10 rețete de limonadă care îți vor face vara mai frumoasă

Poți face limonadă doar amestecând suc de lămâie proaspătă, cu apă și zahăr sau miere sau poți să alegi dintre câteva rețete de limonadă cu adevărat delicioase.

Rețete de limonadă preparate și servite în mai multe pahare cu limonadă
Limonada poate fi îndulcită cu zahăr, miere sau sirop de arțar/ Profimedia

Poți să amesteci limonada cu absolut orice fructe îți place și îi poți da o aromă mai proaspătă cu mentă, rozmarin, busuioc, chiar și levănțică. Dacă nu vrei să pui zahăr ai oricând la dispoziție mierea, siropul de arțar sau poți să să nu o îndulcești deloc. Să faci limonadă este un adevărat joc al creativității!

Limonadă de căpșuni și pepene verde

În limonada de căpșuni și pepene poți să nu mai pui deloc zahăr pentru că va fi suficient de dulce de la fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Limonadă de căpșuni servită într-un pahar
Limonada de căpșuni se servește cel mai bine cu multă gheață/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 70 g zahăr
  • 500 ml apă clocotită
  • 500 g căpșuni proaspete, tăiate în sferturi
  • 500 g pepene roșu tăiat cuburi, fără sâmburi
  • apă
  • sucul de la 3 lămâi
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Se dizolvă zahărul în apă clocotită. Se pun căpșunile și pepenele verde într-un blender, se acoperă și se procesează până se omogenizează. Se trec fructele amestecate printr-o strecurătoare fină. Sucul rămas se transferă într-un ulcior mare. Se amestecă cu apă, suc de lămâie și cu apa cu zahăr. Se servește cu gheață.

Limonadă cu piersici și busuioc

Busuiocul va aduce și mai multă prospețime limonadei, iar în combinație cu piersicile este spectaculos.

Limonadă cu piersici alătri de mai multe fructe pe o masă de lemn
Dacă nu îți place busuiocul poți folosi frunze de mentă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 1 kg de piersici tăiate felii
  • frunze proaspete de busuioc
  • 1 l de apă
  • 250 ml suc proaspăt de lămâie
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se combină zahărul, piersicile, busuiocul și apa. Se fierb până clocotesc, după care se reduce focul și se mai lasă 5 minute. Se ia de pe foc și se lasă să stea 30 de minute. Se aruncă busuiocul, apoi se amestecă cu sucul de lămâie. Se dă la frigider până se răcește complet.

Se procesează jumătate din amestecul de piersici și gheață într-un blender până se omogenizează. Se repetă cu restul de amestec de piersici și gheață. Se toarnă în pahare răcite. Se servește cu felii de piersici și busuioc suplimentar.

Citește și

Limonadă cu rozmarin

Limonada cu rozmarin este foarte simplă. Vei umple camera de prospețimea adusă de planta aromatică.

Limonadă cu rozmarin servită într-un pahar mic
Limonada cu rozmarin poate fi îndulcită și cu miere/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin
  • 100 g zahăr
  • 50 g miere
  • 300 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1,250 ml apă rece
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Într-o cratiță mică,se pun la fiert 500 ml de apă. Se adăugă crenguțele de rozmarin. După ce clocotește se reduce focul și se fierbe, acoperit, 10 minute.

Se scoate și se aruncă rozmarinul. Se amestecă zahărul și mierea până se dizolvă. Se transferă într-un ulcior și se dă la rece 15 minute.

Se adăugă suc de lămâie. Se amestecă cu apă rece. Se servește cu gheață. Încearcă și rețeta de limonadă cu pepene.

Limonadă de portocale

Poți face o limonadă din orice citrice vrei. Pe lângă lămâi, portocale și limete mai poți adăuga suc de portocale roșii, grapefruit sau mandarine.

Limonadă de portocale servită în mai multe borcane
La limonada de portocale poți adăuga și câteva frunze de mentă proaspătă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 600 ml apă
  • coaja rasă de la lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 300 ml suc de lămâie
  • 300 ml suc de portocale
  • 1,250 ml apă rece

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se amestecă zahărul și 300 ml apă. Se fierbe până se dizolvă zahărul. Se răcește ușor.

Apoi se amestecă cu coaja de citrice și cu sucurile. Se lasă să stea, acoperită, o oră. Se strecoară și se dă la frigider, acoperită, până se răcește. La servire se adaugă gheață

Limonadă de mure

Această rețetă de limonadă cu mure îți va asigura aportul zilnic de antioxidanți, fiind o adevărată sursă de vitamina C.

Limonadă cu mure servită în două pahare alături de un bol plin cu mure proaspete
Limonada cu mure se servește cu multe cuburi de gheață / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 l de apă
  • 200 g zahăr
  • 250 ml suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 g mure

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se fierb 500 ml de apă cu zahărul, timp de 2 minute, amestecând din când în când. Când s-a topit zahărul se ia de pe foc. Se adaugă sucul și coaja de lămâie și apa rămasă. Se lasă să se răcească.

Într-un blender se pun 500 ml de amestec de lămâie și murele. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă semințele. Se toarnă amestecul de mure și amestecul de lămâie rămas într-un ulcior. Se amestecă bine și se dă la rece. Se servește în pahare răcite, cu cuburi de gheață.

Limonadă cu kiwi

Dacă ai o petrecere trebuie să încerci rețeta de limonadă cu kiwi. Nu este doar gustoasă, ci are și un aspect deosebit.

Două pahare mari în care se află limonadă de kiwi alături de două fructe de kiwi ce sunt tăiate în jumătăți
Limonada de kiwi are nevoie de zahăr sau alt îndulcitor pentru că fructele sunt acrișoare / Profimedia Images

Ingrediente

  • 8 kiwi decojite
  • 100 g zahăr
  • 100 ml suc de lămâie
  • 1 litru de apă carbogazoasă, răcită

Mod de preparare

Se taie douăfructe de kiwi în bucăți mici. Se pun într-o tavă pentru cuburi de gheață și se completează cu apă. Se dau la congelator până îngheaţă.

Se taie kiwi rămas în bucăți mari. Se pun într-un robot de bucătărie. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă pulpa.

Într-un ulcior se pun zahărul și sucul de lămâie și se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se pune piureul de kiwi. Se dă la rece. Chiar înainte de servire, se pune apă carbogazoasă. Se servește cu cuburi de gheață cu kiwi.

Limonadă cu levănțică

Levănțica se potrivește foarte bine și în limonadă. O parfumează într-un mod neobișnuit și îți va da o stare de bine.

Limonadă cu levănțică servită într-o carafă
Limonada cu infuzie de levănțică este perfectă pentru zilele toride/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 lingură flori de lavandă uscate
  • 200 g zahăr
  • 1 apă
  • 300 ml suc de lămâie proaspăt stors 
  • felii de lămâie 
  • crenguțe proaspete de lavandă pentru décor

Mod de preparare

Se pun lavanda și zahărul într-o cratiță mică și se pun la foc pentru un minut. Apoi se adaugă o cană de apă și se aduce la punctul de fierbe. Se amestecă pentru a se dizolva zahărul.

Se ia tigaia de pe foc și compoziția se lasă să se infuzeze cel puțin 30 de minute. Se strecoară și pune compoziția într-un ulcior. Apoi, se pune sucul proaspăt de lămâie și restul de apă. Se amestecă, apoi se dă la rece. Se servește cu gheață, ornată cu felii lămâie și fire proaspete de lavandă.

Limonadă cu cireșe

Dacă e vară atunci trebuie să încerci limonada cu cireșe, fructele vedetă ale sezonului. Poți să înlocuiești zahărul cu siropul de arțar.

O carafă cu limonadă cu sirop de cireșe alături de un pahar mic
În limonada cu cireșe poți adăuga și câteva fructe fără sâmburi / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru siropul de cirese:

  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 20 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc de lămâie

Pentru limonadă:

  • 200 ml  suc de lămâie
  • 100 g  zahăr
  • 1 l apă rece

Mod de preparare

Se fierb cireșele cu zahărul, apa și sucul de lămâie. Când cireșele sunt descompuse și lichidul este asemănător siropului, se ia de pe foc. Se strecoară siropul de cireșe printr-o strecurătoare fină.

Se amestecă toate ingredientele pentru limonadă și se amestecă bine. Se toarnă sirop de cireșe pe fundul fiecărui pahar și apoi se pune limonadă. Se ornează cu cireșe și felii de lămâie.

Limonadă braziliană

Limonada braziliană este o băutură altfel decât te-ai obișnuit. Laptele condensat îi dă o consistență aparte și un gust nemaiîntâlnit pentru o limonadă.

Limonadă braziliană servită în două pahare înalte
Limonada braziliană se mai numește și „limeade”/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1,250 l apă rece
  • 200 g zahăr
  • 5 limete tăiate felii
  • 70 ml lapte condensat îndulcit

Mod de preparare

Se spală limetele și se taie felii. Se combină apa rece cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.

Se pun toate limetele în blender și se procesează până când sunt tocate. Folosind o strecurătoare cu ochiuri fine, se strecoară sucul de limetă. Se pune într-un ulcior, se adăugă lapte condensat îndulcit, chiar înainte de servire. Se servește cu gheață.

Limonadă cu afine

Afinele și lămâia sunt o combinație excelentă de gusturi, iar ambele sunt surse de antioxidanți puternici care îți ajută organismul să lupte cu canicula.

Limonadă cu afine servită într-un pahar mic, alături de un bol plin cu afine
În limonada cu afine poți adăuga un strop de colorant alimentar albastru pentru un efect mai dramatic / Profimedia Images

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 200 g afine
  • 70 ml suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Pentru a face siropul de afine, se combină fierb zahărul și o cană de apă la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă. Se amestecă afinele și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul și se mai lasă 3-4 minute.

Se strecoară amestecul de afine printr-o sită fină și se lasă să se răcească.

Într-un ulcior mare, se amestecă siropul de afine, sucul de lămâie și un l de apă. Se de la rece. Se servește cu gheață.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Băuturi calde de iarnă
Băuturi calde de iarnă. Ce poți să bei în serile rece
Băuturi calde de iarnă. Ce poți să bei în serile rece
Limonadă cu pepene galben
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară
Limonadă cu pepene galben. Rețeta simplă prin care obții o băutură răcoritoare de vară
mai multe tipuri de cafea pe o masă
Galerie foto
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat? Află ce conține guma de mestecat
Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat? Află ce conține guma de mestecat
Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat? Află ce conține guma de mestecat
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
închide