5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masă

Pe cât de delicios este peștele pe atât de complicat este să alegi garnitura pe care să o servești alături. Desigur, sunt cartofii în diverse forme, este și orezul, însă parcă ai vrea ceva mai diversificat. Peștele alb se poate asocia cu aproape orice, însă pentru cel cu carne roșie ai ceva bătăi de cap. Descoperă 5 garnituri pentru pește. Aceste rețete sunt potrivite pentru orice masă.

Garnituri pentru pește și somon pe un platou mare și rotund
Una dintre cele mai populare garnituri pentru pește este salata de legume / Shutterstock

În plus, garniturile pentru pește mai pun o problemă. În timp ce aproape orice tip de carne de pește se gătește în 20-30 de minute, garniturile au nevoie de ceva mai mult de pregătire.

Pentru a nu mai avea aceste dileme am pregătit pentru tine 5 garnituri pentru pește din care să te inspiri atunci când cartofii natur și orezul cu legume ți se par prea banale.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofi grecești cu lămâie, cu oregano și usturoi

Secretul pentru a avea cartofi fragezi în interior și crocanți la exterior este adaugi apă și ulei de măsline în vasul de gătit.  

Cartofii grecești serviți într-un vas mare și alb
Cartofii grecești pot fi garnitură pentru orice fel de pește / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kilograme de cartofi albi pentru copt, tăiați în bucăți mici
  • 40 ml suc de lămâie proaspăt stors 
  • 3 căței mari de usturoi, tocați
  • 70 ml ulei de măsline extravirgin
  • 40 ml apă
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. se pun cartofii într-un singur strat într-o tavă de copt de 22x 33x 12 cm. Într-un castron mic, se amestecă sucul de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline, apa și oregano. Se asezonează după gust cu sare și piper.

Orez cu lămâie ca în sudul Indiei

Orezul cu lămâie este unul dintre cele mai comune feluri de mâncare din sudul Indiei, unde poartă și numele de chitranna. Acest orez este de obicei consumat singur sau cu raita, iaurt, chutney sau kosambari (un tip de salată). 

Un bol mare plin cu orez cu lămâie, preparat ca în India
Orezul cu lămâie este suficient de picant încă să aducă un plus de gust oricărei mese / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 2 linguri de ulei vegetal (canola, floarea soarelui sau de susan)
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 praf de curry
  • 2 ardei iuți verzi, tăiați pe lungime
  • 2 cm de ghimbir, ras
  • 100 g  alune prăjite nesărate
  • 1 linguriță de turmeric
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 cești de orez basmati fiert 
  • sare, după gust

Mod de preparare

Se prăjesc ușor și apoi se macină grosier semințele de coriandru.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă semințele de muștar, curry și ardeiul iute verde. Se prăjește amestecul 1-2 minute.

Se adaugă ghimbirul și alunele și se mai lasă un minut. Se adaugă pudra de turmeric și se oprește focul. Apoi se adaugă sucul de lămâie și se amestecă bine. Se pun orezul, praful de coriandru prăjit și sare după gust și se amestecă bine. 

Salată mediteraneană de quinoa

În timp ce după multe salate ușoare îți va fi foame într-o oră, aceasta este diferită, datorită quinoei. Quinoa este plină de proteine ​​și fibre, iar ambele îți vor da senzația de sațietate.

Salata de quinoa pusă într-un bol mare și negru
Salata de quinoa poate fi o masă în sine / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată:

  • 350 g quinoa
  • 750 ml apă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 castravete mare
  • 340 g ardei copt
  • 200 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • pătrunjel proaspăt toca grosier
  • 100 g brânză de capră
  • 4 căței de usturoi zdrobiți

Pentru dressing:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se pune quinoa într-o strecurătoare cu plasă fină și se clătește bine. Apoi se pune la foc cu apa și sare, la foc mare. Când ajunge la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe până când quinoa este fragedă și tot lichidul este absorbit, aproximativ 15 minute. 

Se amestecă cu o furculiță și se acoperă. Apoi se transferă quinoa pe o tavă de copt, se întinde într-un strat uniform și se lasă la frigider până se răcește complet, 10 până la 15 minute.

Se pun toate ingredientele într-un castron mare și se amestecă până când se omogenizează.

Castravetele se taie în felii, ardeiul copt se taie fâșii. Toate ingredientele se pun într-un castron și se amestecă. Deasupra de presară pătrunjel.

Salată rapidă și ușoară de legume prăjite

Această salată copioasă este vegetariană și o poți mânca și la cina fără să îți afecteze calitatea somnului.

Salată de legume coapte pusă într-un bol mare și alb
Cartofii dulci sunt mult mai ușor de digerat decât cei clasici / Shutterstock

Ingrediete

Pentru salata:

  • 1 kg cartofi dulci, tăiați în cuburi
  • 1 kilogram ciuperci cremini, tăiate în jumătate sau în sferturi
  • 4 eșalote curățate și tăiate în sferturi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 140 g baby spanac
  • 110 g brânză de capră proaspătă, mărunțită
  • 50 g semințe de dovleac prăjite

Pentru vinegretă

  • 50 g ulei de măsline extra virgin
  • 20 g oțet balsamic
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 cățel mic de usturoi, ras sau tocat
  • 1/2 linguriță sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C . Se pun cartofii dulci, ciupercile și eșalotele pe o tavă de copt. Se stropesc cu ulei de măsline, un praf mare de sare și piper negru și se amestecă. Se întind într-un strat uniform.

Se dau la cuptor până se înmoaie și se caramelizează ușor, amestecând la jumătate, aproximativ 20 de minute în total. Între timp, se face vinegreta. Se pun toate ingredientele într-un castron mic și se amestecă pentru a se combina.

Se transferă legumele într-un castron mare. Se pune peste ele jumătate din cantitatea de vinegretă și se amestecă. Se adaugă baby spanacul, brânza de capră și se amestecă ușor totul din nou. Se presară cu semințe de dovleac.

Salată picantă de morcovi

Această salată de morcovi este dulce și acidulată, datorită muștarului de Dijon din dressing.

Salata de morcovi pusă într-un bol de lemn alături de trei linguri cu condimente
Salata de morcovi este foarte ușoară și plină de vitamine / Shutterstock

Ingrediente

  • 30 g muștar Dijon
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de oțet de vin roșu
  • 1 linguriță de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg morcovi, curățați și dați pe răzătoare

Mod de preparare

Se pun muștarul, uleiul, oțetul, sarea și piperul într-un castron mare și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă morcovii și se amestecă bine pentru a se acoperi uniform.

Se acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau peste noapte pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O salată cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă. Preparate gustoase pe care trebuie să le încerci
3 rețete cu ton din conservă. Preparate gustoase pe care trebuie să le încerci
Beurre blanc în sosieră de lemn care stă pusă pe un tocător
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din pește
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din pește
Macrou cu legume la pe farfurie
Galerie foto
Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
05:01
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodii răsfățate. Ei sunt nativii care nu se mulțumesc niciodată cu puțin

Zodii răsfățate. Ei sunt nativii care nu se mulțumesc niciodată cu puțin

Zodii răsfățate. Ei sunt nativii care nu se mulțumesc niciodată cu puțin
Ce înseamnă că România va da Austria în judecată din cauza Schengen. Ce putem obţine 

Ce înseamnă că România va da Austria în judecată din cauza Schengen. Ce putem obţine 

Ce înseamnă că România va da Austria în judecată din cauza Schengen. Ce putem obţine 
Cum arată Ilie Dumitrescu, la bustul gol, la 54 de ani! Imagini virale din luxul din Dubai: „Tăticul la fiţe”

Cum arată Ilie Dumitrescu, la bustul gol, la 54 de ani! Imagini virale din luxul din Dubai: „Tăticul la fiţe”

Cum arată Ilie Dumitrescu, la bustul gol, la 54 de ani! Imagini virale din luxul din Dubai: „Tăticul la fiţe”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Nurgül Yeşilçay apare la 47 de ani într-un costum de baie întreg cu abdomenul la vedere. Imaginea care i-a încântat pe fani

Nurgül Yeşilçay apare la 47 de ani într-un costum de baie întreg cu abdomenul la vedere. Imaginea care i-a încântat pe fani

Nurgül Yeşilçay apare la 47 de ani într-un costum de baie întreg cu abdomenul la vedere. Imaginea care i-a încântat pe fani
Cum foloseau strămoșii oamenilor craniile celor decedați, potrivit experților. Obiceiul ar fi considerat înfiorător azi

Cum foloseau strămoșii oamenilor craniile celor decedați, potrivit experților. Obiceiul ar fi considerat înfiorător azi

Cum foloseau strămoșii oamenilor craniile celor decedați, potrivit experților. Obiceiul ar fi considerat înfiorător azi
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Bebelușul plânge când e așezat în pat. De ce se întâmplă asta și ce poți să faci

Bebelușul plânge când e așezat în pat. De ce se întâmplă asta și ce poți să faci

Bebelușul plânge când e așezat în pat. De ce se întâmplă asta și ce poți să faci
Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca
Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide