume pentru o sănătate de fier.
Ingrediente
Mod de preparare
Spală bine ridichea și șterge-o cu prosoape de hârtie până când devine uscată. Taie un capac de la ridiche, din parte de deasupra, unde au fost frunzele. Cu un cuțit, trasează margini de aproximativ 1 cm grosime. Apoi scobește interiorul cu o lingură sau linguriță.
Așază ridichea într-un bol și pune în scobitura ei cele 3 linguri de miere. Acoper-o cu capacul decupat și las-o peste noapte la loc răcoros. A doua zi vei găsi ridichea plină de sirop pe care îl poți deja consuma.
Cum se administrează sirop de ridiche neagră cu miere
Pentru prevenție sau pentru întărirea sistemului imunitar poți consuma consuma câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
În caz de gripă sau răceală, specialiștii recomandă câte trei până la nouă linguri de sirop consumat zilnic, pe stomacul gol. Acest tratament trebuie urmat 10-14 zile pentru rezultate optime.