Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Pentru răsfățul de la micul dejun sau pentru atunci când stai la povești cu familia, poți prepara rețeta de biscuiți Sablé. Este o rețetă cunoscută și ca fursecuri franțuzești cu unt.

Biscuiți Sablé așezați în straturi pe un platou de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiții cu unt pot fi păstrați în recipiente cu capac până la 2-3 săptămâni / Shutterstock

Interesant la acești biscuiți este atât gustul untului aromat, cât și textura nisipoasă a acestora. Chiar și forma biscuiților este mai specială. Pentru realizarea acesteia există prese speciale de biscuiți, care au diferite forme. Însă în lipsa acestora, poți modela suprafața biscuiților cu dungile aferente folosind furculița. După ce întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, trasezi cu furculița deasupra acesteia, dungi orizontale și verticale. Apoi decupezi biscuiții și îi coci.

Citește și

Rețeta biscuiților Sablé aparține bucătăriei franțuzești și a fost inventată în Sablé-sur-Sarthe prin anul 1670, când Marchizul de Sablés a dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea acest fel de biscuiți. Regele a fost cucerit de gustul biscuiților și i-a cerut patiserului său să prepare rețeta și să denumească biscuiții „Petit sablés”, în onoarea marchizului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria rețetelor de biscuiți din bucătăria internațională mai poți prepara rețeta de biscuiți Canestrelli. Este o rețetă simplă și ușoară, inspirată din bucătăria italiană. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de biscuiți Sablé.

Ingrediente

Mod de preparare

Consultă lista de ingrediente și adună-le de la început pe bancul de lucru și pregătește-le pentru a le procesa. Scoate untul de la rece și lasă-l 15-20 de minute la temperatura camerei pentru a-l putea amesteca. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt. Lasă și acest amestec pe bancul de lucru până când se înmoaie untul. Apoi separă cele trei gălbenușuri într-un bol. Este important ca aceste ingrediente să se relaxeze la temperatura camerei pentru reușita aluatului fraged de biscuiți.

Cum prepari aluatul și formezi biscuiți Sablé

Când textura untului devine mai moale, adaugă zahărul peste el. Cu ajutorul mixerului amestecă ingredientele până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând gălbenușurile și omogenizează compoziția după fiecare adăugare.

Adaugă pe rând: sarea, vanilia, coaja de lămâie și amestecul de făină cu praf de copt. Frământă rapid aluatul pentru nu a avea timp untul să se topească. Modelează-l sub formă sferică și împachetează-l într-o folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

După expirarea timpului de odihnă a aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Așază pe bancul de lucru o hârtie de copt sau o folie de prospețime. Pune aluatul la mijlocul acesteia și așază o altă hârtie de copt sau o folie de prospețime. Folosește sucitorul de aluaturi și întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 mm. Hârtia de copt sau folia de prospețime de deasupra se folosesc pentru că aluatul este sfărâmicios și va fi mai anevoios de întins.

Cu o furculiță crestează aluatul la suprafață, formând dungi perpendiculare peste acesta. Apoi, cu un decupator de biscuiți, sau cu un pahar, decupează biscuiți rotunzi.

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază biscuiții în ea, la mici distanțe între ei. Diluează un gălbenuș de ou cu o linguriță de lapte și cu o pensulă de patiserie unge biscuiții cu acest amestec. Presară zahăr granulat pe deasupra și coace delicioșii biscuiți biscuiți Sablé timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-i să se răcească în tavă, apoi îi poți transfera pe un grătar de răcire.

Biscuiții se pot depozita în recipiente de sticlă cu capac, recipiente metalice sau de carton. Se pot păstra la loc răcoros până la 2-3 săptămâni.

Dacă vrei  să încerci și o rețetă de biscuiți din bucătăria tradițională, poți încerca rețeta de biscuiți șprițați cu ciocolată.

Citește și
Biscuiți Sablé pe o farfurie neagră, alături de o cană cu lapte
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți franțuzești cu unt pe o farfurie neagră, alături de o cană cu lapte
Biscuiți în tava de copt, pe hârtie
Biscuiți Sablé așezați în straturi pe un platou de lemn
+1
CELE MAI CITITE
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Galerie foto
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cârnați de porc de casă
05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
piept de rață cu portocală
22 decembrie, 05:22
Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă
Cârnați de casă moldovenești
21 decembrie, 11:14
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Cu ce se poate înlocui praful de copt
21 decembrie, 11:11
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Crăciunul în Bucovina, între tradiții și preţuri usturătoare. Turiştii cheltuie şi 2000 €/sejur de 4 nopţi
Crăciunul în Bucovina, între tradiții și preţuri "usturătoare". Turiştii cheltuie şi 2000 €/sejur de 4 nopţi
Crăciunul în Bucovina, între tradiții și preţuri "usturătoare". Turiştii cheltuie şi 2000 €/sejur de 4 nopţi
La ce i-a fost cel mai greu să renunţe femeii de 76 de ani pentru a arăta ca o adolescentă. Dieta minune
La ce i-a fost cel mai greu să renunţe femeii de 76 de ani pentru a arăta ca o adolescentă. Dieta minune
La ce i-a fost cel mai greu să renunţe femeii de 76 de ani pentru a arăta ca o adolescentă. Dieta minune
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2025. Cine sunt semifinaliștii sezonului 16. Patru concurenți au părăsit marea competiție în lacrimi
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2025. Cine sunt semifinaliștii sezonului 16. Patru concurenți au părăsit marea competiție în lacrimi
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2025. Cine sunt semifinaliștii sezonului 16. Patru concurenți au părăsit marea competiție în lacrimi
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec festiv cu brăduț de ciocolată în interior
Chec festiv cu brăduț de ciocolată în interior
Chec festiv cu brăduț de ciocolată în interior
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
fresh
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit

Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
închide