3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase
Dacă ți-ai propus să mănânci sănătos poți încerca să te inspiri din stilul de viață mediteranean. Acesta se bazează pe consumul de legume, grăsimi sănătoase și cereale integrale. Descoperă și tu 3 rețete pentru cină care sunt inspirate din dieta mediteraneană. Rețetele sunt low carb și delicioase.
Dieta mediteraneană are multe beneficii asupra sănătății cele mai multe dintre ele legate de sănătatea sistemului cardiovascular. În plus, mâncând alimente specifice dietei mediteranene îți poți menține o greutate corporală normală pentru că raportul de nutrienți este foarte echilibrat.
Pentru o cină mediteraneană rapidă și delicioasă ai nevoie de legume, pește sau fructe de mare, carne slăbă și condimente. Îți propunem 3 rețete care conțin maximum 15 grame de carbohidrați pentru fiecare porție, deci sunt și low carb.
Somon la grătar cu ardei gras
Peștele este unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteranene datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali Omega-3. Somonul la grătar cu ardei gras este una dintre acele rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană potrivire pentru întreaga familie.
Ingrediente
- 4 bucăți de file de somon
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- ½ linguriță de sare
- 450 g ardei gras colorați
- 2 cepe roșii
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la treapta cea mai înaltă. Se ung fileurile cu ulei de măsline și se asezonează cu jumătate din cantitatea de sare. Ardeii se spală, se curăță de cotor și se semințe și se taie în felii. Ceapa se curăță, se spală și se taie în patru. Ardeii se amestecă cu ceapa și cu restul de sare.
Se unge cu ulei o tavă. Se pune somonul cu partea cu piele în sus. Printre bucățile de somon se pune amestecul de ardei și ceapă.
Se dau la cuptor pentru 3-4 minute sau până când se poate scoate somonul ușor cu ajutorul unei spatule. Apoi se scoate din tavă și se mai lasă legumele încă 8-10 minute sau până se înmoaie. Se servesc calde.
Pui Kung Pao cu ardei gras
Iată o rețetă ușoară de pui pe care cu siguranță vei dori să o adaugi la meniul tău de cină. Marinada rapidă frăgezește carnea de pui și îi dă aromă și savoare.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele, tăiat în felii
- 2 lingurițe de sos de soia plus 1 lingură, împărțite
- 1 linguriță de sherry sec plus 1 lingură, împărțit
- 2 lingurițe de amidon de porumb
- 2 lingurițe de ulei de susan prăjit
- 2 linguri de supă de pui nesărată sau de apă
- 2 lingurițe de oțet balsamic
- 2 lingurițe de sos de chilli
- 2 linguri de ulei vegetal, împărțit
- 3 felii de ghimbir proaspăt, decojite și zdrobite
- 1 ardei gras roșu mediu, tăiat în pătrate
- 1 ardei gras verde mediu, tăiat în pătrate
- ¼ linguriță de sare
- 2 linguri de alune prăjite uscate nesărate
Mod de preparare
Se amestecă pieptul de pui cu 2 lingurițe de sos de soia, o lingură de sherry și amidonul de porumb. Când amidonul de porumb nu mai este vizibil, se pune ulei de susan și se amestecă până când ingredientele sunt omogenizate.
Într-un castron se amestecă supa de pui/apa, oțetul, sosul de chilli și restul de o lingură de sos de soia și o lingură de sherry. Se lasă deoparte.
Se încălzește un wok sau o tigaie din oțel inoxidabil la foc mare. Se pune o lingură de ulei vegetal. Se pune ghimbirul și se lasă 10 secunde. Se împing feliile de ghimbir în lateral și se adaugă pieptul de pui într-un strat uniform. Se gătește, aproximativ un minut, fără să se amestece. Apoi se transferă pe o farfurie.
Se pune restul de ulei vegetal. Se pune ardeiul gras și se lasă un minut. Se adaugă din nou puiul în tigaie împreună cu sosul. Se asezonează cu sare și se prăjește unu până la 3 minute. Se ia de pe foc și se presară cu alune.
Pui cu sos pesto cremos
Servește acest piept de pui și pesto peste pastele tale preferate sau tăițeii cu dovlecel. Este una dintre acele rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană gata în doar 30 de minute.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- ¼ linguriță de sare, împărțită
- ¼ linguriță de piper măcinat, împărțit
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă roșie tocată mărunt
- 110 ml vin alb sec
- 100 g smântână
- 70 g pesto
- 1 roșie medie, tocată
- busuioc proaspăt tocat
Mod de preparare
Se presară puiul cu 1/8 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper. Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă puiul și se gătește, întorcându-l o dată, până se rumenește, aproximativ 6 minute. Apoi se transferă pe o farfurie.
Se adaugă ceapa în tigaie și se gătește, amestecând, timp de 1 minut. Se dă focul mai tare și se adaugă vinul. Se gătește, răzuind bucățile rumenite, până când lichidul se evaporă în mare parte, aproximativ 2 minute.
Se reduce focul la mediu și se pune smântâna și 1/8 linguriță rămasă din sare și piper. Se lasă 2 minute. Se pune pesto și roșia, apoi se readuce puiul înapoi în tigaie. Se pune capacul și se mai lasă aproximativ un minut. Se servește cu busuioc proaspăt tocat presărat deasupra.