rețetă de murături

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Conserve | 22 iunie 2025

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Pentru că este sezonul castraveților, îți oferim o rețetă tradițională de castraveți în saramură, așa cum se puneau în butoaie sau borcane mari la țară, fără oțet, doar cu apă, sare și mirodenii. Este metoda clasică de murare la rece, în care legumele fermentează natural, dezvoltând acel gust acrișor, sărat și ușor picant, specific castraveților murați de iarnă.

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Galerie foto
Conserve | 30 iulie 2024

Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase

Dacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.

Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Galerie foto
Conserve | 26 iulie 2024

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Dacă ai poftă de castraveți murați, dar nu mai ai răbdare să aștepți sezonul de murături, poți apela la rețeta de castraveți murați la soare. Este o metodă mai sănătoasă de a face murături fermentate natural.

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Food Magazine | 11 decembrie 2023

Kimchi. Cele mai populare murături coreene

Kimchi este un preparat tradițional coreean care a devenit popular în întreaga lume. Cu o aromă complexă și o posibilități nenumărate de consum nu este de mirare că este iubit pe tot globul. Preparat din legume, usturoi, ghimbir și sos de pește, are o paletă largă de arome. Într-o singură mușcătură simți și dulce, și acru și picant. Poate fi și condiment, și garnitură, chiar și un sos.

Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuri
Sfaturi culinare | 8 octombrie 2023

Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuri

Probabil de multe ori te-ai întrebat înainte de a te apuca de treabă câtă sare se pune la murături. Este detaliul care face diferența între niște conserve de legume gustoase, care rezistă toată iarna și niște murături care fermentează și trebuie aruncate înainte de prima zăpadă.

Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuri
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi
Galerie foto
Conserve | 21 iulie 2023

Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi

Castraveții murați sunt preferații tuturor alături de fripturi și garnituri. Pe lângă conservarea clasică a acestora, mai poți încerca și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi. Murați în acest fel se pot așeza mai bine în borcane și pot intra mai mulți.

Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi
Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi
Galerie foto
Conserve | 15 iulie 2023

Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi

Printre rețetele de murături pe care ți-ai propus să le prepari, poți încerca și rețeta de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi. Vor concura, cu succes, castraveciorii murați, gogonelele și celelalte murături.

Dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
închide