10 rețete de limonadă care îți vor face vara mai frumoasă

Fără coacere

Poți face limonadă doar amestecând suc de lămâie proaspătă, cu apă și zahăr sau miere sau poți să alegi dintre câteva rețete de limonadă cu adevărat delicioase.

Cristina Catană
Publicat: 25 mai 2023, 07:00
Limonada poate fi îndulcită cu zahăr, miere sau sirop de arțar/ Profimedia

Poți să amesteci limonada cu absolut orice fructe îți place și îi poți da o aromă mai proaspătă cu mentă, rozmarin, busuioc, chiar și levănțică. Dacă nu vrei să pui zahăr ai oricând la dispoziție mierea, siropul de arțar sau poți să să nu o îndulcești deloc. Să faci limonadă este un adevărat joc al creativității!

Limonadă de căpșuni și pepene verde

În limonada de căpșuni și pepene poți să nu mai pui deloc zahăr pentru că va fi suficient de dulce de la fructe.

Limonada de căpșuni se servește cel mai bine cu multă gheață/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 70 g zahăr
  • 500 ml apă clocotită
  • 500 g căpșuni proaspete, tăiate în sferturi
  • 500 g pepene roșu tăiat cuburi, fără sâmburi
  • apă
  • sucul de la 3 lămâi
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Se dizolvă zahărul în apă clocotită. Se pun căpșunile și pepenele verde într-un blender, se acoperă și se procesează până se omogenizează. Se trec fructele amestecate printr-o strecurătoare fină. Sucul rămas se transferă într-un ulcior mare. Se amestecă cu apă, suc de lămâie și cu apa cu zahăr. Se servește cu gheață.

Limonadă cu piersici și busuioc

Busuiocul va aduce și mai multă prospețime limonadei, iar în combinație cu piersicile este spectaculos.

Dacă nu îți place busuiocul poți folosi frunze de mentă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 1 kg de piersici tăiate felii
  • frunze proaspete de busuioc
  • 1 l de apă
  • 250 ml suc proaspăt de lămâie
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se combină zahărul, piersicile, busuiocul și apa. Se fierb până clocotesc, după care se reduce focul și se mai lasă 5 minute. Se ia de pe foc și se lasă să stea 30 de minute. Se aruncă busuiocul, apoi se amestecă cu sucul de lămâie. Se dă la frigider până se răcește complet.

Se procesează jumătate din amestecul de piersici și gheață într-un blender până se omogenizează. Se repetă cu restul de amestec de piersici și gheață. Se toarnă în pahare răcite. Se servește cu felii de piersici și busuioc suplimentar.

Citește și

Limonadă cu rozmarin

Limonada cu rozmarin este foarte simplă. Vei umple camera de prospețimea adusă de planta aromatică.

Limonada cu rozmarin poate fi îndulcită și cu miere/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin
  • 100 g zahăr
  • 50 g miere
  • 300 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1,250 ml apă rece
  • cuburi de gheață

Mod de preparare

Într-o cratiță mică,se pun la fiert 500 ml de apă. Se adăugă crenguțele de rozmarin. După ce clocotește se reduce focul și se fierbe, acoperit, 10 minute.

Se scoate și se aruncă rozmarinul. Se amestecă zahărul și mierea până se dizolvă. Se transferă într-un ulcior și se dă la rece 15 minute.

Se adăugă suc de lămâie. Se amestecă cu apă rece. Se servește cu gheață. Încearcă și rețeta de limonadă cu pepene.

Limonadă de portocale

Poți face o limonadă din orice citrice vrei. Pe lângă lămâi, portocale și limete mai poți adăuga suc de portocale roșii, grapefruit sau mandarine.

La limonada de portocale poți adăuga și câteva frunze de mentă proaspătă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 600 ml apă
  • coaja rasă de la lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 300 ml suc de lămâie
  • 300 ml suc de portocale
  • 1,250 ml apă rece

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se amestecă zahărul și 300 ml apă. Se fierbe până se dizolvă zahărul. Se răcește ușor.

Apoi se amestecă cu coaja de citrice și cu sucurile. Se lasă să stea, acoperită, o oră. Se strecoară și se dă la frigider, acoperită, până se răcește. La servire se adaugă gheață

Limonadă de mure

Această rețetă de limonadă cu mure îți va asigura aportul zilnic de antioxidanți, fiind o adevărată sursă de vitamina C.

Limonada cu mure se servește cu multe cuburi de gheață / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 l de apă
  • 200 g zahăr
  • 250 ml suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 g mure

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se fierb 500 ml de apă cu zahărul, timp de 2 minute, amestecând din când în când. Când s-a topit zahărul se ia de pe foc. Se adaugă sucul și coaja de lămâie și apa rămasă. Se lasă să se răcească.

Într-un blender se pun 500 ml de amestec de lămâie și murele. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă semințele. Se toarnă amestecul de mure și amestecul de lămâie rămas într-un ulcior. Se amestecă bine și se dă la rece. Se servește în pahare răcite, cu cuburi de gheață.

Limonadă cu kiwi

Dacă ai o petrecere trebuie să încerci rețeta de limonadă cu kiwi. Nu este doar gustoasă, ci are și un aspect deosebit.

Limonada de kiwi are nevoie de zahăr sau alt îndulcitor pentru că fructele sunt acrișoare / Profimedia Images

Ingrediente

  • 8 kiwi decojite
  • 100 g zahăr
  • 100 ml suc de lămâie
  • 1 litru de apă carbogazoasă, răcită

Mod de preparare

Se taie douăfructe de kiwi în bucăți mici. Se pun într-o tavă pentru cuburi de gheață și se completează cu apă. Se dau la congelator până îngheaţă.

Se taie kiwi rămas în bucăți mari. Se pun într-un robot de bucătărie. Se procesează până se omogenizează. Se strecoară și se aruncă pulpa.

Într-un ulcior se pun zahărul și sucul de lămâie și se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se pune piureul de kiwi. Se dă la rece. Chiar înainte de servire, se pune apă carbogazoasă. Se servește cu cuburi de gheață cu kiwi.

Limonadă cu levănțică

Levănțica se potrivește foarte bine și în limonadă. O parfumează într-un mod neobișnuit și îți va da o stare de bine.

Limonada cu infuzie de levănțică este perfectă pentru zilele toride/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 lingură flori de lavandă uscate
  • 200 g zahăr
  • 1 apă
  • 300 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • felii de lămâie
  • crenguțe proaspete de lavandă pentru décor

Mod de preparare

Se pun lavanda și zahărul într-o cratiță mică și se pun la foc pentru un minut. Apoi se adaugă o cană de apă și se aduce la punctul de fierbe. Se amestecă pentru a se dizolva zahărul.

Se ia tigaia de pe foc și compoziția se lasă să se infuzeze cel puțin 30 de minute. Se strecoară și pune compoziția într-un ulcior. Apoi, se pune sucul proaspăt de lămâie și restul de apă. Se amestecă, apoi se dă la rece. Se servește cu gheață, ornată cu felii lămâie și fire proaspete de lavandă.

Limonadă cu cireșe

Dacă e vară atunci trebuie să încerci limonada cu cireșe, fructele vedetă ale sezonului. Poți să înlocuiești zahărul cu siropul de arțar.

În limonada cu cireșe poți adăuga și câteva fructe fără sâmburi / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru siropul de cirese:

  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 20 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc de lămâie

Pentru limonadă:

  • 200 ml  suc de lămâie
  • 100 g  zahăr
  • 1 l apă rece

Mod de preparare

Se fierb cireșele cu zahărul, apa și sucul de lămâie. Când cireșele sunt descompuse și lichidul este asemănător siropului, se ia de pe foc. Se strecoară siropul de cireșe printr-o strecurătoare fină.

Se amestecă toate ingredientele pentru limonadă și se amestecă bine. Se toarnă sirop de cireșe pe fundul fiecărui pahar și apoi se pune limonadă. Se ornează cu cireșe și felii de lămâie.

Limonadă braziliană

Limonada braziliană este o băutură altfel decât te-ai obișnuit. Laptele condensat îi dă o consistență aparte și un gust nemaiîntâlnit pentru o limonadă.

Limonada braziliană se mai numește și „limeade”/ Profimedia Images

Ingrediente

  • 1,250 l apă rece
  • 200 g zahăr
  • 5 limete tăiate felii
  • 70 ml lapte condensat îndulcit

Mod de preparare

Se spală limetele și se taie felii. Se combină apa rece cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.

Se pun toate limetele în blender și se procesează până când sunt tocate. Folosind o strecurătoare cu ochiuri fine, se strecoară sucul de limetă. Se pune într-un ulcior, se adăugă lapte condensat îndulcit, chiar înainte de servire. Se servește cu gheață.

Limonadă cu afine

Afinele și lămâia sunt o combinație excelentă de gusturi, iar ambele sunt surse de antioxidanți puternici care îți ajută organismul să lupte cu canicula.

În limonada cu afine poți adăuga un strop de colorant alimentar albastru pentru un efect mai dramatic / Profimedia Images

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 200 g afine
  • 70 ml suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare

Pentru a face siropul de afine, se combină fierb zahărul și o cană de apă la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă. Se amestecă afinele și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul și se mai lasă 3-4 minute.

Se strecoară amestecul de afine printr-o sită fină și se lasă să se răcească.

Într-un ulcior mare, se amestecă siropul de afine, sucul de lămâie și un l de apă. Se de la rece. Se servește cu gheață.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Ce vei primi în Anglia dacă comanzi limonadă. La ce să te aștepți atunci când mergi în vacanță
Ce vei primi în Anglia dacă comanzi limonadă. La ce să te aștepți atunci când mergi în vacanță
Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișor
Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos