Dulceață de struguri fără sâmburi. Rețeta simplă, pas cu pas
Pentru că s-au copt strugurii și te ademenesc cu aroma lor, nu ezita să-i incluzi în meniul zilnic. Iar pentru sezonul rece, poți prepara din ei o rețetă de dulceață de struguri fără sâmburi. Doar așa te vei putea bucura de aroma lor pe toată perioada anului.
Galerie foto
Strugurii sunt de mai multe feluri, dar îi poți alege pentru dulceață pe cei mai gustoși și mai parfumați. Poți opta pentru struguri albi, cu sau fără sâmburi, perfecți pentru a face din ei dulceață. Dar, dacă nu dispui de struguri fără sâmburi, află că sâmburii strugurilor nu se îndepărtează greu. Dar, va trebui să aloci mai mult timp pentru prepararea rețetei și să te înarmezi cu puțină răbdare.
Poți îndepărta sâmburii strugurilor cu ajutorul unei agrafe de birou, pentru a păstra boabele de struguri intacte. Nu îndepărta și coaja strugurilor pentru a nu se strivi boabele în timpul fierberii. În plus, coaja conține vitamine și va da gust delicios dulceții.
Îți oferim spre informare și un articol despre beneficiile consumului de struguri și de ce sunt recomandați în dieta ta.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o dulceață interesantă din struguri aromați și gustoși.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea strugurilor care necesită un timp mai îndelungat pentru îndepărtarea semințelor. Spală bine strugurii, înainte de a separa boabele de pe ciorchini, pentru a nu pătrunde apă în interiorul acestora. Pune strugurii la scurs, apoi separă boabele. Cu o agrafă de birou pe care o îndrepți la un capăt, scoate sâmburii de struguri. Când ai terminat de pregătit toate boabele de struguri, poți începe procesul de preparare a dulceții.
Cum prepari dulceață de struguri fără sâmburi
Pune boabele de struguri fără semințe într-o cratiță cu baza groasă, împreună cu zahărul. Amestecă bine strugurii cu zahărul și pune cratița la rece de seara până dimineața. În acest interval de timp se va forma un sirop.
A doua zi, așază cratița cu struguri în sirop la foc mediu și fierbe ingredientele pentru dulceață până când se formează spumă. Cu o sită deasă îndepărtează spuma. Apoi, micșorează intensitatea focului și fierbe dulceața până când strugurii încep să se stafidească.
Dacă constați că siropul din dulceață este prea lichid, scurge boabele de struguri într-o sită. Mai fierbe siropul separat, până când trece testul picăturii pe farfuria rece. Adaugă în sirop și batoanele de scorțișoară. Repetă testul siropului, iar când se îngroașă suficient, adaugă boabele de struguri. Adaugă și sucul de lămâie și mai fierbe dulceața pentru 5-6 minute.
Pregătește borcanele și capacele pe care le speli bine și le sterilizezi. Umple borcanele fierbinți cu dulceața fierbinte și capsează bine capacele acestora. Acoperă borcanele cu dulceață de struguri fără sâmburi cu o pătură și lasă-le să se răcească acolo.
După răcire, etichetează borcanele frumos și transferă-le pe raftul din cămară. Te vei bucura de gustul dulceții la micul dejun, sau incluzând-o în diferite deserturi.
Și dacă ai dat start rețetelor de dulceață din fructe de toamnă, îți oferim și o rețetă de dulceață de gutui, plină de savoare și culoare.
Galerie foto