5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masă

Pe cât de delicios este peștele pe atât de complicat este să alegi garnitura pe care să o servești alături. Desigur, sunt cartofii în diverse forme, este și orezul, însă parcă ai vrea ceva mai diversificat. Peștele alb se poate asocia cu aproape orice, însă pentru cel cu carne roșie ai ceva bătăi de cap. Descoperă 5 garnituri pentru pește. Aceste rețete sunt potrivite pentru orice masă.

Garnituri pentru pește și somon pe un platou mare și rotund
Una dintre cele mai populare garnituri pentru pește este salata de legume / Shutterstock

În plus, garniturile pentru pește mai pun o problemă. În timp ce aproape orice tip de carne de pește se gătește în 20-30 de minute, garniturile au nevoie de ceva mai mult de pregătire.

Pentru a nu mai avea aceste dileme am pregătit pentru tine 5 garnituri pentru pește din care să te inspiri atunci când cartofii natur și orezul cu legume ți se par prea banale.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofi grecești cu lămâie, cu oregano și usturoi

Secretul pentru a avea cartofi fragezi în interior și crocanți la exterior este adaugi apă și ulei de măsline în vasul de gătit.  

Cartofii grecești serviți într-un vas mare și alb
Cartofii grecești pot fi garnitură pentru orice fel de pește / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kilograme de cartofi albi pentru copt, tăiați în bucăți mici
  • 40 ml suc de lămâie proaspăt stors 
  • 3 căței mari de usturoi, tocați
  • 70 ml ulei de măsline extravirgin
  • 40 ml apă
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. se pun cartofii într-un singur strat într-o tavă de copt de 22x 33x 12 cm. Într-un castron mic, se amestecă sucul de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline, apa și oregano. Se asezonează după gust cu sare și piper.

Orez cu lămâie ca în sudul Indiei

Orezul cu lămâie este unul dintre cele mai comune feluri de mâncare din sudul Indiei, unde poartă și numele de chitranna. Acest orez este de obicei consumat singur sau cu raita, iaurt, chutney sau kosambari (un tip de salată). 

Un bol mare plin cu orez cu lămâie, preparat ca în India
Orezul cu lămâie este suficient de picant încă să aducă un plus de gust oricărei mese / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 2 linguri de ulei vegetal (canola, floarea soarelui sau de susan)
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 praf de curry
  • 2 ardei iuți verzi, tăiați pe lungime
  • 2 cm de ghimbir, ras
  • 100 g  alune prăjite nesărate
  • 1 linguriță de turmeric
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 cești de orez basmati fiert 
  • sare, după gust

Mod de preparare

Se prăjesc ușor și apoi se macină grosier semințele de coriandru.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă semințele de muștar, curry și ardeiul iute verde. Se prăjește amestecul 1-2 minute.

Se adaugă ghimbirul și alunele și se mai lasă un minut. Se adaugă pudra de turmeric și se oprește focul. Apoi se adaugă sucul de lămâie și se amestecă bine. Se pun orezul, praful de coriandru prăjit și sare după gust și se amestecă bine. 

Salată mediteraneană de quinoa

În timp ce după multe salate ușoare îți va fi foame într-o oră, aceasta este diferită, datorită quinoei. Quinoa este plină de proteine ​​și fibre, iar ambele îți vor da senzația de sațietate.

Salata de quinoa pusă într-un bol mare și negru
Salata de quinoa poate fi o masă în sine / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată:

  • 350 g quinoa
  • 750 ml apă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 castravete mare
  • 340 g ardei copt
  • 200 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • pătrunjel proaspăt toca grosier
  • 100 g brânză de capră
  • 4 căței de usturoi zdrobiți

Pentru dressing:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se pune quinoa într-o strecurătoare cu plasă fină și se clătește bine. Apoi se pune la foc cu apa și sare, la foc mare. Când ajunge la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe până când quinoa este fragedă și tot lichidul este absorbit, aproximativ 15 minute. 

Se amestecă cu o furculiță și se acoperă. Apoi se transferă quinoa pe o tavă de copt, se întinde într-un strat uniform și se lasă la frigider până se răcește complet, 10 până la 15 minute.

Se pun toate ingredientele într-un castron mare și se amestecă până când se omogenizează.

Castravetele se taie în felii, ardeiul copt se taie fâșii. Toate ingredientele se pun într-un castron și se amestecă. Deasupra de presară pătrunjel.

Salată rapidă și ușoară de legume prăjite

Această salată copioasă este vegetariană și o poți mânca și la cina fără să îți afecteze calitatea somnului.

Salată de legume coapte pusă într-un bol mare și alb
Cartofii dulci sunt mult mai ușor de digerat decât cei clasici / Shutterstock

Ingrediete

Pentru salata:

  • 1 kg cartofi dulci, tăiați în cuburi
  • 1 kilogram ciuperci cremini, tăiate în jumătate sau în sferturi
  • 4 eșalote curățate și tăiate în sferturi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 140 g baby spanac
  • 110 g brânză de capră proaspătă, mărunțită
  • 50 g semințe de dovleac prăjite

Pentru vinegretă

  • 50 g ulei de măsline extra virgin
  • 20 g oțet balsamic
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 cățel mic de usturoi, ras sau tocat
  • 1/2 linguriță sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C . Se pun cartofii dulci, ciupercile și eșalotele pe o tavă de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, un praf mare de sare și piper negru și se amestecă. Se întind într-un strat uniform.

Se dau la cuptor până se înmoaie și se caramelizează ușor, amestecând la jumătate, aproximativ 20 de minute în total. Între timp, se face vinegreta. Se pun toate ingredientele într-un castron mic și se amestecă pentru a se combina.

Se transferă legumele într-un castron mare. Se pune peste ele jumătate din cantitatea de vinegretă și se amestecă. Se adaugă baby spanacul, brânza de capră și se amestecă ușor totul din nou. Se presară cu semințe de dovleac.

Salată picantă de morcovi

Această salată de morcovi este dulce și acidulată, datorită muștarului de Dijon din dressing.

Salata de morcovi pusă într-un bol de lemn alături de trei linguri cu condimente
Salata de morcovi este foarte ușoară și plină de vitamine / Shutterstock

Ingrediente

  • 30 g muștar Dijon
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de oțet de vin roșu
  • 1 linguriță de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg morcovi, curățați și dați pe răzătoare

Mod de preparare

Se pun muștarul, uleiul, oțetul, sarea și piperul într-un castron mare și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă morcovii și se amestecă bine pentru a se acoperi uniform.

Se acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau peste noapte pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Mai multe bucăți de somon care se află într-o tigaie
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Doi pești puși pe un blat de lemn alături de câteva condimente delicioase
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
închide