Tartă cu fructe. Rețeta pe care o poți prepara cu doar două ingrediente
Rețeta de tartă cu fructe, din două ingrediente, este potrivită pentru orice ocazie. Nu vei avea nevoie de ouă și nici de zahăr și îți oferă șansa să folosești fructele pe care nu le mai mănânci. O poți servi simplă sau cu înghețată.
Tarta cu fructe din două ingrediente se face în doar 15 minute și este una dintre cele mai versatile rețete pentru că poți folosi orice fel de fructe vrei. Poți prepara chiar tu aluatul, însă nu este nimic greșit dacă alegi un aluat congelat.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 204°C. Se unge cu ulei o tavă de tartă cu diametrul de 22 cm. Se întinde aluatul de tartă și se așează în tavă având grijă să depășească marginile acesteia. Se dă la cuptor 10 minute sau până când devine ușor rumen. Apoi se scoate tarta din cuptor.
Cum se prepară tarta cu fructe
Se pun peste aluat fructele. Dacă se pune zahăr se presară deasupra fructelor și se amestecă bine până se omogenizează.
Tarta se dă din nou la cuptor. Tava de tartă se pune deasupra unei tăvi mai mari de cuptor pentru că există riscul ca zeama de la fructe să se scurgă. Se coace 25 de minute sau până când aluatul este rumenit bine, iar fructele încep să facă bule.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte să se taie. Se servește simplă sau cu înghețată.
Fructe potrivite pentru tarta cu fructe, din doar două ingrediente
Prăjitura va fi mai gustoasă dacă folosești fructe dulci, care sunt puțin zemoase. Afinele, căpșunile, smochinele, piersici coapte și cireșele sunt cele mai potrivite.
Le poți amesteca pentru că fiecare vine cu aromele și dulceața ei. Dacă ți se pare că tarta nu va fi suficient de dulce, poți adăuga zahăr sau alt îndulcitor.
Fructele folosite atât fructe proaspete, cât și congelate, dacă vrei să faci această tartă în anotimpul rece. Ideal este să le lași să se decongeleze înainte de a le folosi, eventual într-o strecurătoare. Prea mult lichid în această tartă nu este potrivit.
Aluatul pentru tarta cu fructe
Dacă folosești aluat congelat citește cu atenție eticheta pentru a nu avea ingrediente care nu sunt tocmai potrivite. Nu ar trebui să aibă zahăr, grăsimi hidrogentate sau aditivi alimentari care îți pot pune sănătatea în pericol.
Descoperă cum poți să faci aluat foietaj la tine acasă. Rețeta este simplă și rapidă.
Poți folosi atât formă de tartă simplă sau cu un fund rabatabil. Cea din urmă te va ajuta să scoți desertul mai ușor și să îl porționezi astfel încât să arate bine.
Tarta cu fructe, din două ingrediente, poate fi preparată cu două-trei zile înainte de a fi consumată. O vei păstra la frigider sau într-un loc suficient de rece.