Ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Pentru că tarabele piețelor abundă de ardei multicolori, nu ezita să- incluzi în cât mai multe preparare, acum în sezonul lor de coacere. Poți începe cu rețeta de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.

Publicat: 3 octombrie 2022, 07:30

Galerie foto

Ardeii umpluți fac parte dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească / Shutterstock

Rețeta de ardei umpluți este una dintre cele mai apreciate rețete din bucătăria românească. O poți prepara în diferite moduri, cu sau fără carne. Însă cea mai potrivită combinație de ingrediente pentru umplut ardeii este cea de carne tocată cu orez. Este combinația care se folosește și la sarmalele tradiționale.

Citește și

Vezi aici cum se prepară și rețeta de sarmale tradiționale, din bucătăria românească!

Pe lângă combinația de carne și orez, un gust delicios îl mai oferă ardeilor umpluți și sosul de roșii. Indiferent că este preparat cu roșii proaspete sau din conservă, acesta înnobilează gustul ardeilor. Pentru a te convinge de gustul minunat al ardeilor umpluți, prepară și tu rețeta oferită mai jos cu lista de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea ardeilor umpluți constă în pregătirea ingredientelor pentru umplutură. Apoi te poți ocupa și de pregătirea ardeilor, dar și a ingredientelor pentru sosul de roșii.

Cum pregătești ingredientele pentru ardei umpluți cu carne și orez

Curăță ceapa, usturoiul, morcovii și păstârnacul și toacă-le mărunt. Pune 2-3 linguri într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Când uleiul este înfierbântat, adaugă legumele și călește-le ușor, la foc mediu.

Presară și puțină sare și amestecă legumele în timp ce se călesc, pentru a nu se arde. Lasă-le să se călească pentru aproximativ 4-5 minute, atât cât să-și degaje aromele în uleiul încins. Adaugă peste ele carnea tocată, sare, piper și cimbru. Amestecă intens pentru a se desface bine granulele de carne printre legume.

Când carnea tocată și-a schimbat culoarea, stinge focul și adaugă orezul clătit în apă rece și bine scurs. Lasă ingredientele din tigaie să se răcească și ocupă-te de ardei și sos. Spală bine ardeii și decupează câte un capac din ei, de la cotor. Răzuiește cu o linguriță nervurile și semințele, apoi clătește ardeii în interior și pune-i într-o sită, la scurs. Lasă-i în sită până când prepari sosul de roșii pentru ardei umpluți cu carne și orez.

Cum prepari sosul de roșii

Pune o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească scufundă roșiile în ea. Lasă-le să se opărească pentru 1 minut, apoi scoate-le în apă rece și decojește-le. Taie roșiile decojite în jumătăți, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le în cuburi mici.

Pune o lingură de ulei la încins, într-o cratiță încăpătoare. Curăță o ceapă și un cățel de usturoi, toacă-le cât mai mărunt și adaugă-le în cratița cu uleiul încins. Lasă-le să se călească ușor, amestecându-le, doar până când își schimbă culoarea.

Adaugă o ceașcă din apa fierbinte și continuă prepararea ingredientelor. Apoi, adaugă roșiile tocate și lasă-le să fiarbă până când se reduc și obții un sos de roșii consistent. Adaugă în sos sare, piper, cimbru și frunze de busuioc, rupte mărunt.

Când amestecul de carne cu orez s-a răcit, adaugă două ouă medii și o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Cu această compoziție umple ardeii și pune-i în sosul de roșii din cratița de pe foc.  Adaugă apă fierbinte până când ardeii sunt ușor acoperiți.

Fierbe delicioșii ardei umpluți cu carne și orez în sosul de roșii până când orezul este bine fiert, iar ardeii se pătrund ușor. Înainte de a stinge focul, mai adaugă în sosul de roșii un cățel de usturoi răzuit. După stingerea focului, presară pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Și dacă te va cuceri gustul ardeilor umpluți, pentru data viitoare poți încerca și rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao