5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masă

Pe cât de delicios este peștele pe atât de complicat este să alegi garnitura pe care să o servești alături. Desigur, sunt cartofii în diverse forme, este și orezul, însă parcă ai vrea ceva mai diversificat. Peștele alb se poate asocia cu aproape orice, însă pentru cel cu carne roșie ai ceva bătăi de cap. Descoperă 5 garnituri pentru pește. Aceste rețete sunt potrivite pentru orice masă.

Garnituri pentru pește și somon pe un platou mare și rotund
Una dintre cele mai populare garnituri pentru pește este salata de legume / Shutterstock

În plus, garniturile pentru pește mai pun o problemă. În timp ce aproape orice tip de carne de pește se gătește în 20-30 de minute, garniturile au nevoie de ceva mai mult de pregătire.

Pentru a nu mai avea aceste dileme am pregătit pentru tine 5 garnituri pentru pește din care să te inspiri atunci când cartofii natur și orezul cu legume ți se par prea banale.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofi grecești cu lămâie, cu oregano și usturoi

Secretul pentru a avea cartofi fragezi în interior și crocanți la exterior este adaugi apă și ulei de măsline în vasul de gătit.  

Cartofii grecești serviți într-un vas mare și alb
Cartofii grecești pot fi garnitură pentru orice fel de pește / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kilograme de cartofi albi pentru copt, tăiați în bucăți mici
  • 40 ml suc de lămâie proaspăt stors 
  • 3 căței mari de usturoi, tocați
  • 70 ml ulei de măsline extravirgin
  • 40 ml apă
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. se pun cartofii într-un singur strat într-o tavă de copt de 22x 33x 12 cm. Într-un castron mic, se amestecă sucul de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline, apa și oregano. Se asezonează după gust cu sare și piper.

Orez cu lămâie ca în sudul Indiei

Orezul cu lămâie este unul dintre cele mai comune feluri de mâncare din sudul Indiei, unde poartă și numele de chitranna. Acest orez este de obicei consumat singur sau cu raita, iaurt, chutney sau kosambari (un tip de salată). 

Un bol mare plin cu orez cu lămâie, preparat ca în India
Orezul cu lămâie este suficient de picant încă să aducă un plus de gust oricărei mese / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 2 linguri de ulei vegetal (canola, floarea soarelui sau de susan)
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 praf de curry
  • 2 ardei iuți verzi, tăiați pe lungime
  • 2 cm de ghimbir, ras
  • 100 g  alune prăjite nesărate
  • 1 linguriță de turmeric
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 cești de orez basmati fiert 
  • sare, după gust

Mod de preparare

Se prăjesc ușor și apoi se macină grosier semințele de coriandru.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă semințele de muștar, curry și ardeiul iute verde. Se prăjește amestecul 1-2 minute.

Se adaugă ghimbirul și alunele și se mai lasă un minut. Se adaugă pudra de turmeric și se oprește focul. Apoi se adaugă sucul de lămâie și se amestecă bine. Se pun orezul, praful de coriandru prăjit și sare după gust și se amestecă bine. 

Salată mediteraneană de quinoa

În timp ce după multe salate ușoare îți va fi foame într-o oră, aceasta este diferită, datorită quinoei. Quinoa este plină de proteine ​​și fibre, iar ambele îți vor da senzația de sațietate.

Salata de quinoa pusă într-un bol mare și negru
Salata de quinoa poate fi o masă în sine / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată:

  • 350 g quinoa
  • 750 ml apă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 castravete mare
  • 340 g ardei copt
  • 200 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • pătrunjel proaspăt toca grosier
  • 100 g brânză de capră
  • 4 căței de usturoi zdrobiți

Pentru dressing:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se pune quinoa într-o strecurătoare cu plasă fină și se clătește bine. Apoi se pune la foc cu apa și sare, la foc mare. Când ajunge la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe până când quinoa este fragedă și tot lichidul este absorbit, aproximativ 15 minute. 

Se amestecă cu o furculiță și se acoperă. Apoi se transferă quinoa pe o tavă de copt, se întinde într-un strat uniform și se lasă la frigider până se răcește complet, 10 până la 15 minute.

Se pun toate ingredientele într-un castron mare și se amestecă până când se omogenizează.

Castravetele se taie în felii, ardeiul copt se taie fâșii. Toate ingredientele se pun într-un castron și se amestecă. Deasupra de presară pătrunjel.

Salată rapidă și ușoară de legume prăjite

Această salată copioasă este vegetariană și o poți mânca și la cina fără să îți afecteze calitatea somnului.

Salată de legume coapte pusă într-un bol mare și alb
Cartofii dulci sunt mult mai ușor de digerat decât cei clasici / Shutterstock

Ingrediete

Pentru salata:

  • 1 kg cartofi dulci, tăiați în cuburi
  • 1 kilogram ciuperci cremini, tăiate în jumătate sau în sferturi
  • 4 eșalote curățate și tăiate în sferturi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 140 g baby spanac
  • 110 g brânză de capră proaspătă, mărunțită
  • 50 g semințe de dovleac prăjite

Pentru vinegretă

  • 50 g ulei de măsline extra virgin
  • 20 g oțet balsamic
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 cățel mic de usturoi, ras sau tocat
  • 1/2 linguriță sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C . Se pun cartofii dulci, ciupercile și eșalotele pe o tavă de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, un praf mare de sare și piper negru și se amestecă. Se întind într-un strat uniform.

Se dau la cuptor până se înmoaie și se caramelizează ușor, amestecând la jumătate, aproximativ 20 de minute în total. Între timp, se face vinegreta. Se pun toate ingredientele într-un castron mic și se amestecă pentru a se combina.

Se transferă legumele într-un castron mare. Se pune peste ele jumătate din cantitatea de vinegretă și se amestecă. Se adaugă baby spanacul, brânza de capră și se amestecă ușor totul din nou. Se presară cu semințe de dovleac.

Salată picantă de morcovi

Această salată de morcovi este dulce și acidulată, datorită muștarului de Dijon din dressing.

Salata de morcovi pusă într-un bol de lemn alături de trei linguri cu condimente
Salata de morcovi este foarte ușoară și plină de vitamine / Shutterstock

Ingrediente

  • 30 g muștar Dijon
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de oțet de vin roșu
  • 1 linguriță de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg morcovi, curățați și dați pe răzătoare

Mod de preparare

Se pun muștarul, uleiul, oțetul, sarea și piperul într-un castron mare și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă morcovii și se amestecă bine pentru a se acoperi uniform.

Se acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau peste noapte pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pește cu legume la cuptor pentru masa de Revelion
Ce fel de pește se mănâncă de Revelion. Idei și sfaturi despre cum îl poți prepara
Ce fel de pește se mănâncă de Revelion. Idei și sfaturi despre cum îl poți prepara
Cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare puse pe un platou
Galerie foto
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
“Te măriţi cu mine? Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide