Brânza cu trufe se găsește în magazine în bucăți de gramaje mai mici, de obicei, vidate, pentru a-și păstra aroma, iar în rețeta de sufleu, aceasta se adaugă răzuită fin pentru a i se împrăștia aroma în toată compoziția.

Descoperă și o listă cu cele 8 tipuri de brânzeturi care nu ar trebui să îți lipsească din casă.

Cum prepari rețeta de sufleu de brânză cu trufe

Sufleurile ies pufoase datorită separării albușurilor de gălbenușuri, ca la rețetele de pandișpan. Mixează albușurile până când devin spumoase și cristaline. Pune bolul în frigider. Adaugă un praf de sare peste gălbenușuri și amestecă-le cât să devină o compoziție omogenă. Răzuiește fin brânza cu trufe și adaug-o peste gălbenușuri. Omogenizează din nou compoziția. Pune și bolul cu acest amestec în frigider.

Pune laptele la încălzit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Adaugă și parmezanul răzuit, dar și untul tăiat în cuburi. Ia o spatulă și amestecă până când se topește untul. Presară treptat făina deasupra laptelui cu unt și parmezan, în timp ce amesteci intens, pentru a nu se forma cocoloașe. După ce făina este hidratată, stinge focul și lasă compoziția să se răcească.

Amestecă din când în când în compoziție pentru a preveni formarea crustei la suprafață, dar și pentru a se răci mai rapid.

Încorporează în compoziția de lapte gălbenușurile, atunci când aceasta ajunge aproape de temperatura camerei. Apoi încorporează lingură cu lingură și bezeaua de albușuri. Pune din nou vasul compoziția pentru sufleu la frigider, doar până când se încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Unge interiorul a 2-3 vase mici sau boluri de ramekin cu unt și presară făină. Apoi adaugă în ele compoziția pentru sufleu de brânză cu trufe și umple-le pentru 3/4 din volumul lor. Pune vasele în cuptorul încălzit și coace sufleurile pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.

După stingerea focului, lasă ușa cuptorului întredeschisă, pentru  ca sufleurile să se răcească lent. Astfel, nu se vor deforma foarte mult la contactul cu aerul rece.

Poți savura sufleul direct din vasul de coacere, sau poți să-l răstorni pe un platou de servire.

Dacă te cucerește aspectul pufos al sufleului, îl poți prepara și în variantă dulce. Descoperă aici o rețetă de sufleu de vanilie, una dintre rețetele tradiționale ale bucătăriei franceze.