3 rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană. Sunt low carb și delicioase

Dacă ți-ai propus să mănânci sănătos poți încerca să te inspiri din stilul de viață mediteranean. Acesta se bazează pe consumul de legume, grăsimi sănătoase și cereale integrale. Descoperă și tu 3 rețete pentru cină care sunt inspirate din dieta mediteraneană. Rețetele sunt low carb și delicioase.

rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană puse pe o masă
Dieta mediteraneană este recunoscută pentru beneficiile aduse sănătății / Shutterstock

Dieta mediteraneană are multe beneficii asupra sănătății cele mai multe dintre ele legate de sănătatea sistemului cardiovascular. În plus, mâncând alimente specifice dietei mediteranene îți poți menține o greutate corporală normală pentru că raportul de nutrienți este foarte echilibrat.

Pentru o cină mediteraneană rapidă și delicioasă ai nevoie de legume, pește sau fructe de mare, carne slăbă și condimente. Îți propunem 3 rețete care conțin maximum 15 grame de carbohidrați pentru fiecare porție, deci sunt și low carb.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Somon la grătar cu ardei gras

Peștele este unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteranene datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali Omega-3. Somonul la grătar cu ardei gras este una dintre acele rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană potrivire pentru întreaga familie.

Somonul cu ardei gras servit pe o farfurie albă
Somonul cu ardei gras este gata în 20 de minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 bucăți de file de somon
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • ½ linguriță de sare
  • 450 g ardei gras colorați
  • 2 cepe roșii

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la treapta cea mai înaltă. Se ung fileurile cu ulei de măsline și se asezonează cu jumătate din cantitatea de sare. Ardeii se spală, se curăță de cotor și se semințe și se taie în felii. Ceapa se curăță, se spală și se taie în patru. Ardeii se amestecă cu ceapa și cu restul de sare.

Se unge cu ulei o tavă. Se pune somonul cu partea cu piele în sus. Printre bucățile de somon se pune amestecul de ardei și ceapă.

Se dau la cuptor pentru 3-4 minute sau până când se poate scoate somonul ușor cu ajutorul unei spatule. Apoi se scoate din tavă și se mai lasă legumele încă 8-10 minute sau până se înmoaie. Se servesc calde.

Pui Kung Pao cu ardei gras

Iată o rețetă ușoară de pui pe care cu siguranță vei dori să o adaugi la meniul tău de cină. Marinada rapidă frăgezește carnea de pui și îi dă aromă și savoare.

Puiul Kung Pao pus într-o tavă albă
Puiul Kung Pao este inspirat din bucătăria asiatică / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele, tăiat în felii
  • 2 lingurițe de sos de soia plus 1 lingură, împărțite
  • 1 linguriță de sherry sec plus 1 lingură, împărțit
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de ulei de susan prăjit
  • 2 linguri de supă de pui nesărată sau de apă
  • 2 lingurițe de oțet balsamic
  • 2 lingurițe de sos de chilli
  • 2 linguri de ulei vegetal, împărțit
  • 3 felii de ghimbir proaspăt, decojite și zdrobite
  • 1 ardei gras roșu mediu, tăiat în pătrate
  • 1 ardei gras verde mediu, tăiat în pătrate
  • ¼ linguriță de sare
  • 2 linguri de alune prăjite uscate nesărate

Mod de preparare

Se amestecă pieptul de pui cu 2 lingurițe de sos de soia, o lingură de sherry și amidonul de porumb. Când amidonul de porumb nu mai este vizibil, se pune ulei de susan și se amestecă până când ingredientele sunt omogenizate.

Într-un castron se amestecă supa de pui/apa, oțetul, sosul de chilli și restul de o lingură de sos de soia și o lingură de sherry. Se lasă deoparte.

Se încălzește un wok sau o tigaie din oțel inoxidabil la foc mare. Se pune o lingură de ulei vegetal. Se pune ghimbirul și se lasă 10 secunde. Se împing feliile de ghimbir în lateral și se adaugă pieptul de pui într-un strat uniform. Se gătește, aproximativ un minut, fără să se amestece. Apoi se transferă pe o farfurie.

Se pune restul de ulei vegetal. Se pune ardeiul gras și se lasă un minut. Se adaugă din nou puiul în tigaie împreună cu sosul. Se asezonează cu sare și se prăjește unu până la 3 minute. Se ia de pe foc și se presară cu alune.

Pui cu sos pesto cremos

Servește acest piept de pui și pesto peste pastele tale preferate sau tăițeii cu dovlecel. Este una dintre acele rețete pentru cină inspirate din dieta mediteraneană gata în doar 30 de minute.

Puiul cu sos pesto servit într-un castron negru
Puiul cu sos pesto se poate servi cu paste, dar și cu piure de legume / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • ¼ linguriță de sare, împărțită
  • ¼ linguriță de piper măcinat, împărțit
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 110 ml vin alb sec
  • 100 g smântână
  • 70 g pesto
  • 1 roșie medie, tocată
  • busuioc proaspăt tocat

Mod de preparare

Se presară puiul cu 1/8 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper. Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă puiul și se gătește, întorcându-l o dată, până se rumenește, aproximativ 6 minute. Apoi se transferă pe o farfurie.

Se adaugă ceapa în tigaie și se gătește, amestecând, timp de 1 minut. Se dă focul mai tare și se adaugă vinul. Se gătește, răzuind bucățile rumenite, până când lichidul se evaporă în mare parte, aproximativ 2 minute. 

Se reduce focul la mediu și se pune smântâna și 1/8 linguriță rămasă din sare și piper. Se lasă 2 minute. Se pune pesto și roșia, apoi se readuce puiul înapoi în tigaie. Se pune capacul și se mai lasă aproximativ un minut. Se servește cu busuioc proaspăt tocat presărat deasupra.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mai mulți oameni mâncând felul doi la o masă de lemn
Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiri
Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiri
mâncare din dieta mediteraneană pe o masă
Ce este dieta mediteraneană și de ce e recomandat să o urmezi
Ce este dieta mediteraneană și de ce e recomandat să o urmezi
Cină în familie surprinsă într-o casă cu un tată, o mamă și un copil
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Cum să îți faci timp pentru o cină în familie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
“Te măriţi cu mine? Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide