Tobă de casă la sticlă. Cea mai simplă rețetă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Toba de casă poate fi făcută în multe feluri. Pentru varianta clasică se folosesc mațe sau stomac de porc care sunt umplute cu carne, organe și șorici fierte cu condimente. Totuși, dacă nu le ai la îndemână poți să încerci o soluție mai modernă. Rețeta de tobă de casă la sticlă a devenit foarte populară pentru că este mult mai ușor de preparat decât cea tradițională.

Tobă de casă la sticlă
Toba de casă la sticlă este varianta simplă atunci când nu ai la îndemână membrană/ Shutetrstock

Toba de casă nu lipsește de pe platourile cu aperitive pentru mesele de sărbători. Amestecul de carne, organe și șorici aduce o bogăție de gusturi, de arome și texturi unică. Niciun alt preparat nu îți aduce o așa diversitate la fiecare mușcătură.

Dacă vrei să o prepari în casă pentru a o personaliza după preferințele tale o poți face atât în mațe sau stomac de porc, respectând rețeta tradițională, dar și în sticlă. Gustul va fi un pic diferit, pentru că și și membrana tobei aduce un plus de aromă. Însă dacă nu ai la îndemână decât o sticlă de plastic, folosește-o cu încredere.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată ce toba este gata poate fi servită cu o mulțime de sosuri. Muștarul este o alegere clasică. Poate fi obișnuit, muștar de Dijon sau muștar cu semințe întregi, oferind un gust ușor picant și acru care se potrivește bine cu gustul bogat al tobei.

Hreanul proaspăt sau sosul de hrean oferă un gust intens și picant. Sosurile ușoare pe bază de iaurt sau smântână, precum tzatziki sau sosul de iaurt cu castraveți, pot oferi un echilibru plăcut între aciditate și prospețime pentru a însoți gustul dens al tobei.

Descoperă și cea mai bună rețetă de tobă de casă. Este simplă și rapidă.

Toba de casă la sticlă este o variantă tradițională a tobei de porc. Va avea o formă și o textură distincte, însă va fi delicioasă.

Ingrediente

Mod de preparare

Se fierb carnea de porc și organele în apă cu condimente (ceapă, usturoi, foi de dafin, cimbru, piper, sare) până când sunt complet fierte și moi.

Se separă carnea de oase și se mărunțește. La fel se procedează și cu organele. Zeama în care au fiert se strecoară și se lasă deoparte. După ce se răcește se culege grăsimea de deasupra cu o spumieră.

Cum se montează rețeta de tobă la sticlă

Se ia o sticlă de plastic de 2 litri căreia i se taie partea de sus astfel încât să se poată pune cu ușurință carnea. Se pun bucățile de carne și de organe, apoi se toarnă zeama în care acestea au fiert. Dacă mai este nevoie, se repetă operațiunea cu o altă sticlă până când nu mai rămân ingrediente.

Se acoperă sticlele în folie de aluminiu și se dau la rece până când se întărește compoziție. Apoi se taie ușor sticla și se scoate toba. Se învelește în folie alimentară și se servește.

Ce carne se folosește la tobă

La prepararea tobei, se folosește o combinație de carne de porc, organe și șorici, astfel încât să obții o textură și gust bogat. Raportul dintre acestea ține de preferințele personale.

Carnea de porc cu grăsime este una dintre componentele principale ale tobei și adaugă un gust bogat și o textură suculentă. Alege umăr, ceafa sau pulpă de porc pentru că vor contribui la savoarea tobei.

Din tobă nu trebuie să lipsească organele de porc. Nu trebuie să folosești cantități mari, însă inima și rinichii dau nu doar gust, ci și o textură aparte.

De asemenea, din rețetele de tobă nu lipsește capul de porc. Acesta are și carne, dar și gelatină care ajută la obținerea consistenței. În plus, urechile au zgârciuri care conferă o textură crocantă.

Unele rețete de tobă conțin și limbă, însă aceasta este opțională. Trebuie să o cureți bine după ce fierbe și de-abia apoi să o folosești.

Toba poate avea variații regionale și personale. Condimentele și aromele adăugate, precum și modul în care ingredientele sunt combinate, pot fi diferite. De asemenea, este esențial să te asiguri că ingredientele folosite sunt proaspete și de calitate pentru a obține un rezultat final delicios.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai bună tobă de casă servită pe un blat de lemn
Cea mai bună tobă de casă. Rețeta clasică a bunicii, cu carne de porc
Cea mai bună tobă de casă. Rețeta clasică a bunicii, cu carne de porc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
plăcintă din fulgi de ovăz
05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Piure de bob uscat pe platou, cu ceapă roșie și lămâie
10 decembrie, 05:21
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
ciorbă de mazăre cu găluște într-un bol alb
9 decembrie, 06:57
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
persoana care folosește cuptorul cu microunde
9 decembrie, 05:49
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a apreciat o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: Asta nu sunt eu!
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
fresh
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă

Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă

Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform

Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
închide