Top 10 cele mai populare deserturi din lume

Cele mai populare deserturi din lume sunt cele pe care le poți găsi în cofetării, restaurante sau magazine indiferent de zona din care ești. Inițial au fost tradiționale în țările lor de origine, dar datorită gustului lor au ajuns celebre în întreaga lume.

cele mai populare deserturi din lume puse într-un colaj
Cele mai populare deserturi din lume au făcut istorie de sute de ani / Shutterstock

Orice masă delicioasă trebuie să se termine cu un desert pe măsură. Dacă ești în căutarea unor idei mai exotice sau vrei doar să știi care sunt cele mai populare deserturi din lume poți să arunci un ochi pe list noastră.

Mai jos o să găsești o selecție cu cele mai apreciate deserturi din lume. Te poți inspira pentru a-ți face mai târziu un platou simplu și decilios cu prăjiturile tale preferate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare deserturi din lume

Fiecare zonă a lumii are un desert specific. Rețetele sunt simple sau complexe, în funcție de zonă și de preparatul ales. Cofetarii de pretutindeni s-au întrecut de-a lungul timpului pentru a crea cele mai delicioase rețete de deserturi.

Cream Brulee (Franța)

Cream brulee este varianta franțuzească a cremei de zahăr ars. A fost preparată pentru prima dată în secolul al XVIII-lea de bucătarul Francois Massialot care coordona bucătăria Ducelui de Orlean.

Cream brulee servit pe o farfurie albă și decorat cu fructe
Cream brulee se poate servi decorată cu fructe / Shutterstock

Rețeta a rămas notată într-o carte și de atunci a ajuns celebră în toată lumea cu variații în funcție de zonă.

Mochi (Japonia)

Mochi este un desert tradițional japonez pe care îl vei găsi în toată Asia. Se prepară din orez lipicios și are o formă specifică.

Mochi de mai multe culori puse într-un castron de lemn
Mochi este un desert foarte moale și pufos / Shutterstock

Se găsește într-o mulțime de arome de la fructe la ciocolată și se poate servi și cu i cupă de înghețată. În Japonia se găsește la toate festivalurile.

Plăcintă cu mere (Statele Unite ale Americii)

Celebra scriitoare Jane Austen scria că „o plăcintă bună cu mere e parte din fericirea unei familii”.

Plăcintă cu mere pusă pe un blat pe care se află mai multe mere roșii
Americanii au un adevărat cult pentru plăcinta cu mere / Shutterstock

Nu este de mirare, având în vedere că americanii iau foarte în serios acest desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. Se potrivește perfect cu frișcă, înghețată sau cremă de vanilie alături.

Nanaimo Bar (Canada)

Desertul și-a luat denumirea după numele orașului de origine, Namaimo. Este atât de simplu, încât nu are nevoie nici măcar de coacere.

Nanaimo Bar servite pe un blat de lemn
Nanaimo Bar are o combinație echilibrată de vanilie și ciocolată / Shutterstock

Are însă texturi și arome care se completează una pe cealaltă, motiv pentru care a ajuns celebru în întreaga lume.

Gulab Jamun (India)

Orice masă mai specială se termină în India cu gulab jamun. Se face dintr-un aluat cu lapte care apoi este prăjit în unt ghee și apoi trecut prin șofran, cardamon și apă de trandafiri.

Gulab Jamun servite pe un platou alb
Gulab Jamun este foarte puternic aromat / Shutterstock

La origine este un desert de inspirație arabă fiind o variantă a luqmat al-qadi. Odată ajuns în India a devenit atât de popular încât a devenit o emblemă a bucătăriei locale.

Baclava (Turcia)

Baclavaua se află pe lista cu cele mai populare deserturi din lume. Nu ai cum să nu iubești bucățile mici de foitaj foarte subțire, însiropat cu miere cu fistic, nuci sau migdale la mijloc. Îl vei găsi în toate bucătăriile orientale în diverse variante.

Baclava pusă pe un blat de lemn negru
Baclavaua se prepară în aproape tot spațiul balcanic / Shutterstock

Oriunde ai merge în lume vei găsi rețeta de baclava la restaurantele sau cofetăriile cu specific oriental sau ambalată în magazinele deținute de persoane venite din aceste părți de lume.

Kardinalschnitten (Austria)

Kardinalschnitten este un biscuite cu bezea –alb și galben, culori reprezentative ale bisericii catolice.

Kardinalschnitten servit pe o farfurie albă
Kardinalschnitten este originar din Viena / Shutterstock

A devenit celebru după ce a fost servit la celebrul local Café Mozart în 1974.

Dadar Gulung (Indonezia)

Dadar Gulung este o variantă de clătite preparate în Indonezia. Numele desertului se traduce prin „clătite rulate”.

Dadar Gulung servite pe o farfurie albă
Dadar Gulung sunt foarte pufoase / Shutterstock

De obicei au culoarea verde pentru că unul dintre ingrediente este extract de frunze de pandan. Sunt umplute cu nucă de cocos proaspăt răzuită.

Poffertjes (Olanda)

Poffertjes sunt clătite de mici dimensiuni preparate din făină de hrișcă și drojdie. În Olanda sunt atât de populare încât există tigăi speciale pentru ele, numite „poffertjespan”.

Poffertjes puse pe un blat negru și pudrate cu zahăr
Poffertjes pot fi servite și presărate cu zahăr pudră / Shutterstock

Se servesc atât la micul dejun cu diverse toppinguri, dar și la ocazii festive.

Kremes (Ungaria)

Kremes sau cremșnit este o prăjitură cu foi fine de foitaj umplute cu un strat generos de cremă de vanilie. Deasupra este presărat cu zahăr pudră.

Patru porții de Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, o ceașcă cu cafea și un bol cu zahăr pudră
Aroma de cocos oferă o notă aparte cremesului / Shutterstock

Se găsește în mai multe variante, însă rețeta de bază este aceeași. Uneori sunt mai multe straturi de foietaj, alteori crema este mai subțire sau mai groasă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
budinca instant pusă în două pahare
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
3 noiembrie, 05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Black Friday 2025. Oferte de 1 leu kW/h şi reducere de 100 de lei la prima factură la energie
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
închide