Tobă de casă la sticlă. Cea mai simplă rețetă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Toba de casă poate fi făcută în multe feluri. Pentru varianta clasică se folosesc mațe sau stomac de porc care sunt umplute cu carne, organe și șorici fierte cu condimente. Totuși, dacă nu le ai la îndemână poți să încerci o soluție mai modernă. Rețeta de tobă de casă la sticlă a devenit foarte populară pentru că este mult mai ușor de preparat decât cea tradițională.

Tobă de casă la sticlă
Toba de casă la sticlă este varianta simplă atunci când nu ai la îndemână membrană/ Shutetrstock

Toba de casă nu lipsește de pe platourile cu aperitive pentru mesele de sărbători. Amestecul de carne, organe și șorici aduce o bogăție de gusturi, de arome și texturi unică. Niciun alt preparat nu îți aduce o așa diversitate la fiecare mușcătură.

Dacă vrei să o prepari în casă pentru a o personaliza după preferințele tale o poți face atât în mațe sau stomac de porc, respectând rețeta tradițională, dar și în sticlă. Gustul va fi un pic diferit, pentru că și și membrana tobei aduce un plus de aromă. Însă dacă nu ai la îndemână decât o sticlă de plastic, folosește-o cu încredere.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată ce toba este gata poate fi servită cu o mulțime de sosuri. Muștarul este o alegere clasică. Poate fi obișnuit, muștar de Dijon sau muștar cu semințe întregi, oferind un gust ușor picant și acru care se potrivește bine cu gustul bogat al tobei.

Hreanul proaspăt sau sosul de hrean oferă un gust intens și picant. Sosurile ușoare pe bază de iaurt sau smântână, precum tzatziki sau sosul de iaurt cu castraveți, pot oferi un echilibru plăcut între aciditate și prospețime pentru a însoți gustul dens al tobei.

Descoperă și cea mai bună rețetă de tobă de casă. Este simplă și rapidă.

Toba de casă la sticlă este o variantă tradițională a tobei de porc. Va avea o formă și o textură distincte, însă va fi delicioasă.

Ingrediente

Mod de preparare

Se fierb carnea de porc și organele în apă cu condimente (ceapă, usturoi, foi de dafin, cimbru, piper, sare) până când sunt complet fierte și moi.

Se separă carnea de oase și se mărunțește. La fel se procedează și cu organele. Zeama în care au fiert se strecoară și se lasă deoparte. După ce se răcește se culege grăsimea de deasupra cu o spumieră.

Cum se montează rețeta de tobă la sticlă

Se ia o sticlă de plastic de 2 litri căreia i se taie partea de sus astfel încât să se poată pune cu ușurință carnea. Se pun bucățile de carne și de organe, apoi se toarnă zeama în care acestea au fiert. Dacă mai este nevoie, se repetă operațiunea cu o altă sticlă până când nu mai rămân ingrediente.

Se acoperă sticlele în folie de aluminiu și se dau la rece până când se întărește compoziție. Apoi se taie ușor sticla și se scoate toba. Se învelește în folie alimentară și se servește.

Ce carne se folosește la tobă

La prepararea tobei, se folosește o combinație de carne de porc, organe și șorici, astfel încât să obții o textură și gust bogat. Raportul dintre acestea ține de preferințele personale.

Carnea de porc cu grăsime este una dintre componentele principale ale tobei și adaugă un gust bogat și o textură suculentă. Alege umăr, ceafa sau pulpă de porc pentru că vor contribui la savoarea tobei.

Din tobă nu trebuie să lipsească organele de porc. Nu trebuie să folosești cantități mari, însă inima și rinichii dau nu doar gust, ci și o textură aparte.

De asemenea, din rețetele de tobă nu lipsește capul de porc. Acesta are și carne, dar și gelatină care ajută la obținerea consistenței. În plus, urechile au zgârciuri care conferă o textură crocantă.

Unele rețete de tobă conțin și limbă, însă aceasta este opțională. Trebuie să o cureți bine după ce fierbe și de-abia apoi să o folosești.

Toba poate avea variații regionale și personale. Condimentele și aromele adăugate, precum și modul în care ingredientele sunt combinate, pot fi diferite. De asemenea, este esențial să te asiguri că ingredientele folosite sunt proaspete și de calitate pentru a obține un rezultat final delicios.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai bună tobă de casă servită pe un blat de lemn
Cea mai bună tobă de casă. Rețeta clasică a bunicii, cu carne de porc
Cea mai bună tobă de casă. Rețeta clasică a bunicii, cu carne de porc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Ispita Teo Costache, mesaj de susținere pentru Naba Salem, concurenta Survivor 2026. Ce i-a transmis
Ispita Teo Costache, mesaj de susținere pentru Naba Salem, concurenta Survivor 2026. Ce i-a transmis
Ispita Teo Costache, mesaj de susținere pentru Naba Salem, concurenta Survivor 2026. Ce i-a transmis
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide