Zucchini bread sau pâine cu dovlecel, gustarea pe care o vei adora
Zucchini bread este o prăjitură densă și umedă, preparată cu dovlecei rași, care îi conferă o textură moale și o aromă delicată. Acest desert sau gustare poate fi savurat în orice moment al zilei, fiind o modalitate excelentă de a folosi dovleceii într-un mod delicios și sănătos.
Zucchini bread poate fi savurată simplu, dar poate fi și un mic-dejun delicios alături de o lingură de iaurt grecesc și un strop de miere. De asemenea, la gustare se potrivește foarte bine cu o ceașcă de ceai sau de cafea. Dacă vrei să îl servești la desert, o poți acompania cu o înghețată de vanilie sau o cremă de brânză dulce.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 175°C și se unge o tavă de pâine.
Cum prepari rețeta de zucchini bread
Într-un bol mare, se combină făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara. Într-un alt bol, se bat ouăle cu zahărul până devin ușor și spumoase. Apoi se adaugă uleiul și extractul de vanilie și se amestecă bine. După aceea, se încorporează zucchini rași și bine storși în amestecul umed.
Se adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed, amestecând până la omogenizare. Dacă se dorește, se adaugă nucile și stafidele sau chipsurile de ciocolată. După ce s-au încorporat și acestea, se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează.
Se dă la cuptor pentru 55-65 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. După aceea, se lasă lasă pâinea să se răcească în tavă timp de 10 minute. Apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.
Trucuri pentru a face zucchini bread
Cel mai important detaliu de care trebuie să ții cont este că zucchini trebuie storși foarte bine înainte de a-i încorpora în compoziție pentru a elimina excesul de apă. În felul acesta nu vei obține un aluat prea umed.
Când adaugi ingredientele uscate la cele umede, amestecă doar până la omogenizare. Dacă insiști prea mult vei obține o textură densă și grea.
Pentru a te asigura că pâinea este coaptă perfect, folosește o scobitoare. Dacă iese curată, fără urme de aluat, pâinea este gata.
Pentru o textură mai crocantă și o aromă mai puternică poți să adaugi în aluat diverse tipuri de nuci mărunțite. Poți pune stafide, chipsuri de ciocolată, fructe uscate sau semințe.
Cum poți face zucchini bread dietetică
În cazul în care ai intoleranță la gluten poți înlocui făina albă cu făină fără gluten din migdale. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți folosi miere, sirop de arțar sau îndulcitori naturali precum stevia.
De asemenea, uleiul vegetal poate fi înlocuit cu ulei de cocos sau chiar cu sos de mere neîndulcit pentru a reduce conținutul de grăsimi.
Dacă ești vegană, poți înlocui ouăle cu semințe de in măcinate și amestecate cu apă. Pentru 1 lingură de semințe de in pune 3 linguri de apă, iar rezultatul poate substitui un ou.