Oțetul de mere este recunoscut pentru conținutul său de vitamine, minerale și enzime, mai ales atunci când este nepasteurizat. Este apreciat pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, și adesea este utilizat în diverse scopuri culinare și terapeutice. Descoperă și tu beneficiile oțetului de mere. Află de ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta.
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta taPepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr are de fapt.
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de faptExistă alimente despre care nutriționiștii spun că nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi. Medicii nutriționiști nu le recomandă din cauza aportului caloric, a zahărului ascuns sau a cantității mari de grăsimi.
Alimente despre care nutriționiștii spun că nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi. Care este adevărul despre eleNu există niciun alimente minune care să prevină declinul cognitiv, însă există câteva alimente care pot să ajute la îmbunătățirea funcțiilor neuronale. Descoperă 3 idei pentru o cină care ar putea să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.
3 idei pentru o cină care ar putea să ajute la îmbunătățirea funcțiilor cognitiveLaptele de migdale este una dintre cele mai aromate și gustoase alternative la laptele de vacă. Îl poți cumpăra de la magazin, simplu sau cu diverse arome, sau îl poți face în casă foarte ușor. Oricum ai alege, îl poți folosi apoi pentru a-l consuma ca atare sau pentru deserturi și alte preparate. Descoperă și tu ce este laptele de migdale și de ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta.
Ce este laptele de migdale. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta taAtunci când vrei o gustare sănătoasă sau simți nevoia să ronțăi ceva ia în considerare nucile. Sunt pline de grăsimi sănătoase motiv pentru care sunt opțiunea perfectă când vrei să mănânci ceva între mese. Descoperă beneficiile consumului de nuci. Află de ce e recomandat să le incluzi în dieta ta.
Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta taRinichii sunt responsabili pentru filtrarea substanțelor de care organismul tău nu are nevoie. Înlătură toxinele și excesul de lichide și pentru a putea îndeplini aceste funcții în parametrii maximi trebuie să ai mare grijă de ei. Iată o listă cu alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor. Descoperă ce produse poți include în dieta ta zilnică.
Alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor. Ce poți include în dieta ta zilnicăDacă îți place să mănânci humus avem o veste bună pentru tine: năutul are o mulțime de beneficii pentru sănătății. Nutrienții pe care îi conține te ajută să ai un somn de calitate, să ai o piele mai sănătoasă și să îți scadă nivelul de anxietate. Descoperă și tu beneficiile consumului de năut. Află de ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta.
Beneficiile consumului de năut. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta taFeta este cea mai faimoasă brânză din Grecia care a cucerit gurmanzii din întreaga lume. Are un gust pe care îl recunoști imediat și este delicioasă atât simplă, cât și în diverse preparate ca salate, plăcinte, tarte. Descoperă și tu 4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des. Vezi de ce o recomandă nutriționiștii.
4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai desMierea și siropul de agave sunt deseori folosite ca înlocuitor sănătos al zahărului. Pentru că au caracteristici și compoziții distincte ar trebui să știi când este cel mai bine să le folosești pe fiecare. Miere vs. sirop de agave? Descoperă care variantă este mai sănătoasă pentru consum.
Miere vs. sirop de agave. Care variantă este mai sănătoasă pentru consumCarbohidrații sunt mereu puși pe lista neagră de nutriționiști, mai ales atunci când vine vorba despre păstrarea greutății corporale în parametrii normali. Adevărul este undeva la mijloc pentru că alegându-i pe cei potriviți, atunci sănătatea ta va avea o mulțime de beneficii. Descoperă o listă cu 10 carbohidrați pe care e recomandat să îi mănânci în fiecare săptămână. Sfaturi utile de la nutriționiști.
10 carbohidrați pe care e recomandat să îi mănânci în fiecare săptămână. Sfaturi de la nutriționiștiProteinele te ajută să dezvolți masă musculară, să scazi tensiunea arterială și să dai putere metabolismului. Din fericire, nu este greu să ai un aport suficient de proteine în organism pentru că ele vin atât din surse animale, cât și vegetale. Descoperă cel mai simplu mod de a consuma proteine. Află motivul pentru care nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta.
Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta taData viitoare când mergi la cumpărături pune în coșul tău și o cutie cu ouă de prepeliță. Sunt gustoase și mai ales foarte bogate în nutrienți, așa că ar fi bine să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. Sunt consumate de mii de ani, iar chinezii le-au folosit chiar în medicină datorită beneficiilor lor asupra sănătății. Descoperă și tu de ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. Află ce beneficii au pentru sănătate.
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familiaGranola este pe lista scurtă de preparate pentru cei care vor să aibă o alimentație sănătoasă. Este un amestec de ingrediente bogate din punct de vedere nutritiv, ceea ce face să fie o alegere bună pentru micul dejun. De obicei conține fulgi de ovăz, nuci, semințe, fructe uscate și miere. Totuși, ce se întâmplă dacă vei consumi granola în fiecare zi? La ce concluzii au ajuns specialiștii.
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștiiUn singur fruct costă câțiva lei și este hrănitor, consistent, cu o textură cremoasă. Beneficiile asupra sănătății sunt nenumărate dacă consumi zilnic cel mai ieftin fruct: banana. Descoperă în cele ce urmează beneficiile consumului de banane și află care este motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine.
Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftineMaracuja este un fruct exotic pe care îl vei găsi în două variante: violet sau galben. Primul provine din sudul Braziliei, în timp ce originea celuilalt este incertă. Gustul său sofisticat și plăcut, cu note acide îl face un ingredient ideal pentru sucuri, înghețate și cocktailuri.
Maracuja, fructul descoperit de călugării iezuiți în America de SudDacă nu vrei să mai consumi zahăr și cauți o alternativă mai sănătoasă pentru a-ți îndulci cafeaua poți alege îndulcitorii pe bază de stevia. Sunt naturali, extrași din planta stevia, au o putere mare de îndulcire și nu au calorii. Descoperă mai multe despre extractul de stevia, o alternativă mai dulce și mai ecologică la zahăr.
Extractul de stevia, o alternativă mai dulce și mai ecologică la zahărTrebuie să adaugi semințe de in în dieta ta pentru a te bucura de o digestie bună, dar nu numai. Nutriționiștii recomandă consumul unei lingurițe de semințe de in în fiecare zi. Fie că le cumperi întregi sau deja mărunțite există o mulțime de variante de a le integra în meniul tău. Descoperă 5 motive pentru care e indicat să consumi semințe de in în fiecare zi.
5 motive pentru care e indicat să consumi semințe de in în fiecare zi, potrivit nutriționiștilorIndiferent de modul în care alegi să le consumi, fructele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Pot fi proaspete sau congelate, în salate sau o gustare rapidă, conservate sau în prăjituri, fructele sunt parte a unei diete sănătoase.
Cel mai sănătos fruct. Ce nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic, potrivit nutriționiștilorDacă ai probleme cu inflamația din organism o poți ameliora printr-o alimentație adecvată sau îi poți înrăutăți simptomele dacă mănânci ceea ce nu trebuie. Iată 4 obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism
4 obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism, potrivit nutriționiștilorSfecla roșie este o legume rădăcinoasă în culori puternice de nuanțe de roșu rubin până la un auriu ce aduce cu un apus de soare. O poți iubi sau adora. Nu prea există cale de mijloc cu această legumă ce absoarbe aromele din solul în care sunt cultivată. Hai să aflăm împreună totul despre sfeclă.
Totul despre sfeclă. Rețete sănătoase și ușoareTe simți fără energie și cu un grad ridicat de anxietate? Poți să scapi de aceste stări alegând alimente care conțin nutrienți care reduc nivelul de anxietate și îți îmbunătățesc sănătatea mentală.
8 nutrienți care reduc nivelul de anxietate. Ce să mănânci ca să ai o stare psihică bunăSandviciurile sunt opțiuni la îndemână pentru orice situație, atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești, când pleci la drum sau când ești la serviciu sau școală. Pe când de rapid se fac, pe atât de pline de calorii, zahăr și grăsimi pot fi. Totuși, există și sandviciuri sănătoase. Iată cum le poți face.
Există și sandviciuri sănătoase. Iată ce trebuie să conținăCând te simți obosită și cafeaua nu își mai face efectul, încearcă să faci câteva schimbări în alimentație. Pe lângă un somn de calitate, ceea ce mănânci te poate ajuta să ai un plus de energie. Descoperă câteva recomandări și alimente contra oboselii.
Alimente contra oboselii. Ce să mănânci ca să nu te mai simți epuizată tot timpulEdamamele sunt nelipsite din bucătăria asiatică și au început să fie integrate și preparate din gastronomia vestică. Beneficiile lor nutriționale le-au adus în atenția tuturor în ultimii ani.
Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătățiiPepenele roșu este răcoritor, este dulce, plin de vitamine și minerale și nu are multe calorii. Este desertul de care ai nevoie toată vara pentru a combate canicula și zilele în care simți că rutina te dă peste cap. Află de ce e bine să mănânci pepene roșu în fiecare zi și care sunt beneficiile lui pentru sănătatea organismului.
De ce e bine să mănânci pepene roșu în fiecare zi: beneficiile fructului veriiZmeura este unul dintre cele mai iubite fructe ale verii. Aromată, cu un gust perfect echilibrat dulce-acrișor, este ideală pentru o gustare hrănitoare, dar și pentru tarte, înghețate, smoothie-uri sau limonade. Descoperă care sunt beneficiile consumului de zmeură pentru sănătatea organismului.
Beneficiile consumului de zmeură. De ce e indicat să o incluzi în dietă