5 idei de preparate pentru cina de Ziua Îndrăgostiților. Iată cum poți să-ți surprinzi partenerul

Cina de Ziua Îndrăgostiților poate fi o provocare dacă vrei să o pregătești acasă. Vrei ceva ușor, dar gustos, hrănitor și incitant și, cu siguranță, deosebit.

Masă cu cina de ziua indrăgostitilor alături de două pahare de vin
Este o idee foarte bună să gătiți pentru cina de Ziua Îndrăgostiților împreună/ Shutterstock

Caută preparate care se gătesc repede și pe care le puteți pregăti în doi ascultând muzică romantică și bucurându-vă de timpul petrecut împreună. Cina romantică în confortul casei tale creează atmosfera confortabilă, făcând totuși seara mai specială, fie de Ziua Îndrăgostiților, fie dacă sărbătoriți ceva deosebit în cuplu. 

Idei de preparate pentru cina de Ziua Îndrăgostiților

Inspiră-te din rețetele noastre pentru cina de Ziua Îndrăgostiților care sunt potrivite și pentru vegani, dar și pentru cei care iubesc preparatele din carne. Uite cum poți să-ți surprinzi partenerul cu preparate gustoase și sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ravioli cu ciuperci și sparanghel

Sparanghelul este un aliment afrodiziac din cele mai vechi timpuri, așa că ezita să îl folosești la cina de Ziua Îndrăgostiților.

Raviolli cu ciuperci și sparanghel servit într-un bol alb
Ravioli cu ciuperci și sparanghel se servesc fierbinți / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg ravioli cu brânză
  • 2 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 450 ciuperci amestecate, tăiate
  • 250 g sparanghel feliat subțire
  • 2 șalote, tocate mărunt
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb sec
  • 80 ml smântână pentru gătit
  • arpagic tocat

Mod de preparare

Se gătesc ravioli potrivit indicațiilor de pe pachet.

Se încălzește o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă jumătate din cantitatea de ciuperci și se gătesc, amestecând o dată, până devin maro-aurii, aproximativ 5 minute. Se transferă într-un castron și se repetă procesul cu ciupercile rămase. 

În aceeași tigaie se pun sparanghelul și lingurița rămasă de ulei, se amestecă până când se înmoaie, aproximativ 2 minute. Se transferă în bolul cu ​​ciuperci. 

Se pune șalota în tigaie, se asezonează cu ½ linguriță de sare și piper și se gătește la foc mediu, amestecând ocazional până devine translucidă, aproximativ 2 minute. Se pune vinul și se fierbe până când se reduce sosul la 2 linguri, încă 2 minute. Se amestecă cu smântâna și apoi se pune peste legume. Toată compoziția se încorporează cu ravioli și se presară cu arpagic.

Citește și

Somon cu piure de conopidă

Somonul este o alegere excelentă pentru o cină romantică pentru că este hrănitor și gustos și are avantajul de a se găti destul de repede. Te invităm să afli mai multe și despre beneficiile consumului de somon.

Somon servit alături de o porție de piure de conopidă
Piureul de conopidă este foarte cremos și aromat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lămâie, feliată subțire
  • 1,5 kg file de somon fără piele
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu măcinați
  • sare
  • piper negru
  • 1/2 conopidă mare tocată
  • 400 g fasole albă din conservă, clătită
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 3 linguri de pesto

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 220°C. Se tapează cu hârtie de copt o tavă pentru cuptor. În mijlocul acesteia se aranjează feliile de lămâie. Deasupra lor se pune peștele. Se condimentează cu fulgii de ardei și sarea. Se dă la cuptor, 12-15 minute.

Între timp, se pune apă la fiert într-o oală încăpătoare. Se pune conopida cu un praf de sare. Se lasă 4-5 minute. Se scoate cu o spatulă și se pune fasolea. Dacă este necesar se mai adaugă apă. Se aduce la punctul de fierbere.

Apoi, se scoate în același bol în care a fost pusă conopida și se zdrobesc grosier. Se condimentează cu pesto și piper. Se servește cu somonul. Se presară deasupra pătrunjel.

Curcan la cuptor cu condimente

Poate părea o porție foarte mare, dar resturile pot fi folosite pentru a face a doua zi sandviciuri delicioase pentru la birou.

Un curcan rumenit la cuptor care se află într-o tavă neagră
Curcanul la cuptor se poate servi cu salată de legume sau cu piure de cartofi / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 portocală mică, tăiată pe jumătate
  • 3 cepe mici, tăiate în patru 
  • 1/2 buchet cimbru proaspăt
  • 6 crenguțe de salvie proaspătă
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de unt moale
  • 2 morcovi mari, tăiați în bucăți

Mod de preparare

Se pune curcanul pe o foaie de copt într-o tavă pentru cuptor. Se umple cu usturoi, portocală, jumătate din cantitatea de ceapă, de cimbru și de salvie. 

Se încinge cuptorul la 190°C. Se leagă picioarele curcanului cu o sfoară de bucătărie. Se pun vârfurile aripilor sub corp. Apoi se freacă exteriorul cu unt și asezonează cu câte o linguriță de sare și piper.

Se pun restul de ceapă, morcovii și restul de condimente în tavă pe lângă curcan. Se dă la cuptor aproximativ 3 ore. Se acoperă lejer cu folie dacă se rumenește prea repede și se adaugă supă sau apă în tavă dacă legumele încep să se ardă.

Se scoate de la cuptor, se lasă să se odihnească minimum 25 de minute și se servește cu garnitura dorită.

Friptură de vită cu linte

Friptura de vită este o alegere elegantă pentru cina de Ziua Îndrăgostiților. Se potrivește foarte bine cu lintea.

O friptură de vită cu linte care e aranjată pe o farfurie albă
Poți să adaugi mai multe legume în amestecul de linte pentru mai multă aromă / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 200 g linte uscată
  • 60 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de pui
  • 2 bucăți de antricot de vită
  • 1 lingură de boia afumată
  • sare
  • piper
  • 150 g baby spanac 
  • iaurt grecesc
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Într-o cratiță medie, se pun o lingură de ulei și usturoiul și se lasă la foc mediu până când usturoiul sfârâie pe margini. Se adaugă lintea și se amestecă. Apoi se pune vinul și se lasă să fiarbă 2 minute. Se adaugă supa, se acoperă vasul și după ce ajunge la punctul de fierbere se reduce focul și se mai lasă să fiarbă 20 -22 de minute. Află mai multe despre condimentele potrivite pentru friptură.

Între timp, se uscă fripturile cu un prosop de hârtie, apoi se freacă cu boia și 1/2 linguriță de sare și piper. Se încălzește o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu și se gătește până la nivelul dorit, 4-5 minute pe fiecare parte pentru medium-rare. Se transferă pe un tocător și se lasă să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de o a tăia felii.

Se aruncă excesul de lichid din linte, apoi se adaugă spanacul, restul de linguriță de ulei și ¼ de linguriță de sare și piper.

Se servește friptura cu linte. Se pune iaurt deasupra și se presară cu boia de ardei și pătrunjel dacă se dorește.

Cotlete de porc cu salată de quinoa

Salata de quinoa este o garnitură perfectă pentru cotletele de porc marinate într-un sos cu note asiatice.

Cotlete de porc servite alături de salată de quinoua
Cotletele de porc cu salată de quinoa se pot servi cu sos de soia alături / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 ml sos de soia
  • 2 linguri de hrean răzuit
  • 2 linguri de sos hoisin
  • 2 linguri de oțet de sherry
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 4 cotlete de porc cu os
  • 100 g quinoa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 şalotă, tocată mărunt
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 50 g măsline negre
  • mentă proaspătă tocată
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-un blender se pun sosul de soia, hreanul, sosul hoisin, oțetul și uleiul de susan și se procesează până se omogenizează. Se toarnă marinada peste cotlete de porc și se lasă să stea 15 minute. 

Între timp se gătește quinoa conform instrucțiunilor de pachet. Se amestecă cu o furculiță și transferă într-un castron mare. Se amestecă cu 1 lingură ulei și 1/4 linguriță de sare și piper, apoi se pun șalota, coaja de lămâie și măslinele. Se amestecă și se presară menta si pătrunjelul.

Se încinge o tigaie la foc mediu. Se asezonează carnea de porc cu 1/4 linguriță de sare. Se adaugă restul de lingură de ulei, apoi carnea de porc și se gătește până se rumenește, 3-4 minute pe fiecare parte. Se transferă pe farfurii și se lasă să se odihnească 5 minute. Se servește cu salata de quinoa.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană puse pe o masă
3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
mai mulți oameni mâncând felul doi la o masă de lemn
Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiri
Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiri
Cină în familie surprinsă într-o casă cu un tată, o mamă și un copil
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
09:17
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
9 octombrie, 07:23
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
9 octombrie, 06:19
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
8 octombrie, 08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Porție de tort Malakoff
8 octombrie, 06:28
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în parte. Vezi ce spun astrele în favoarea ta
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în parte. Vezi ce spun astrele în favoarea ta
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în parte. Vezi ce spun astrele în favoarea ta
Csaba şi-a lăsat jobul din construcţii şi a preluat afacerea familiei. A pus pasiune şi a ajuns să aibă peste 100 de soiuri: Ne adaptăm
Csaba şi-a lăsat jobul din construcţii şi a preluat afacerea familiei. A pus pasiune şi a ajuns să aibă peste 100 de soiuri: "Ne adaptăm"
Csaba şi-a lăsat jobul din construcţii şi a preluat afacerea familiei. A pus pasiune şi a ajuns să aibă peste 100 de soiuri: "Ne adaptăm"
George Simion, dezvăluiri rare despre cadoul de două tone primit de la Gigi Becali: „E în declarația de avere!”. Cât a costat
George Simion, dezvăluiri rare despre cadoul de două tone primit de la Gigi Becali: „E în declarația de avere!”. Cât a costat
George Simion, dezvăluiri rare despre cadoul de două tone primit de la Gigi Becali: „E în declarația de avere!”. Cât a costat
Ce facultate a terminat Anca Țurcașiu de la Asia Express 2024. Puțini știau acest detaliu despre artistă
Ce facultate a terminat Anca Țurcașiu de la Asia Express 2024. Puțini știau acest detaliu despre artistă
Ce facultate a terminat Anca Țurcașiu de la Asia Express 2024. Puțini știau acest detaliu despre artistă
Călătoria faimoasei Hande Erçel de la începuturi și până astăzi. Cum s-a transformat de-a lungul timpului
Călătoria faimoasei Hande Erçel de la începuturi și până astăzi. Cum s-a transformat de-a lungul timpului
Călătoria faimoasei Hande Erçel de la începuturi și până astăzi. Cum s-a transformat de-a lungul timpului
O furtună solară severă se va izbi de Pământ azi. Experții prezic aurore boreale inedite, dar și probleme de comunicații
O furtună solară „severă” se va izbi de Pământ azi. Experții prezic aurore boreale inedite, dar și probleme de comunicații
O furtună solară „severă” se va izbi de Pământ azi. Experții prezic aurore boreale inedite, dar și probleme de comunicații
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Clătite cu dovleac. Un desert delicios pentru cei mici
Clătite cu dovleac. Un desert delicios pentru cei mici
Clătite cu dovleac. Un desert delicios pentru cei mici
RM de la BTS și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ziua lansării noului său documentar. RM: Right People, Wrong Place va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan 2024 
RM de la BTS și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ziua lansării noului său documentar. „RM: Right People, Wrong Place” va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan 2024 
RM de la BTS și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ziua lansării noului său documentar. „RM: Right People, Wrong Place” va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan 2024 
Leacuri bătrânești pentru tusea seacă la adulți. Ce remedii naturale funcționează
Leacuri bătrânești pentru tusea seacă la adulți. Ce remedii naturale funcționează
Leacuri bătrânești pentru tusea seacă la adulți. Ce remedii naturale funcționează
fresh
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
închide