5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase

Pentru prima masă a zilei de cele mai multe ori nu te gândești să prepari ceva sofisticat pentru că în majoritatea timpului ești pe fugă. Pentru zilele de vacanță sau weekend poți încerca câteva rețete sofisticate pentru mic dejun, dar care necesită ceva mai multă muncă. Descoperă și tu 5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Aceste preparate sunt simple și gustoase.

rețete sofisticate pentru mic dejun
Micul dejun poate fi sofisticat atunci când folosești ingrediente mai speciale / Shutterstock

Micul dejun poate însemna un ou fiert cu o roșie, un sandvici sau poate fi un preparat gătit la cuptor, dulce sau sărat, care arată apetisant și umple casa de arome care te fac să îți începi ziua bine.

Iată câteva rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend de îndată ce ai timpul necesar.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rulouri cu scorțișoară glazurate

Rulourile de scorțișoară cu glazură sunt o idee excelentă pentru mic dejun mai ales în zilele reci de toamnă sau de iarnă. Se potrivesc perfect cu o cană de cafea sau de ciocolată caldă.  

Rulourile cu scorțișoară glazurate puse într-un bol
Rulourile cu scorțișoară glazurate pot fi desert sau mic-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 pachete de aluat pentru rulouri cu scorțișoară
  • 60 g unt topit
  • 4 ouă
  • 70 ml lapte
  • 1 lingură de scorţişoară
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • Pentru glazură
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri de cremă de brânză moale
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se scot rulourile cu scorțișoară din pachet și se taie fiecare rulou în șase. Se unge cu unt topit o tavă de 22X33 cm. Se pun rulourile cu scorțișoară în tavă așezându-le uniform.

Într-un castron separat, se amestecă ouăle, laptele, scorțișoara și vanilia. Se bat până se combină omogen. Se toarnă peste rulouri de scorțișoară. Se dă la cuptor la 180°C pentru 30-35 de minute.

Între timp se prepară glazura amestecând scorțișoara cu zahăr pudră, 2 linguri de cremă de brânză moale și o lingură de lapte. Se omogenizează bine. Se toarnă uniform peste rulourile scoase din cuptor.

Ouă benedict la cuptor

Poți alege să faci varianta clasică de ouă benedict, dar poți să mergi mai departe și să le faci sub formă de budincă. Gustul ingredientelor se va întrepătrunde cu adevărat și vei avea un mic dejun savuros. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Ouăle benedict la cuptor  servite într-o tavă albă
Ouăle benedict la cuptor se pot servi cu o salată de roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 croasante mari 
  • 60 g unt
  • 8 ouă
  • 4 felii de șuncă
  • sare
  • piper
  • 250 ml sos olandez 
  • ceapă verde tocată mărunt

Mod de preparare

Se taie croasantele în două pe lungime. Se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, apoi se rup în bucăți. Se unge cu unt o tavă suficient de mare. Se bat ouăle într-un castron și se adaugă sare și piper. Apoi se adaugă șunca tăiată mărunt și se încorporează. Se pun bucățile de croasant în tavă și deasupra lor se pun ouăle.

Se acoperă cu folie de aluminiu și se coc la 180˚C 20-35 de minute sau până când ouăle se întăresc. Apoi se toarnă sos sos olandez cald și se presară ceapă verde tocată. Se taie în pătrate și se servește fierbinte.

Budincă de brânză, șuncă și spanac

Dacă vrei un mic dejun plin de proteine și vitamine budinca de brânză, șuncă și spanac este ceea ce cauți. Poți să iei o porție chiar și la birou pentru prânz.

Budinca de brânză, șuncă și spanac pusă într-o crăticioară
Budinca de brânză, șuncă și spanac se potrivește cu o salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g crutoane
  • 200 g șuncă tocată grosier
  • 300 g spanac congelat, dezghețat și bine scurs
  • 200 g brânză moale mărunțită (mozzarella, telemea proaspătă)
  • 120 g brânză cheddar mărunțită
  • 10 ouă
  • 350 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/2 linguriță de paprika

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tavă de 22X33 cm. Se așează ingredientele în vasul de copt în această ordine: crutoane, șuncă tocată, spanac și brânzeturi.

Într-un castron, se amestecă ouăle, smântâna, sarea, piperul și boiaua de ardei. Se toarnă ușor amestecul de ouă deasupra brânzeturilor, distribuindu-l uniform în vasul  de copt.

Se dă la cuptor la 180˚C pentru 35-40 de minute. Se servește imediat.

Budincă de cartofi cu brânză

Pare mai degrabă o rețetă pentru prânz, dar dacă ai un mic dejun târziu este perfectă. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Budinca de cartofi pusă într-o tavă albă
Budinca de cartofi se poate servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cârnați italienești gătiți
  • 1 ceapă galbenă, tocată călită în grăsimea rămasă de la prăjitul cârnaților
  • 7 ouă
  • 100 ml lapte
  • 600 g crochete de cartofi congelate
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180˚C. Se unge cu ulei o tavă 22×33 cm. Se pregătesc cârnații și ceapa.

Într-un castron mare, se combină toate ingredientele, inclusiv cârnații și ceapa. Se toarnă în tava pregătită. Se opresc 100 g de brânză pentru topping.

Se coace 35 de minute. Se scoate din cuptor și se presară cu brânză rezervată. Se mai dă la cuptor pentru 8 minute. Apoi se lasă să se odihnească 15-20 de minute. 

Frigănele cu portocale și sirop de arțar

Dacă vrei să îți începi ziua în cel mai aromat mod posibil atunci trebuie să încerci acest preparat delicios cu portocale și sirop de arțar. Este una dintre acele rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend.

Frigănelele cu portocale pe o farfurie albă
Frigănelele cu portocale se pot servi cu suc de citrice / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pâine veche de o zi tăiată în bucăți de 2-3 cm
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahăr granulat
  • 6 ouă mari
  • 400 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță de sare
  • 90 g unt nesarat, împărțit
  • 200 ml sirop din esență de arțar
  • 2 linguri de suc de portocale proaspăt stors
  • 3 portocale medii, decojite și tăiate în bucăți
  • 2 linguri de zahăr pudră, pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare

Se unge cu unt o tavă de 22×33 cm. Se pun cuburile de pâine și se lasă deoparte. Se combină coaja de portocală și zahărul într-un castron mic. Se amestecă folosind degetele până când zahărul capătă aromă de portocală.

Se bat ouăle într-un castron mare, apoi se adaugă zahărul cu portocală, smântâna, scorțișoara, vanilia și sarea. Se toarnă crema peste pâine. Se folosește o lingură pentru a apăsa pâinea astfel încât toate bucățile să fie înmuiate. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă la frigider peste noapte.

Se pune grătarul cuptorului în mijloc și se preîncălzește la 180°C. Se scoate tava din frigider și se lasă la temperatura camerei în timp ce cuptorul se încălzește.

Se taie untul în bucăți mici și se presară deasupra tăvii. Se dă la cuptor neacoperită 40-45 de minute.

Între timp se pregătește siropul. Se combină siropul de arțar, sucul și feliile de portocale într-o cratiță medie. Se dau la foc mediu, amestecând din când în când, până când siropul se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Se amestecă restul de 1 lingură de unt și se ia de pe foc. Odată ce siropul este răcit, se scot feliile de portocale din sirop într-un castron mic.

Se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească cel puțin 5 minute. Imediat înainte de servire, se pun feliile de portocale și se pudrează cu zahăr. Se servește cald cu siropul de arțar infuzat cu portocale.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de post cu cartofi pusă într-un bol
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Mai multe rețete de mâncare de post puse pe o masă bogată
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
ouă bătute cu feta și spanac și servite într-o tigaie neagră
Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfăț
Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfăț
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide