Top 10 cele mai populare deserturi din lume

Cele mai populare deserturi din lume sunt cele pe care le poți găsi în cofetării, restaurante sau magazine indiferent de zona din care ești. Inițial au fost tradiționale în țările lor de origine, dar datorită gustului lor au ajuns celebre în întreaga lume.

cele mai populare deserturi din lume puse într-un colaj
Cele mai populare deserturi din lume au făcut istorie de sute de ani / Shutterstock

Orice masă delicioasă trebuie să se termine cu un desert pe măsură. Dacă ești în căutarea unor idei mai exotice sau vrei doar să știi care sunt cele mai populare deserturi din lume poți să arunci un ochi pe list noastră.

Mai jos o să găsești o selecție cu cele mai apreciate deserturi din lume. Te poți inspira pentru a-ți face mai târziu un platou simplu și decilios cu prăjiturile tale preferate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare deserturi din lume

Fiecare zonă a lumii are un desert specific. Rețetele sunt simple sau complexe, în funcție de zonă și de preparatul ales. Cofetarii de pretutindeni s-au întrecut de-a lungul timpului pentru a crea cele mai delicioase rețete de deserturi.

Cream Brulee (Franța)

Cream brulee este varianta franțuzească a cremei de zahăr ars. A fost preparată pentru prima dată în secolul al XVIII-lea de bucătarul Francois Massialot care coordona bucătăria Ducelui de Orlean.

Cream brulee servit pe o farfurie albă și decorat cu fructe
Cream brulee se poate servi decorată cu fructe / Shutterstock

Rețeta a rămas notată într-o carte și de atunci a ajuns celebră în toată lumea cu variații în funcție de zonă.

Mochi (Japonia)

Mochi este un desert tradițional japonez pe care îl vei găsi în toată Asia. Se prepară din orez lipicios și are o formă specifică.

Mochi de mai multe culori puse într-un castron de lemn
Mochi este un desert foarte moale și pufos / Shutterstock

Se găsește într-o mulțime de arome de la fructe la ciocolată și se poate servi și cu i cupă de înghețată. În Japonia se găsește la toate festivalurile.

Plăcintă cu mere (Statele Unite ale Americii)

Celebra scriitoare Jane Austen scria că „o plăcintă bună cu mere e parte din fericirea unei familii”.

Plăcintă cu mere pusă pe un blat pe care se află mai multe mere roșii
Americanii au un adevărat cult pentru plăcinta cu mere / Shutterstock

Nu este de mirare, având în vedere că americanii iau foarte în serios acest desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. Se potrivește perfect cu frișcă, înghețată sau cremă de vanilie alături.

Nanaimo Bar (Canada)

Desertul și-a luat denumirea după numele orașului de origine, Namaimo. Este atât de simplu, încât nu are nevoie nici măcar de coacere.

Nanaimo Bar servite pe un blat de lemn
Nanaimo Bar are o combinație echilibrată de vanilie și ciocolată / Shutterstock

Are însă texturi și arome care se completează una pe cealaltă, motiv pentru care a ajuns celebru în întreaga lume.

Gulab Jamun (India)

Orice masă mai specială se termină în India cu gulab jamun. Se face dintr-un aluat cu lapte care apoi este prăjit în unt ghee și apoi trecut prin șofran, cardamon și apă de trandafiri.

Gulab Jamun servite pe un platou alb
Gulab Jamun este foarte puternic aromat / Shutterstock

La origine este un desert de inspirație arabă fiind o variantă a luqmat al-qadi. Odată ajuns în India a devenit atât de popular încât a devenit o emblemă a bucătăriei locale.

Baclava (Turcia)

Baclavaua se află pe lista cu cele mai populare deserturi din lume. Nu ai cum să nu iubești bucățile mici de foitaj foarte subțire, însiropat cu miere cu fistic, nuci sau migdale la mijloc. Îl vei găsi în toate bucătăriile orientale în diverse variante.

Baclava pusă pe un blat de lemn negru
Baclavaua se prepară în aproape tot spațiul balcanic / Shutterstock

Oriunde ai merge în lume vei găsi rețeta de baclava la restaurantele sau cofetăriile cu specific oriental sau ambalată în magazinele deținute de persoane venite din aceste părți de lume.

Kardinalschnitten (Austria)

Kardinalschnitten este un biscuite cu bezea –alb și galben, culori reprezentative ale bisericii catolice.

Kardinalschnitten servit pe o farfurie albă
Kardinalschnitten este originar din Viena / Shutterstock

A devenit celebru după ce a fost servit la celebrul local Café Mozart în 1974.

Dadar Gulung (Indonezia)

Dadar Gulung este o variantă de clătite preparate în Indonezia. Numele desertului se traduce prin „clătite rulate”.

Dadar Gulung servite pe o farfurie albă
Dadar Gulung sunt foarte pufoase / Shutterstock

De obicei au culoarea verde pentru că unul dintre ingrediente este extract de frunze de pandan. Sunt umplute cu nucă de cocos proaspăt răzuită.

Poffertjes (Olanda)

Poffertjes sunt clătite de mici dimensiuni preparate din făină de hrișcă și drojdie. În Olanda sunt atât de populare încât există tigăi speciale pentru ele, numite „poffertjespan”.

Poffertjes puse pe un blat negru și pudrate cu zahăr
Poffertjes pot fi servite și presărate cu zahăr pudră / Shutterstock

Se servesc atât la micul dejun cu diverse toppinguri, dar și la ocazii festive.

Kremes (Ungaria)

Kremes sau cremșnit este o prăjitură cu foi fine de foitaj umplute cu un strat generos de cremă de vanilie. Deasupra este presărat cu zahăr pudră.

Patru porții de Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, o ceașcă cu cafea și un bol cu zahăr pudră
Aroma de cocos oferă o notă aparte cremesului / Shutterstock

Se găsește în mai multe variante, însă rețeta de bază este aceeași. Uneori sunt mai multe straturi de foietaj, alteori crema este mai subțire sau mai groasă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
prăjitură răsturnată cu prune
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide