Top 10 cele mai populare deserturi din lume
Cele mai populare deserturi din lume sunt cele pe care le poți găsi în cofetării, restaurante sau magazine indiferent de zona din care ești. Inițial au fost tradiționale în țările lor de origine, dar datorită gustului lor au ajuns celebre în întreaga lume.
Orice masă delicioasă trebuie să se termine cu un desert pe măsură. Dacă ești în căutarea unor idei mai exotice sau vrei doar să știi care sunt cele mai populare deserturi din lume poți să arunci un ochi pe list noastră.
Mai jos o să găsești o selecție cu cele mai apreciate deserturi din lume. Te poți inspira pentru a-ți face mai târziu un platou simplu și decilios cu prăjiturile tale preferate.
Cele mai populare deserturi din lume
Fiecare zonă a lumii are un desert specific. Rețetele sunt simple sau complexe, în funcție de zonă și de preparatul ales. Cofetarii de pretutindeni s-au întrecut de-a lungul timpului pentru a crea cele mai delicioase rețete de deserturi.
Cream Brulee (Franța)
Cream brulee este varianta franțuzească a cremei de zahăr ars. A fost preparată pentru prima dată în secolul al XVIII-lea de bucătarul Francois Massialot care coordona bucătăria Ducelui de Orlean.
Rețeta a rămas notată într-o carte și de atunci a ajuns celebră în toată lumea cu variații în funcție de zonă.
Mochi (Japonia)
Mochi este un desert tradițional japonez pe care îl vei găsi în toată Asia. Se prepară din orez lipicios și are o formă specifică.
Se găsește într-o mulțime de arome de la fructe la ciocolată și se poate servi și cu i cupă de înghețată. În Japonia se găsește la toate festivalurile.
Plăcintă cu mere (Statele Unite ale Americii)
Celebra scriitoare Jane Austen scria că „o plăcintă bună cu mere e parte din fericirea unei familii”.
Nu este de mirare, având în vedere că americanii iau foarte în serios acest desert pe cât de simplu, pe atât de gustos. Se potrivește perfect cu frișcă, înghețată sau cremă de vanilie alături.
Nanaimo Bar (Canada)
Desertul și-a luat denumirea după numele orașului de origine, Namaimo. Este atât de simplu, încât nu are nevoie nici măcar de coacere.
Are însă texturi și arome care se completează una pe cealaltă, motiv pentru care a ajuns celebru în întreaga lume.
Gulab Jamun (India)
Orice masă mai specială se termină în India cu gulab jamun. Se face dintr-un aluat cu lapte care apoi este prăjit în unt ghee și apoi trecut prin șofran, cardamon și apă de trandafiri.
La origine este un desert de inspirație arabă fiind o variantă a luqmat al-qadi. Odată ajuns în India a devenit atât de popular încât a devenit o emblemă a bucătăriei locale.
Baclava (Turcia)
Baclavaua se află pe lista cu cele mai populare deserturi din lume. Nu ai cum să nu iubești bucățile mici de foitaj foarte subțire, însiropat cu miere cu fistic, nuci sau migdale la mijloc. Îl vei găsi în toate bucătăriile orientale în diverse variante.
Oriunde ai merge în lume vei găsi rețeta de baclava la restaurantele sau cofetăriile cu specific oriental sau ambalată în magazinele deținute de persoane venite din aceste părți de lume.
Kardinalschnitten (Austria)
Kardinalschnitten este un biscuite cu bezea –alb și galben, culori reprezentative ale bisericii catolice.
A devenit celebru după ce a fost servit la celebrul local Café Mozart în 1974.
Dadar Gulung (Indonezia)
Dadar Gulung este o variantă de clătite preparate în Indonezia. Numele desertului se traduce prin „clătite rulate”.
De obicei au culoarea verde pentru că unul dintre ingrediente este extract de frunze de pandan. Sunt umplute cu nucă de cocos proaspăt răzuită.
Poffertjes (Olanda)
Poffertjes sunt clătite de mici dimensiuni preparate din făină de hrișcă și drojdie. În Olanda sunt atât de populare încât există tigăi speciale pentru ele, numite „poffertjespan”.
Se servesc atât la micul dejun cu diverse toppinguri, dar și la ocazii festive.
Kremes (Ungaria)
Kremes sau cremșnit este o prăjitură cu foi fine de foitaj umplute cu un strat generos de cremă de vanilie. Deasupra este presărat cu zahăr pudră.
Se găsește în mai multe variante, însă rețeta de bază este aceeași. Uneori sunt mai multe straturi de foietaj, alteori crema este mai subțire sau mai groasă.