Tobă de casă la sticlă. Cea mai simplă rețetă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Toba de casă poate fi făcută în multe feluri. Pentru varianta clasică se folosesc mațe sau stomac de porc care sunt umplute cu carne, organe și șorici fierte cu condimente. Totuși, dacă nu le ai la îndemână poți să încerci o soluție mai modernă. Rețeta de tobă de casă la sticlă a devenit foarte populară pentru că este mult mai ușor de preparat decât cea tradițională.

Tobă de casă la sticlă
Toba de casă la sticlă este varianta simplă atunci când nu ai la îndemână membrană/ Shutetrstock

Toba de casă nu lipsește de pe platourile cu aperitive pentru mesele de sărbători. Amestecul de carne, organe și șorici aduce o bogăție de gusturi, de arome și texturi unică. Niciun alt preparat nu îți aduce o așa diversitate la fiecare mușcătură.

Dacă vrei să o prepari în casă pentru a o personaliza după preferințele tale o poți face atât în mațe sau stomac de porc, respectând rețeta tradițională, dar și în sticlă. Gustul va fi un pic diferit, pentru că și și membrana tobei aduce un plus de aromă. Însă dacă nu ai la îndemână decât o sticlă de plastic, folosește-o cu încredere.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată ce toba este gata poate fi servită cu o mulțime de sosuri. Muștarul este o alegere clasică. Poate fi obișnuit, muștar de Dijon sau muștar cu semințe întregi, oferind un gust ușor picant și acru care se potrivește bine cu gustul bogat al tobei.

Hreanul proaspăt sau sosul de hrean oferă un gust intens și picant. Sosurile ușoare pe bază de iaurt sau smântână, precum tzatziki sau sosul de iaurt cu castraveți, pot oferi un echilibru plăcut între aciditate și prospețime pentru a însoți gustul dens al tobei.

Descoperă și cea mai bună rețetă de tobă de casă. Este simplă și rapidă.

Toba de casă la sticlă este o variantă tradițională a tobei de porc. Va avea o formă și o textură distincte, însă va fi delicioasă.

Ingrediente

Mod de preparare

Se fierb carnea de porc și organele în apă cu condimente (ceapă, usturoi, foi de dafin, cimbru, piper, sare) până când sunt complet fierte și moi.

Se separă carnea de oase și se mărunțește. La fel se procedează și cu organele. Zeama în care au fiert se strecoară și se lasă deoparte. După ce se răcește se culege grăsimea de deasupra cu o spumieră.

Cum se montează rețeta de tobă la sticlă

Se ia o sticlă de plastic de 2 litri căreia i se taie partea de sus astfel încât să se poată pune cu ușurință carnea. Se pun bucățile de carne și de organe, apoi se toarnă zeama în care acestea au fiert. Dacă mai este nevoie, se repetă operațiunea cu o altă sticlă până când nu mai rămân ingrediente.

Se acoperă sticlele în folie de aluminiu și se dau la rece până când se întărește compoziție. Apoi se taie ușor sticla și se scoate toba. Se învelește în folie alimentară și se servește.

Ce carne se folosește la tobă

La prepararea tobei, se folosește o combinație de carne de porc, organe și șorici, astfel încât să obții o textură și gust bogat. Raportul dintre acestea ține de preferințele personale.

Carnea de porc cu grăsime este una dintre componentele principale ale tobei și adaugă un gust bogat și o textură suculentă. Alege umăr, ceafa sau pulpă de porc pentru că vor contribui la savoarea tobei.

Din tobă nu trebuie să lipsească organele de porc. Nu trebuie să folosești cantități mari, însă inima și rinichii dau nu doar gust, ci și o textură aparte.

De asemenea, din rețetele de tobă nu lipsește capul de porc. Acesta are și carne, dar și gelatină care ajută la obținerea consistenței. În plus, urechile au zgârciuri care conferă o textură crocantă.

Unele rețete de tobă conțin și limbă, însă aceasta este opțională. Trebuie să o cureți bine după ce fierbe și de-abia apoi să o folosești.

Toba poate avea variații regionale și personale. Condimentele și aromele adăugate, precum și modul în care ingredientele sunt combinate, pot fi diferite. De asemenea, este esențial să te asiguri că ingredientele folosite sunt proaspete și de calitate pentru a obține un rezultat final delicios.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai bună tobă de casă servită pe un blat de lemn
Cea mai bună tobă de casă. Rețeta clasică a bunicii, cu carne de porc
Cea mai bună tobă de casă. Rețeta clasică a bunicii, cu carne de porc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
închide