Mai întâi va trebui să pregătești bucățile de soia texturată. Fierbe 500 ml de apă împreună cu mixul de condimente și sarea pentru 2 minute, atât cât să se degaje aromele condimentelor. Scufundă în apa condimentată bucățile de soia și lasă-le să fiarbă timp de 15 minute, la foc de intensitate medie.

Acestea vor absorbi toată apa și se vor infuza cu aromele condimentelor, devenind foarte hidratate și foarte gustoase. După ce au trecut cele 15 minute, transferă bucățile de soia într-o sită și lasă-le la scurs.

Descoperă care sunt efectele benefice ale consumului de soia și de ce este recomandată de specialiști.

Cum prepari soia cu legume la tigaie

Ia o tigaie încăpătoare și așaz-o pe flacăra aragazului. Pune în ea uleiul la încins. Curăță cele două tipuri de ceapă și usturoiul și toacă-le mărunt. Adaugă-le în uleiul încins și lasă-le la călit. Amestecă-le constant cu o spatulă de silicon, pentru a se pătrunde uniform.

Apoi, adaugă roșiile tocate mărunt. Fierbe sosul de roșii cu ceapă și usturoi până când devine mai consistent. Apoi adaugă supa scursă de la bucățile de soia.

Curăță morcovul și ardeiul gras și toacă-le mărunt sau dă-le pe răzătoare. Adaugă-le peste sosul din tigaie și amestecă-le timp de un minut. Adaugă și bucățile de soia scurse și lasă-le să se prepare în tigaie timp de 5-6 minute. Potrivește gustul cu sare și boia de ardei afumată.

După stingerea focului, acoperă tigaia cu un capac și lasă ingredientele acolo până în momentul servirii. Poți servi soia cu legume la tigaie alături de o garnitură simplă de orez.