Murăturile asortate sunt speciale. Amestecul de arome al legumelor le dă un gust deosebit, iar dacă le pui într-un borcan de sticlă vei fi impresionată de cât de apetisant arată. Saramura nu se face diferit de cea pentru alte conserve pentru toamnă. Descoperă și tu câtă sare se pune la murăturile asortate. Află care este secretul pentru a obține un gust perfect.
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfectMurăturile asortate sunt un amestec atât de interesant de gusturi și texturi încât nu poți să nu pregătești măcar un borcan pentru iarnă. Ai libertatea de a amesteca mai multe tipuri de legume, fiecare cu culoarea ei, cu gustul și textura diferite pentru a te bucura de ele în sezonul rece. Iată câteva sfaturi pentru a pune cele mai bune murături asortate în saramură.
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experțiHreanul este un ingredient tradițional important în rețetele de murături. Acesta are rolul de a menține textura crocante a legumelor și de a adăuga o aromă distinctă. Totuși, există situații în care hreanul poate fi dificil de procurat sau, din diverse motive, se dorește o alternativă. Iată cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Descoperă ce alte variante de conservanți naturali ai la îndemână.
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemânăCastraveții se pun la murat pentru iarnă fie în saramură, fie în oțet. Dacă alegi prima variantă și vrei ca murăturile tale să reziste cât mai mult trebuie să ții cont de cantitatea de sare folosită, dar și de tipul acesteia. Sarea are rol de conservare, dar le dă și un gust special. Descoperă și tu câtă sare se pune la castraveții murați. Acestea sunt trucurile care îi fac cei mai buni.
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buniRețeta de conopidă murată este o delicatesă tradițională în multe bucătării din Europa de Est și Balcani. Are un gust proaspăt, ușor acrișor, dar și crocant datorită procesului de fermentare. Este perfectă alături de mâncăruri grele, precum fripturile, tocănițele sau chiar în sandvișuri pentru un plus de textură și aciditate.
Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoarăKimchi este un preparat tradițional coreean care a devenit popular în întreaga lume. Cu o aromă complexă și o posibilități nenumărate de consum nu este de mirare că este iubit pe tot globul. Preparat din legume, usturoi, ghimbir și sos de pește, are o paletă largă de arome. Într-o singură mușcătură simți și dulce, și acru și picant. Poate fi și condiment, și garnitură, chiar și un sos.
Kimchi. Cele mai populare murături coreeneLegumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Dacă vrei să știi de ce fermentează murăturile și ce poți face ca să oprești acest proces, atunci poți să descoperi în rândurile de mai jos.
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest procesSarea este unul dintre ingredientele esențiale pentru murături. Fără de ea nu ai putea să faci saramura. Contează atât cantitatea folosită, dar mai ales calitatea acesteia. Cel mai simplu mod de a alege este să citești pe etichetă și să optezi pentru sortimentele pe care scrie „sare pentru murături” dacă ești în dilema legată de sare iodată sau neiodată pe care o poți pune la murături.
Sare iodată sau neiodată. Care e diferența și ce se pune la murăturiProbabil de multe ori te-ai întrebat înainte de a te apuca de treabă câtă sare se pune la murături. Este detaliul care face diferența între niște conserve de legume gustoase, care rezistă toată iarna și niște murături care fermentează și trebuie aruncate înainte de prima zăpadă.
Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuriPrintre legumele pe care le poți prepara sub formă de murături, pentru iarnă, se numără și varza de Bruxelles. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de varză de Bruxelles murată, pentru a te bucura de gustul și proprietățile ei la iarnă.
Varză de Bruxelles murată. Rețetă simplăDacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.
Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoaseCe poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.
Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramurăPrintre borcanele cu murături din cămară își vor face loc cu succes și câteva borcane cu gogonele murate în saramură. Nu rata sezonul acestora fără a le prepara! Te vei bucura mai târziu de un plus de sănătate la borcan.
Gogonele murate în saramură. Rețetă simplă și sănătoasăChiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.
Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișorCastraveții murați sunt nelipsiți din cămările noastre pentru că fac parte din lista cu cele mai simple, dar și cele mai gustoase murături. Dacă nu ai o rețetă proprie, îți oferim mai jos cea mai simplă și rapidă rețetă de castraveți murați pentru iarnă.
Castraveți murați pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă