5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase

Pentru prima masă a zilei de cele mai multe ori nu te gândești să prepari ceva sofisticat pentru că în majoritatea timpului ești pe fugă. Pentru zilele de vacanță sau weekend poți încerca câteva rețete sofisticate pentru mic dejun, dar care necesită ceva mai multă muncă. Descoperă și tu 5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Aceste preparate sunt simple și gustoase.

rețete sofisticate pentru mic dejun
Micul dejun poate fi sofisticat atunci când folosești ingrediente mai speciale / Shutterstock

Micul dejun poate însemna un ou fiert cu o roșie, un sandvici sau poate fi un preparat gătit la cuptor, dulce sau sărat, care arată apetisant și umple casa de arome care te fac să îți începi ziua bine.

Iată câteva rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend de îndată ce ai timpul necesar.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rulouri cu scorțișoară glazurate

Rulourile de scorțișoară cu glazură sunt o idee excelentă pentru mic dejun mai ales în zilele reci de toamnă sau de iarnă. Se potrivesc perfect cu o cană de cafea sau de ciocolată caldă.  

Rulourile cu scorțișoară glazurate puse într-un bol
Rulourile cu scorțișoară glazurate pot fi desert sau mic-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 pachete de aluat pentru rulouri cu scorțișoară
  • 60 g unt topit
  • 4 ouă
  • 70 ml lapte
  • 1 lingură de scorţişoară
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • Pentru glazură
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri de cremă de brânză moale
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se scot rulourile cu scorțișoară din pachet și se taie fiecare rulou în șase. Se unge cu unt topit o tavă de 22X33 cm. Se pun rulourile cu scorțișoară în tavă așezându-le uniform.

Într-un castron separat, se amestecă ouăle, laptele, scorțișoara și vanilia. Se bat până se combină omogen. Se toarnă peste rulouri de scorțișoară. Se dă la cuptor la 180°C pentru 30-35 de minute.

Între timp se prepară glazura amestecând scorțișoara cu zahăr pudră, 2 linguri de cremă de brânză moale și o lingură de lapte. Se omogenizează bine. Se toarnă uniform peste rulourile scoase din cuptor.

Ouă benedict la cuptor

Poți alege să faci varianta clasică de ouă benedict, dar poți să mergi mai departe și să le faci sub formă de budincă. Gustul ingredientelor se va întrepătrunde cu adevărat și vei avea un mic dejun savuros. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Ouăle benedict la cuptor  servite într-o tavă albă
Ouăle benedict la cuptor se pot servi cu o salată de roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 croasante mari 
  • 60 g unt
  • 8 ouă
  • 4 felii de șuncă
  • sare
  • piper
  • 250 ml sos olandez 
  • ceapă verde tocată mărunt

Mod de preparare

Se taie croasantele în două pe lungime. Se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, apoi se rup în bucăți. Se unge cu unt o tavă suficient de mare. Se bat ouăle într-un castron și se adaugă sare și piper. Apoi se adaugă șunca tăiată mărunt și se încorporează. Se pun bucățile de croasant în tavă și deasupra lor se pun ouăle.

Se acoperă cu folie de aluminiu și se coc la 180˚C 20-35 de minute sau până când ouăle se întăresc. Apoi se toarnă sos sos olandez cald și se presară ceapă verde tocată. Se taie în pătrate și se servește fierbinte.

Budincă de brânză, șuncă și spanac

Dacă vrei un mic dejun plin de proteine și vitamine budinca de brânză, șuncă și spanac este ceea ce cauți. Poți să iei o porție chiar și la birou pentru prânz.

Budinca de brânză, șuncă și spanac pusă într-o crăticioară
Budinca de brânză, șuncă și spanac se potrivește cu o salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g crutoane
  • 200 g șuncă tocată grosier
  • 300 g spanac congelat, dezghețat și bine scurs
  • 200 g brânză moale mărunțită (mozzarella, telemea proaspătă)
  • 120 g brânză cheddar mărunțită
  • 10 ouă
  • 350 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/2 linguriță de paprika

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tavă de 22X33 cm. Se așează ingredientele în vasul de copt în această ordine: crutoane, șuncă tocată, spanac și brânzeturi.

Într-un castron, se amestecă ouăle, smântâna, sarea, piperul și boiaua de ardei. Se toarnă ușor amestecul de ouă deasupra brânzeturilor, distribuindu-l uniform în vasul  de copt.

Se dă la cuptor la 180˚C pentru 35-40 de minute. Se servește imediat.

Budincă de cartofi cu brânză

Pare mai degrabă o rețetă pentru prânz, dar dacă ai un mic dejun târziu este perfectă. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Budinca de cartofi pusă într-o tavă albă
Budinca de cartofi se poate servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cârnați italienești gătiți
  • 1 ceapă galbenă, tocată călită în grăsimea rămasă de la prăjitul cârnaților
  • 7 ouă
  • 100 ml lapte
  • 600 g crochete de cartofi congelate
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C. Se unge cu ulei o tavă 22×33 cm. Se pregătesc cârnații și ceapa.

Într-un castron mare, se combină toate ingredientele, inclusiv cârnații și ceapa. Se toarnă în tava pregătită. Se opresc 100 g de brânză pentru topping.

Se coace 35 de minute. Se scoate din cuptor și se presară cu brânză rezervată. Se mai dă la cuptor pentru 8 minute. Apoi se lasă să se odihnească 15-20 de minute. 

Frigănele cu portocale și sirop de arțar

Dacă vrei să îți începi ziua în cel mai aromat mod posibil atunci trebuie să încerci acest preparat delicios cu portocale și sirop de arțar. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Frigănelele cu portocale pe o farfurie albă
Frigănelele cu portocale se pot servi cu suc de citrice / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pâine veche de o zi tăiată în bucăți de 2-3 cm
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahăr granulat
  • 6 ouă mari
  • 400 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță de sare
  • 90 g unt nesarat, împărțit
  • 200 ml sirop din esență de arțar
  • 2 linguri de suc de portocale proaspăt stors
  • 3 portocale medii, decojite și tăiate în bucăți
  • 2 linguri de zahăr pudră, pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare

Se unge cu unt o tavă de 22×33 cm. Se pun cuburile de pâine și se lasă deoparte. Se combină coaja de portocală și zahărul într-un castron mic. Se amestecă folosind degetele până când zahărul capătă aromă de portocală.

Se bat ouăle într-un castron mare, apoi se adaugă zahărul cu portocală, smântâna, scorțișoara, vanilia și sarea. Se toarnă crema peste pâine. Se folosește o lingură pentru a apăsa pâinea astfel încât toate bucățile să fie înmuiate. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la frigider peste noapte.

Se pune grătarul cuptorului în mijloc și se preîncălzește la 180°C. Se scoate tava din frigider și se lasă la temperatura camerei în timp ce cuptorul se încălzește.

Se taie untul în bucăți mici și se presară deasupra tăvii. Se dă la cuptor neacoperită 40-45 de minute.

Între timp se pregătește siropul. Se combină siropul de arțar, sucul și feliile de portocale într-o cratiță medie. Se dau la foc mediu, amestecând din când în când, până când siropul se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Se amestecă restul de 1 lingură de unt și se ia de pe foc. Odată ce siropul este răcit, se scot feliile de portocale din sirop într-un castron mic.

Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească cel puțin 5 minute. Imediat înainte de servire, se pun feliile de portocale și se pudrează cu zahăr. Se servește cald cu siropul de arțar infuzat cu portocale.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Porție de tort Malakoff
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O tavă cu cubulețe de dovleac copt
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
lasagna cu legume pusă pe o farfurie
Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă
Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
Galerie foto
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O tavă cu cubulețe de dovleac copt
09:03
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
O pungă plină cu boabe de porumb care urmează să fie congelată
08:58
Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată, aranjată pe un tocător de lemn
06:07
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș
lasagna cu legume pusă pe o farfurie
14 octombrie, 09:06
Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă
pâine mucegăită pusă pe masă
14 octombrie, 08:57
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită
Două boluri cu budincă de dovleac cu brânză și semințe
13 octombrie, 06:36
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
12 octombrie, 06:46
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Supă cremă de dovleac cu smântână servită într-un bol gri
12 octombrie, 05:39
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
1
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Rețeta de supă crema de dovleac cu smântână este o alegere excelentă pentru sezonul de toamnă, fiind bogată în arome, cremoasă și hrănitoare. Textura ei cremoasă îți va da o stare...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
2
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
3
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
4
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Vânăta este umplută cu roșii, ceapă și usturoi, rezultând un preparat...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
5
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Parteneri
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să se accepte așa cum sunt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să se accepte așa cum sunt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să se accepte așa cum sunt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
Vremea 15 octombrie - 11 noiembrie 2024. Răcire de miercuri până la finalul săptămânii, apoi se încălzeşte din nou
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
A murit Jessica Jurado din La Usurpadora. Gabriela Spanic și-a exprimat regretul în mediul online
A murit Jessica Jurado din La Usurpadora. Gabriela Spanic și-a exprimat regretul în mediul online
A murit Jessica Jurado din La Usurpadora. Gabriela Spanic și-a exprimat regretul în mediul online
Luna Vânătorului din 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
Luna Vânătorului din 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
Luna Vânătorului din 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
Cremes cu vanilie și frișcă
Cremes cu vanilie și frișcă
Cremes cu vanilie și frișcă
Motivul pentru care toddlerul tău are tendința să se dezbrace. Ce poți să faci în aceste situații
Motivul pentru care toddlerul tău are tendința să se dezbrace. Ce poți să faci în aceste situații
Motivul pentru care toddlerul tău are tendința să se dezbrace. Ce poți să faci în aceste situații
J-Hope de la BTS va fi eliberat din armata sud-coreeană. BIGHIT Music a împărtășit anunțul pe rețelele sociale
J-Hope de la BTS va fi eliberat din armata sud-coreeană. BIGHIT Music a împărtășit anunțul pe rețelele sociale
J-Hope de la BTS va fi eliberat din armata sud-coreeană. BIGHIT Music a împărtășit anunțul pe rețelele sociale
Legătura dintre consumul de alcool și cancer. Ce tipuri de cancer poate cauza
Legătura dintre consumul de alcool și cancer. Ce tipuri de cancer poate cauza
Legătura dintre consumul de alcool și cancer. Ce tipuri de cancer poate cauza
fresh
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă

Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasă

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci pâine mucegăită

Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș

Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greș

Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun

Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
închide