7 remedii antimahmureală pe care să le încerci după o petrecere reușită
Mahmureala este unul dintre modurile prin care organismul nostru ne aduce aminte că este bine să fim cumpătați. Din punct de vedere, fiziologic se poate manifesta prin diaree, stare profundă de oboseală, durere de cap, greață și tremurat. Descoperă 7 remedii antimahmureală pe care să le încerci după o petrecere de pomină. Ce poți să faci în situațiile delicate.
Cauzele apariției mahmurelii sunt la fel de variate ca și simptomele. Alcoolul este metabolizat în acetaldehidă, o substanță care devine toxică în cantități mari.
Consumul de alcool interferează cu activitatea creierului în timpul somnului, așa că mahmureala poate fi o formă de privare de somn. Alcoolul poate declanșa, de asemenea, migrene, așa că poți tinde să o asociezi cu durerile de cap.
7 remedii antimahmureală
Mahmureala începe după ce nivelul alcoolemiei începe să scadă. De fapt, potrivit unor experți, cele mai grave simptome apar atunci când nivelurile ajung la zero.
Ingredientul cheie pare să fie „băutul până la ebrietate”. Cât de mult ai băut pentru a ajunge acolo este mai puțin important. De fapt, mai multe studii sugerează că cei care beau puțin sau moderat sunt mai vulnerabili la mahmureala decât cei care consumă alcool în cantități mari, a citat EatThis.com.
Cu toate acestea, există și cercetări aparent contradictorii care arată că persoanele cu antecedente familiale de alcoolism au mahmureală mai gravă.
Dr. Robert Swift, cercetător la Providence Veterans Affairs Medical Center din Rhode Island, a fost coautor al uneia dintre puținele lucrări științifice despre mahmureală în 1998. Iată ce remedii antimahmureală propune.
„Cui pe cui se scoate”
Mergând pe principiul acestei zicale populare, cercetătorul spune că este bine să bei 1-2 beri când te trezești după o noapte „grea”. Ideea este că mahmureala este o formă de sevraj de alcool, așa doar o băutură alcoolică va ușura sevrajul.
Totuși, chiar dacă simtomele se vor ameliora nu vei reuși să te recuperezi, ci vei intra într-un cerc vicios din care îți va fi greu să ieși.
Bea lichide
Alcoolul favorizează urinarea deoarece inhibă eliberarea vasopresinei, un hormon care scade volumul de urină produs de rinichi. Dacă mahmureala include diaree, transpirație sau vărsături, este posibil să fii și mai deshidratat.
Deși greața poate face dificil să înghiți ceva, chiar și doar câteva înghițituri de apă îți pot fi de ajutor.
Consumă carbohidrați
Consumul de alcool poate scădea nivelul zahărului din sânge. Teoretic, o parte din oboseala și durerile de cap ale mahmurelii pot fi de la creier care funcționează fără să aibă suficient din combustibilul său principal.
Mai mult, mulți oameni uită să mănânce când beau, scăzând și mai mult zahărul din sânge. Pâinea prăjită și sucul de fructe sunt niște alimente care te pot ajuta să aduci nivel de zahăr din sânge la nivelurile normale și pot fi remedii antimahmureală de ajutor.
Evită băuturile alcoolice de culoare mai închisă
Experimentele au arătat că lichiorurile limpezi, cum ar fi vodca și ginul, tind să provoace mahmureală mai puțin frecvent decât cele întunecate, cum ar fi whisky-ul, vinul roșu și tequila.
Principala formă de alcool din băuturile alcoolice este etanolul, dar băuturile mai închise la culoare conțin compuși înrudiți chimic (congeneri), inclusiv metanolul. Conform lucrării dr. Swift, aceleași enzime procesează etanolul și metanolul, dar metaboliții metanolului sunt deosebit de toxici, așa că pot provoca o mahmureală mai gravă.
Ia un analgezic
Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot ajuta la durerea de cap și la senzația generală de durere. Ai grijă totuși că pot irita stomacul care este și așa suferind din cauza alcoolului.
Bea cafea sau ceai
Cofeina nu are neapărat puteri speciale împotriva mahmurelii, dar ca stimulent, ar putea ajuta la ameliorarea amețelilor. Ceaiul verde și cafeaua pot fi remedii antimahmureală eficiente.
Ia vitamine B și zinc
Un studiu publicat în Journal of Clinical Medicine a evaluat dietele timp de 24 de ore înainte și după consumul excesiv de alcool. A fost un studiu mic, iar rezultatele s-au bazat pe participanții care au spus ce au mâncat.
Cu toate acestea, au descoperit că oamenii al căror consum de alimente și băuturi conțineau cantități mai mari de zinc și vitamine B au avut o mahmureală mai puțin severă.