Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Un strop de sirop de vișine poate fi suficient pentru a aduce un plus de aromă băuturilor, cocktailurilor, prăjiturilor, înghețatelor sau altor deserturi. De asemenea, îl poți pune peste cereale sau iaurt pentru a le da o notă dulce și fructată. Iată cum poți face sirop de vișine, rețeta pentru iarnă. 

sirop de vișine alături de un bol plin cu vișine
Siropul de vișine se folosește la prăjituri și alte băuturi / Shutterstock

Vișinele sunt surorile mai acrișoare are cireșelor, pe care dacă îți faci curaj să le mănânci le vei adora. Nu doar că au un gust special, dar sunt și foarte bune pentru sănătate pentru că au în compoziție o mulțime de nutrienți esențiali pentru organismul tău.

Vișinele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea roșie caracteristică. Aceștia ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la prevenirea bolilor cronice, precum afecțiuni cardiovasculare și cancer. De asemenea, conțin compuși antiinflamatori, cum ar fi flavonoidele și fenolii, care pot ajuta la reducerea inflamației din organism.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul regulat de vișine poate contribui la ameliorarea durerilor articulare și a simptomelor asociate bolilor inflamatorii. Atât antioxidanții, cât și compușii antiinflamatori din vișine pot avea efecte benefice asupra sănătății inimii. Ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL (cunoscut ca „colesterolul rău”) și la reducerea tensiunii arteriale, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

Încearcă și rețeta de pandișpan cu vișine.

Numeroase studii au demonstrat că vișinele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care reglează ciclul somn-veghe. Consumul de vișine sau de suc de vișine poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la reglarea ritmului circadian.

Pentru că ele sunt disponibile proaspete doar vara le poți conserva pentru iarnă. Una dintre cele mai bune soluții este să le transformi în sirop pe care îl poți folosi apoi ca ingredient pentru o mulțime de alte preparate.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță bine vișinele, îndepărtând codițele și sâmburii. Apoi se pun într-un vas mare și se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se amestecă bine pentru a se combina ingredientele.

Se lasă amestecul deoparte timp de aproximativ 1-2 ore, astfel încât zahărul să se dizolve și vișinele să elibereze sucul. Se transferă amestecul în borcane curate, uscate și sterilizate, asigurându-vă că sunt bine umplute și că lichidul acoperă complet vișinele.

Se acoperă borcanele ermetic și se dau la rece timp de cel puțin 24 de ore, dar preferabil câteva zile, pentru a permite aromei să se dezvolte și pentru a se obține un sirop bogat și gustos. După perioada de macerare, se strecoară și se pune în sticle, închise ermetic.

Apoi se sterilizează la bain marie. După aceea se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească treptat. Sticlele se depozitează într-un loc răcoros și întunecat pentru a se menține pe termen lung.

Trucuri pentru un sirop de vișine delicios

Pentru a obține un sirop de vișine delicios trebuie să alegi vișine coapte și proaspete. Poți intensifica aroma siropului de vișine prin adăugarea unor ingrediente suplimentare, cum ar fi vanilie, scorțișoară, coajă de portocală sau câteva frunze de mentă proaspătă.

Sucul de lămâie trebuie adăugat obligatoriu pentru că poate aduce un echilibru frumos între dulceață și aciditate. Gustă și pune cantitatea de suc de lămâie în funcție de preferințe.

Gustă vișinele înainte de a adăuga zahărul și ajustează cantitatea de zahăr în funcție de dulceața naturală a fructelor.

După ce vișinele sunt macerate, siropul se strecoară printr-un tifon sau o sită fină pentru a îndepărta impuritățile și pentru a obține un sirop mai fin și limpede.

Cu ce poți înlocui zahărul când prepari sirop de vișine

Dacă nu vrei să folosești zahăr poți să alegi alte variante pentru a îndulci această rețetă de sirop de vișine la rece. Mierea este prima opțiune și cea mai aromară. Alege un produs de calitate și adaugă-l treptat în funcție de gustul dorit.

De asemenea, mai poți folosi sirop de arțar care este un îndulcitor natural și are o aromă distinctă care se poate potrivi bine cu vișinele. Asigură-te că utilizezi sirop de arțar pur și nu variantele cu adaosuri.

Dacă vrei un îndulcitor cu un gust neutru folosește îndulcitori naturali, cum ar fi stevia sau xylitol. Acești îndulcitori au un conținut scăzut de calorii și un indice glicemic redus. Ajustează cantitatea în funcție de indicațiile date de producător pe ambalajul îndulcitorului.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sirop de zmeură, la rece, servit într-o sticluță
Sirop de zmeură, la rece. Rețetă și trucuri utile
Sirop de zmeură, la rece. Rețetă și trucuri utile
Prajitură cu pandispan pufos si crema de visine pe un platou
Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Ridiche neagră cu sirop de miere
Galerie foto
Sirop de ridiche neagră cu miere. Un remediu natural împotriva tusei
Sirop de ridiche neagră cu miere. Un remediu natural împotriva tusei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide