5 rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara
Multe persoane sar peste micul dejun pentru că nu au timp să pregătească ceva sau pentru că au impresia că nu au poftă de nimic. Ar fi mult mai simplu dacă totul ar fi pregătit de seara. Descoperă și tu rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara. Sunt gustoase, ușor de preparat și aduc un aport de nutrienți benefici origanismului.
Un sandvici este ușor de pregătit chiar și dimineața devreme, dar ce să nu mănânci ceva mai hrănitor la micul dejun. Dacă nu ai nici răbdare și nici timp să te apuci de gătit poți să faci acest lucru de seara.
Data viitoare când te grăbești să pleci la birou sau la școală vei avea deja preparatele preferate în frigider pentru a putea savura un mic dejun delicios și sănătos.
Terci de ovăz cu ciocolată și unt de arahide
Dacă te lupți cu kilogramele în plus, atunci această rețetă este ideală pentru tine. Vei avea parte de un mic dejun sănătos și sățios. Terciul de ovăz are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Ingrediente
- 100 g fulgi de ovăz
- 70 ml lapte de migdale
- 1 linguriță de cacao
- 1 linguriță de unt de arahide (moale)
- 1 linguriță de sirop de arțar
- Fulgi de ciocolată fără lactoză (opțional)
Mod de preparare
Într-un borcan se amestecă fulgii de ovăz cu laptele de migdale, praful de cacao, untul de arahide, siropul de arțar. Se acoperă. Se lasă peste noapte la frigider. Se pot adăuga încă o linguriță de unt de arahide deasupra și/sau fulgi de ciocolată fără lactoză.
Brioșe de omletă
Brioșele de omletă conțin proteine și fibre. Fibrele ajută la reglarea apetitului și te mențin sătulă pentru o perioadă mai lungă de timp. Brioșele de omletă se prepară rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Ingrediente
- 24 de ouă
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1/4 linguriță de pudră de usturoi
- 100 g ciuperci tocate
- 100 g de ardei iute verde
- 90 g șuncă tocată
- 1/2 ceapă tocată mărunt
- 100 g brânză cheddar răzuită
- 1 roșie tocată mărunt
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un vas mare se bat ouăle cu sarea, piperul și pudra de usturoi până când se omogenizează.
Se adaugă ciupercile, ardei verzi iuți tocați, șunca, ceapa, brânza și roșiile. Tava de brioșe se unge cu ulei. Compoziția se pune în tava, umplând fiecare loc doar un sfert.
Se dă la cuptor pentru 18-20 de minute. Se lasă să apoi să se răcească. Se pot servi și calde, dar și reci cu sos salsa.
Terci de ovăz cu semințe de chia
Sigur și tu ai auzit despre beneficiile nenuărate ale consumului de semințe de chia, dar te-ai gândit ce efecte pot avea în combinație cu terciul de ovăz. Aceste ingreiente simple îți pot oferi un mic dejun sățios și gustos.
Ingrediente
Pentru terci
- 200 g fulgi de ovăz
- 1 linguriță de semințe de chia
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 praf de sare
- 250 ml de lapte
- 100 g iaurt grecesc
- 2 lingurițe de miere
- ¼ linguriță de extract de vanilie
- 50 g cireșe deshidratate
Pentru servire
- 1 banană feliată
- 50 g migdale tocate mărunt
Mod de preparare
Se amestecă fulgii de ovăz cu semințele de chia, scorțișoara și sarea într-un borcan mai mare. Se omogenizează. Se adaugă laptele, iaurtul, siropul de arțar și extractul de vanilie. Se amestecă. Se pun și cireșele și se omogenizează.
Se pune capac și se lasă la frigider peste noapte.
Se servește cu felii de banană și migdale mărunțite.
Brioșe cu iaurt și lămâie
Brioșele cu iaurt au nevoie de mai multă atenție din partea ta. Chiar dacă rețeta este destul de complexă, ea poate fi pregătită de seara, iar dimineața te vei bucura de un mic dejun gustos.
Ingrediente
- 500 g făină integrală
- 3 lingurițe de mac
- Coaja rasă de la 2 lămâi
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de ulei de ulei de măsline
- 1 linguriță de suc de mere
- 1 ou mare
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 150 g zahăr
- 125 g iaurt grecesc
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- 100 ml de lapte
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Tava de brioșe se unge cu ulei.
Făina integrală, macul, coaja rasă de lămâie, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea se bat cu un tel într-un vas. Înt-un alt bol se se amestecă uleiul, sucul de măr, oul și vanilia. Într-un alt vas de amestecă zahărul cu iaurtul, sucul de lămâie și laptele.
Se amestecă 1/3 din compoziția de făină cu amestecul de ulei și se bate cu telul. Se adaugă 1/2 din compoziția cu iaurt și se omogeanizează. Apoi, se pune restul amestecului de făină și apoi al celui de iaurt, bătând cu telul până când toate ingredientele sunt încorporate.
Aluatul se pune în forma de brioșe, fără să se umple până sus. Se dă la cuptor 15-18 minute.
Quiche de roșii și bacon
Rețeta de quiche de roșii și bacon se prepară simplu și rapid. Îți recomandăm să o prepari de seara pentru a avea dimineața totul pregătit.
Ingrediente
- 300 g aluat de tartă
- 3 felii de bacon tocate mărunt
- 200 g spanac congelat
- 1 ceapă tocată mărunt
- 4 ouă mari bătute
- 100 ml lapte
- 250 ml smântână lichidă
- 100 g cașcaval răzuit
- 100 g brânză cheddar răzuită
- ½ linguriță de piper măcinat
- Sare
- 1 roșie tăiată felii subțiri
Mod de preparare
Aluatul se așează într-o tavă de tartă cu diametrul de 22 cm. Se dă la rece pentru 15 minute.
Se coace aluatul la 180°C pentru 15 minute.
Într-un bol se amestecă ouăle, brânza, laptele, smântâna lichidă, baconul, spanacul, sarea, ceapa și piperul.
Se scoate aluatul din cuptor și se toarnă în interior compoziția lichidă. Deasupra se așează feliile de roșii. Se mai coace încă 45 de minute sau până când trece testul scobitoarei.
Se lasă la răcit 15 minute înainte de a se servi.