5 alimente pe care să le arunci data viitoare când faci curățenie în frigider

La ce interval de timp faci curățenie în frigider? Ar trebui ca în fiecare săptămână să faci această operațiune. Este o modalitate esențială de a asigura siguranța alimentelor, de a preveni risipa și de a menține un mediu sănătos în bucătărie. Iată 5 alimente pe care să le arunci data viitoare când faci curățenie în frigider. De ce recomandă specialiștii să nu le păstrezi.

O femeie care face curățenie în frigider
Alimentele din frigider trebuie verificate în fiecare săptămână / Shutterstock

Cel mai bine este să faci curățenie în frigider când acesta nu este foarte plin pentru ca totul să se petreacă cât mai repede.

Înainte de o sesiune de cumpărături este bine să verifici starea alimentelor din frigider, pentru a face mai ușor o listă cu ceea ce este necesar de achiziționat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 alimente pe care să le arunci data viitoare când faci curățenie în frigider

Primul pas este să scoți totul din frigider și să verifici datele de expirare. Produsele deja deschise trebuie verificate de mucegai și mirosite, iar dacă au un iz neplăcut trebuie aruncate. Apoi folosește un detergent de vase sau unul pentru bucătărie și cu un burete curăță bine toate suprafețele. Apoi șterge cu o lavetă curată și usucă cu un prosop de bucătărie.

Iată căror alimente trebuie să le acorzi o atenție specială pentru că au cel mai mare risc să fie stricate, tocmai pentru că par că au o valabilitate mare, potrivit Allrecipes.com.

Sosuri

Perioada de valabilitate a unor condimente va fi prelungită semnificativ dacă sunt păstrate în frigider, închise ermetic. Totuși, este bine ca din când în când să le verifici data de expirare.

De asemenea, poate fi util să le șie examinezi olfactiv. Deschide capacul sticlei de ketchup și vezi dacă nu cumva are mucegai, mai ales dacă a fost deschisă de luni bune.

Dulcețuri

Pare că dulceața rămâne bună pentru consum ani de zile. Totuși, este bine să verifici periodic borcanele care au fost deschise.

Indiferent dacă este păstrată la frigider, în cămară sau pe blatul din bucătărie există riscul să facă floare sau să capete un miros și un gust ciudat. După 6 luni ar trebui să le arunci dacă au fost deja deschise.

Brânzeturi moi

De câte ori nu ai uitat în frigider un pachet de brânză? Brânzeturile moi în special o perioadă scurtă de valabilitate de aproximativ 1 până la 2 săptămâni după cumpărare.

Dacă nu ai apucat să le consumi în timp util cel mai bine este să le arunci. Data viitoare ar fi bine să cumperi o bucată mai mică pentru a te asigura că nu ajungi să faci risipă alimentară, spun experții pentru Delish.

Salată verde

Uneori te hotărăști să mănânci sănătos și cumperi o mulțime de pungi de salată ca să ai pentru toate mesele.

Numai că la un moment dat te plictisești și constați că salata începe să se ofilească, să se înmoaie, chiar să și mucegăiască. Ideal este să le verifici din când în când și să le consumi prima dată pe cele care încep să dea semne că se strică.

Caserole cu conținut necunoscut

Îți este cunoscut scenariul în care mai rămâne puțină mâncare de la cină și o pui într-o caserolă pentru a le consuma a doua zi? Numai că acest lucru nu se întâmplă, iar caserola ajunge în spatele frigiderului, uitată uneori cu săptămânile.

Din când în când fă curățenie în frigider și aruncă tot ce găsești prin diverse caserole. Pentru a salva cu adevărat mâncarea ar fi bine să o pui la congelator, etichetate cu data și conținutul. În felul acesta te asiguri că poți consuma preparatele și după 6 luni fără probleme.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Inflaţia a explodat. Cât au ajuns să coste merele. Reacţia unui suedez în Obor: Aici e mai scump ca acasă
Inflaţia a explodat. Cât au ajuns să coste merele. Reacţia unui suedez în Obor: "Aici e mai scump ca acasă"
Inflaţia a explodat. Cât au ajuns să coste merele. Reacţia unui suedez în Obor: "Aici e mai scump ca acasă"
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: Mă durea foarte, foarte tare
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
închide