Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
Pentru că este sezonul roșiilor de grădină coapte la soare și pline de savoare, îți oferim o rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Vei avea la masă un preparat aromat și cremoas, plin de savoare și culoare.
Galerie foto
Roșiile coapte ușor la cuptor cu usturoi și condimente oferă supei un gust irezistibil. Supa poate fi savurată atât caldă cât și rece, mai ales în zilele toride de vară. Gustul poate fi îmbunătățit adăugând o lingură de smântână în timpul servirii. Câteva crutoane aromate pot înnobila gustul supei cremă.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta noastră de supă delicioasă din roșii coapte.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea roșiilor, ingredientele de bază din supa cremă. În intervalul de timp cât roșiile se coc la cuptor, poți pregăti celelalte ingrediente necesare supei.
Pași de urmat în pregătirea roșiilor pentru supă cremă
Spală bine roșiile, dar fără a le îndepărta crenguțele. Apoi lasă-le într-o sită să se scurgă, până când se evaporă apa de pe ele. Pune o hârtie în tava de copt și așază crenguțele de roșii una lângă alta. Stropește roșiile cu ulei de măsline și presără printre ele crenguțe de cimbru și căței de usturoi, necurățați. Pune și o ceapă tăiată în fâșii.
Stropește roșiile cu puțin ulei de măsline și mai presară oregano uscat peste ele. Fă loc în tavă și la cei trei ardei capia și pune tava la cuptor. Setează temperatura la 200 de grade, pentru 15 minute. Scoate roșiile, iar dacă ardeii nu sunt bine copți, mai lasă-i pe aceștia 10-15 minute.
Vezi aici un articol util despre cum se curăță perfect ardeii copți.
Pași de urmat pentru a prepara supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
După ce ai introdus roșiile la cuptor pregătește o oală încăpătoare în care pui 1 litru de apă. Pune oala pe flacăra aragazului și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Curăță a doua ceapă și toac-o mărunt. Adaug-o în apa care fierbe. Curăță cartoful și țelina și toacă-le în cuburi. Clătește-le bine și adaugă-le în apa care fierbe.
Adaugă puțină sare și lasă ingredientele să fiarbă până când sunt bine pătrunse pentru a le putea pasa. Spre final de fierbere, adaugă și feliile de ceapă coapte. Acestea vor oferi un gust dulceag supei-cremă de roșii. Pasează toate aceste ingrediente ca pentru rețeta de piure de cartofi clasică.
Curăță ardeii copți și roșiile coapte, toacă-le mărunt și adaugă-le peste ingredientele din oală. Adaugă și câteva frunze proaspete de busuioc, dar și puțin din usturoiul copt și curățat.
Folosește un blender sau un dispozitiv de pasat legume și transformă ingredientele într-o supă cremoasă.
Vezi mai multe imagini cu supa cremă de roșii în GALERIA FOTO!
Trece supa cremă prin sită pentru a deveni cât mai fină. Potrivește gustul cu sare și piper. Poți servi delicioasa supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi caldă sau rece. O poți decora cu rondele de usturoi și roșii coapte. O mai poți servi cu smântână și crutoane aromate sau cu felii de pâine prăjită. Este delicioasă în orice variantă.