Tu știi câte tipuri de muștar există? Iată cum poți să le folosești

Muștarul este unul dintre cele mai populare condimente din lume fiind folosit pe toate condimentele, atât sub formă de sos, dar și boabe. Există mai multe varietăți de muștar, fiecare diferită ca gust și, uneori, și textură, potrivite pentru diverse preparate. Tu știi câte tipuri de muștar există? Descoperă în cele ce umrează cum poți să le folosești.

Mai multe tipuri de muștar puse în boluri
Se pot obține mai multe tipuri de muștar folosind semințe și lichide diferite / Shutterstock

Muștarul se obține din semințele unor plante din specia Brassica și Sinapis. Primele dovezi istorice ale cultivării muștarului vin din antichitate, în India, însă romanii sunt cei care au început să îl folosească pentru prima dată drept condiment.

De fapt, denumirea de muștar vine din latinescul „mustum ardens” care vine de la faptul că romanii amestecau semințele de muștar cu must de vin, iar traducerea este „must care arde”.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte tipuri de muștar există în lume și cum se folosesc

Există mai multe soiuri de boabe de muștar, dar cel mai des vei întâlni: semințe albe de muștar (Sinapis alba), semințe de muștar maro sau muștar indiat (Brassica juncea) și semințe de muștar negru (Brassica nigra).

Pe piață semințele de muștar se vând întregi, mărunțite sau sub formă de pudră. Uneori pudra de muștar mai are în compoziție turmeric și făină de grâu.

Dijon

Muștarul Dijon este primul sortiment a cărui producție a fost reglementată. Este specific zonei Dijon din Franța și se realizează doar din semințe de muștar maro și vin alb. Este unul dintre cele mai iuți sortimente.

Muștar clasic

Muștarul galben clasic a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Internațional de la St. Louis din 1904 și a fost produs de o familie de francezi.

Este realizat din semințe albe de muștar și praf de turmeric. Nu este foarte picant și de aceea poate fi asociat cu o mulțime de preparate, atât gătite, cât și pentru alte sosuri sau marinade.

Încearcă și rețeta de salată de cartofi cu muștar. Este simplă și ușor de preparat

Muștar Grey Poupon

Muștarul Grey Poupon este o varietate de muștar Dijon și a fost creat de Maurice Grey considerat un geniu al producției de muștar.

Împreună cu un alt reputat creator August Poupon a realizat rețeta acestui tip de condiment care astăzi este considerat de lux.

Muștar picant maro

Muștarul obșnuit din boabe de muștar maro mai conține și condimente care îi sporesc gradul de iuțeală. Este folosit de cele mai multe ori pentru preparate reci, scrie EatThis.

Muștarul franțuzesc

Deși se numește franțuzesc acest tip de muștar a fost inventat în zona Colman din Anglia. Este închis la culoare și nu este foarte picant.

Muștarul cu miere

Muștarul cu miere se produce în general din semințe albe de muștar. Nu este foarte picant, însă are note subtile dulci care îl fac potrivit pentru sosuri datorită complexității gustului său.

Muștar integral

Muștarul integral este produs din boabe de muștar zdrobite cât să poată fi realizată o pastă. Are o textură grunjoasă, este extrem de parfumat și de iute.

Muștarul iute

Iuțeala muștarului este domolită prin adăugarea de apă, de substanțe acide sau de o combinație între cele două. Există două tipuri de muștaruri iuți: chinezesc și englezesc. Ambele sunt produse dintr-un amestec de semințe de muștar albe și maro, scrie Delish.

Muștar german

Sub denumirea de muștar german se vând o mulțime de sortimente, unele dulci, altele foarte picante. Muștarul bavarez, de exemplu, este mai dulce, cel produs în Düsseldorf este iute.

Totuși, cel mai comun este Mittelscharf care are o aromă mai molcomă.

Muștarul cu bere

Berea face ca boabele de muștar să emane și mai multe arome. Gustul și intensitatea iuțelii diferă în funcție de sortimentul de bere folosit.

Muștarul creol

Muștarul creol este unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei din New Orleans, SUA. Se folosește în aproape toate preparatele și este recunoscut pentru textura sa granulată.

Este destul de picant datorită cantității mari se semințe de muștar folosite în combinație cu oțetul. Uneori i se adaugă și semințe de țelină și usturoi.

Cum se produce muștarul

Muștarul se obține din combinația mai multor tipuri de semințe amestecate cu diverse alte lichide și sare pentru a se forma o pastă cu consistența unui sos.

Se poate folosi apă, oțet, vin, bere, suc de lămâie, must din struguri necopți (verjus). Cu cât este adăugat mai mult lichid cu atât muștarul va fi mai puțin iute.

Cum poți face muștar acasă

Poți face muștar acasă mai ușor decât crezi. Este la fel de simplu ca în cazul oricărui alt sos. Amestecă pudră de muștar, apă sau orice lichid cu aciditate –vin, cidru de mere, bere sau oțet de vin alb și lasă-le timp de 20 de minute să se înmoaie.

Poți apoi să le pui într-un robot de bucătărie să le mixezi sau poți să amesteci cu o spatulă. Pentru o textură mai interesantă poți să adaugi câteva boabe de muștar.

Citește și
CELE MAI CITITE
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Făina neagră vs. făina albă
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
tipuri de conserve puse pe o masă de lemn
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
Un colaj cu mai multe tipuri de salate calde de toamnă
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfiha
05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
închide