Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde

Cui nu îi place un sandvici cald cu brânză, cu roșii, cu mezeluri de calitate, poate și cu câteva rotocoale subțiri de ceapă roșie pentru o aromă mai intensă? E potrivit la micul-dejun, la o gustare, pentru un prânz la birou, pentru o cină rapidă, acasă, la drum. Hai să aflăm împreună ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde.

Brânză pentru sandviciuri calde prezentată în două sandviciuri
Când alegi brânză pentru sandviciuri calde trebuie să te asiguri că se topește uniform / Shutterstock

Pentru un sandvici cald poți folosi orice tip de brânză, însă, dacă vrei un preparat cu adevărat gustos sunt câteva varietăți care se potrivesc mult mai bine în această combinație, potrivit HuffPost.com. Alegerea brânzei este foarte importantă.

Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde

Sandviciurile calde sunt ideale dacă vrei să-i impresionezi pe ceilalți. Sunt ușor de preparat și nu necesită foarte multe ingrediente. Alegerea brânzei este importantă, spun specialiștii în bucătărie. În plus, un sandvici cald este potrivit pentru orice tip de masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toma

Toma este o brânză de vacă maturată, grasă, produsă în zonele alpine și prealipine. În compoziție are preponderent lapte de vacă, însă în funcție de sortiment i se mai adaugă un mic procent de lapte de oaie sau de capră.

Două bucăți mari de brânză toma pe un tocător de lemn
Brânza Toma are o textură untoasă / Shutterstock

Brânza Toma are o aromă moderată, este untoasă și este chiar și pe gustul copiilor mofturoși. Se topește foarte ușor și dă oricărui sandvici cald o aromă deosebită.

Dacă vrei un sandvici mai rafinat poți folosi brânza Toma cu trufe. Acesta merge perfect cu un pahar de vin spumant.  

Citește și

Cheddar cu maturitate medie

Brânza Cheddar este originală din Marea Britanie, unde este consumată în cantități foarte mari. Este un tip de brânză tare, are un gust ascuțit, ușor acru, cu note de nuci. Sortimentele de maturitate medie nu au aromele atât de puternic dezvoltate, așa încât pot fi consumate chiar și de cei mai pretențioși.

Brânză cheddar cu maturație emdie pe un tocător de lemn
Brânza Cheddar are o aromă puternică / Shutterstock

Brânza Cheddar de maturitate medie se topește uniform în sandviciuri și conferă o aromă subtilă, fără să acopere gustul celorlalte ingrediente. Merge foarte bine în combinație cu chifle țărănești și ceapă.

Gruyère, brânză pentru sandviciuri calde

Gruyère este o brânză din lapte de vacă, dulce, puțin sărată. Aroma sa variază destul de mult în funcție de gradul de maturare.

Atunci când este maturată mai mult de cinci luni are mici găurele, care sunt formate din bule de gaz eliberate de bacteriile care sunt folosite la fabricarea brânzei. Are o textură ușor granuloasă.

Brânză de tip gruyere pe o farfurie albă
Brânza Gruyère se combină perfect cu baconul / Shutterstock

Brânza Gruyère se combină bine cu bacon mai sărat și cu ceapă caramelizat. O poți încerca și alături de felii de șuncă și sos aioli.

Dacă vrei un sandvici cald cu foarte multă brânză, alături de o felie de Gruyère poți pune și una de Cheddar puțin maturat și vei obține o îmbinare divină de arome.

Havarti

Havarti este o varietate de brânză daneză, din lapte de vacă. Este foarte cremoasă și de cele mai multe ori se găsește sub formă de felii, afumată sau nu.

Două bucăți mari de brânză havarti pe o farfurie gri
Brânza Havarti se combină bine cu roșiile / Shutterstock

Se combină perfect cu măsline Kalamata și roșii, iar dacă strecori și câteva bucăți subțiri de cârnat uscat vei obține un sandvici cald perfect. Află mai multe despre cum păstrezi și depozitezi brânza.

Brie

Brânza Brie este una dintre cele mai versatile atunci când vine vorbe despre sandviciuri calde. Este potrivită și în combinație cu roșii, salată și șuncă, dar poți pune peste ea și dulceață sau marmeladă.

Un tocător de lemn pe care se află măsline și brânză brie
Brânza brie se potrivește atât cu ingrediente dulci, cât și sărate / Shutterstock

În plus, se poate combina cu alte tipuri de brânză cum ar fi Havarti sau Fontina pentru a-i da sandviciul o aromă complexă.

Cheddar albă maturată

Dacă îți place gustul puternic al brânzei, cheddar albă maturată este alegerea cea mai bună. Pentru și mai multă aromă poți presăra și câteva fâșii de parmezan.

Mai multe bucățele de brânză cheddar albă
Brânza cheddar albă poate fi combinată și cu alte tipuri de brânză / Shutterstock

O idee de sandvici cald ar fi din două felii de pâine, muștar, brânză cheddar albă maturată. Le pui apoi pe grill, iar când se topește brânza din interior adaugi pe ambele părți parmezan.

Gouda

Gouda este o brânză olandeză, dulce, cremoasă, din lapte de vacă. Se potrivește bine cu ceapă și ciuperci, dar ai libertatea să o acompaniezi cu orice ai poftă.

Are darul de a se topi uniform, devenind și mai cremoasă, iar sandviciul cald un adevărat deliciu.

Două bucăți mari de brânză gouda pe un platou gri
Brânza Gouda devine cremoasă când se topește / Shutterstock

Pepper Jack

Pepper Jack este un sortiment de brânză de origine americană, produs din lapte de vacă. Este semi-moale și ușor dulce. Este o versiune a Monterey Jack, doar că mai are în compoziție și ardei iute și diverse ierburi aromatice.

Un tocător de lemn pe care se află un cuțit și brânză pepper jack
Brânza Pepper Jack este potrivită pentru cei cărora le plac brânzeturile mai dulci / Shutterstock

O poți folosi pentru un sandvici cald cu guacamole, salsa și ou fiert tare feliat subțire.

Asiago

Brânza Asiago este o brânză proaspătă care se produce integral din lapte de vacă și care se maturează timp de cel puțin 20 de zile.

Este ușor acidă, dar dulce, cu o textură cremoasă. Pentru un sandvici delicios poți adăuga peste brânza Asiago puțină mozzarella răzuită, felii de roșii, oregano și busuioc.

O bucată mare de brânză asiago pe un tocător de lemn
Brânza Asiago este produsă în Italia / Shutterstock

Merge cel mai bine pe focaccia, dar dacă nu ai la îndemână este potrivit și alt tip de pâine cu condiția ca feliile să fie subțiri.

Taleggio, brânză pentru sandviciuri calde

Taleggio este o brânză grasă, din lapte de vacă, produsă în regiunea Lombardia din Italia. Gustul poate fi de la delicat la picant, în funcție de cât timp este maturată. Este destul de moale, astfel încât este numai bună pentru un sandvici cald.

Brânză taleggio alături de mai multe bucăți de nuci
Brânza Taleggio are o consistență destul de moale / Shutterstock

Alături de ea se potrivesc baconul, ceapa, salata rucola, dar la fel de bine poți să îndrăznești să pui sandvici și fructe ca pere, mere sau piersici.

Emmentaler

Brânza Emmentaler se produce în Elveția. Este aromată, fără să fie prea puternică, de tărie medie. Înainte de a adăuga feliile de Emmentaler pe pâine, pune și puțin unt de calitate.

Brânză emmentaler pe un tocător de lemn
Brânza Emmentaler se combină foarte bine cu unt / Shutterstock

Ideal este să pui pe grătar sau tigaie sandviciul desfăcut și să îl asamblezi apoi pentru că brânza Emmentaler se topește destul de greu.

Amul

Amul este un sortiment de brânză ce vine din India, produsă din lapte de vacă sau de bivoliță. Este tare, are o aromă specifică, destul de puternică și se vinde ambalată în recipiente care includ și saramura.

Brânză amul într-un ambalaj alături de două cubulețe de brânză
Brânza Amul are o consistență tare / Shutterstock

Când se topește se simte gustul sărat, așa că este bine să o combini cu roșii, cu smochine sau cu sortimente de șuncă ce nu sunt foarte maturate.

Comté, brânză pentru sandviciuri calde

Comté este o brânză franțuzească, preparată din lapte nepasteurizat, nu foarte tare, ușor elastică, cu un gust ușor dulceag, cu note de nuci.

Mai multe jumătăți de brânză comte aranjate una peste alta
Brânza Comte trebuie topită perfect / Shutterstock

Dacă o folosești la sandviciuri calde ai grijă să fie perfect topită pentru că doar așa se vor elibera toate aromele pentru care această brânză este atât de apreciată.

Fontina

Fontina este o brânză din lapte de vacă, grasă, semi-dură. Are o aromă blândă, ducând spre gustul de nuci. O poți combina cu Gorgonzola, roșii cherry, rucola, între două felii de pâine cu maia.

Brânză fontia pe un tocător de lemn
Brânza fontina se îmbină bine cu pâine cu maia / Shutterstock

Află mai multe și despre selecția de brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi saturate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Făina neagră vs. făina albă
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
Făina neagră vs. făina albă. Când și la ce se folosește fiecare tip
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
sandviciurile calde cu brânză puse pe un tocător de lemn
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide