rețetă de sarmale

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Rețete de mâncare | 21 septembrie 2025

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase

Această rețetă de sarmale ca la mama acasă aduce în farfurie gustul autentic al unei mese de familie. Fie că le pregătești pentru sărbători sau pentru o masă obișnuită, rețeta de sarmale este esențială pentru a aduna familia la masă și a crea amintiri de neprețuit.

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Rețetă de sarmale de post cu ciuperci. Ce să mai pui în compoziție ca să iasă gustoase
Mâncăruri de post | 28 mai 2025

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci. Ce să mai pui în compoziție ca să iasă gustoase

Sarmalele de post sunt un exemplu perfect de reinventare a unui preparat tradițional, păstrându-i esența, dar eliminând ingredientele de origine animală. Iată cum poți face acasă cele mai simple sarmale de post cu ciuperci.

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci. Ce să mai pui în compoziție ca să iasă gustoase
Rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez. Pașii de urmat pentru un gust perfect
Mâncăruri de post | 21 mai 2025

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez. Pașii de urmat pentru un gust perfect

Sarmalele de post cu ciuperci sunt o alegere perfectă dacă îți dorești o variantă sănătoasă și gustoasă a preparatului tradițional. Fără carne, dar pline de arome, aceste sarmale de post cu ciuperci sunt ideale pentru perioada postului sau pentru o masă vegetariană.

Rețetă de sarmale de post cu ciuperci și orez. Pașii de urmat pentru un gust perfect
Sarmale de post cu nuci și orez, în foi de varză acră
Galerie foto
Mâncăruri de post | 22 martie 2024

Sarmale de post cu nuci și orez, în foi de varză acră

Dacă te numeri printre iubitorii rețetelor de sarmale tradiționale, cu siguranță vei adora și rețeta de sarmale de post cu nuci și orez, în foi de varză acră. Chiar dacă nu conțin carne, combinația dintre nuci și orez este extrem de gustoasă, iar împreună cu varza acră aduc un plus de sănătate organismului.

Sarmale de post cu nuci și orez, în foi de varză acră
De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire
Sfaturi culinare | 21 decembrie 2023

De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate feluri de mâncare din bucătăria internațională. Sunt sinonime cu gustul tradițional și cu momentele de sărbătoare. Această specialitate culinară, împachetată cu grijă în foi de varză sau în frunze de viță-de-vie, este un amestec savuros de arome și texturi care a traversat generații și granițe. Află de ce se desfac sarmalele. Descoperă de la specialiști câteva trucuri pentru împăturire.

De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire
Sarmale de post. Cea mai bună rețetă
Mâncăruri de post | 2 martie 2023

Sarmale de post. Cea mai bună rețetă

Sarmale de post poți să mănânci în orice moment al anului. Sunt foarte hrănitoare, versatile și au un gust foarte bun. Se pot consuma calde, dar sunt foarte bune și reci.

Sarmale de post. Cea mai bună rețetă
Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmale
Rețete de mâncare | 28 decembrie 2022

Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmale

Dolmas sau sarmale turcești sunt, după cum spun sursele istorice, cele de la care s-a răspândit în toată zona balcanică acest tip de preparat. Pregătit în fiecare țară după specificul local, sarmalele sunt originale din Turcia, unde se gătesc cu carne de vită, de miel sau cu umplute cu diverse cereale și legume.

Sarmale turcești. Cea mai gustoasă rețetă de sarmale
Sarmale moldovenești. Rețetă și trucuri de la gospodinele cu experiență
Rețete de mâncare | 24 decembrie 2022

Sarmale moldovenești. Rețetă și trucuri de la gospodinele cu experiență

Prin casele din Iași, Vaslui, Bacău vei găsi în zilele de Crăciun sarmale moldovenești care sunt mici, cât un deget, fragede și suculente. Compoziția lor nu diferă esențial de cea a sarmalelor din alte zone ale României, ele remarcându-se mai mult prin dimensiunile miniaturale.

Sarmale moldovenești. Rețetă și trucuri de la gospodinele cu experiență
Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Galerie foto
Rețete de mâncare | 23 decembrie 2022

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun

Pe lângă rețetele de friptură din carne de porc și cele de cozonac, nelipsită pentru masa de Crăciun este și rețeta de sarmale în foi de varză murată. Este una dintre preferatele românilor și nu numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ci și la diferite evenimente mai speciale.

Sarmale în foi de varză murată. Rețetă tradițională pentru masa de Crăciun
Sarmale în foi de viță. Rețeta simplă și rapidă
Rețete de mâncare | 22 decembrie 2022

Sarmale în foi de viță. Rețeta simplă și rapidă

Sarmale în foi de viță se pot face în orice perioadă a anului, dar cele mai savuroase sunt la finalul verii când frunzele de viță-de-vie sunt fragede și foarte aromate. Acestea dau o notă ușor acrișoară preparatului, făcându-l mai ușor de digerat.

Sarmale în foi de viță. Rețeta simplă și rapidă
Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități
Sfaturi culinare | 21 decembrie 2022

Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, însă le poți face în orice perioadă a anului. Sunt foarte spornice, consistente și gustoase. Există sute de rețete de sarmale. Fiecare familie are combinație proprie de condimente și de cărnuri, tehnicile de împachetare și timpi de fierbere.

Compoziția pentru sarmale. Rețete, trucuri și cantități
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
18 noiembrie, 05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Vezi cele mai noi articole
închide