Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde

Cui nu îi place un sandvici cald cu brânză, cu roșii, cu mezeluri de calitate, poate și cu câteva rotocoale subțiri de ceapă roșie pentru o aromă mai intensă? E potrivit la micul-dejun, la o gustare, pentru un prânz la birou, pentru o cină rapidă, acasă, la drum. Hai să aflăm împreună ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde.

Brânză pentru sandviciuri calde prezentată în două sandviciuri
Când alegi brânză pentru sandviciuri calde trebuie să te asiguri că se topește uniform / Shutterstock

Pentru un sandvici cald poți folosi orice tip de brânză, însă, dacă vrei un preparat cu adevărat gustos sunt câteva varietăți care se potrivesc mult mai bine în această combinație, potrivit HuffPost.com. Alegerea brânzei este foarte importantă.

Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde

Sandviciurile calde sunt ideale dacă vrei să-i impresionezi pe ceilalți. Sunt ușor de preparat și nu necesită foarte multe ingrediente. Alegerea brânzei este importantă, spun specialiștii în bucătărie. În plus, un sandvici cald este potrivit pentru orice tip de masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toma

Toma este o brânză de vacă maturată, grasă, produsă în zonele alpine și prealipine. În compoziție are preponderent lapte de vacă, însă în funcție de sortiment i se mai adaugă un mic procent de lapte de oaie sau de capră.

Două bucăți mari de brânză toma pe un tocător de lemn
Brânza Toma are o textură untoasă / Shutterstock

Brânza Toma are o aromă moderată, este untoasă și este chiar și pe gustul copiilor mofturoși. Se topește foarte ușor și dă oricărui sandvici cald o aromă deosebită.

Dacă vrei un sandvici mai rafinat poți folosi brânza Toma cu trufe. Acesta merge perfect cu un pahar de vin spumant.  

Citește și

Cheddar cu maturitate medie

Brânza Cheddar este originală din Marea Britanie, unde este consumată în cantități foarte mari. Este un tip de brânză tare, are un gust ascuțit, ușor acru, cu note de nuci. Sortimentele de maturitate medie nu au aromele atât de puternic dezvoltate, așa încât pot fi consumate chiar și de cei mai pretențioși.

Brânză cheddar cu maturație emdie pe un tocător de lemn
Brânza Cheddar are o aromă puternică / Shutterstock

Brânza Cheddar de maturitate medie se topește uniform în sandviciuri și conferă o aromă subtilă, fără să acopere gustul celorlalte ingrediente. Merge foarte bine în combinație cu chifle țărănești și ceapă.

Gruyère, brânză pentru sandviciuri calde

Gruyère este o brânză din lapte de vacă, dulce, puțin sărată. Aroma sa variază destul de mult în funcție de gradul de maturare.

Atunci când este maturată mai mult de cinci luni are mici găurele, care sunt formate din bule de gaz eliberate de bacteriile care sunt folosite la fabricarea brânzei. Are o textură ușor granuloasă.

Brânză de tip gruyere pe o farfurie albă
Brânza Gruyère se combină perfect cu baconul / Shutterstock

Brânza Gruyère se combină bine cu bacon mai sărat și cu ceapă caramelizat. O poți încerca și alături de felii de șuncă și sos aioli.

Dacă vrei un sandvici cald cu foarte multă brânză, alături de o felie de Gruyère poți pune și una de Cheddar puțin maturat și vei obține o îmbinare divină de arome.

Havarti

Havarti este o varietate de brânză daneză, din lapte de vacă. Este foarte cremoasă și de cele mai multe ori se găsește sub formă de felii, afumată sau nu.

Două bucăți mari de brânză havarti pe o farfurie gri
Brânza Havarti se combină bine cu roșiile / Shutterstock

Se combină perfect cu măsline Kalamata și roșii, iar dacă strecori și câteva bucăți subțiri de cârnat uscat vei obține un sandvici cald perfect. Află mai multe despre cum păstrezi și depozitezi brânza.

Brie

Brânza Brie este una dintre cele mai versatile atunci când vine vorbe despre sandviciuri calde. Este potrivită și în combinație cu roșii, salată și șuncă, dar poți pune peste ea și dulceață sau marmeladă.

Un tocător de lemn pe care se află măsline și brânză brie
Brânza brie se potrivește atât cu ingrediente dulci, cât și sărate / Shutterstock

În plus, se poate combina cu alte tipuri de brânză cum ar fi Havarti sau Fontina pentru a-i da sandviciul o aromă complexă.

Cheddar albă maturată

Dacă îți place gustul puternic al brânzei, cheddar albă maturată este alegerea cea mai bună. Pentru și mai multă aromă poți presăra și câteva fâșii de parmezan.

Mai multe bucățele de brânză cheddar albă
Brânza cheddar albă poate fi combinată și cu alte tipuri de brânză / Shutterstock

O idee de sandvici cald ar fi din două felii de pâine, muștar, brânză cheddar albă maturată. Le pui apoi pe grill, iar când se topește brânza din interior adaugi pe ambele părți parmezan.

Gouda

Gouda este o brânză olandeză, dulce, cremoasă, din lapte de vacă. Se potrivește bine cu ceapă și ciuperci, dar ai libertatea să o acompaniezi cu orice ai poftă.

Are darul de a se topi uniform, devenind și mai cremoasă, iar sandviciul cald un adevărat deliciu.

Două bucăți mari de brânză gouda pe un platou gri
Brânza Gouda devine cremoasă când se topește / Shutterstock

Pepper Jack

Pepper Jack este un sortiment de brânză de origine americană, produs din lapte de vacă. Este semi-moale și ușor dulce. Este o versiune a Monterey Jack, doar că mai are în compoziție și ardei iute și diverse ierburi aromatice.

Un tocător de lemn pe care se află un cuțit și brânză pepper jack
Brânza Pepper Jack este potrivită pentru cei cărora le plac brânzeturile mai dulci / Shutterstock

O poți folosi pentru un sandvici cald cu guacamole, salsa și ou fiert tare feliat subțire.

Asiago

Brânza Asiago este o brânză proaspătă care se produce integral din lapte de vacă și care se maturează timp de cel puțin 20 de zile.

Este ușor acidă, dar dulce, cu o textură cremoasă. Pentru un sandvici delicios poți adăuga peste brânza Asiago puțină mozzarella răzuită, felii de roșii, oregano și busuioc.

O bucată mare de brânză asiago pe un tocător de lemn
Brânza Asiago este produsă în Italia / Shutterstock

Merge cel mai bine pe focaccia, dar dacă nu ai la îndemână este potrivit și alt tip de pâine cu condiția ca feliile să fie subțiri.

Taleggio, brânză pentru sandviciuri calde

Taleggio este o brânză grasă, din lapte de vacă, produsă în regiunea Lombardia din Italia. Gustul poate fi de la delicat la picant, în funcție de cât timp este maturată. Este destul de moale, astfel încât este numai bună pentru un sandvici cald.

Brânză taleggio alături de mai multe bucăți de nuci
Brânza Taleggio are o consistență destul de moale / Shutterstock

Alături de ea se potrivesc baconul, ceapa, salata rucola, dar la fel de bine poți să îndrăznești să pui sandvici și fructe ca pere, mere sau piersici.

Emmentaler

Brânza Emmentaler se produce în Elveția. Este aromată, fără să fie prea puternică, de tărie medie. Înainte de a adăuga feliile de Emmentaler pe pâine, pune și puțin unt de calitate.

Brânză emmentaler pe un tocător de lemn
Brânza Emmentaler se combină foarte bine cu unt / Shutterstock

Ideal este să pui pe grătar sau tigaie sandviciul desfăcut și să îl asamblezi apoi pentru că brânza Emmentaler se topește destul de greu.

Amul

Amul este un sortiment de brânză ce vine din India, produsă din lapte de vacă sau de bivoliță. Este tare, are o aromă specifică, destul de puternică și se vinde ambalată în recipiente care includ și saramura.

Brânză amul într-un ambalaj alături de două cubulețe de brânză
Brânza Amul are o consistență tare / Shutterstock

Când se topește se simte gustul sărat, așa că este bine să o combini cu roșii, cu smochine sau cu sortimente de șuncă ce nu sunt foarte maturate.

Comté, brânză pentru sandviciuri calde

Comté este o brânză franțuzească, preparată din lapte nepasteurizat, nu foarte tare, ușor elastică, cu un gust ușor dulceag, cu note de nuci.

Mai multe jumătăți de brânză comte aranjate una peste alta
Brânza Comte trebuie topită perfect / Shutterstock

Dacă o folosești la sandviciuri calde ai grijă să fie perfect topită pentru că doar așa se vor elibera toate aromele pentru care această brânză este atât de apreciată.

Fontina

Fontina este o brânză din lapte de vacă, grasă, semi-dură. Are o aromă blândă, ducând spre gustul de nuci. O poți combina cu Gorgonzola, roșii cherry, rucola, între două felii de pâine cu maia.

Brânză fontia pe un tocător de lemn
Brânza fontina se îmbină bine cu pâine cu maia / Shutterstock

Află mai multe și despre selecția de brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi saturate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Mini clătite cu flori de salcâm
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
fondue de brânză servit într-o oală neagră
Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Saganaki într-o farfurie alături de câteva tacâmuri
Rețeta de saganaki pe care o poți face la tine acasă
Rețeta de saganaki pe care o poți face la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
închide