Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiri

De câte ori ți-ai pus întrebarea „ce să mai fac de mâncare?”. Uneori pare că nu mai ai nicio inspirație și te întorci la preparatele pe care le faci de obicei, deși ai mânca altceva. Dacă te întrebi ce să mai gătești la felul doi, descoperă în continuare 5 idei din care să te inspiri pentru următoarea masă.

mai mulți oameni mâncând felul doi la o masă de lemn
Le felul doi poți să alegi un preparat din carne și o garnitură din legume / Shutterstock

Felul doi este de cele mai multe ori singurul pe care în consumăm, fie că este vorba despre masa de prânz sau de cină. Iată 5 idei din care să te inspiri pentru felul doi.

Unele dintre ele le poți lua chiar și la pachet la birou, așa că salvează rețetele ca să te întorci la ele atunci când îți lipsește inspirația.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cotlete de porc în sos de ciuperci

Cotletele de porc, în sos de ciuperci, pot fi servite cu usturoi. Ele sunt o variantă pentru felul doi atunci când nu ai foarte mult timp, dar vrei să mănânci ceva bun și hrănitor.

Sos de ciuperci într-o tigaie neagră
Sosul de ciuperci este mai delicios dacă pui mai mult usturoi / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg cotlete de porc dezosate
  • ½ linguriță de boia
  • un praf sare ți piper negru măcinat după gust
  • 100 g unt, împărțit
  • 220 g ciuperci proaspete feliate
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 2 linguri de făină
  • 500 ml supă de vită

Mod de preparare

Se condimentează ambele părți ale cotletelor de porc cu boia de ardei, sare și piper.

Se încinge o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt. Se prăjesc cotletele de porc până devin maro-auriu și nu mai sunt roz în centru, 2 – 4 minute pe fiecare parte. Se scot cotletele de porc din tigaie și se lasă deoparte.

Se topește untul rămas în aceeași tigaie la foc mediu. Se adaugă ciupercile și se lasă până când devin aurii și excesul de umiditate se evaporă, aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul și muștarul. Se lasă aproximativ un minut.

Se adăugă făină în tigaie, amestecând pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Se adăugă încet supa de vită, amestecând până se încorporează. Se asezonează cu sare și piper. Se reduce focul la mediu și se fierbe, amestecând des, până când sosul se îngroașă, aproximativ 5 minute. 

Se întorc cotletele de porc în tigaie și se mai lasă aproximativ 1 minut. Se servește fierbinte.

Piccata de pui

Piccatta de pui este o variantă de felul doi care este potrivită și pentru copii pentru că vinul se evaporă în timpul procesului de preparare.

Piccata de pui servit într-o farfurie neagră
Piccata de pui se servește fierbinte / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui mari, dezosate, fără piele
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • sare si piper negru macinat dupa gust
  • 100 ml vin alb
  • 3 lămâi medii
  • 100 g capere scurse
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui pe orizontală pentru a obține 4 bucăți. Se așează apoi între 2 folii de plastic și se bat până ajung la o grosime de aproximativ un cm. Se pune făina pe o farfurie și se trece fiecare bucată de piept pe ambele părți prin ea.

Se topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se pune carnea de pui în tigaie și se întoarce când s-a rumenit frumos, după aproximativ 4 minute. Se asezonează cu sare și piper. Când s-au prăjit toate bucățile de piept de pui se transferă pe o farfurie.

Se adăugă vinul și sucul de lămâie în tigaie, amestecând pentru a răzui bucățile rumenite. Se lasă să se reducă și să se îngroașe sosul, încă aproximativ 5 minute. Se adăugă caperele și se toarnă sosul peste pieptul de pui pe farfurie. Se presară deasupra patrunjel.

Pui cu orez cremos

Poți încerca la felul doi puiul cu orez cremos în locul pilafului tradițional. Este mult mai gustos.

Pui cu orez cremos, servit într-o farfurie albă
În loc de brânza cheddar poți pune parmezan / Shutterstock

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați sau presați
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 300 g orez alb cu bob lung
  • 1 morcov, tăiat cubulețe
  • 750 g de supă de pui
  • 340 ml lapte condensat
  • 1 kg piept de pui fără piele, dezosat 
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 300 g mazăre congelată
  • 100 g brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare

Se topește untul într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa, usturoiul, o linguriță de sare și cimbrul. Se lasă până se înmoaie ceapa, aproximativ 5-7 minute, amestecand din când în când. Apoi se adaugă orezul și morcovul și se lasă timp de 2-3 minute. 

Se pune supa de pui și laptele condensat, carne de pui, sarea rămasă și piperul negru. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă, se acoperă cu un capac și se fierbe aproximativ 15 minute, amestecând astfel încât orezul să nu se lipească de oală. 

Se adaugă mazărea și se mai pune supă de pui sau apă dacă amestecul este prea gros. Se presară cu brânză și se acoperă cu capacul până când se topește. Se servește cald.

Carne de vită cu legume în stil asiatic

Dacă vrei să încerci un preparat mai exotic, care se poate prepara cu ingrediente obișnuite, poți încerca să faci carnea de vită cu legume în stil asiatic.

Carne de vită cu legume în stil asiatic, servită într-o farfurie neagră
Sosul de soia dă cărnii de vită un gust deosebit / Shutterstock

Ingrediente

  • 700 g spată de vită, tăiată fâșii
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sos
  • 1 lingură de ulei
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1/4 linguriță de ghimbir 
  • 100 ml apă
  • 70 ml sos hoisin
  • 70 ml  sos de soia
  • 50 g zahăr brun
  • 2 linguri de oțet de vin
  • 1/2 linguriță de fulgi de chili
  • 100 g  castane feliate
  • 200 g ardei gras, tocat
  • 1 căpățână de broccoli, desfăcut în buchețele și fiert la abur
  • 3 fire de ceapă verzi, tocate 

Mod de preparare

Se pun fâșiile de carne de vită în amidonul de porumb și se lasă 15 minute.

Între timp se pregătește sosul. Într-o cratiță mică pusă la foc mediu se adaugă uleiul.

Când uleiul este fierbinte, se pune usturoiul și se călește ușor un minut, apoi se adaugă ghimbirul și se lasă 30 de secunde. Se pun ingredientele rămase în tigaie și se fierb 5 minute sau până când sosul începe să se îngroașe. Se ține la cald în timp ce se pregătesc restul ingredientelor.

Într-o tigaie mare pusă la foc mediu se adăugă cele 2 două linguri de ulei. Când este fierbinte, se prăjește carnea de vită. Apoi, se transferă carnea de vită pe o farfurie. Dacă tigaia are mult ulei în ea, se îndepărtează păstrând doar puțin.

Se adaugă legumele și se călesc 2-3 minute, apoi se pune din nou carnea de vită în tigaie. Se adăugă sosul, se amestecă și se mai lasă încă 2 minute. Se servește imediat cu o garnitură de orez sau tăiței.

Chiftele de pui

Chiftelele de pui nu sunt doar un fel doi delicios, dar poți să le prepari și pentru picnicuri sau pentru gustări atunci când pleci la drum cu mașina.

Chiftele de pui servite alături de un sos roșu
Chiftele de pui pot fi servite cu diverse sosuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kilogram de carne de pui tocată
  • 3 cepe verde, tocate
  • 50 ml ketchup iute
  • 1 ou
  • 50 g maioneză
  • 1/2 linguriță de sare
  • 70 g + 2 linguri făină de migdale

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C.

Se amestecă carnea de pui tocată, ceapa verde, sosul iute, oul, maioneza, sarea și făina de migdale într-un castron mare.

Folosind o lingură pentru prăjituri sau o lingură mică se formează bile. Se pun chiftelele pe o tavă de copt. Se coc 20 de minute, apoi se stropesc cu mai mult ketchup. Se servesc calde cu garnitură de legume, orez sau piure de cartofi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană puse pe o masă
3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
Cină în familie surprinsă într-o casă cu un tată, o mamă și un copil
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Preparate gata în 30 de minute pregătite de o mamă și de fiica acesteia
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Vasilica a cheltuit 5 euro pe un loz răzuibil şi a câştigat 50.000 de euro, în Italia. De ce nu poate încasa banii
Vasilica a cheltuit 5 euro pe un loz răzuibil şi a câştigat 50.000 de euro, în Italia. De ce nu poate încasa banii
Vasilica a cheltuit 5 euro pe un loz răzuibil şi a câştigat 50.000 de euro, în Italia. De ce nu poate încasa banii
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Ce este și ce beneficii are laptele auriu. Sănătate curată pentru cei care încearcă
Ce este și ce beneficii are laptele auriu. Sănătate curată pentru cei care încearcă
Ce este și ce beneficii are laptele auriu. Sănătate curată pentru cei care încearcă
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide