Tartă frangipane cu caise. Desertul de inspirație franceză pe care îl voi adora

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Deserturile cu fructe sunt unul dintre cele mai delicioase moduri în care poți bucura întreaga familie. Caisele, cu gustul lor dulce-acrișor, cu textura moale, aproape cremoasă, sunt perfecte pentru prăjituri care se coc la cuptor. Iată o rețetă de tartă frangipane cu caise, cu un aspect elegant și un gust bogat.

Tartă frangipane cu caise servită pe o masă albă
Tarta frangipane cu caise se poate servi cu frișcă sau cu înghețată / Shutterstock

Frangipane este o cremă delicioasă și bogată, originară din Franța, ce se bazează pe o combinație de unt, zahăr, migdale mărunțite și ouă. Este adesea folosită în prăjituri și tarte, și poate fi personalizată cu diverse arome și ingrediente adiționale. Caisele proaspete sau conservate sunt adăugate pentru a crea un contrast între dulceața fructelor și baza cremoasă.

Citește și

Tarta frangipane de caise este o alegere minunată pentru o prăjitură rapidă. Pentru o prezentare elegantă, o poți stropi ușor cu sirop de caise sau cu un strat subțire de jeleu de caise. Acesta îi va adăuga un plus de strălucire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se pun zahărul pudră și 150 g unt într-un castron mare. Se bat cu un mixer timp de aproximativ 3-4 minute, până când devin ușoare și pufoase. Se adaugă 1 ou și ½ linguriță de extract de vanilie în bol și se amestecă până se omogenizează.

Cum prepari rețeta de tartă frangipane cu caise

Se adaugă treptat 240 g făină în bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică până când toată făina este încorporată. Se formează o minge din aluat. Se înfășoară în folie de plastic și se lasă la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Odată răcit, aluatul se întinde astfel încât să aibă o 0,5-0,6 cm și diametrul puțin mai mare decât tava de tartă folosită. Se apasă uniform aluatul în tava de tartă și se taie excesul de aluat de pe marginile tăvii. Se dă la rece 30 de minute sau la congelator timp de 15 minute.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. După ce aluatul s-a răcit se dă la cuptor pentru 15-20 de minute până când se simte uscat. Apoi se scoate din cuptor.

Cum prepari umplutura pentru tartă

Într-un castron mare se pun zahărul granulat și restul de de unt. Se bat cu mixerul până compoziția devine cremoasă. Apoi se adaugă ⅓ din făina de migdale și 1 ou în bol și se bate la viteză mică, adăugând alternativ făina de migdale rămasă și cele 2 ouă rămase până când ingredientele se combină uniform.

Apoi se adaugă făina albă rămasă, coaja de lămâie și lingurița rămasă de extract de vanilie și se amestecă până se omogenizează. Se întinde uniform umplutura de migdale în coaja de tartă coaptă. Se aranjează caisele feliate peste umplutura de migdale și apoi se presără deasupra migdalele feliate. Se dă tava la cuptor timp de 45-55 de minute până când frangipane crește, este maro auriu pe margini.

Odată ce tarta este complet coptă, se amestecă dulceața de caise și ½ lingură de apă într-un castron mic până se omogenizează. Cu această compoziție se ung caisele coapte. Se presară mai mult zahăr pudră peste tartă, apoi se taie și se servește.

Trucuri pentru cea mai bună tartă frangipane cu caise

Pentru a face crusta de la zero, ai nevoie de unt, zahăr pudră, un ou, extract de vanilie și făină universală. Pentru crema frangipane sunt necesare unt, extract de vanilie, făină universală și ouă, împreună cu zahăr granulat, făină de migdale și coajă de lămâie. Aceasta din urmă îi conferă o aromă mai pregnantă și mai bogată, care se potrivește bine și cu caisele.

Vei avea nevoie de caise proaspete sau din compot. De asemenea, pe lista de ingrediente mai sunt și dulceață de caise și puțină apă pentru glazura finală. Decorul este asigurat de migdale feliate.

Dacă nu ai caise proaspete poți pune caise uscate rehidratate sau pe cele din compot. Pentru a face acest lucru, pune caisele uscate într-un castron. Apoi adăugă apă clocotită și acoperă vasul, lăsând caisele să se înmoaie timp de 10 minute. Apoi poți scurge apa. Le vei utiliza la fel ca pe cele proaspete.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de caise fără zahăr
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Tartă cu afine și lămâie pe un blat gri
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu ceapă caramelizată pe o farfurie albă
Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă
Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
fresh
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
închide