5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase

Pentru prima masă a zilei de cele mai multe ori nu te gândești să prepari ceva sofisticat pentru că în majoritatea timpului ești pe fugă. Pentru zilele de vacanță sau weekend poți încerca câteva rețete sofisticate pentru mic dejun, dar care necesită ceva mai multă muncă. Descoperă și tu 5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Aceste preparate sunt simple și gustoase.

rețete sofisticate pentru mic dejun
Micul dejun poate fi sofisticat atunci când folosești ingrediente mai speciale / Shutterstock

Micul dejun poate însemna un ou fiert cu o roșie, un sandvici sau poate fi un preparat gătit la cuptor, dulce sau sărat, care arată apetisant și umple casa de arome care te fac să îți începi ziua bine.

Iată câteva rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend de îndată ce ai timpul necesar.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rulouri cu scorțișoară glazurate

Rulourile de scorțișoară cu glazură sunt o idee excelentă pentru mic dejun mai ales în zilele reci de toamnă sau de iarnă. Se potrivesc perfect cu o cană de cafea sau de ciocolată caldă.  

Rulourile cu scorțișoară glazurate puse într-un bol
Rulourile cu scorțișoară glazurate pot fi desert sau mic-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 pachete de aluat pentru rulouri cu scorțișoară
  • 60 g unt topit
  • 4 ouă
  • 70 ml lapte
  • 1 lingură de scorţişoară
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • Pentru glazură
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri de cremă de brânză moale
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se scot rulourile cu scorțișoară din pachet și se taie fiecare rulou în șase. Se unge cu unt topit o tavă de 22X33 cm. Se pun rulourile cu scorțișoară în tavă așezându-le uniform.

Într-un castron separat, se amestecă ouăle, laptele, scorțișoara și vanilia. Se bat până se combină omogen. Se toarnă peste rulouri de scorțișoară. Se dă la cuptor la 180°C pentru 30-35 de minute.

Între timp se prepară glazura amestecând scorțișoara cu zahăr pudră, 2 linguri de cremă de brânză moale și o lingură de lapte. Se omogenizează bine. Se toarnă uniform peste rulourile scoase din cuptor.

Ouă benedict la cuptor

Poți alege să faci varianta clasică de ouă benedict, dar poți să mergi mai departe și să le faci sub formă de budincă. Gustul ingredientelor se va întrepătrunde cu adevărat și vei avea un mic dejun savuros. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Ouăle benedict la cuptor  servite într-o tavă albă
Ouăle benedict la cuptor se pot servi cu o salată de roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 croasante mari 
  • 60 g unt
  • 8 ouă
  • 4 felii de șuncă
  • sare
  • piper
  • 250 ml sos olandez 
  • ceapă verde tocată mărunt

Mod de preparare

Se taie croasantele în două pe lungime. Se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, apoi se rup în bucăți. Se unge cu unt o tavă suficient de mare. Se bat ouăle într-un castron și se adaugă sare și piper. Apoi se adaugă șunca tăiată mărunt și se încorporează. Se pun bucățile de croasant în tavă și deasupra lor se pun ouăle.

Se acoperă cu folie de aluminiu și se coc la 180˚C 20-35 de minute sau până când ouăle se întăresc. Apoi se toarnă sos sos olandez cald și se presară ceapă verde tocată. Se taie în pătrate și se servește fierbinte.

Budincă de brânză, șuncă și spanac

Dacă vrei un mic dejun plin de proteine și vitamine budinca de brânză, șuncă și spanac este ceea ce cauți. Poți să iei o porție chiar și la birou pentru prânz.

Budinca de brânză, șuncă și spanac pusă într-o crăticioară
Budinca de brânză, șuncă și spanac se potrivește cu o salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g crutoane
  • 200 g șuncă tocată grosier
  • 300 g spanac congelat, dezghețat și bine scurs
  • 200 g brânză moale mărunțită (mozzarella, telemea proaspătă)
  • 120 g brânză cheddar mărunțită
  • 10 ouă
  • 350 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/2 linguriță de paprika

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tavă de 22X33 cm. Se așează ingredientele în vasul de copt în această ordine: crutoane, șuncă tocată, spanac și brânzeturi.

Într-un castron, se amestecă ouăle, smântâna, sarea, piperul și boiaua de ardei. Se toarnă ușor amestecul de ouă deasupra brânzeturilor, distribuindu-l uniform în vasul  de copt.

Se dă la cuptor la 180˚C pentru 35-40 de minute. Se servește imediat.

Budincă de cartofi cu brânză

Pare mai degrabă o rețetă pentru prânz, dar dacă ai un mic dejun târziu este perfectă. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Budinca de cartofi pusă într-o tavă albă
Budinca de cartofi se poate servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cârnați italienești gătiți
  • 1 ceapă galbenă, tocată călită în grăsimea rămasă de la prăjitul cârnaților
  • 7 ouă
  • 100 ml lapte
  • 600 g crochete de cartofi congelate
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C. Se unge cu ulei o tavă 22×33 cm. Se pregătesc cârnații și ceapa.

Într-un castron mare, se combină toate ingredientele, inclusiv cârnații și ceapa. Se toarnă în tava pregătită. Se opresc 100 g de brânză pentru topping.

Se coace 35 de minute. Se scoate din cuptor și se presară cu brânză rezervată. Se mai dă la cuptor pentru 8 minute. Apoi se lasă să se odihnească 15-20 de minute. 

Frigănele cu portocale și sirop de arțar

Dacă vrei să îți începi ziua în cel mai aromat mod posibil atunci trebuie să încerci acest preparat delicios cu portocale și sirop de arțar. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Frigănelele cu portocale pe o farfurie albă
Frigănelele cu portocale se pot servi cu suc de citrice / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pâine veche de o zi tăiată în bucăți de 2-3 cm
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahăr granulat
  • 6 ouă mari
  • 400 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță de sare
  • 90 g unt nesarat, împărțit
  • 200 ml sirop din esență de arțar
  • 2 linguri de suc de portocale proaspăt stors
  • 3 portocale medii, decojite și tăiate în bucăți
  • 2 linguri de zahăr pudră, pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare

Se unge cu unt o tavă de 22×33 cm. Se pun cuburile de pâine și se lasă deoparte. Se combină coaja de portocală și zahărul într-un castron mic. Se amestecă folosind degetele până când zahărul capătă aromă de portocală.

Se bat ouăle într-un castron mare, apoi se adaugă zahărul cu portocală, smântâna, scorțișoara, vanilia și sarea. Se toarnă crema peste pâine. Se folosește o lingură pentru a apăsa pâinea astfel încât toate bucățile să fie înmuiate. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la frigider peste noapte.

Se pune grătarul cuptorului în mijloc și se preîncălzește la 180°C. Se scoate tava din frigider și se lasă la temperatura camerei în timp ce cuptorul se încălzește.

Se taie untul în bucăți mici și se presară deasupra tăvii. Se dă la cuptor neacoperită 40-45 de minute.

Între timp se pregătește siropul. Se combină siropul de arțar, sucul și feliile de portocale într-o cratiță medie. Se dau la foc mediu, amestecând din când în când, până când siropul se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Se amestecă restul de 1 lingură de unt și se ia de pe foc. Odată ce siropul este răcit, se scot feliile de portocale din sirop într-un castron mic.

Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească cel puțin 5 minute. Imediat înainte de servire, se pun feliile de portocale și se pudrează cu zahăr. Se servește cald cu siropul de arțar infuzat cu portocale.

Citește și
CELE MAI CITITE
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Manakish cu za'atar
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Cum se spală cartofii
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Manakish cu za'atar
06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
13 decembrie, 05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Târg de Crăciun ca-n povești la o fermă din Harghita: bucate tradiționale, animale și distracție pentru copii
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
închide