Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ai poftă de castraveți murați, dar nu mai ai răbdare să aștepți sezonul de murături, poți apela la rețeta de castraveți murați la soare. Este o metodă mai sănătoasă de a face murături fermentate natural.

Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Castraveții murați la soare se depozitează în frigider pentru a opri fermentarea / Shutterstock

Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce le conferă un gust acru, crocant și ușor sărat. Metoda de fermentare a castraveților la soare este una veche, tradițională. Este foarte simplă, nu necesită conservanți și nici timp îndelungat de așteptare. În plus, aceste murături au și numeroase beneficii pentru sănătate.

Citește și

Prin procesul de fermentare se dezvoltă probioticele, anumite bacterii benefice care ajută la menținerea sănătății florei intestinale și la îmbunătățirea digestiei. Fibrele din castraveți și bacteriile probiotice ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos. În același timp, acestea pot contribui la întărirea sistemului imunitar, ajutând la prevenirea infecțiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un alt avantaj al castraveților murați este acela că sunt săraci în calorii, dar bogați în nutrienți. Conțin o mulțime de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina C și potasiu. Castraveții au un conținut ridicat de apă, contribuind la menținerea hidratării organismului, pe tot parcursul zilei. Descoperă și rețeta clasică pentru castraveciori bulgărești, conservați în oțet. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara castraveți murați la soare.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti castraveții pe care îi speli bine și le îndepărtezi puțin din capete. Optează pentru castraveți de mărimi aproximativ egale, pentru a-i putea așeza frumos în borcane.

Lasă castraveții în apă foarte rece și ocupă-te de sterilizarea borcanelor.

Cum prepari castraveți murați la soare

După sterilizarea și răcirea borcanelor, așază la baza acestora o floare de mărar uscată și câteva fâșii de hrean. Apoi adaugă 2-3 căței de usturoi, 1/2 linguriță cu boabele de piper și 1/4 linguriță cu semințe de muștar. Așază castraveții vertical în borcan, ușor îndesați unul în altul, dar fără a-i strivi. Deasupra lor mai adaugă mărar, usturoi și hrean.

Când ai umplut toate borcanele poți pregăti saramura. Într-un recipient cu apă rece dizolvă sarea amestecând bine cu o lingură de lemn.

Toarnă saramura în borcane, până la gâtul acestora, dar urmărește să fie castraveții acoperiți. Deasupra castraveților așază câte o felie subțire de pâine. Aceasta are rolul de a accelera fermentarea.

Așază un tifon curat deasupra borcanelor cu castraveți sau așază capacele, dar fără a le închide, pentru a permite circulația aerului. Pune borcanele la la loc luminos unde pătrunde bine soarele și lasă-le acolo 3-4 zile. Verifică zilnic și asigură-te că sunt castraveții mereu acoperiți de saramură. În funcție de temperatura exterioară, castraveții ar trebui să fie gata în 3-5 zile.

Când sunt gata delicioșii castraveți murați la soare, scoate feliile de pâine și închide capacele borcanelor. Depozitează-le în frigider pentru a opri procesul de fermentare și pentru a păstra murăturile proaspete.

Dacă mai dorești și alte rețete de murături, mai poți încerca și rețeta de conopidă murată în saramură.

Citește și
Un bol și două borcane cu castraveți murați la soare
Galerie foto

Galerie foto

Bol și borcan cu castraveți acri
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
+0
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Mai multe borcane cu castraveți murați
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Trei borcane cu gogoșari în oțet și câteva bucăți de gogoșari în bol
Galerie foto
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este singură de luni de zile
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide