Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiri

De câte ori ți-ai pus întrebarea „ce să mai fac de mâncare?”. Uneori pare că nu mai ai nicio inspirație și te întorci la preparatele pe care le faci de obicei, deși ai mânca altceva. Dacă te întrebi ce să mai gătești la felul doi, descoperă în continuare 5 idei din care să te inspiri pentru următoarea masă.

mai mulți oameni mâncând felul doi la o masă de lemn
Le felul doi poți să alegi un preparat din carne și o garnitură din legume / Shutterstock

Felul doi este de cele mai multe ori singurul pe care în consumăm, fie că este vorba despre masa de prânz sau de cină. Iată 5 idei din care să te inspiri pentru felul doi.

Unele dintre ele le poți lua chiar și la pachet la birou, așa că salvează rețetele ca să te întorci la ele atunci când îți lipsește inspirația.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cotlete de porc în sos de ciuperci

Cotletele de porc, în sos de ciuperci, pot fi servite cu usturoi. Ele sunt o variantă pentru felul doi atunci când nu ai foarte mult timp, dar vrei să mănânci ceva bun și hrănitor.

Sos de ciuperci într-o tigaie neagră
Sosul de ciuperci este mai delicios dacă pui mai mult usturoi / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg cotlete de porc dezosate
  • ½ linguriță de boia
  • un praf sare ți piper negru măcinat după gust
  • 100 g unt, împărțit
  • 220 g ciuperci proaspete feliate
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 2 linguri de făină
  • 500 ml supă de vită

Mod de preparare

Se condimentează ambele părți ale cotletelor de porc cu boia de ardei, sare și piper.

Se încinge o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt. Se prăjesc cotletele de porc până devin maro-auriu și nu mai sunt roz în centru, 2 – 4 minute pe fiecare parte. Se scot cotletele de porc din tigaie și se lasă deoparte.

Se topește untul rămas în aceeași tigaie la foc mediu. Se adaugă ciupercile și se lasă până când devin aurii și excesul de umiditate se evaporă, aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul și muștarul. Se lasă aproximativ un minut.

Se adăugă făină în tigaie, amestecând pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Se adăugă încet supa de vită, amestecând până se încorporează. Se asezonează cu sare și piper. Se reduce focul la mediu și se fierbe, amestecând des, până când sosul se îngroașă, aproximativ 5 minute. 

Se întorc cotletele de porc în tigaie și se mai lasă aproximativ 1 minut. Se servește fierbinte.

Piccata de pui

Piccatta de pui este o variantă de felul doi care este potrivită și pentru copii pentru că vinul se evaporă în timpul procesului de preparare.

Piccata de pui servit într-o farfurie neagră
Piccata de pui se servește fierbinte / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui mari, dezosate, fără piele
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • sare si piper negru macinat dupa gust
  • 100 ml vin alb
  • 3 lămâi medii
  • 100 g capere scurse
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui pe orizontală pentru a obține 4 bucăți. Se așează apoi între 2 folii de plastic și se bat până ajung la o grosime de aproximativ un cm. Se pune făina pe o farfurie și se trece fiecare bucată de piept pe ambele părți prin ea.

Se topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se pune carnea de pui în tigaie și se întoarce când s-a rumenit frumos, după aproximativ 4 minute. Se asezonează cu sare și piper. Când s-au prăjit toate bucățile de piept de pui se transferă pe o farfurie.

Se adăugă vinul și sucul de lămâie în tigaie, amestecând pentru a răzui bucățile rumenite. Se lasă să se reducă și să se îngroașe sosul, încă aproximativ 5 minute. Se adăugă caperele și se toarnă sosul peste pieptul de pui pe farfurie. Se presară deasupra patrunjel.

Pui cu orez cremos

Poți încerca la felul doi puiul cu orez cremos în locul pilafului tradițional. Este mult mai gustos.

Pui cu orez cremos, servit într-o farfurie albă
În loc de brânza cheddar poți pune parmezan / Shutterstock

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați sau presați
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 300 g orez alb cu bob lung
  • 1 morcov, tăiat cubulețe
  • 750 g de supă de pui
  • 340 ml lapte condensat
  • 1 kg piept de pui fără piele, dezosat 
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 300 g mazăre congelată
  • 100 g brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare

Se topește untul într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa, usturoiul, o linguriță de sare și cimbrul. Se lasă până se înmoaie ceapa, aproximativ 5-7 minute, amestecand din când în când. Apoi se adaugă orezul și morcovul și se lasă timp de 2-3 minute. 

Se pune supa de pui și laptele condensat, carne de pui, sarea rămasă și piperul negru. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă, se acoperă cu un capac și se fierbe aproximativ 15 minute, amestecând astfel încât orezul să nu se lipească de oală. 

Se adaugă mazărea și se mai pune supă de pui sau apă dacă amestecul este prea gros. Se presară cu brânză și se acoperă cu capacul până când se topește. Se servește cald.

Carne de vită cu legume în stil asiatic

Dacă vrei să încerci un preparat mai exotic, care se poate prepara cu ingrediente obișnuite, poți încerca să faci carnea de vită cu legume în stil asiatic.

Carne de vită cu legume în stil asiatic, servită într-o farfurie neagră
Sosul de soia dă cărnii de vită un gust deosebit / Shutterstock

Ingrediente

  • 700 g spată de vită, tăiată fâșii
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sos
  • 1 lingură de ulei
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1/4 linguriță de ghimbir 
  • 100 ml apă
  • 70 ml sos hoisin
  • 70 ml  sos de soia
  • 50 g zahăr brun
  • 2 linguri de oțet de vin
  • 1/2 linguriță de fulgi de chili
  • 100 g  castane feliate
  • 200 g ardei gras, tocat
  • 1 căpățână de broccoli, desfăcut în buchețele și fiert la abur
  • 3 fire de ceapă verzi, tocate 

Mod de preparare

Se pun fâșiile de carne de vită în amidonul de porumb și se lasă 15 minute.

Între timp se pregătește sosul. Într-o cratiță mică pusă la foc mediu se adaugă uleiul.

Când uleiul este fierbinte, se pune usturoiul și se călește ușor un minut, apoi se adaugă ghimbirul și se lasă 30 de secunde. Se pun ingredientele rămase în tigaie și se fierb 5 minute sau până când sosul începe să se îngroașe. Se ține la cald în timp ce se pregătesc restul ingredientelor.

Într-o tigaie mare pusă la foc mediu se adăugă cele 2 două linguri de ulei. Când este fierbinte, se prăjește carnea de vită. Apoi, se transferă carnea de vită pe o farfurie. Dacă tigaia are mult ulei în ea, se îndepărtează păstrând doar puțin.

Se adaugă legumele și se călesc 2-3 minute, apoi se pune din nou carnea de vită în tigaie. Se adăugă sosul, se amestecă și se mai lasă încă 2 minute. Se servește imediat cu o garnitură de orez sau tăiței.

Chiftele de pui

Chiftelele de pui nu sunt doar un fel doi delicios, dar poți să le prepari și pentru picnicuri sau pentru gustări atunci când pleci la drum cu mașina.

Chiftele de pui servite alături de un sos roșu
Chiftele de pui pot fi servite cu diverse sosuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kilogram de carne de pui tocată
  • 3 cepe verde, tocate
  • 50 ml ketchup iute
  • 1 ou
  • 50 g maioneză
  • 1/2 linguriță de sare
  • 70 g + 2 linguri făină de migdale

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C.

Se amestecă carnea de pui tocată, ceapa verde, sosul iute, oul, maioneza, sarea și făina de migdale într-un castron mare.

Folosind o lingură pentru prăjituri sau o lingură mică se formează bile. Se pun chiftelele pe o tavă de copt. Se coc 20 de minute, apoi se stropesc cu mai mult ketchup. Se servesc calde cu garnitură de legume, orez sau piure de cartofi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu mere rase secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de trei felii de măr
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Conopidă pane de post în bol, alături de un bol cu sos de roșii
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Caponata Siciliană în tigaie
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Trei porții de cheesecake cu dovleac și portocale, în borcane
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană puse pe o masă
3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
Cină în familie surprinsă într-o casă cu un tată, o mamă și un copil
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Preparate gata în 30 de minute pregătite de o mamă și de fiica acesteia
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță porționată pe un tocător și pe farfurie, alături de furculiță, cuțit și un borcan cu sos
07:58
Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt pusă pe o farfurie albă
07:30
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
murături asortate în saramură
06:23
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
11 noiembrie, 07:39
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Gustări sănătoase pentru școală puse la pachet
11 noiembrie, 06:58
Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii
Mai multe bucăți de hrean puse într-un vas pentru a fi folosite ulterior la borcanele cu murături
11 noiembrie, 06:23
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână
Friptură din ceafă de porc feliată pe un tocător de lemn
10 noiembrie, 07:44
Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
Chec cu banane și cocos porționat pe un platou negru, alături de un cuțit, două banane, o ceașcă cu ceai și un bol cu miere și ustensilă de lemn
10 noiembrie, 06:02
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Cataif făcut în casă. Un desert cu arome orientale
Cataif făcut în casă. Un desert cu arome orientale
Cataif făcut în casă. Un desert cu arome orientale
Adriana Bahmuţeanu, prima reacţie după moartea lui Silviu Prigoană: Sunt în stare de șoc
Adriana Bahmuţeanu, prima reacţie după moartea lui Silviu Prigoană: "Sunt în stare de șoc"
Adriana Bahmuţeanu, prima reacţie după moartea lui Silviu Prigoană: "Sunt în stare de șoc"
Momentul care l-a marcat pe Silviu Prigoană și l-a făcut să ia o decizie radicală: „M-a dezgustat”
Momentul care l-a marcat pe Silviu Prigoană și l-a făcut să ia o decizie radicală: „M-a dezgustat”
Momentul care l-a marcat pe Silviu Prigoană și l-a făcut să ia o decizie radicală: „M-a dezgustat”
Ultimele imagini cu Silviu Prigoană. Cum arăta milionarul în timpul celui mai recent interviu, acordat în urmă cu câteva zile
Ultimele imagini cu Silviu Prigoană. Cum arăta milionarul în timpul celui mai recent interviu, acordat în urmă cu câteva zile
Ultimele imagini cu Silviu Prigoană. Cum arăta milionarul în timpul celui mai recent interviu, acordat în urmă cu câteva zile
Mert Ramazan Demir a călătorit la Londra. Actorul a reușit să atragă atenția cu postările sale din mediul online
Mert Ramazan Demir a călătorit la Londra. Actorul a reușit să atragă atenția cu postările sale din mediul online
Mert Ramazan Demir a călătorit la Londra. Actorul a reușit să atragă atenția cu postările sale din mediul online
Luna Castorului 2024. Când are loc ultima Superlună Plină din acest an
Luna Castorului 2024. Când are loc ultima Superlună Plină din acest an
Luna Castorului 2024. Când are loc ultima Superlună Plină din acest an
Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Cât rezistă laptele matern la temperatura camerei, fără să se strice
Cât rezistă laptele matern la temperatura camerei, fără să se strice
Cât rezistă laptele matern la temperatura camerei, fără să se strice
Nelly și Ashanti au vorbit despre modul în care viața lor s-a schimbat după nașterea fiului lor, Kareem: Este o binecuvântare
Nelly și Ashanti au vorbit despre modul în care viața lor s-a schimbat după nașterea fiului lor, Kareem: „Este o binecuvântare”
Nelly și Ashanti au vorbit despre modul în care viața lor s-a schimbat după nașterea fiului lor, Kareem: „Este o binecuvântare”
Consumul de nuci se poate asocia cu un risc mai scăzut de demență. Un studiu recent a analizat rolul acestor alimente vegetale în dietă
Consumul de nuci se poate asocia cu un risc mai scăzut de demență. Un studiu recent a analizat rolul acestor alimente vegetale în dietă
Consumul de nuci se poate asocia cu un risc mai scăzut de demență. Un studiu recent a analizat rolul acestor alimente vegetale în dietă
fresh
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post

Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post

Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase

Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă

Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă

Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână

Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână

Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă

Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
închide