Sirop de trandafiri. Cel mai parfumat și colorat sirop de casă
Chiar dacă se spune că trandafirul a fost creat cu scopul de a fi cea mai frumoasa floare, te poți bucura de el și în preparate culinare. Una dintre rețetele pe care o poți prepara cu scopul de a te bucura de aroma minunată a acestor flori este rețeta de sirop de trandafiri.
Galerie foto
Siropul de trandafiri nu este doar savuros și aromat, ci aduce și multiple beneficii organismului. Unul dintre beneficiile consumului acestuia este aceea de a reduce stresul și anxietatea datorită proprietăților sale răcoritoare. Mai are și proprietăți antiinflamatorii ceea ce îl face benefic pentru un sistem digestiv sănătos. PIar proprietățile sale antioxidante încetinesc îmbătrânirea prematură, dar ajută și la detoxificarea și întărirea organismului.
Pentru a obține un sirop cu astfel de proprietăți este necesar să folosești trandafiri speciali cu parfumul cel mai puternic. Cei mai populari sunt trandafirii de Damasc, însă pe lângă aceștia, mai poți adăuga și 2-3 trandafirii catifelați, care au cea mai roșie culoare. Trandafirii de Damasc oferă siropului o aromă deosebită, iar cei catifelați și roșii vor oferi o culoare cuceritoare.
Siropul de trandafiri este savuros servit cu apă minerală și câteva cuburi de gheață. Însă îl mai poți folosi și pentru aromatizarea deserturilor. Îl poți folosi pentru a însiropa cu el blaturile prăjiturilor și torturilor sau pentru a-l transforma și în jeleuri și glazuri delicioase, aromate și frumos colorate. Descoperă aici și rețeta de dulceață de trandafiri gustoasă și aromată. Mai jos poți urmări rețeta pentru sirop de trandafiri, cu listă completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea siropului constă în pregătirea trandafirilor. Alege trandafirii cei mai înfloriți, dar cu petale ferme și sănătoase, nu ofilite. Scutură-i bine pentru a elimina insectele din ei.
Cum prepari sirop de trandafiri
Separă petalele trandafirilor și adaugă-le într-un vas cu apă rece. Lasă-le în apă timp de 4-5 minute și mai amestecă-le pentru a le spăla. Scoate-le într-o sită și lasă-le la scurs.
După scurgere, pune petalele de trandafiri într-o cratiță cu baza dublă și toarnă 2 litri de apă peste ele. Aprinde aragazul la intensitate medie și așază cratița pe flacăra acestuia. Fierbe petalele de trandafiri timp de 10-15 minute. În timpul fierberii, acestea își vor pierde culoarea, iar lichidul se va tulbura. Însă după fierbere, siropul va avea o culoare minunată.
Galerie foto