Top 10 cele mai populare deserturi din lume

Cele mai populare deserturi din lume sunt cele pe care le poți găsi în cofetării, restaurante sau magazine indiferent de zona din care ești. Inițial au fost tradiționale în țările lor de origine, dar datorită gustului lor au ajuns celebre în întreaga lume.

cele mai populare deserturi din lume puse într-un colaj
Cele mai populare deserturi din lume au făcut istorie de sute de ani / Shutterstock

Orice masă delicioasă trebuie să se termine cu un desert pe măsură. Dacă ești în căutarea unor idei mai exotice sau vrei doar să știi care sunt cele mai populare deserturi din lume poți să arunci un ochi pe list noastră.

Mai jos o să găsești o selecție cu cele mai apreciate deserturi din lume. Te poți inspira pentru a-ți face mai târziu un platou simplu și decilios cu prăjiturile tale preferate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai populare deserturi din lume

Fiecare zonă a lumii are un desert specific. Rețetele sunt simple sau complexe, în funcție de zonă și de preparatul ales. Cofetarii de pretutindeni s-au întrecut de-a lungul timpului pentru a crea cele mai delicioase rețete de deserturi.

Cream Brulee (Franța)

Cream brulee este varianta franțuzească a cremei de zahăr ars. A fost preparată pentru prima dată în secolul al XVIII-lea de bucătarul Francois Massialot care coordona bucătăria Ducelui de Orlean.

Cream brulee servit pe o farfurie albă și decorat cu fructe
Cream brulee se poate servi decorată cu fructe / Shutterstock

Rețeta a rămas notată într-o carte și de atunci a ajuns celebră în toată lumea cu variații în funcție de zonă.

Mochi (Japonia)

Mochi este un desert tradițional japonez pe care îl vei găsi în toată Asia. Se prepară din orez lipicios și are o formă specifică.

Mochi de mai multe culori puse într-un castron de lemn
Mochi este un desert foarte moale și pufos / Shutterstock

Se găsește într-o mulțime de arome de la fructe la ciocolată și se poate servi și cu i cupă de înghețată. În Japonia se găsește la toate festivalurile.

Plăcintă cu mere (Statele Unite ale Americii)

Celebra scriitoare Jane Austen scria că „o plăcintă bună cu mere e parte din fericirea unei familii”.

Plăcintă cu mere pusă pe un blat pe care se află mai multe mere roșii
Americanii au un adevărat cult pentru plăcinta cu mere / Shutterstock

Nu este de mirare, având în vedere că americanii iau foarte în serios acest desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. Se potrivește perfect cu frișcă, înghețată sau cremă de vanilie alături.

Nanaimo Bar (Canada)

Desertul și-a luat denumirea după numele orașului de origine, Namaimo. Este atât de simplu, încât nu are nevoie nici măcar de coacere.

Nanaimo Bar servite pe un blat de lemn
Nanaimo Bar are o combinație echilibrată de vanilie și ciocolată / Shutterstock

Are însă texturi și arome care se completează una pe cealaltă, motiv pentru care a ajuns celebru în întreaga lume.

Gulab Jamun (India)

Orice masă mai specială se termină în India cu gulab jamun. Se face dintr-un aluat cu lapte care apoi este prăjit în unt ghee și apoi trecut prin șofran, cardamon și apă de trandafiri.

Gulab Jamun servite pe un platou alb
Gulab Jamun este foarte puternic aromat / Shutterstock

La origine este un desert de inspirație arabă fiind o variantă a luqmat al-qadi. Odată ajuns în India a devenit atât de popular încât a devenit o emblemă a bucătăriei locale.

Baclava (Turcia)

Baclavaua se află pe lista cu cele mai populare deserturi din lume. Nu ai cum să nu iubești bucățile mici de foitaj foarte subțire, însiropat cu miere cu fistic, nuci sau migdale la mijloc. Îl vei găsi în toate bucătăriile orientale în diverse variante.

Baclava pusă pe un blat de lemn negru
Baclavaua se prepară în aproape tot spațiul balcanic / Shutterstock

Oriunde ai merge în lume vei găsi rețeta de baclava la restaurantele sau cofetăriile cu specific oriental sau ambalată în magazinele deținute de persoane venite din aceste părți de lume.

Kardinalschnitten (Austria)

Kardinalschnitten este un biscuite cu bezea –alb și galben, culori reprezentative ale bisericii catolice.

Kardinalschnitten servit pe o farfurie albă
Kardinalschnitten este originar din Viena / Shutterstock

A devenit celebru după ce a fost servit la celebrul local Café Mozart în 1974.

Dadar Gulung (Indonezia)

Dadar Gulung este o variantă de clătite preparate în Indonezia. Numele desertului se traduce prin „clătite rulate”.

Dadar Gulung servite pe o farfurie albă
Dadar Gulung sunt foarte pufoase / Shutterstock

De obicei au culoarea verde pentru că unul dintre ingrediente este extract de frunze de pandan. Sunt umplute cu nucă de cocos proaspăt răzuită.

Poffertjes (Olanda)

Poffertjes sunt clătite de mici dimensiuni preparate din făină de hrișcă și drojdie. În Olanda sunt atât de populare încât există tigăi speciale pentru ele, numite „poffertjespan”.

Poffertjes puse pe un blat negru și pudrate cu zahăr
Poffertjes pot fi servite și presărate cu zahăr pudră / Shutterstock

Se servesc atât la micul dejun cu diverse toppinguri, dar și la ocazii festive.

Kremes (Ungaria)

Kremes sau cremșnit este o prăjitură cu foi fine de foitaj umplute cu un strat generos de cremă de vanilie. Deasupra este presărat cu zahăr pudră.

Patru porții de Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, o ceașcă cu cafea și un bol cu zahăr pudră
Aroma de cocos oferă o notă aparte cremesului / Shutterstock

Se găsește în mai multe variante, însă rețeta de bază este aceeași. Uneori sunt mai multe straturi de foietaj, alteori crema este mai subțire sau mai groasă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
budinca instant pusă în două pahare
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
închide