Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Castraveții se pun la murat pentru iarnă fie în saramură, fie în oțet. Dacă alegi prima variantă și vrei ca murăturile tale să reziste cât mai mult trebuie să ții cont de cantitatea de sare folosită, dar și de tipul acesteia. Sarea are rol de conservare, dar le dă și un gust special. Descoperă și tu câtă sare se pune la castraveții murați. Acestea sunt trucurile care îi fac cei mai buni.

Mai multe borcane cu castraveți murați
Pentru murături cea mai bună sare este cea neiodată/ Shutterstock

Castraveții murați se pot păstra pentru câteva luni, atâta timp cât sunt depozitați în condiții corespunzătoare. Asigură-te că borcanele sunt bine sigilate și ferite de lumină și căldură.

Ar trebui să verifici periodic starea lor, iar dacă observi că începi să se înmoaie, ar trebui să îi consumi cât mai repede.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câtă sare se pune de fapt la castraveții murați

Cantitatea de sare folosită la castraveții murați poate varia în funcție de rețetă și de preferințele personale. În general, se recomandă între 50 și 100 de grame de sare pe litru de apă, în funcție de cât de sărați dorești să fie castraveții.

Dacă îți este greu să cântărești sarea poți folosi o lingură de sare la 1 l de apă. Dacă îți plac murăturile mai sărate, poți să adaugi o lingură și jumătate de sare la fiecare litru de apă

De asemenea, este important să folosești sare neiodată, deoarece sarea iodată poate afecta procesul de fermentație și gustul murăturilor.

Asigură-te că toate ingredientele sunt bine amestecate, iar castraveții sunt complet acoperiți de saramură pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru murat

Cele mai bune soiuri de castraveți pentru murat sunt cele care au o textură crocantă și se păstrează bine în timpul procesului de fermentație. Cel mai popular soi de castraveți pentru murat sunt cornichon pentru că sunt mici și au o textură crocantă.

Castraveții „Sasha” sunt un soi hibrid, cu o formă cilindrică și o pulpă densă, care rămâne crocantă chiar și după procesul de murare. Mai poți folosi și castraveți „Danish Pickling” care au coaja subțirire și sunt ideali pentru conservare în oțet sau în saramură.

Alegerea soiului depinde și de preferințele personale, dar aceste soiuri sunt recunoscute pentru calitățile lor excelente în murare.

De ce ingrediente mai ai nevoie pentru a obține cei mai buni castraveți murați

Atunci când pui castraveții la murat în saramură ai nevoie pe lângă sare și de câteva mănunchiuri de mărar uscat.

Acestea le vor da gustul specific și îi vor face să reziste mai mult timp. La fel de importante sunt și condimentele.

Dacă îți plac murăturile clasice atunci alege boabe de piper, de muștar și câteva foi de dafin. Pentru murături mai aromate mai poți pune și câteva boabe de ienibahar și de coriandru.

Există și varianta mai simplă. Poți cumpăra un amestec de condimente special pregătit pentru castraveți murați, însă citește cu atenție lista de ingrediente pentru a te asigura că nu conține aditivi alimentari.

Castraveții murați pot fi și picanți. Pentru a le da un plus de iuțeală pune printre ei și câțiva căței de usturoi curățați de coajă și ardei iuți. Totuși, cu aceștia din urmă nu trebuie să exagerezi. La un borcan de 5 kg de castrați 1-2 ardei sunt suficienți.

De asemenea, trebuie să ții cont și de recipientul în care pui castraveții la murat. Borcanele din sticlă sunt de preferat celor din plastic.

Sticla este un material inert, ceea ce înseamnă că nu reacționează chimic cu alimentele. Acest lucru este important, deoarece murăturile conțin acid (de la oțet sau fermentație) care poate interacționa cu plasticul, eliberând substanțe chimice în alimente.

Citește și
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Carne de curcan
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Pe 16 decembrie, Antena Stars celebrează 12 ani de monden autentic românesc, exclusivități şi culise din viețile vedetelor
Pe 16 decembrie, Antena Stars celebrează 12 ani de monden autentic românesc, exclusivități şi culise din viețile vedetelor
Pe 16 decembrie, Antena Stars celebrează 12 ani de monden autentic românesc, exclusivități şi culise din viețile vedetelor
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide