5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Fasolea neagră la conservă este un ingredient versatil, economic și plin de nutrienți, ideal pentru a adăuga textură și valoare nutritivă în numeroase preparate. Aceasta este populară în multe bucătării din întreaga lume, inclusiv în cele latino-americane, tex-mex și caraibiene, fiind considerată un aliment de bază pentru numeroase rețete. Descoperă și tu 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Aceste preparate sunt bogate în proteine și sunt perfecte pentru sezonul rece.

Un bol plin cu fasole neagră pregătită din conservă
Fasolea neagră este o importantă sursă de proteine/ Shutterstock

Faptul că fasolea este conservată o face accesibilă și gata de utilizare, scurtând semnificativ timpul de gătit.

Fasolea neagră la conservă este, de asemenea, o sursă bogată de proteine vegetale, fibre, vitamine și minerale, în special fier, magneziu și potasiu, făcând-o o opțiune nutritivă pentru cei care doresc să își completeze dieta cu surse de proteine fără carne.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se folosește fasolea neagră la conservă

Pentru a o folosi, fasolea se scurge de lichidul de conservare și se clătește bine sub jet de apă rece. Acest pas este important pentru a îndepărta excesul de sodiu și orice potențial reziduu al procesului de conservare, lăsând fasolea mai potrivită pentru orice preparat. După acest proces de clătire, fasolea este gata de folosit direct în salate, supe, chili sau pentru a fi sotată cu condimente și ierburi.

În bucătăria tex-mex și latino-americană, fasolea neagră la conservă se folosește frecvent în preparate precum burritos, tacos, enchiladas și chili. O altă întrebuințare a fasolei negre la conservă este în salate reci și colorate, unde aceasta adaugă atât o consistență interesantă, cât și o valoare nutritivă ridicată.

Fasolea neagră la conservă se folosește și în supe consistente, alături de alte legume și carne, în preparate cum ar fi supele de fasole neagră specific latino-americane. În aceste supe, fasolea își lasă aromele să se întrepătrundă cu cele ale ingredientelor adăugate, contribuind la obținerea unei consistențe groase și pline de savoare.

Salată de porumb și fasole neagră

Salata de porumb și fasole neagră este ideală pentru momentele în care te grăbești. Combinațiile cu roșii, ardei gras, porumb, avocado și dressinguri cu lime, coriandru și ulei de măsline sunt frecvente, iar acest tip de salate este ideal pentru mesele ușoare, dar sățioase.

Salată de porumb cu fasole neagră din conservă
Salata de porumb și fasole neagră este ideală pentru momentele în care te grăbești / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de mazăre, clătită și scursă
  • 1 conservă de fasole neagră, clătită și scursă
  • 2 roșii mari, tocate mărunt
  • 200 g porumb din conservă
  • 1/2 cana ceapa rosie tocata marunt
  • coriandru proaspăt tocat
  • 2 căței de usturoi, tocați

Pentru dressing

  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de oțet alb
  • 2 linguri de ulei de canola
  • 1-1/2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de chimen măcinat
  • 1/4 linguriță de piper

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină primele șapte ingrediente. Într-un castron mic, se amestecă ingredientele pentru dressing.

Apoi se toarnă peste amestecul de fasole neagră și se amestecă. Se acoperă vasul și se lasă la frigider cel puțin 1 oră. Se amestecă înainte de a se servi.

Supă de fasole neagră

Supa de fasole neagră este o rețetă delicioasă în perioada sezonului rece. Se prepară rapid și are un gust savuros.

Rețetă de supă de fasole neagră servită într-un bol negru
Supa de fasole neagră este o rețetă delicioasă în perioada sezonului rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 cutii de fasole neagră, clătită și scursă
  • 1 conservă de roșii în bulion
  • 1 conservă de roșii tăiate cubulețe
  • 400 ml supă de pui
  • 1 conservă de porumb, scurs
  • 100 g ardei iute, curățat de semințe și tocat
  • 4 fire de ceapă verde, feliată subțire
  • 2-3 linguri de pudră de chili
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de usturoi tocat

Mod de preparare

Într-o oală cu fund greu se pun toate ingredientele și se amestecă bine. Apoi se pune pe foc și se lasă aproximativ o oră, la foc mic.

Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă sau supă de pui, în funcție de cât de groasă se dorește a fi supa. Se servește fierbinte.

Salată caldă de quinoa și fasole neagră

Salata caldă de quinoa și fasole neagră poate fi luată inclusiv la pachet. Este o rețetă simplă și rapidă.

Salată caldă de quinoa și fasole neagră servită într-un bol
Salata caldă de quinoa și fasole neagră poate fi luată inclusiv la pachet / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de canola
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 1 ardei gras roș, tocat mărunt
  • 1 țelină, tocată mărunt
  • 2 lingurițe de pudră de chili
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 500 ml supă de legume
  • 300 g porumb din conservă, scurs și clătit
  • 200 g quinoa
  • 1 conservă de fasole neagră, clătită și scursă
  • coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa, ardeiul roșu, țelina și condimentele și se lasă 5-7 minute sau până când legumele sunt fragede.

Apoi se pun supa și porumbul și se aduce compoziția la punctul de fierbere. Se pune quinoa, se amestecă, se reduce focul și se acoperă vasul.

Se lasă să fiarbă 12-15 minute sau până când lichidul este absorbit. După aceea se adaugă fasolea și coriandrul și se mai lasă până când se încălzește. La final se garnisește cu coriandru.

Brownies cu fasole neagră

Brownies cu fasole neagră are un gust delicios. Rețeta această de desert nu necesită ingrediente complexe.

Brownie cu fasole neagră pe o farfurie
Rețeta această de desert nu necesită ingrediente complexe / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de fasole neagră, clătită și scursă
  • 110 g chipsuri de ciocolată semidulce, împărțite
  • 3 linguri de ulei de canola
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 200 g zahăr brun
  • 120 g pudră de cacao
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/8 linguriță de sare

Mod de preparare

Se pun fasolea, 50 g chipsuri de ciocolata și uleiul într-un robot de bucătărie și se procesează până se omogenizează.

Apoi se pun ouăle, zahărul brun, pudra de cacao, vanilia, praful de copt și sarea și se procesează în continuare până ce toate ingredientele sunt încorporate.

Se pune hârtie de copt într-o tavă de 20 cm. Se toarnă aluatul și se presară cu restul de fulgi de ciocolată. Se dă tava la cuptor la 180°C timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se scoate, se lasă să se răcească și apoi se taie în felii.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite optimizări şi reorientare strategică
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Chefi la cuțite, 9 decembrie 2025. Cine a câștigat al treilea și cel mai greu battle din istoria emisiunii! Ce s-a întâmplat
Chefi la cuțite, 9 decembrie 2025. Cine a câștigat al treilea și cel mai greu battle din istoria emisiunii! Ce s-a întâmplat
Chefi la cuțite, 9 decembrie 2025. Cine a câștigat al treilea și cel mai greu battle din istoria emisiunii! Ce s-a întâmplat
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide