Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric. Ce spun specialiștii

Uneori se întâmplă să avem pene de curent mai lungi sau mai scurte. Dacă putem sta pe întuneric sau putem folosi lanterne pentru a lumina casa, adevărata problemă apare atunci când avem mâncare în frigider. Experții de la Reader’s Digest ne explică în cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric.

O femeie care se uită într-un frigider fără curent electric
Dacă nu ai curent electric este important să nu deschizi ușa frigiderului foarte des / Shutterstock

Când ai frigiderul plin și apare o pană de curent te gândești că pierzi o mulțime de bani în cazul în care alimentele se strică. Cu cât frigiderul este mai plin, cu atât panica este mai mare. Oare cât poate rezista mâncarea astfel încât să mai poată fi consumată în siguranță.

Pentru a fi pregătită de un astfel de moment nefericit trebuie să știi să îți organizezi frigiderul și să faci cumpărături.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric

Curentul poate fi întrerupt dintr-o mulțime de motive, de aceea este bine să fii pregătită pentru astfel de momente. O primă soluție este să ai mereu la congelator 2-3 pungi cu gheață pe care să le folosești în cazul nefericit în care nu mai ai curent.

Modul în care pui alimentele în frigider le va influența și durata de viață în cazul unei pene de electricitate. Laptele și ouăle nu ar trebui să stea pe ușa acestuia pentru că acolo este o temperatură fluctuantă.

Vei deschide de mai multe frigiderul pentru a scoate diverse alimente și, pentru că nu va mai avea cum să se răcească, tot ce este pe ușa lui se va strica mai repede.

Dacă rămâi fără curent electric pune câte un termometru atât în frigider, cât și în congelator pentru a ține situația sub observație. În frigider nu trebuie să fie mai mult de 4°C, iar în congelator -17°C sau mai puțin.

Nu doar ce ai în frigider este important, ci și stocul din cămară. Ține alimente neperisabile într-o cantitate rezonabilă astfel încât să nu fie nevoie să deschizi de prea multe ori ușa frigiderului. Conserve de pește, fasole uscată și conservată, unt de arahide, paste, orez sau nuci sunt întotdeauna de ajutor. Ar fi bine să ai și câteva sticle de apă.

Dacă nu deschizi ușa frigiderului acesta va păstra temperatura timp de 4 ore. În cazul congelatorului depinde de cât de plin este.

Cu cât ai mai multe alimente congelate cu atât vor rezista mai mult. În general, alimentele vor fi sigure pentru consum dacă stau 48 de ore într-un frigider fără curent electric. Congelatorul va începe să se decongeleze după 24 de ore.

Temperatura este detaliul cheie în acest caz. Alimentele pot începe să dezvolte bacterii periculoase ca E. coli sau salmonella mai repede decât îți poți imagina. În unele cazuri nu este nevoie decât de 20 de minute la o temperatură mai mare de 4°C.

Unele alimente mai rezistente decât altele

Nu doar temperatura este importantă, ci și tipul de alimente din frigider. Ouăle care pot fi consumate timp de 3-5 săptămâni ținute la rece, pot să devină periculoase și după două ore la temperatura camerei. Același lucru se întâmplă și cu laptele. Le poți prelungi durata de viață mutându-le în zone mai reci ale frigiderului.

Brânzeturile maturate vor rezista destul de bine. Chiar dacă va apărea mucegai pe coaja lor, îl poți curăța și mânca brânza fără probleme. În schimb, tipurile de brânzeturi moi vor avea o viață destul de scurtă.

Fructele și legumele vor avea cel mai puțin de suferit în cazul în care vei avea o pană de curent. În aceeași situație sunt și dulcețurile sau murăturile.

Ce alimente trebuie aruncate după o pană de curent

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA recomandă ca după 4 ore de la declanșarea penei de curent să arunci produsele din carne, pește, ouăle și brânzeturile moi. Înainte de a face acest lucru poți verifica temperatura fiecărui aliment în parte pentru a vedea dacă este mai mare de 4°C. În acest caz, pune-le la gunoi.

Dacă ai lapte în frigider este suficient să îl miroși pentru a vedea dacă mai este sau nu bun de consum. Regula este valabilă atât pentru laptele de origine animală, cât și pentru el vegetal.

Regula de care trebuie să ții cont în cazul oricărui aliment este că nu trebuie să guști pentru a vedea dacă mai este bun sau nu. Verifică mirosul, consistența sau culoarea. Dacă ai dubii mai bine arunci la gunoi. Posibil ca valoarea produsului să fie mai mică decât cea a tratamentului pentru boli digestive.

Ce trebuie să faci dacă nu mai ai curent electric

Atunci când se oprește curentul electric trebuie să nu mai deschizi ușa frigiderului. Poți face acest lucru doar în cazul în care chiar ai nevoie să scoți ceva de acolo.

Cel mai bine este să încerci să iei totul o singură dată și cât mai rapid. De fiecare dată când vei deschide ușa temperatura din frigider va crește.

Dacă frigiderul tău nu este plin încearcă să grupezi alimentele cât mai compact astfel încât să își țină rece unul altuia. În cazul în care după 4 ore nu revine curentul electric, pune gheață cât mai aproape de alimente pentru a le extinde durata de viață.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Primarul care de 7 ani promite canalizare în comuna cu 1.000 locuitori. Ia 1.200 lei spor de proiecte europene
Primarul care de 7 ani promite canalizare în comuna cu 1.000 locuitori. Ia 1.200 lei spor de proiecte europene
Primarul care de 7 ani promite canalizare în comuna cu 1.000 locuitori. Ia 1.200 lei spor de proiecte europene
Încă un mare motiv de bucurie pentru David Popovici, după ce a împlinit 21 de ani. Anunţul iubitei lui
Încă un mare motiv de bucurie pentru David Popovici, după ce a împlinit 21 de ani. Anunţul iubitei lui
Încă un mare motiv de bucurie pentru David Popovici, după ce a împlinit 21 de ani. Anunţul iubitei lui
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Thalía readuce magia anilor 90 cu relansarea discografiei sale iconice. Când se vor putea bucura fanii de melodiile legendare
Thalía readuce magia anilor ’90 cu relansarea discografiei sale iconice. Când se vor putea bucura fanii de melodiile legendare
Thalía readuce magia anilor ’90 cu relansarea discografiei sale iconice. Când se vor putea bucura fanii de melodiile legendare
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale familiei Bieber
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
închide