Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric. Ce spun specialiștii

Uneori se întâmplă să avem pene de curent mai lungi sau mai scurte. Dacă putem sta pe întuneric sau putem folosi lanterne pentru a lumina casa, adevărata problemă apare atunci când avem mâncare în frigider. Experții de la Reader’s Digest ne explică în cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric.

O femeie care se uită într-un frigider fără curent electric
Dacă nu ai curent electric este important să nu deschizi ușa frigiderului foarte des / Shutterstock

Când ai frigiderul plin și apare o pană de curent te gândești că pierzi o mulțime de bani în cazul în care alimentele se strică. Cu cât frigiderul este mai plin, cu atât panica este mai mare. Oare cât poate rezista mâncarea astfel încât să mai poată fi consumată în siguranță.

Pentru a fi pregătită de un astfel de moment nefericit trebuie să știi să îți organizezi frigiderul și să faci cumpărături.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric

Curentul poate fi întrerupt dintr-o mulțime de motive, de aceea este bine să fii pregătită pentru astfel de momente. O primă soluție este să ai mereu la congelator 2-3 pungi cu gheață pe care să le folosești în cazul nefericit în care nu mai ai curent.

Modul în care pui alimentele în frigider le va influența și durata de viață în cazul unei pene de electricitate. Laptele și ouăle nu ar trebui să stea pe ușa acestuia pentru că acolo este o temperatură fluctuantă.

Vei deschide de mai multe frigiderul pentru a scoate diverse alimente și, pentru că nu va mai avea cum să se răcească, tot ce este pe ușa lui se va strica mai repede.

Dacă rămâi fără curent electric pune câte un termometru atât în frigider, cât și în congelator pentru a ține situația sub observație. În frigider nu trebuie să fie mai mult de 4°C, iar în congelator -17°C sau mai puțin.

Nu doar ce ai în frigider este important, ci și stocul din cămară. Ține alimente neperisabile într-o cantitate rezonabilă astfel încât să nu fie nevoie să deschizi de prea multe ori ușa frigiderului. Conserve de pește, fasole uscată și conservată, unt de arahide, paste, orez sau nuci sunt întotdeauna de ajutor. Ar fi bine să ai și câteva sticle de apă.

Dacă nu deschizi ușa frigiderului acesta va păstra temperatura timp de 4 ore. În cazul congelatorului depinde de cât de plin este.

Cu cât ai mai multe alimente congelate cu atât vor rezista mai mult. În general, alimentele vor fi sigure pentru consum dacă stau 48 de ore într-un frigider fără curent electric. Congelatorul va începe să se decongeleze după 24 de ore.

Temperatura este detaliul cheie în acest caz. Alimentele pot începe să dezvolte bacterii periculoase ca E. coli sau salmonella mai repede decât îți poți imagina. În unele cazuri nu este nevoie decât de 20 de minute la o temperatură mai mare de 4°C.

Unele alimente mai rezistente decât altele

Nu doar temperatura este importantă, ci și tipul de alimente din frigider. Ouăle care pot fi consumate timp de 3-5 săptămâni ținute la rece, pot să devină periculoase și după două ore la temperatura camerei. Același lucru se întâmplă și cu laptele. Le poți prelungi durata de viață mutându-le în zone mai reci ale frigiderului.

Brânzeturile maturate vor rezista destul de bine. Chiar dacă va apărea mucegai pe coaja lor, îl poți curăța și mânca brânza fără probleme. În schimb, tipurile de brânzeturi moi vor avea o viață destul de scurtă.

Fructele și legumele vor avea cel mai puțin de suferit în cazul în care vei avea o pană de curent. În aceeași situație sunt și dulcețurile sau murăturile.

Ce alimente trebuie aruncate după o pană de curent

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA recomandă ca după 4 ore de la declanșarea penei de curent să arunci produsele din carne, pește, ouăle și brânzeturile moi. Înainte de a face acest lucru poți verifica temperatura fiecărui aliment în parte pentru a vedea dacă este mai mare de 4°C. În acest caz, pune-le la gunoi.

Dacă ai lapte în frigider este suficient să îl miroși pentru a vedea dacă mai este sau nu bun de consum. Regula este valabilă atât pentru laptele de origine animală, cât și pentru el vegetal.

Regula de care trebuie să ții cont în cazul oricărui aliment este că nu trebuie să guști pentru a vedea dacă mai este bun sau nu. Verifică mirosul, consistența sau culoarea. Dacă ai dubii mai bine arunci la gunoi. Posibil ca valoarea produsului să fie mai mică decât cea a tratamentului pentru boli digestive.

Ce trebuie să faci dacă nu mai ai curent electric

Atunci când se oprește curentul electric trebuie să nu mai deschizi ușa frigiderului. Poți face acest lucru doar în cazul în care chiar ai nevoie să scoți ceva de acolo.

Cel mai bine este să încerci să iei totul o singură dată și cât mai rapid. De fiecare dată când vei deschide ușa temperatura din frigider va crește.

Dacă frigiderul tău nu este plin încearcă să grupezi alimentele cât mai compact astfel încât să își țină rece unul altuia. În cazul în care după 4 ore nu revine curentul electric, pune gheață cât mai aproape de alimente pentru a le extinde durata de viață.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cu ce poți înlocui mierea
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
1 aprilie, Ziua Păcălelilor. Cum a luat naștere acest obicei și ce semnificație are, de fapt
1 aprilie, Ziua Păcălelilor. Cum a luat naștere acest obicei și ce semnificație are, de fapt
1 aprilie, Ziua Păcălelilor. Cum a luat naștere acest obicei și ce semnificație are, de fapt
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide