Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Ziua Mondială a Oului are loc an de an în a doua vinere din luna octombrie. Anul acesta este celebrată pe data de 11 octombrie 2024, iar la nivel internațional s-au deschis deja festivitățile speciale. De când a început la Viena în 1996, Ziua Mondială a Oului a fost sărbătorită în peste 40 de țări din întreaga lume.
Ziua Mondială a Oului este sărbătorită în fiecare an. Oul este considerat la scară largă un superaliment datorită beneficiilor pe care le oferă pentru organism.
Conform datelor înregistrate, ouăle sunt prezente în dieta noastră încă din anul 7.500 î.HR.
Ziua Mondială a Oului
Oul reprezintă un aliment versatil, bogat în nutrienți benefici pentru organism. În luna octombrie putem face o călătorie amplă și să revedem unele dintre cele mai apreciate rețete cu ouă.
Acestea pot fi gătite într-o mulțime de feluri și servesc drept ingredient de bază într-o mulțime de preparate.
De la micul dejun clasic, până la versiunile impresionante ale rețetelor cu ouă. Pentru a sărbătorit această zi a deliciilor culinare este important să vedem cu integrează fiecare cultură în parte ouăle în preparatele lor.
Oul rămâne unul dintre cele mai vechi alimente cunoscute de om și continuă să joace un rol extrem de important în dieta zilnică. Mai jos găsești câteva idei prin care poți să sărbătorești și tu Ziua Mondială a Oului.
Istoria oului se extinde dincolo de o simplă preocupare culinară și, de fapt, a avut o mare importanță în mai multe culturi. În multe culturi din întreaga lume, ouăle au fost un semn al fertilității și reprezentative pentru viață și renaștere. Un exemplu elocvent în acest sens este ouăle de Paște.
Copiii vânează în fiecare an ouă viu colorate, iar părinții înroșesc ouăle pentru a le duce la biserică. Ouăle de Paște decorate sunt una dintre cele mai vechi forme de artă decorativă din lume.
Poți sărbători Ziua Mondială a Oului cu un mic dejun care să includă ouă. Poți încerca o rețetă clasică de omletă. Cu un strop de sare și piper, puțină brânză rasă deasupra, această farfurie simplă va fi un deliciu pentru tine și pentru întreaga familie.
Pentru prânz, o idee grozavă este să creezi un sandviș pe o felie de pâine cu ou fiert, maioneză, puțin bacon și mărar tocat. Această rețetă este ideală pentru un prânz rapid la birou. Poți, de asemenea, să incluzi ouăle în rețete sănătoase de salate.
Lucruri mai puțin cunoscute despre ouă
Ziua Mondială a Oului este momentul oportun pentru a te informa cu privire la beneficiile acestora pentru sănătate. Culoarea ouălor este determinată de lobii urechilor.
Conform specialiștilor de la Healthline, culoarea oului nu are legătură cu prospețimea, aroma sau valoarea sa nutritivă. De fapt, culoarea oului este determinată strict de rasa găinii și corespunde cu culoarea lobului urechii găinii.
Forma pălăriilor de bucătar a fost inspirată de ouă. Unii oameni nu sunt conștienți că revenind puțin în istorie, semnificația numărului de pliuri dintr-o pălărie de bucătar era legată de numărul de moduri în care un bucătar poate găti un ou.
Scopul final și insigna de onoare adevărată este ca bucătaru să ajungă la 100 de pliuri. În timp ce unii oamenii cred că consumul unui ou crud ajută la construirea masei musculare, acest lucru nu este adevărat.
Doar aproximativ 50% din proteinele dintr-un ou crud pot fi digerate. După ce este gătit, organismul poate digera mai mult de 90% din proteinele din oul fiert, spun specialiștii.