Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Un strop de sirop de vișine poate fi suficient pentru a aduce un plus de aromă băuturilor, cocktailurilor, prăjiturilor, înghețatelor sau altor deserturi. De asemenea, îl poți pune peste cereale sau iaurt pentru a le da o notă dulce și fructată. Iată cum poți face sirop de vișine, rețeta pentru iarnă. 

sirop de vișine alături de un bol plin cu vișine
Siropul de vișine se folosește la prăjituri și alte băuturi / Shutterstock

Vișinele sunt surorile mai acrișoare are cireșelor, pe care dacă îți faci curaj să le mănânci le vei adora. Nu doar că au un gust special, dar sunt și foarte bune pentru sănătate pentru că au în compoziție o mulțime de nutrienți esențiali pentru organismul tău.

Vișinele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea roșie caracteristică. Aceștia ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la prevenirea bolilor cronice, precum afecțiuni cardiovasculare și cancer. De asemenea, conțin compuși antiinflamatori, cum ar fi flavonoidele și fenolii, care pot ajuta la reducerea inflamației din organism.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul regulat de vișine poate contribui la ameliorarea durerilor articulare și a simptomelor asociate bolilor inflamatorii. Atât antioxidanții, cât și compușii antiinflamatori din vișine pot avea efecte benefice asupra sănătății inimii. Ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL (cunoscut ca „colesterolul rău”) și la reducerea tensiunii arteriale, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

Încearcă și rețeta de pandișpan cu vișine.

Numeroase studii au demonstrat că vișinele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care reglează ciclul somn-veghe. Consumul de vișine sau de suc de vișine poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la reglarea ritmului circadian.

Pentru că ele sunt disponibile proaspete doar vara le poți conserva pentru iarnă. Una dintre cele mai bune soluții este să le transformi în sirop pe care îl poți folosi apoi ca ingredient pentru o mulțime de alte preparate.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță bine vișinele, îndepărtând codițele și sâmburii. Apoi se pun într-un vas mare și se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se amestecă bine pentru a se combina ingredientele.

Se lasă amestecul deoparte timp de aproximativ 1-2 ore, astfel încât zahărul să se dizolve și vișinele să elibereze sucul. Se transferă amestecul în borcane curate, uscate și sterilizate, asigurându-vă că sunt bine umplute și că lichidul acoperă complet vișinele.

Se acoperă borcanele ermetic și se dau la rece timp de cel puțin 24 de ore, dar preferabil câteva zile, pentru a permite aromei să se dezvolte și pentru a se obține un sirop bogat și gustos. După perioada de macerare, se strecoară și se pune în sticle, închise ermetic.

Apoi se sterilizează la bain marie. După aceea se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească treptat. Sticlele se depozitează într-un loc răcoros și întunecat pentru a se menține pe termen lung.

Trucuri pentru un sirop de vișine delicios

Pentru a obține un sirop de vișine delicios trebuie să alegi vișine coapte și proaspete. Poți intensifica aroma siropului de vișine prin adăugarea unor ingrediente suplimentare, cum ar fi vanilie, scorțișoară, coajă de portocală sau câteva frunze de mentă proaspătă.

Sucul de lămâie trebuie adăugat obligatoriu pentru că poate aduce un echilibru frumos între dulceață și aciditate. Gustă și pune cantitatea de suc de lămâie în funcție de preferințe.

Gustă vișinele înainte de a adăuga zahărul și ajustează cantitatea de zahăr în funcție de dulceața naturală a fructelor.

După ce vișinele sunt macerate, siropul se strecoară printr-un tifon sau o sită fină pentru a îndepărta impuritățile și pentru a obține un sirop mai fin și limpede.

Cu ce poți înlocui zahărul când prepari sirop de vișine

Dacă nu vrei să folosești zahăr poți să alegi alte variante pentru a îndulci această rețetă de sirop de vișine la rece. Mierea este prima opțiune și cea mai aromară. Alege un produs de calitate și adaugă-l treptat în funcție de gustul dorit.

De asemenea, mai poți folosi sirop de arțar care este un îndulcitor natural și are o aromă distinctă care se poate potrivi bine cu vișinele. Asigură-te că utilizezi sirop de arțar pur și nu variantele cu adaosuri.

Dacă vrei un îndulcitor cu un gust neutru folosește îndulcitori naturali, cum ar fi stevia sau xylitol. Acești îndulcitori au un conținut scăzut de calorii și un indice glicemic redus. Ajustează cantitatea în funcție de indicațiile date de producător pe ambalajul îndulcitorului.

Citește și
CELE MAI CITITE
Nuci umplute cu cremă caramel pe un platou, alături de o linguriță cu cremă și un bol cu cremă
Nuci umplute cu cremă caramel. Desert cu gust de copilărie
Nuci umplute cu cremă caramel. Desert cu gust de copilărie
Cornulețe fragede cu gem și nuci pe o farfurie, două cornulețe secționate
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Ruladă cu șuncă și cașcaval porționată pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ketchup
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Trei tocinei de cartofi pe o farfurie cu un bol cu smântână și ceapă verde
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Tocinei de cartofi cu brânză. Rețetă pentru micul dejun
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sirop de zmeură, la rece, servit într-o sticluță
Sirop de zmeură, la rece. Rețetă și trucuri utile
Sirop de zmeură, la rece. Rețetă și trucuri utile
Prajitură cu pandispan pufos si crema de visine pe un platou
Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Ridiche neagră cu sirop de miere
Galerie foto
Sirop de ridiche neagră cu miere. Un remediu natural împotriva tusei
Sirop de ridiche neagră cu miere. Un remediu natural împotriva tusei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ruladă împletită cu șuncă și spanac porționată pe platou și pe farfurie
08:00
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
rețete de mic dejun puse pe o masă de o femeie
07:00
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță 5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
alimente pentru creierul copilului tău puse pe o masă
06:00
6 alimente recomandate pentru sănătatea creierului copilului tău, potrivit unui expert de la Harvard 6 alimente recomandate pentru sănătatea creierului copilului tău, potrivit unui expert de la Harvard
Unt de arahide preparat în casă în borcan cu linguriță
04:00
Unt de arahide preparat în casă. Rețetă simplă și rapidă Unt de arahide preparat în casă. Rețetă simplă și rapidă
Porții de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
21 februarie, 09:00
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
21 februarie, 08:00
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști 13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
Covrigei Taralli decorați cu crenguțe de rozmarin, alături de o sticlă cu ulei de măsline
21 februarie, 07:00
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
O femeie care mănâncă un bol cu terci de ovăz după ce a fost la sală
21 februarie, 06:00
Cele mai bune surse de carbohidrați pentru atunci când mergi la sală. Ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta Cele mai bune surse de carbohidrați pentru atunci când mergi la sală. Ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
1
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Paleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de...
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
2
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
Paste coapte cu caramel, un desert inedit din doar 5 ingrediente
Poți face paste coapte cu caramel, un desert delicios, inedit și rapid de făcut. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar cele necesare nu au niște costuri foarte mari. Este...
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
3
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
Ciocolata expirată mai poate fi consumată? Iată ce spun specialiștii
Dacă ai descoperit în cămară o ciocolată expirată și te întrebi dacă mai este bună de consum trebuie să citești articolul următor. În funcție de tipul acesteia și de condițiile de...
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
4
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Dacă îți plac croissantele franțuzești, dar nu te-ai încumetat încă să le prepari în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci o rețetă rapidă de croissante cu ciocolată. Comparativ cu rețeta clasică...
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
5
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
Cum poți face o cafea foarte aromată folosind presa franceză
Presa franceză, cunoscută și sub numele de cafetieră cu piston, a fost inventată în secolul al XIX-lea în Franța. Inventată de către un designer italian numit Attilio Calimani, aceasta a devenit...
Parteneri
Piept de pui mediteraneean. Rețetă de friptură marinată în iaurt
Piept de pui mediteraneean. Rețetă de friptură marinată în iaurt
Piept de pui mediteraneean. Rețetă de friptură marinată în iaurt
Un tânăr american a lăsat SUA pentru o româncă și s-a mutat la noi. În ce oraș s-a stabilit: Sunt oficial în România și a fost grozav
Un tânăr american a lăsat SUA pentru o româncă și s-a mutat la noi. În ce oraș s-a stabilit: "Sunt oficial în România și a fost grozav"
Un tânăr american a lăsat SUA pentru o româncă și s-a mutat la noi. În ce oraș s-a stabilit: "Sunt oficial în România și a fost grozav"
Pasiunea secretă a lui Viorel Lis, care a împlinit 81 de ani. Momentul în care i s-a spulberat marele vis
Pasiunea secretă a lui Viorel Lis, care a împlinit 81 de ani. Momentul în care i s-a spulberat marele vis
Pasiunea secretă a lui Viorel Lis, care a împlinit 81 de ani. Momentul în care i s-a spulberat marele vis
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu Te iubesc pentru sărbătoarea de sâmbătă
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te iubesc” pentru sărbătoarea de sâmbătă
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te iubesc” pentru sărbătoarea de sâmbătă
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum arăta Can Yaman la începutul carierei. Avea un stil diferit înainte să descopere succesul și să aibă un trup de invidiat
Cum a ajutat Will Smith la descoperirea celui mai mare șarpe din lume. Experții au fost uimiți
Cum a ajutat Will Smith la descoperirea celui mai mare șarpe din lume. Experții au fost uimiți
Cum a ajutat Will Smith la descoperirea celui mai mare șarpe din lume. Experții au fost uimiți
Cheesecake inimioară cu căpșuni
Cheesecake inimioară cu căpșuni
Cheesecake inimioară cu căpșuni
7 lucruri pe care trebuie să le știi despre laptele vegetal
7 lucruri pe care trebuie să le știi despre laptele vegetal
7 lucruri pe care trebuie să le știi despre laptele vegetal
Beyoncé e în topul Hot Country Songs cu melodia Texas Hold Em. Artista e prima femeie de culoare care ajunge la acest nivel
Beyoncé e în topul Hot Country Songs cu melodia Texas Hold ’Em. Artista e prima femeie de culoare care ajunge la acest nivel
Beyoncé e în topul Hot Country Songs cu melodia Texas Hold ’Em. Artista e prima femeie de culoare care ajunge la acest nivel
Alimente bogate în acizi grași Omega 3. Cum îi poți obține
Alimente bogate în acizi grași Omega 3. Cum îi poți obține
Alimente bogate în acizi grași Omega 3. Cum îi poți obține
fresh
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos

Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos

Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos

Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă

Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă

Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată

Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată

Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor

Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor

Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană

Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
închide